Mörkt!

Skrivet den: 2020-09-28 kl. 12:30:12 / Kategori: That is that
Det börjar bli mörkt ute nu, och kvällspromenaderna blir av mer och mer sällan. Igår lyckades jag komma ut i alla fall. Efter Thea ätit gröt vid sju la jag henne i vagnen och promenerade en 45 min. Det var fortfarande varmt och skönt, men mörkt. Det är dags att plocka fram reflexvästen och några till vagnen också. 

Trots mörkret så tycker jag inte att det är läskigt att gå här. För några år sedan började jag tycka det blev jobbigt att gå i stan på kvällarna, och nu hade jag nog inte gett mig ut där när det är mörkt, jag tror inte jag vågat. Men här är det inga problem. Jag möter mycket folk som är ute med hundar, eller bara är ute och går. Och även om det är mörkt så är det ju inte sent. 

Men som sagt, dags för reflexer! 

(null)


Theas dop del 2

Skrivet den: 2020-09-23 kl. 20:38:40 / Kategori: That is that
Här kommer fler bilder från Theas dop :) En mycket trevlig eftermiddag. 

Lite bilder på kakorna och tårtorna jag slitit med de senaste veckorna. Det jobbigaste har ju varit att vi kör sockerfritt nu i september (minus i helgen) så jag har ju inte kunnat smaka något. Inte en endaste tugga eller ett litet finger, nothing :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Utflyktsonsdag

Skrivet den: 2020-09-23 kl. 18:57:35 / Kategori: That is that
Onsdagar är Elliots lediga dag och denna onsdag sammanföll det med en ledig dag för mormor. Då kan vi ju åka på riktig utflykt! Så vid kvart över sju imorse stod jag och stekte pannkakor till Elliot, och fixade pastasallad till oss lite större. Mormor kom hit vid lite i nio och vid halv tio gav vi oss iväg på världens största omväg till kjugekull. Mitt lokalsinne är under all kritik säger jag bara... 

Det var vi och några högstadieklasser som hade orientering på plats. Ganska snabbt fick vi överge vagnen och ta selen istället, och sedan gick vi en kort runda innan vi vände tillbaka för lunch i solen. En underbar förmiddag! 

Jag fick extra feeling av det fina vädret och när vi kom hem packade jag om vagnen för mellis och jag gick ner till stranden med barnen. Det är verkligen underbart där nere :) 

En underbar ledig dag! Imorgon ska Elliot till förskolan några timmar igen och jag har en del hushållsarbete att ta igen ;) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Theas dop, del 1

Skrivet den: 2020-09-20 kl. 20:35:28 / Kategori: That is that
Igår hade vi dop för vår fina tjej. Ett helt underbart dop med nära och kära runt omkring oss, en fin stund i kyrkan, god fika efteråt och snälla barn. Thea somnade i Saras famn under psalm 22 (nya godnattvisan, check på den) och blev inte ledsen trots väckning och vatten på huvudet. Elliot var ett charmtroll av rang (kan hända att jag är partisk dock) och lyckligast i världen med så många kompisar samtidigt och sen kakor på det, haha. 
 
Nej vi kunde inte drömma om en bättre dag, stort tack till alla som kom och till alla som hjälpte till både före och efter. Följer gör nu en bildbomb av bilder från farfar. De bilder jag har på telefonen kommer senare :) 
 
 
 

Promenad till stranden

Skrivet den: 2020-09-17 kl. 21:30:49 / Kategori: That is that
Igår var Elliot inte på förskolan. Onsdagar är hans nya lediga dag :) Vädret bjöd på strålande sol igen och jag gick här hemma på morgonen och funderade på vad vi skulle göra under förmiddagen. Skulle vi leka/kolla på tv/baka, eller skulle jag ta mig i kragen, packa ihop barn och grejer och gå ner till stranden? Det blev stranden. Efter att ha testat olika håll dit och hem så blir de närmsta hållen ungefär 3,2-3,3 km och tar ca 30-35 min (om man stannar och kollar på ekorrar och fjärilar). 

En underbar förmiddag! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Min sockerbagare

Skrivet den: 2020-09-15 kl. 08:36:02 / Kategori: That is that
Jag vet inte varför men Elliot började prata om en kockmössa här hemma. Jag skulle gissa att det är något han har sett på tv. En sådan skulle mormor fixa tyckte han, och det gjorde mormor såklart. 

Denna premiärtestades i onsdags när mormor var här och bakade bullar till dopet. Sedan skulle den såklart på igen i lördags när vi körde ett snabb-bak med fler hallongrottor. Världens gulligaste bagare om ni frågar mig. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Bra måndagsbeslut

Skrivet den: 2020-09-14 kl. 20:53:09 / Kategori: That is that
Idag har varit en riktigt bra måndag. För det första är ju vädret helt underbart! Massor av sol! Men ännu bättre är ju mötet jag hade med chefen idag. Planen var att jag skulle börja arbeta 60% efter jullovet, men jag har sakta men säkert kommit fram till att jag nog inte vill det. Thea ska skolas in i augusti oavsett och vi skulle dela på föräldraledighet i vår. Men som sagt så är jag inte så sugen på det. Daniel låter mig så gott som bestämma hur jag vill ha det och jag är så glad för det. Min nya plan är att börja arbeta 40 % efter påsklovet istället. Vi får se vad det blir :) Det enda jag vet att efter jag tagit beslutet att vara föräldraledig lite längre så kändes det så bra. Det känns så rätt i hela kroppen och känslan att få vara hemma med barnen lite mer gör mig så otroligt lycklig. 

Vi firade med att gå till lekplatsen och idag fick Thea testa gungan också. Vilket uppskattades av både lilltjejen och Elliot. Underbara barn! 

(null)

(null)

(null)


Flyttat kusinerna

Skrivet den: 2020-09-12 kl. 22:29:41 / Kategori: That is that
Idag har kusinerna flyttat till Åhus. Daniel åkte ner till Stångby för att hjälpa till att lasta alla grejer inför transporten, medans jag och barnen var kvar här hemma och bakade inför dopet. Vi möttes sedan upp i nya huset som ligger på gångavstånd från oss nu. (20-minuters promenad i ett bra tempo, 2,1km) Där var vi inte heller till så mycket hjälp precis men det var ändå skoj att se huset och killarna lekte jättemycket med varandra. Elliot och Oliver hade helt plötsligt stängt in sig i sovrummet för att hoppa i sängen som de inte fick. Valter är ju helt förtjust i Thea, och hon i honom såklart :) 

Jag tror det är första bilden på alla fyra kusinerna, men är inte säker :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Ny hobby

Skrivet den: 2020-09-09 kl. 12:32:25 / Kategori: That is that
Jag har tänkt ett tag att jag skulle vilja göra något annat på kvällarna än bara ligga och dumglo på tvn eller telefonen. Jag har också tänkt ett tag att jag ville testa att pussla. Några i min omgivning har gjort det och det kändes "roligt". 

I söndags köpte jag ett pussel och när barnen lagt sig så blev det lite mer än två timmars pusslande. Jag kunde såklart inte sluta :) under hela måndagen sedan längtade jag till jag skulle få sätta mig igen och pussla klart. Tyvärr blev det inte så lång stund då innan det var klart. Jag hade fegat lite och tagit ett med 500 bitar, men borde nog testa 1000 nästa gång. För det blir ju fler gånger, det lovar jag! 

(null)

 

Work it

Skrivet den: 2020-09-06 kl. 23:02:13 / Kategori: That is that
Jag tror inte att jag skrivit om vad jag hållt på med såhär i månadsskiftet. För efter ett uppehåll under graviditeten och några månader efter förlossningen så kom jag inte tillbaka till mina pass på Actic som jag älskar så mycket. Nej, istället började med pass på nyöppnade Nordic wellness i Åhus istället. Ett beslut som helt och hållet grundade sig i att det är närmare dit. Nu håller jag ju "bara" i pass, men det är väldigt roligt att vara på ett helt nyöppnat gym, och det ska bli spännande att se hur framtiden ser ut. I torsdags höll jag mitt första nervösa HIIT-pass, som kändes super. På tisdag kör jag mitt andra, och sedan kommer det rulla på så framöver. Dags för oss att verkligen börja få ihop livspusslet :) 

Idag fick jag lyxa till det ännu mer. Jag var på gymmet och körde i gymmet. Känslan är svår att beskriva, mer än "satan vad bra det kändes". Och att kunna cykla dit också!! 

(null)


Fortfarande vår lilla tjej!

Skrivet den: 2020-09-01 kl. 20:39:46 / Kategori: That is that
Ja, Thea kommer ju alltid vara vår lilla tjej, men idag är hon ett halvt år. Vår goding! Detta firades inte med en god natts sömn, men kanske inatt istället. Det är lite varannan på dem just nu känns det som. 

Vi har istället firat med mysigt babysim (Thea verkar verkligen gilla det och hennes ögon idag när hon jagade leksaker i vattnet, herregud vad glad hon var), och besök av mormor. Farmor träffade vi också utanför föris  så hon fick säga hej :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0