Lilla tjejen

Skrivet den: 2020-08-25 kl. 20:45:48 / Kategori: That is that
Vår lilla Thea blir mer och mer sin egna person. Hon är glad direkt när hon vaknar, och favoriten är att bli buren eller titta på Elliot. Men nu sitter hon bättre och bättre hela tiden och med en leksak framför sig är hon ofta rätt nöjd. Nu har hon fått lite mer mat också, med egen tallrik och sked, inte bara smaka från fingret. Jag har inte riktigt gjort klart upplägget för måltiderna så vi kör lite på känsla än så länge. Min fisksoppa gick hem i alla fall. 

Idag var första gången på babysimmet. Till skillnad från första gången med Elliot, då jag var läskigt nervös och helt slut efteråt, var jag hur lugn och avslappnad som helst och det gick ju super för oss båda! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Frukost med farmor

Skrivet den: 2020-08-21 kl. 23:16:59 / Kategori: That is that
Denna fredag startade på absolut bästa sätt! En morgonpromenad till farmor och vidare till duvanders för frukost. Det är födelsehelg (man får en hel helg när man fyller 60!) för Chatarina också så vi bjöd såklart. Solen sken och Elliot var på ett strålande humör. Thea också där hon satt så stolt i sittdelen. Vi har börjat ta den nu när vi ska gå iväg när hon inte ska sova. Hon är så mycket mer nöjd i den än i liggdelen när hon är pigg och vaken. 

Resten av dagen var jag sedan rätt trött på allt, och energin var på noll. Så jag försökte aktivera barnen så mycket jag orkade utan att bli irriterad med blandat resultat. Till slut drog vi till lekplatsen en stund och när vi kom hem igen kändes det bättre. Efter mellis somnade Thea och Elliot fick lite extra tv-tid för att jag skulle kunna plocka undan och när Daniel kom hem tog jag en powernap. Sen mådde jag bra igen. :) 

(null)

(null)

(null)

(null)


Myshelg!

Skrivet den: 2020-08-16 kl. 21:57:15 / Kategori: That is that
Alltså vad hände med vädret?!? Sommaren var ju långt ifrån slut och senaste veckan har vi nästan varit mer på stranden än på hela sommaren. Daniel har varit hemma tidigt nästan varje dag och det har blivit eftermiddagsturer ner för ett litet dopp och slappande. 

När helgen väl kom med lediga dagar blev det stranden till 100%. I lördags på Torsö med mormor och morfar och idag på täppet med farmor och farfar. Idag var vi där extra länge så Thea hann sova i två omgångar (om än kortare sådana). Elliot har också börjat bada lite mer och utforska vattnet. Såklart lagom till sommaren är slut, precis som förra året. Vi måste bli bättre på att åka och bada med honom under höst och vinter också! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Underbara sommardag

Skrivet den: 2020-08-11 kl. 20:43:26 / Kategori: That is that
Vi trodde sommaren var över, men nejdå. Just nu är den helt underbar. Kanske mest för att båda barnen sover, Daniel är på fotboll och jag får bestämma tv-program helt själv ;) 

Men jag har haft en underbar dag med mina små. Thea bara sitter och är glad hela tiden och Elliot är grym! Daniel började jobba igår så det är jag och kidsen hela dagarna men det går över förväntan. (Säger jag efter två stycken, haha) 

Idag tog vi en morgonpromenad till Willys och handlade gul karamellfärg till baket. Elliot är superduktig i affären och går själv med vagnen och lyssnar på vad jag säger. Väl hemma igen blev det ett oplanerat vattenkrig där både jag och Elliot upptäckte att han är rätt träffsäker med vattenslangen. Herregud vad vi skrattade och jag fick springa ordentligt. Precis efter lunch bakade vi Pippikakor tillsammans och även här är han superduktig men fokusen ligger mer på att smaka nu ;) kakorna fick gult pärlsocker på sig och ligger nu i frysen.

När Daniel sedan kom hem tidigare än vanligt passade jag på och satte Elliot på cykeln och cyklade ner till kantarellbadet för ett eftermiddagsdopp. Att åka på cykeln var nästan roligare än att bada om ni frågar honom! 

Summerat: en grym dag! 

(null)

(null)


Date med moster

Skrivet den: 2020-08-09 kl. 08:35:00 / Kategori: That is that
Daniel åkte på "grabbkväll" igår (med övernattning..) så det var bara jag och kidsen igår kväll igen. Vi åkte därför in till stan och träffade Vera för pizza i tivoliparken. Väldigt mysigt med underbart väder, och mindre folk än jag trodde det skulle vara. Efter pizzan tog vi en liten promenad i parken innan vi åt glass vid fornstugan. Elliot och Vera lekte sedan på lekplatsen lite medans Thea fick mat innan vi sedan körde hem Vera. Efter en liten omväg hem sov båda barnen i bilen också. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Min fina tjej!

Skrivet den: 2020-08-07 kl. 21:49:47 / Kategori: That is that
Min underbara fina tjej! Det är så roligt att se hur du växer och utvecklas hela tiden, samtidigt som jag vill säga stopp! För just nu är livet rätt bra, med sommar, semester och underbara barn. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Till Dessi från Dessi

Skrivet den: 2020-08-05 kl. 21:56:33 / Kategori: That is that
Den här fina klickade jag hem klockan tio i tolv i fredags kväll/natt. Lite av ett impulsköp men herregud vad jag sedan väntat på att den skulle levereras. Så efter ett sms i förmiddags ställde jag in familjens besök på lekplatsen och istället gick vi tillsammans till Willys för att hämta ut mitt paket. 

Nu ska jag bara lära mig alla funktioner och sånt men det ska bli väldigt spännande att träna med klockan sen och se vad den registrerar. Något som jag kan konstatera redan nu i alla fall är att den är satans snygg :)

(null)

(null)

(null)

 

Det sista av sommaren?

Skrivet den: 2020-08-01 kl. 20:21:42 / Kategori: That is that
Har vi kramat ur det sista av sommaren idag? 

Vädret har ju varit under all kritik denna sommar och de riktigt fina dagarna har dykt upp lite då och då bara. Igår var det extra trist så när jag sa till Daniel att det eventuellt skulle vara strandväder idag skrattade han bara åt mig. Men jodå, vi vakande till strålande sol :) 

Det fanns bara en sak att göra, åka till stranden! Kanske för sista gången i år, vem vet!?! Vi lockade med barnens kusiner också som är i Åhus på besök i helgen. Barnen lekte så fint vid strandkanten att de kunde fortfarande stått kvar där om de fått. Samtidigt som Thea sov så fint i vagnen så det kunde inte blivit bättre. 

Elliot ville inte riktigt sova idag heller (två dagar i rad utan lunchvila nu) så vid ett-tiden åkte vi hem till farmor och farfar för mer bus i trädgården. Under eftermiddagen bestämdes ett spontant besök på brandstationen också för att kolla på brandbilarna. Superspännande enligt alla tre killarna! Kvällen avslutades med grillat och om det här var sista riktiga sommardagen så utnyttjade vi den riktigt bra! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0