Tur till byn

Skrivet den: 2020-07-28 kl. 19:32:18 / Kategori: That is that
Idag skulle vi ta en tur ner till byn tillsammans med kusinerna (som ska bli Åhus-bor, jippi!!). Temperaturen klättrade ganska högt idag så en glass fanns med i planerna också. Vi tänkte först ta bilen, men jag propsade på att vi skulle gå lite och Daniel var inte jättesvår att övertala. Så många steg har vi tagit idag, några av dem med Thea i bärselen :) 

Besök på två lekplatser, glass, kollat ruinen och massa bus! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Hejdå lockarna

Skrivet den: 2020-07-24 kl. 14:02:00 / Kategori: That is that
En middag hos Basse, Anna och Charlie som innehöll allt. Och lite till. Faktiskt, för vi åkte där ifrån med mat i magen, kläder till Elliot, en nyklippt kille, två trötta barn och en dörr :) 

Jag började prata om att åka och klippa Elliot, men Anna sa snabbt att "jag gör det!" Klart hon fick testa, men eftersom han aldrig klippt sig tidigare kunde jag inte lova hur det skulle gå. Lyckligtvis är Anna ett proffs, och medans Elliot roade sig med att spruta vatten åkte hans lockar. En mycket bra första erfarenhet, som vi tackar för! 

(null)

(null)


Ystad djurpark

Skrivet den: 2020-07-21 kl. 20:06:27 / Kategori: That is that
Barnen och alla grejer som medföljer packades in i bilen och sedan styrdes den mot Ystad djurpark som var dagens utflyktsmål. Där väntade farmor och farfar på parkeringen och vi gick in tillsammans. Efter turerna till Skånes djurpark och tropkariet kände jag att jag stressat mig igenom båda ställena och inte kunnat njuta. Så jag bestämde mig för att ta det lite lugnare. Jag vet inte om det fungerade, men dagen var mer avslappnande för mig iaf. Vi tittade, klappade och upplevde en massa skoj under förmiddagen. Elliot fick se massor av djur och klappa några också.  Vi medtagna lunch avnjöts på en bänk och efter några åk på rutschkanan bar det av hemåt igen. 

Tack farfar och farmor för en trevlig tur :)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Typ lunch

Skrivet den: 2020-07-16 kl. 23:14:40 / Kategori: That is that
Det här sommarvädret är ju jättetråkigt! Ytterligare en dag med regn. 

Eftersom vädret är så tråkigt fick Daniel sällskap i bilen av hela familjen när han skulle åka och klippa sig idag. Vi passade på att göra en del ärenden för att sedan ägna oss åt huvudanledningen till att vi åkte in, lunchen. 

Detta pannkaksställe dök upp i instagramflödet och snabbt bestämde vi oss för att testa. Det kommer testas igen! Mitt i gallerian i stan finns Mr. Crepe med en förkärlek till nutella ;) Daniel beställde en pannkaka med extra allt, jag en våffla med frukt och vit choklad och Elliot fick en pannkaka med frukt och sylt. Svårt att säga vem som var lyckligast när tallrikarna stod framför oss. Elliot charmade till sig en kitkat också :) 

Kan varmt rekommenderas!! 

(null)

(null)

(null)

(null)


Rymde igen!

Skrivet den: 2020-07-15 kl. 23:31:15 / Kategori: That is that
Vi har startat läskigt många projekt här hemma, men det går framåt iaf. Daniel och Thomas jobbar på bra här hemma. Jag hade gärna bidragit mer än vad jag gör, men samtidigt ger det mig möjligheten att rymma med barnen ett par dagar. I måndags körde vi (jag, Elliot och Thea) till stugan igen medans Daniel grävde ner stolparna till staketet med svärfar och Matte. Vi har återigen haft helt underbara dagar och jag känner mig så bortskämd när vi är där. 

Denna gången har vi plockat blåbär i skogen, varit på utflykt i Sölvesborg där det lektes på lekplatsen och åts hamburgare på torget, varit en runda på stranden och massor av annat mys och bus. Elliot bestämde sig för att testa sin mamma också, men det visade sig att hon var mer envis och bestämd än vad han trodde, så den striden förlorade han. Nu hoppas vi bara att han kommer ihåg det till nästa gång och ger upp lite fortare då ;) 

Bildbomd!! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Utflykt hela familjen

Skrivet den: 2020-07-07 kl. 23:19:53 / Kategori: That is that
Oj oj vilken dag. Man vet ju aldrig hur en dag kommer se ut när man har småbarn, så mycket kan vi ju säga ;) 

Planen idag var tropikariet i Helsingborg. En bilfärd på 1,5h. Mormor och morfar kom hit på morgonen och vi lastade bilen med diverse saker innan avfärd. Båda barnen sov i bilen dit. Väl på plats var där kö och snabbt blev vi informerade om att det var fullt och nästa i kö blev insläppta först när några gick därifrån. Då var klockan kvart över tio ungefär. En timme senare var vi inne. Såhär i efterhand har vi funderat på vad den där timmen inneburit för resten av dagen.. Elliot var lugn i kön. Bättre än förväntat och vad man kan begära av en 2åring. På plats kollade vi på alla djur och Elliot älskade det. Bäst av allt var hajarna. Precis innan vi var klara orkade inte lillkillen mer utan blev gnällig och slutade lyssna på oss. 

Vi gav oss därför på att försöka äta lunch på väla dumt nog. Då blev det verkligen för mycket så Elliot och Daniel gick till bilen medans övriga åt en snabb lunch. Båda barnen sov i bilen hem. Eller, Thea sov mest hela tiden faktiskt. 

En tur som tog på krafterna. Samtidigt som det är roligt att göra sådana här saker hela familjen! Vi behöver träna på det helt enkelt, haha. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Mina stora barn

Skrivet den: 2020-07-05 kl. 22:50:51 / Kategori: That is that
Oj oj oj vilka milstolpar vi gjort idag. Eller i helgen kanske, Thea tjuvstartade nog lite igår redan.. 

I alla fall. När jag väckte Elliot (ja, redan där är det helt crazy, jag väckte honom halv nio imorse!!) så tjatade jag på honom litegrann att vi skulle sätta oss på pottan direkt och läsa saga. Jo jag fick med honom dit och när vi började läsa "bebbe pussar" för andra gången kissade Elliot på pottan. Det var första gången och vi får se hur det hela utvecklas men vi har ingen stress så. Att börja såhär på morgonen känns som ett lagom steg för jag tror inte att han är riktigt redo för mer än. Men grym är han i alla fall :) 

Thea har fått sitta lite i sin stol i helgen. Nu kan hon vara med mer vid bordet och hon ser så himla stolt ut i sin stol. 

Man kan inte annat än förundras över hur annorlunda livet är jämfört med några år sedan. Helgens höjdpunkt var liksom ett pottbesök!! 
(null)

(null)

(null)

(null)


Semester

Skrivet den: 2020-07-04 kl. 21:19:37 / Kategori: That is that
Nu har Daniel gått på semester och fem veckor tillsammans väntar oss. 

Semestern började med regn och världens längsta dag. För tiden går långsamt när man bygger med klossar och pusslar hela dagen :) 

Förutom en tur till affären i förmiddags (där Elliot var helt underbar) så har vi inte gjort mycket mer än ätit och vilat i omgångar här. Daniel har småslumrat inte mindre än tre gånger idag och jag och Thea tog oss en god timme under eftermiddagen. 

Imorgon hoppas jag att det händer mer, annars kommer det bli fem väldigt långa veckor! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0