Vår halloween!

Skrivet den: 2018-10-31 kl. 21:45:47 / Kategori: That is that
Idag var det ju dagen då det skulle knackas dörr. Så jag satte ut en ljus för att visa alla barn att vi är hemma och här finns det godis! 

En gång har det plingat på dörren. EN! Vad håller dagens ungdom på med egentligen? :) lyckligtvis var det säkert fem eller sex små monster  som tillsammans plingade på. Ännu roligare var det när en zombie frågade mig om jag kollade på AIK-MFF och vad jag tyckte om matchen. Dessa underbara elever på skolan, ibland saknar jag dem rätt mycket ändå! Daniel skrattade bara åt mig efteråt. 

Aja, nu får jag ju äta massa godis då. Typiskt ;) 

(null)


Julkort

Skrivet den: 2018-10-28 kl. 17:31:08 / Kategori: Elliot
Denna söndag har jag knappt tagit av mig pyjamasbyxorna. Bara när jag skulle till maxi imorse och sedan när jag och Elliot skulle bada :) men de åkte på lika snabbt igen. 

Idag har jag istället roat mig med att försöka ta julbilder på Elliot för framtida julkort. Det gick sådär, och jag kommer få försöka fler gånger. Några bra bilder fick jag faktiskt men sparar dem till närmare jul. Bjuder istället på några behind-the-scenes-bilder. 

Det var en utmaning att fota med en liten bebis. Både julgranskulorna och ljusslingan ville stoppas i munnen. Men så skoj vi hade under tiden :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Glada muffins!

Skrivet den: 2018-10-26 kl. 10:42:53 / Kategori: That is that
Innan Elliot ens var född hittade jag ett recept på muffins med bara tre ingredienser. Sedan har jag nästan glömt bort det. 

Tills i onsdags då det låg en ensam banan kvar på fruktfatet här hemma, samtidigt som jag hade extra energi. Denna ensamma banan mosades och vispades ihop med två ägg (alltså dubbla antalet ägg gentemot bananer) Jag la lite hallon i botten i muffinsplåten och sedan in i ugnen på 200 grader i 13-15 minuter.  Det fungerar med andra bär också, men jag kan verkligen rekommendera hallon :)

Jag var rädd för att det skulle smaka väldigt mycket ägg, eller väldigt mycket banan, men hallonen passade perfekt till. Ett tips är att fylla muffinsformarna ordentligt för de växer inte något, utan snarare krymper i ugnen. De passar inte på ett kalas kanske men defintivt som nyttigt mellanmål!! 

(null)

(null)


Gårdagen

Skrivet den: 2018-10-24 kl. 09:55:42 / Kategori: That is that
Igår var ingen rolig dag. Eller jo det var det, men två timmar där på mitten var de värsta på länge. 

Jag och Elliot var på C4-shopping med min mamma för att fira hennes födelsedag. Då la Elliot av en kaskadspya. Och sedan en till! Ska tilläggas att han så gott som aldrig kräkt innan och aldrig ens i närheten av dessa mängder. Inom närmsta timmen kräktes han ytterligare fem gånger men eftersom magen var tom då kom det mest slem. Panik skulle man kunna säga. Mamma fick följa med mig hem för jag var inte jättesugen på att köra med honom ensam om han skulle kräkas igen. Samtidigt ringde jag 1177 för lite rådgivning. Stackars liten var helt slut. När vi kom hem fick han i sig mat som också stannade i magen. Sedan blev han lika underbar och glad som vanligt :) 

Jag misstänker ju starkt att det var potatispurén vid lunch som gav denna reaktion. Stackars Elliot som har en sådan hemsk mamma som ger honom konstig mat. Han kommer nu helammas till han är fyra, haha! 

(null)


Pannkakslunch

Skrivet den: 2018-10-21 kl. 21:14:29 / Kategori: That is that
Igår var vi hos Elliots kusiner Oliver och Valter och hälsade på efter matchen. Idag kom de (med föräldrar) till oss istället. Vi bjöd på pannkakslunch med extra allt.  För vad sägs om två sorters pannkakor? Stora och tunna av Emil eller små och lite tjockare av mig ;) Frukt, bär, glass, grädde, sylt och nutella till det. Mums! 

Det är verkligen full rulle med en tvååring och två små killar på under ett halvår. Det leks och ammas och vaggas och snackas i ett. Full rulle verkligen! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




En dag söderut!

Skrivet den: 2018-10-20 kl. 19:31:05 / Kategori: That is that
Som vi längtat till stadion. Det har inte alls blivit många matcher i år av förståliga skäl. Och när man är borta från något länge slutar man till slut längta efter det. Därför har matcher inte heller prioriterats (såklart). MEN nu var det dags. Malmö tog emot Hammarby hemma där båda lagen slåss om Europa-platserna. 

Sist vi var på match och hade Elliot med oss gick det över förväntan. Förväntningarna på idag hade vi lagt lågt, för inte kan vi ha sådan tur idag igen? Jodå, vår kille var en ängel! Han fick mat tio minuter innan matchen började, tittade nyfiket på allt i första halvlek, sov igenom den andra och godkände hörselkåporna även denna gång. 

Strålande sol, 3 poäng till Malmö och världens bästa Elliot! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Elliot fem månader!

Skrivet den: 2018-10-19 kl. 15:54:04 / Kategori: Elliot
Idag blir Elliot fem månader. Vi slapp fem-månaderssprutan idag eftersom den togs igår istället. Därför kunde vi hitta på annat idag :) 

Vi gick på bio! Roxy i stan hade bestämt sig för att testa ha barnvagnsbio och detta måste ju "utnyttjas". Vem vet hur många gånger det blir. (Fler hoppas vi!!) 

Det var jättemysigt att gå på bio med Elliot mitt på dagen. Jag hade frågat en av tjejerna på babysimmet om hon och hennes lille kille ville följa med och de hoppade på direkt! På bion så var ljudet lägre, salongen lite ljusare och de hade paus mitt i också. Perfekt! Elliot och alla andra bebisar sov det mesta under filmen. Någon gång fick jag ställa mig upp och gå lite med honom, men det gick att göra utan att vara ivägen för någon. 

Roxys koncept är att de serverar mat samtidigt och jag beställde en räksallad. Tyvärr var det svårt att äta samtidigt som man skulle ha Elliot i famnen och kolla på film. Min biogranne valde nachotallrik vilket var ett bättre val tror jag :) Men detta kommer jag absolut göra igen.

Förresten, vi kollade på a simple favor. Mysig film och lagom enkel för en sån här grej! 

(null)

(null)

(null)


Helg med gott och blandat!

Skrivet den: 2018-10-14 kl. 21:43:17 / Kategori: That is that
Denna helgen har verkligen haft sina toppar och dalar! 

Efter två dagars sjukdom var Daniel äntligen bättre i fredags kväll. Så vi hade familjemys med film och allt som hör till. Lördagen började på samma sätt, om än lite väl tidigt ;) Då vädret är helt underbart just nu åkte vi till Vanneberga och kollade på fotboll. Vi kan nog klämma några matcher till ur det här året. Till exempel Malmö - Hammarby på lördag :) 

Lördagskvällen skulle vara mamas night out, men så blev det inte alls. Med en otröstlig Elliot här hemma fick jag avsluta kvällen långt tidigare än tänkt. Den hann knappt börja faktiskt. Jag som pumpat och planerat så väl!  Den stora frågan var såklart om det var tänder på väg eller bara sakna-mamma-gnäll. Än har ingen tand tittat fram så. 

Världens bästa sambo visste att jag var lite besviken över att kvällen blev som den blev igår, så jag fick en riktigt lyxmorgon. Jag fick en ordentlig sovmorgon och när jag vaknade väntade frallor och blommor till mig. (Två buketter på en vecka, herregud) Efter en mysig frukost väntade en tur till ikea också. Daniel kunde inte gjort det bättre alltså :) 

Jag är helt slut just nu. Jag älskar helgerna med mina killar! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Elliotgröt

Skrivet den: 2018-10-11 kl. 21:36:49 / Kategori: Elliot
Elliot har ju börjat äta lite och jag har börjat mixa och ha mig här hemma. Nästa steg är gröten och denna fick jag höra var bäst att köpa färdig, då alla vitaminer finns i, plus att där är järn tillsatt som våra små behöver extra av.

Detta tog jag som en halv utmaning. Klart man kan göra egen gröt! Ut och googla så finns allt. Jag har hittat en superbra hemsida som heter minimat.se, där jag fått tips på olika puréer att testa men också gröt och grötpulver. Det är ju det här med att få med järnet i gröten. Detta görs genom palttunnbröd. I receptet för grötpulver att spara ska man ta ett palttunnbröd till en dl havregryn. Jag litar däremot inte alls på min mixer utan körde på receptet för en portion som jag sedan gjorde flera av :) 

Palttunnbröden och havregrynen mixades och silades var för sig och hälldes upp i olika skålar. Sedan tog jag en dl havregryn för varje matsked palttunnbröd och hällde i en skål som går att försluta helt. Det positiva är att pulverna har olika färger så jag ser lätt om allt palttunnbröd samlats på botten eller så. 

Vi (både jag och Elliot) smakade idag. Det såg inte jättegott ut men smakade inte alls illa. Jag är ingen grötätare själv men tänker att gröt smakar så. Allra bäst är att ha aprikospuré (mer järn) till men eftersom jag inte kommit så långt än blev det bananpuré istället. Nu ska vi bara hitta rätt mängd till min kille också. Jag tog en halv portion av vad det står, men av det fick han nog inte ens hälften. Vi testar oss fram, och jag har ju pattarna fulla med mat till honom om det andra inte passar ;) 

(null)

(null)

(null)

(null)


Knack knack

Skrivet den: 2018-10-09 kl. 15:42:29 / Kategori: That is that
Dessa kom och knackade på idag. Tror faktiskt inte jag fått ett blommogram innan. Kanske en gång. Detta var en present eftersom jag var en sådan snäll sambo i helgen och inte bara godkände en bakisdag (som knappt räknades som en bakisdag eftersom han inte var bakis) utan körde och hämtade honom på natten också. Då är man värd blommor. 

Sedan är han en sådan poet också ;) 

(null)

(null)

(null)


Ny vecka - nya möjligheter. Same Old, same Old!

Skrivet den: 2018-10-08 kl. 21:36:37 / Kategori: That is that
Måndag idag. En härlig veckodag enligt mig, eftersom det är just starten på en ny vecka. Att Elliot har varit helt underbar hela dagen har inte gjort saken sämre precis. 

Jag och Elliot har varit igång hela dagen idag på bästa sätt. Vi har ätit lunch med min farmor, varit och handlat och hämtat ut paket, och på kvällen var det tabata-pass ala Dessi som vanligt. Hela veckan har vi planerad med aktiviteter och besök vilket känns super. Jag trivs verkligen som mamma-ledig just nu. 

(null)


Du måste flytta på dig!

Skrivet den: 2018-10-06 kl. 09:52:38 / Kategori: That is that
Det här med nätter har vi inte riktigt rutiner på ännu. Eller så har vi det, men då är det dåliga rutiner! Det känns i alla fall som att natten kan se ut lite hur som helst. 

Det svåra just nu är att få Elliot till att sova i sin egen säng. Det kan ta några försök att lägga ner honom där efter att han somnat i famnen. På kvällen har man lite tålamod till detta. På natten är det lilla tålamodet helt någon annanstans. Så när han vaknar på natten för en slurk, och sedan inte somnar om ordentligt på två försök, hamnar han i sängen. Ofta på någon av oss. 

Efter nattens amning somnade han så fint i vår säng, men bredvid mig. Så där fick han ligga. Mitt täcke la jag utanför honom, om han helt plötsligt skulle få för sig att rulla 1,5 varv vilket han aldrig gjort innan.. Daniel fick sedan snällt dela med sig av sitt täcke till mig.  Mysigt värre, men så är det inte vi som bestämmer här längre. Jag tackar för sovmorgonen :) 

(null)

(null)


Elliots rum

Skrivet den: 2018-10-02 kl. 19:04:44 / Kategori: That is that
Vi har börjat fundera mer på Elliots rum nu och jag har lagt flera saker i varukorgen på olika hemsidor utan att komma längre. I förra veckan flyttade vi ut vår byrå från hans rum. Den hamnade där eftersom hans säng står i sovrummet där byrån stod tidigare. Nu med de nya garderoberna behöver vi inte den byrån så den åkte upp där uppe. Tanken var att hans säng skulle in på rummet men den här mamman fick kalla fötter :) Han kommer få bo hos oss ett tag till, haha. 

Därför är det rätt tomt där inne just nu. Men jag jobbar på det. Lite doppresenter har flyttat in med. Lampan i fönstret, klossarna och spargrisarna är alla doppresenter. Så fina saker vår kille har. Bara möbler som fattas!! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0