Bingo i skogen

Skrivet den: 2020-12-29 kl. 10:06:42 / Kategori: That is that
Igår var vädret inte hemskt så då gäller det att passa på ;) Tidigt under förmiddagen, lagom till Theas vila, gick vi hemifrån mot skogen. Elliot har pratat om att gå till skogen länge och för ett tag sedan slängde jag ihop ett "naturbingo" som jag tänkte vi kunde testa. Så väl på plats letade vi kottar, stenar, något rött, skräp och massa annat. Ibland fick jag släppa letandet och följa med i vad Elliot hittade och utforskade och ibland fick jag leda honom tillbaka till uppgiften. Men det var väldigt roligt och jag tror att min grymma kille också gillade det. Nästa gång hoppas vi få en kompis med oss. 

(null)

(null)

(null)


Juldagen

Skrivet den: 2020-12-25 kl. 23:33:18 / Kategori: That is that
Jag älskar att fira jul! Att träffa familjen och bara mysa. Julafton firades med Daniels familj (mer om den när jag fått bilder från Dabiel) och den vanliga julmiddagen med min sida byttes mot lunch och fika här idag istället. Solen tittade fram så vi dukade där ute. Korv och glögg hann vi med, men julklapparna tog vi där inne istället. Elliot hade så mycket att visa med sitt nya rum och alla nya leksaker. 

Tack för en mysig lunch och eftermiddag! 

(null)

(null)

(null)

(null)


Badrummet

Skrivet den: 2020-12-21 kl. 20:59:07 / Kategori: That is that
Jag trodde att jag lagt upp bilderna på badrummet men nej. Här kommer det i alla fall. Vårt fina drömmiga badrum. Jag kan knappt fatta att det är vårt. Nu ska vi bara få ordning på resten av ovanvången också så vi kan börja använda det ordentligt :) 

Det har varit många beslut och mycket "vad tycker du?" - till snickaren. Men till slut så. Det svåra har varit att inte köpa ett paket med alla grejer utan en blandare från ett ställe, duschdörrar från ett annat, spegel från ett tredje och sen kran, toastol, kommod, vask, lampor, kakel, badkar - ja ni fattar. Och vi har liksom inte kunnat se alla sakerna tillsammans  förrän de var på plats. Men vi är riktigt nöjda med allt. (Snickaren har varit här några gånger extra, men ska det göras så ska det bli exakt som vi vill) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Granen

Skrivet den: 2020-12-14 kl. 20:08:27 / Kategori: That is that
Jag är både förvånad och glad över att vi har en gran just nu. För jag trodde Daniel menade allvar när han sa att det inte blev någon i år på grund av risken av att katterna välter den. Men jodå, nu står den där, så grön och grann i stugan. I Elliots kalender fanns en julgranskula, så efter gympan igår åkte vi först och köpte en gran och sedan klädde vi den så fint här hemma :) 

Julen smyger sig på, mer och mer för varje dag, precis som det ska vara! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Gympa-avslutning

Skrivet den: 2020-12-13 kl. 21:04:35 / Kategori: That is that
I förmiddags var jag och Elliot på avslutningen på gympan. Det är riktigt tråkigt att det är slut nu, för han har ju verkligen kommit igång. Jag har ju varit skeptisk hela hösten och som pedagog hade jag önskat mer från ledaren, men överlag så känns det bra. Det har blivit färre barn hela tiden vilket gjort det lättare för dem som var kvar. Och även om Elliot inte lärt sig slå några kullerbyttor har han lärt sig så mycket annat! Plus att vi får tid tillsammans, bara han och jag. 

Avslutningen var en jättestor hinderbana med allt möjligt vi gjort under terminen. Man gick gärna vara utklädd till pirat också :) Till sist fick Elliot en medalj och sedan fick ledaren en liten julklapp av honom, vilket var första gången han vågade prata med henne, haha.

(Nallen han har i handen är en av figurerna som är med på äventyren med "kapten Flipp") 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Bakat pepparkakor

Skrivet den: 2020-12-09 kl. 21:51:06 / Kategori: That is that
Idag fick Elliot en pepparkaksform i sin kalender. Men jag gav mig inte på att baka själv med två kids. Mormor kom hit lagom till Thea skulle sova istället :) Det är nog med jobb att hålla koll på Elliot och på hur mycket deg och godis han flörtar till sig. Att vi var två var nog till hans fördel när jag tänker efter, haha. 

Inga snygga pepparkakor direkt men sådär tjocka och mjuka som jag gillar dem. Det är mer själva stunden än resultatet vi är ute efter. Och hur söt är inte vår bagare? Mössan och förklädet är verkligen välanvänt! 

Onsdagar är ju Elliots "lediga" dag så vi har varit hemma hela dagen. Förutom en tur till Åhus trädgård på förmiddagen. Vem kommer på att åka själv med två barn när man ska handla en del? De skrattade lite åt mig när jag vägrade gå två gånger och skulle bära med mig allt. Som tur är kan Elliot vara lite till hjälp nu. Sedan trodde ju jag att han skulle få en hel vecka på föris, så som schemat ligger, vilket inte hänt på 8 veckor nu. Men där trodde jag fel! Vi fick mail i tisdags om att de önskar att barn till dem som är föräldralediga hålls hemma för att underlätta vid personalbrist. Det är ju en förfrågan men det känns ju otroligt dumt att lämna om de ber oss att inte göra det :) Så förutom en dag nästa vecka så har Elliot jullov nu. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Damklubben

Skrivet den: 2020-12-06 kl. 20:15:19 / Kategori: That is that
I lördags hade vi damklubben. Vi är ju rätt nystartade och våra grupp på fyra damer hamnade på tre pga sjukdom. Istället för att äta ute på kvällen körde vi en dagsaktivitet utomhus, då tiderna är som de är. Så jag fick vara lekledare, kan det bli bättre?! :) 

Jag drog iväg damerna på en promenad till stranden där de under tiden fick olika uppdrag, mattekluringar och andra utmaningar. Det blev också en fika i skogen och pizza vid stranden. En väldigt lyckad eftermiddag om ni frågar mig och nästa gång hoppas jag på att vi har sällskap av två "damer" till! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Kalender

Skrivet den: 2020-12-04 kl. 23:34:54 / Kategori: That is that
I år har jag gjort en kalender till Elliot för första gången. I hallen hänger 24 paket i blandade storlekar och blandade innehåll. Det är verkligen högt och lågt och det finns allt ifrån chokladbitar och klistermärken till strumpor och träglassar. Där finns också en pepparkaksform för när vi ska baka, julgranskula när vi ska klä granen, penslar för när vi ska måla tillsammans och bubbelskum till när de ska bada :) Idag fick han en tröja som jag ändå hade köpt men som han inte sett. Lucka nr 24 är fortfarande tom, men jag tror Daniel fixade den idag ;)  

Elliot förstod inte så mycket första dagen, men mer och mer för varje dag. Han har förstått att det är ett paket om dagen nu och att det handlar om julafton. Tyvärr blev det så att det var choklad i första "luckan" så nu hoppas han ju på det varje dag, haha. Imorgon kommer vi fuska lite också och inte öppna rätt nr utan en annan eftersom planer ändras och vi tänkte inte baka pepparkakor imorgon. Det är ju tur att han inte lärt sig vilken siffra som är vilken än ;)  

Nr 8 är för tung, det är därför den står på byrån bakom :) 

(null)

(null)

(null)


En cykelvagn!

Skrivet den: 2020-12-01 kl. 20:45:06 / Kategori: That is that
Vi har fått en tidig julklapp från mina föräldrar i form av en cykelvagn. Denna hoppas jag att barnen ska trivas i tillsammans och att vi ska avverka många mil med den, både med cykel eller till fots. 

Jag har önskat mig en sådan sedan Sofie rullade in Harry och all packning i en sådan på badet förra sommaren samtidigt som jag gick och bar på Elliot och alla våra grejer :) Eftersom Elliot är för stor för dubbelvagnen nu så tänker jag också att barnen kan sitta där och mysa när vi ska gå någonstans i vinter istället för att använda ståbrädan till honom när Thea har det bra i vagnen. 

Oavsett hur det blir i vinter kommer vi glassa ner till stranden i sommar. Tack farfar för hjälp med monteringen :) 

OBS jag ser också att Thea inte sitter bra på bilderna, det är inte så hon sitter sen. Bara så ni vet ;) 

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0