Hänga ute

Skrivet den: 2020-03-30 kl. 21:40:44 / Kategori: That is that
Idag var en ny first. Daniel har jobbat som vanligt idag och lämnade huset vid halv sju imorse. Elliot hostade lite väl i helgen så han är hemma från föris den här veckan också. Detta betyder alltså att jag är ensam hemma med båda kidsen hela tiden under hela veckan. Jag tror inte jag varit själv med båda så länge tidigare som idag, men det har gått över förväntan. Sedan var Daniel hemma och vände i två timmar innan han skulle på fotbollsträning men då hann jag sticka ut en halvtimme i gymmet/garaget och han lagade mat till oss. Läggningen med Elliot var lite tuffare när man var själv men till slut somnade han och vi har alla överlevt dagen :) 

Förresten hade vi finbesök i förmiddags när Sofie, Ellen och Harry kom och lekte en timme i trädgården. Även dem var för snoriga för förskolan/skolan/jobbet i dessa tider så vi bestämde oss för att utelek fungerade perfekt! Jag och Sofie passade på att totalrenovera hela vår tomt. Tänk om man någon gång gjort verklighet av några planer. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Fortfarande hemma

Skrivet den: 2020-03-26 kl. 22:06:03 / Kategori: That is that
Ja, vi är fortfarande hemma och gör ingenting. Eller vi gör ju saker, men det känns som att vardagen är satt på paus. Men vi ska snart börja jobba på lite rutiner ;) 

Då Daniel jobbar hemma och satt upp ett minikontor på ovanvåningen. Så jag har fått en bra inkörsperiod med att vara själv med två små. Jag sköter det mesta själv men när/om det krisar kan jag kalla på honom :) 

Så vi leker, målar, pusslar, busar där ute (vädret denna vecka tackar vi för, asså all denna sol gör ju en så lycklig),kollar på tv och allt möjligt. 

Elliot snackar som en galning här hemma. Han suger i sig allt man säger och meningarna blir längre och längre. Idag slängde han ur sig "snälla mamma, kom, hjälpa till" när jag skulle hjälpa honom. Annars är hans favoriter just nu "snyggt jobbat mamma/pappa", "moothie" (smoothie), "vad är det Thea", "hålla handen" och massor av andra söta dialoger. Han är också väldigt tydligen med vad han vill och förklarar/förmedlar detta otroligt bra. Oftast genom att sitta och kommendera saker. "Mamma, nappen, hämta, snälla", "ha skeden tack". Om jag nyser säger han "prosit mamma" och om han nyser säger jag prosit och han säger då "tack" :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Stuck at home

Skrivet den: 2020-03-20 kl. 22:23:44 / Kategori: That is that
Vi är rätt fast här hemma just nu känns det som. Men jag är väl inte ensam om den känslan idag tror jag. Det är konstiga tider just nu, minst sagt. 

Elliot har varit hemma hela veckan på grund av en ordentlig förkylning. Jag skulle bli förvånad om han går dit något nästa vecka, utan tror han kommer vara hemma ett tag till. Föekylningen har han i alla fall nu delat med sig av och jag känner mig rätt kass jag också. Även Daniels hals har spökat lite så både igår och idag har han arbetat hemifrån. 

Men jag måste också säga (skriva) att jag är så otroligt glad över att Thea är här hos oss. Sjukvården är så pressad just nu och de sliter verkligen, men jag hade inte varit så sugen på att föda barn i dessa tider (sorry Carro). Vi har fått ställa in ett besök på BVC och att skriva på faderskapsintyget har vi också fått skjuta lite på. Inget som inte går att lösa.

Nu ska vi försöka njuta lite av att det är helg. Elliot hade gärna fått bjuda på en sovmorgon eller två ;) 

(null)

(null)

(null)

(null)


Heldag med lek och bus!

Skrivet den: 2020-03-14 kl. 18:18:28 / Kategori: That is that
Idag har vi lekt och busat hela dagen. Innan lunch gick vi ut på en promenad hela familjen och besökte inte mindre än två lekplatser :) Fast jag och Thea fuskade och gick hem lite innan de andra två. 

Efter lunch och lunchvilan kom sedan Harry på besök. Med sig hade han sina systrar och mamma, och det blev full rulle här hemma i någon timme. Elliot har verkligen frågat efter Harry, Maja och Ellen hur ofta som helst så det var skoj att vi kunde ses! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Med dubbelvagn

Skrivet den: 2020-03-11 kl. 19:33:52 / Kategori: That is that
Idag skulle Elliot lämnas på föris igen och när vi går dit åker han på ståbrädan med sadel som han älskar. "Cykla" som han kallar det. När jag skulle hämta honom efter lunch blev det betydligt svårare. Tidigare har jag ju lagt honom i vagnen och sen har han somnat i den på vägen hem. Men nu är ju vagnen upptagen av någon annan. Det var helt enkelt dags att plocka fram dubbelvagnen! Det bäddades för Thea här hemma och det var inga konstigheter, hon somnade direkt. Det var heller inga problem att "köra" vagnen och jag kom igenom grinden på föris också ;) Den stora utmaningen var såklart Elliot. Skulle han acceptera en annan vagn bara sådär? Skulle han somna i den? Resultatet? Han somnade halvvägs hem! Bra mycket snabbare än i vanliga fall. 

Nu är det bara jag som ska gilla läget också ;) 

(null)


Första doppet

Skrivet den: 2020-03-09 kl. 21:36:16 / Kategori: That is that
Idag skulle det badas. Vi föräldrar laddade mentalt under morgonen och efter frukost fylldes badkar och badbaljan med vatten, oljor och leksaker. Lika bra att ta båda barnen samtidigt liksom, så vet vi var vi har dem ;) 

Efter badet (som gick hur bra som helst) upptäcktes ytterligare en skillnad på första och andra barnet. För har vi några bilder på Thea när hon tar sitt första bad? Nej, det har vi inte, utan den enda bilden jag tog (för tanken fanns ju ändå där) är när Daniel fyller på med vatten. 

Jag får verkligen skärpa mig när det kommer till att ta bilder på vår lilla tjej, annars kommer hennes fotobok bli himla tunn! 

(null)

(null)


Dagarna tillsammans

Skrivet den: 2020-03-05 kl. 21:29:28 / Kategori: That is that
Just nu lever vi ju lyxliv med Daniel hemma. Jag njuter så mycket över att han är hemma hos oss och önskar det kunde vara så hela tiden. 

Men idag fick jag testa på att vara själv lite också då han skulle iväg en runda med jobbet. Eller, helt själv var jag ju inte. Daniel stack vid halv sju imorse och Elliot bestämde att dagen skulle börja 06.45 för oss andra (När Thea började sin dag vet jag inte riktigt för hon var ju halvt vaken hela natten...) Därefter var det lite mys i soffan innan alla skulle få frukost och dags för förmiddagsbus. Vid 10.30 kom mormor på besök för lite stöttning och vi gick bort till lekplatsen en runda. Elliot åkte rutschkana för glatta livet och Thea sov. Lunch fixades och sedan skulle Elliot sova innan vi sa hejdå till mormor och hej till pappa som var hemma igen. 

Det är just att hålla på Elliots rutiner som är det svåra när man är själv. Att se till att lunchen är klar till samma tid som vanligt eller att kunna lägga honom på bästa sätt när han ska sova. Vill Thea ha uppmärksamhet eller mat samtidigt får jag problem :) men förhoppningsvis lär vi oss alla tre ganska snart. 

(null)

(null)



Hon kom ju ändå.

Skrivet den: 2020-03-02 kl. 19:39:09 / Kategori: That is that
I lördags skulle jag inte föda barn, det hade jag bestämt. Daniel hade inte alls något emot att lillasyster skulle komma på skottdagen, medans jag kände mig mindre sugen på det. När det väl kom till kritan så spelade det verkligen ingen roll, men när det på lördagseftermiddagen vid 14 började kännas lite blev jag ändå nervös. Jag ignorerade känslan medans Elliots kusiner med familj var här och busade men sedan var jag tvungen att inse att det var på gång. Mina föräldrar plockades in till Elliot och förlossningen på csk hänvisade oss till Ystad istället så vid tio körde vi hemifrån. Vi var där vid lite efter elva på lördagskvällen och då kände jag mig säker på att det skulle bli en marsbebis :) 

Förlossningen i sig tänkte jag inte beskriva speciellt detaljerat men 04.55 var hon ute, vår lilla Thea. 3605g och 51 cm kärlek! Så liten!! När jag först fick upp henne på bröstet tänkte jag att hon var jätteliten. Mycket mindre än Elliot när han föddes men nej, endast 35 g skilde dem åt ;) 

Jag var helt slut efteråt. Försökte faktiskt övertala barnmorskan att avbryta förlossningen så jag kunde sova lite istället ;) Men efter de där obligatoriska mackorna med apelsinjuice och en svensk flagga fick vi ändå sova lite. 

Eftersom man måste stanna i minst 6h efter förlossningen så tänkte vi att vi äter lunch på plats och sedan packar ihop. Jag ville hem till Elliot. Eftersom vi hamnat i Ystad skulle första läkarbesöket göras där, så vi fick välja på att vänta till 15 eller komma tillbaka dagen efter. Vid 16 kom vi därifrån och vid 17 var vi hemma för första mötet mellan bror och syster. Lillasyster fick också träffa mormor, morfar, farmor och faster innan dagen var slut. 

Vår fina Thea! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0