Ut på tur, aldrig sur??

Skrivet den: 2021-03-27 kl. 07:18:09 / Kategori: That is that
Just nu känns det som det är kaos på Elliots föris med sjuka. Vi får Mail nästan dagligen om att en ny person som varit på förskolan bekräftats smittad. Så vi höll Elliot hemma i torsdags och planerar för att han ska vara hemma hela nästa vecka också. Sen får vi se om det lugnat ner sig annars får han vara hemma lite till. 

Därför gäller det att aktivera honom lite mer och hitta på saker. I min värld betyder det att man är utomhus. Eller ja, i allas värld just nu för det finns ju inga inomhusaktiviteter att åka på, haha. 

I onsdags stoppade vi ner kikaren och åkte till pulken med mormor för att kolla på tranorna. Det gick sådär. Elliot tyckte inte det var roligt och tröttnade ganska snabbt vilket ledde till att han började springa runt och inte lyssna på mig. Jag hade noll andra saker att erbjuda honom och kunde inte bryta det tråkiga mönstret. Så jag tröttnade också och vi körde hem igen. Skoj!! Söt på bilderna blev han i alla fall. 

Igår var vi ute på tur igen. Vi träffade Vera och åkte och kollade in nya gymmet som öppnat i stan och hämtade min nya gymväska. Vi kollade också in nya stora Coop när vi köpte fika. Målet var sedan Lillö och vi körde dit för mellismys i solen. Detta blev en trevligare tur där vi sprang runt och hoppade på stenar, lekte tittut, kastade pinnar i vattnet och mös i solen. Fler turer som dessa. Nästa gång får jag se till att ta selen med mig så kan man gå lite mer också. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Ut i solen

Skrivet den: 2021-03-23 kl. 22:19:12 / Kategori: That is that
Planen idag var lunch med Alex medans våra killar var på förskolan, men vädret höll på att ställa till det för oss. Vi var inte alls sugna på att sitta ute och äta. Lyckligtvis var viljan att ses större för det kunde ju inte bli bättre. I samma stund som jag och Thea satte oss i bilen tittade solen fram och sedan blev det bara bättre. Det slutade med att vi satt och njöt av sol och goda sallader från duvanders i över en timme innan vi var tvungna att åka och hämta Elliot. Vilken lyxlunch verkligen! 

När vi hämtat hem storebrorsan hann vi njuta av ett snabbt mellis tillsammans ute på filten innan solen sedan försvann. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Mer snor

Skrivet den: 2021-03-18 kl. 19:56:16 / Kategori: That is that
Var kommer allt snor ifrån, herregud! Elliot började i måndags kväll och Thea någon dag senare. Igår var faktiskt Elliot på bättringsvägen men istället var det jag som åkte dit.. Då började jag tänka tillbaka och jag har faktiskt inte varit sjuk sedan Thea kom, alltså under hela pandemin har jag hållit mig frisk fram till nu. 

Så Daniel fick stanna hemma idag. Thea skulle till BVC och Elliot skulle klippas. Efter Theas två nysningar imorse och volymen snor som tillhörde dessa ställdes BVC in. 

Jag åkte iväg en tur in till stan för att ta covid-19 test (lika bra att kolla, kommer bli riktigt förvånad om det är positivt), och på vägen hem gjorde jag något jag drömt om läääänge. Jag körde inom Max drive-in och köpte en lyxshake. Jag suktar alltid efter dem, men ärligt talat är det år sedan jag drack en. Inte sedan vi flyttade till Åhus för 3 år sedan iaf. 

Elliot kom iväg till frissan i alla fall. Denna gången fick Elin klippa honom och Daniel följde med för att se till att det togs ordentligt. Samtidigt som jag hatar att jag missade det så är jag glad att de fick den stunden tillsammans. Och att Daniel fick se hur grym vår kille är med sådana saker, han är så duktig!! Och nu är han så stolt och fin i sin nya frisyr! 

Håll tummarna för en bättre morgondag 

(null)

(null)

(null)


Ny kompis

Skrivet den: 2021-03-09 kl. 20:15:44 / Kategori: That is that
För några veckor sedan var vi i Degeberga och hälsade på Kim och hennes fina barn Lovelia och Vincent. Båda barnen är födda samma år som Elliot och Thea men ungefär ett halvår senare. Det är ju super också att de har tvärtom med kille och tjej för vi har fått massa tjejkläder som Lovelia haft, och de har fått en del kläder från oss, både som Thea växt ur och sådant som inte "klär" henne riktigt ;) 

Elliot och Lovelia trivdes verkligen tillsammans redan från början! Så därför var de och hälsade på oss i fredags. Vi mammor ville röra på oss så en lång promenad ner till stranden, fika och lek där och sedan en bra promenad hem också. Alla nöjda och glada (och trötta.) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Mer kalas

Skrivet den: 2021-03-07 kl. 18:23:52 / Kategori: That is that
Igår var det dags för kalas för Thea igen, men med min familj den här gången. Snacka om att de drog nitlotten med dagarna och vädret. Jättefint vårväder förra lördagen, molnigt och svinkalla vindar denna. Så det blev en snabb fika bara. Men nu har vi firat klart vår ett-åring, världens finaste tjej! 

Tänker skylla på vädret, men Theas uppsyn är inte den gladaste. (Även om hon inte var ledsen för det)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


På tur!

Skrivet den: 2021-03-03 kl. 21:58:54 / Kategori: That is that
Dagen bjöd på strålande sol och en ledig mormor. Detta skulle såklart utnyttjas på bästa sätt. Eftersom vi bjöd morfar på lunch igår (ärtsoppa i solen) fick vi bjuda mormor idag. Därefter påbörjade vi den långa processen att få två barn tillsammans med mellis och allt annat (skötväska, filtar, leksaker) redo för utflykt. Jag fick ett tips igår om en fin lekplats i Fjälkinge så dit styrde vi bilen. Mamma har vant sig vid att man inte åker raka vägen med mig utan jag kör på måfå och sen får man stanna och googla lite innan man når målet. Men det gick ändå rätt smärtfritt idag. 

Lekplatsen var jättefin. Elliot lekte hur mycket som helst med allt. Sedan satt han och Thea och lekte i sanden hur länge som helst medans vi andra satt i solen och njöt. Vi fikade också innan hemfärd och två nöjda barn som somnade i bilen. 

Det här med solen, hur lycklig gör inte den en? Eftersom situationen är som den är har vi varit ute mycket mer under hösten/vintern än vad vi annars varit vilket jag har tyckt om. Frisk luft mår man alltid bra av, även om det är en lång startsträcka ibland. Men nu är det ju helt underbart verkligen. Nu kan man njuta ordentligt!! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0