Första advent

Skrivet den: 2020-11-29 kl. 22:35:59 / Kategori: That is that
Idag har det varit första advent. Man har ju sett hur folk börjat julpynta och smyga in julpynt ett tag redan och jag tror att det behövts i "dessa tider". Man behöver hitta lite ljus och värme när det är tufft. 

Hos oss är det snoriga barn igen. Återigen väldigt mycket snor från båda två, men det känns som om de är mindre täppta nu, i alla fall på nätterna som under förra rundan var tuffa. Snoret hindrade oss från Elliots gympa, vilket var riktigt trist eftersom han faktiskt gillar det massor nu. Pratar om det ofta och vill visa vad han gör där (står på ett ben, sjunger ramsor och spanar). Jag är inne på att vi fortsätter till våren också :) 

Men när man inte kan ses inne så kan man ses ute. Vi frågade mormor och morfar om de ville adventsfika med oss ute på ekenabben istället. Så efter lunch packade jag in barn och fika i bilen och körde dit. Då hade det börjat snöa också så en liten stund fick vi mysa bland snöflingorna. Därefter fick vi njuta av underbart solsken! 

En härlig eftermiddag med frisk luft! 

(Jag tänkte se om vi kunde ta lite bilder för framtida julkort också, därav tomtemössorna. Elliot vägrar ta av sin och hade gärna sovit med den om han fått.)  

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Tand!

Skrivet den: 2020-11-27 kl. 22:19:39 / Kategori: That is that
Vi har inväntat Theas första tand länge nu. Idag frågade Daniel mig varför jag inte berättat att Thea hade fått den där första tanden. Kanske för att jag inte visste? :) men nu är den här i alla fall, sådär en 3-4 (5?) dagar (nätter) sedan vi slutade amma helt. Perfekt timing om ni frågar mig! 

För övrigt har vi läskigt bra rutiner här hemma just nu. Jag kommer ju få äta upp dessa ord ordentligt men men! Läggningen med barnen fungerar super, och båda barnen sover vid halv åtta, åtta. Elliot sover oftast hela nätter och Thea gör så gott som detsamma. Ibland vaknar hon och jag får sätta i nappen och lägga henne ner. Men hon stannar i sin egen säng fram till 06 ungefär och sen mornar vi oss en stund tillsammans innan vi går upp. Nej, såhär får det gärna fortsätta :) Nu är det kanske dags att lilltjejen får ett eget rum också. 

(null)

(null)

(null)


Sneak peak

Skrivet den: 2020-11-22 kl. 21:45:32 / Kategori: That is that
I tisdags kopplades vatten och el in i nya badrummet och vi kunde duscha där! Ändå dröjde det till i onsdags innan jag tog en av de bästa duscharna jag varit med om, haha! 

Idag invigdes badkaret också. Där är liiiite liiiite saker kvar, sedan ska jag bombadera er med bilder, jag lovar! 

En liten sneak peak bjuder jag på i alla fall :) 

(null)


2,5 år

Skrivet den: 2020-11-19 kl. 20:36:20 / Kategori: That is that
Idag är vår stora kille 2,5 år gammal. Vi har ju inte firat på något sätt, även om Elliot gärna hade velat det. Han har tjatat i en månad om sin födelsedag, och det är ju ett tag till. Däremot så lyckade bvc pricka in 2,5års-kontrollen på exakt rätt dag så där var vi i förmiddags. Jag ber om ursäkt för skryt, men vilken kille vi har alltså. Han checkade av allt på listan och några punkter på 4års-kontrollen också. Det är mest språket de kollar nu och säga vad man vill, men där är han i framkant. Han briljerade med fina meningar, började prata om cirklar och kvadrater, om olika färger och till och med bokstäver. En stolt mamma här! (Inte för att det spelar så stor roll såklart, jag är stolt över honom oavsett) 

Bilderna är från igår när vi träffade mormor för bus i tivoliparken.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Gympa

Skrivet den: 2020-11-18 kl. 10:48:34 / Kategori: That is that
I söndags var vi på gympan igen efter två veckors uppehåll (en för höstlovet, en för tusen liter snor). Jag var väldigt skeptisk första gången, och anser väl att det fortfarande finns en del att önska med "lektionerna" men det blir ändå bättre och bättre. Bara att träna på att samlas och sitta i ring är ju viktigt. Sedan brukar vi köra någon hinderbana där barnen får hoppa, klättra, svinga sig, balansera och massor annat. Tyvärr slår han inga kullerbyttor än, men rulla som stock och hoppa stjärnhopp och ljushopp är han superduktig på. Elliot är också bäst på avslappningen. Han lägger sig på rygg bredvid mig och vi lyssnar på instruktionerna. Jag tjuvkollade lite på de andra sist och av sju barn var det ett annat barn som också låg ner. 

Efteråt åker vi till maxi och äter pannkakor och dricker smoothie. Mysförmiddag helt enkelt! 

(null)

(null)

(null)

(null)


En vecka och en helg

Skrivet den: 2020-11-16 kl. 22:32:52 / Kategori: That is that
Här försvinner tiden iväg. Alldeles för fort faktiskt och vi är halvvägs genom november. Det märks ju att december och julen är på ingång. Planerna är i full gång här, men vi får ju se vad det blir för jul i år. 

Elliot har varit på förskolan både några dagar förra veckan och sen idag med. Det är visserligen inte många timmar men det ger mig ändå lite andrum. Det är fullt ös på honom hela tiden. Men det är så roligt att prata, skratta leka, busa, mysa med honom. 

För att inte prata om vårt lilla charmtroll. Den tjejen smilar in sig hos alla, ja mormor smälter ju via FaceTime varje gång :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Promenad till stranden och fars dag!

Skrivet den: 2020-11-08 kl. 22:38:57 / Kategori: That is that
Denna helgen har vi mest tagit det lugnt här hemma. Med snoriga barn är man ju lite begränsad och inte jättepopulär bland vänner ;) 

Men i lördags bestämde Daniel att vi skulle gå ner till stranden hela familjen. Bra bestämt tycker jag. Vi gick inom Nolins också och hämtade tre grabbar innan vi var framme vid bryggan. Där kollade vi på vattnet och lekte i sanden en stund. Vi är dock i den perioden med Thea där hennes mat är mindre flexibel så efter en stund var vi tvungna att vända hem igen. 

Idag har vi firat alla fina pappor i vår närhet. Jag åkte iväg på en snorfri lunch för att fira min pappa, och på eftermiddagen fikade vi hemma hos Daniels föräldrar. Daniel har också firats lite. Utan sovmorgon, men med frallor till frukost i alla fall. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Slime deluxe

Skrivet den: 2020-11-05 kl. 22:01:11 / Kategori: That is that
Idag har varit en riktigt trist och grå dag. Så grå att vi stannade inne hela dagen. Detta gav mig lite dåligt samvete för oavsett mängden snor i veckan har vi kommit ut varje dag. Ibland till stranden, ibland till lekplatsen och ibland bara ut i trägården. 

Så när Thea sov på eftermiddagen så fick jag inspiration från instagram att göra slime på bara potatismjöl och vatten (och lite karamellfärg) Elliot var väldigt skeptisk till en början! Men sedan släppte det och han älskade det. Jag vet inte hur länge vi satt med det, men vi hann både ringa mormor på FaceTime och tvinga snickaren här att stoppa ner fingret och känna :) Min grundtanke var att försöka hålla det i skålen. Den gav jag upp efter ett tag, för hur roligt är det egentligen?! Sedan var målet att så lite som möjligt skulle hamna på golvet eller stolen. Det gick sådär. Å andra sidan var det förvånansvärt lättstädat så! 

Det här rekommenderar vi en tråkig höstdag :) 

Jag ser nu att det på bilderna ser väldigt löst nu. Så är det alltså inte (hela tiden) utan rätt så fast också!


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Snoriga barn

Skrivet den: 2020-11-03 kl. 20:02:50 / Kategori: That is that
Här hemma har vi haft snoriga barn, ja sedan i fredags faktiskt. Kan inte påstå att det är jätteroligt. Det finns inte så mycket att göra utanför hemmet så mest bus hemma, i trädgården eller på någon promenad. Snickarna är informerade om läget och jag går och spritar handtagen här hemma. Igår höll jag på att få panik, det var snor överallt! Idag är Elliot lite bättre men inte bra, så han får vara hemma resten av veckan. Thea är inne i sin värsta period nu och är rätt gnällig med jämna mellanrum. 

Men vi får hålla tummarna att det vänder nu och att jag och Daniel slipper! 

(null)

(null)


RSS 2.0