Firat födelsedagen

Skrivet den: 2019-04-29 kl. 13:46:20 / Kategori: That is that
Igår firade vi mig lite mer. Daniels föräldrar och syster med familj var här och vi bjöd på hemmagjord glass.

Eller vi och vi, Daniel var ju inte hemma. Han spenderade halva dagen på csk med en bruten tå, stackarn! 

Oavsett så blev det nästan en heldag med lek och bus här hemma. När kvällen närmade sig åkte jag och Daniel till Bromölla och vår dejt. Vi var på bio (igen) och kollade på endgame. Filmen var riktigt bra, men jag hade nästan panik innan över att den var tre timmar lång och jag inte fick dricka för mycket. Så sista 15 minuterna hade jag halva min dricka kvar :) 

(null)

(null)

(null)


En födelsedag

Skrivet den: 2019-04-26 kl. 19:30:41 / Kategori: That is that
Jaha, en födelsedagsgris här - hela 32 år gammal. Jag tackar ödmjukast för alla grattis såklart. Dagen har för övrigt inte innehållt något firande utan jag och Elliot har haft fullt upp med annat. 

Efter en storhandling i rekordfart åkte vi till Önnestadsgymnasiet för att kolla på kosläppet där tillsammans med familjen Nilsson. Jag har aldrig varit på det innan men alltid velat. Det är oftast inte på helgen och jag har därför inte haft möjligheten innan. Men nu så :) 

Det var så roligt att se Elliot när han såg korna. En skräckblandad förtjusning ungefär :) Efter korna hade sprungit av sig kollade vi lite på hästarna och sedan på smådjuren innan vi körde hem. En underbar förmiddag med strålande sol! Mammaledighet när den är som bäst!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

 


Inte målat klart

Skrivet den: 2019-04-23 kl. 20:06:13 / Kategori: That is that
Igår när vi målade för tredje gången (första gången med den färg som det ska bli) upptäckte vi att det inte kommer räcka med ett lager. Så även om tidsplanen inte sprack så sprack den ändå.. Men vi sätter upp nya mål och till valborg ska vi kunna sitta i uterummet är det tänkt. 

Påsken är slut (och vilken påsk sedan, helt underbar) och det är tillbaka till vardagen. Jag och Elliot har tagit igen oss efter helgen och bara varit hemma (minus en cykeltur till kvantum). Resten av veckan är välplanerad så det var skönt att ta det lungt idag. 

Bilderna är från i söndags när jag och Sofie smet ner till stranden med kidsen på eftermiddagen. Nu kommer årstiden när det är ren lyx att bo i Åhus! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Måla och grilla

Skrivet den: 2019-04-21 kl. 21:20:25 / Kategori: That is that
Även denna dag har det varit full rulle. Farfar kom och hämtade Elliot så att vi kunde fortsätta måla. Humöret idag var inte lika bra som igår, utan vi var mer slitna i både kropp och knopp. Att då ganska snabbt inse att färgen inte kommer räcka och att vi inte komma kunna bli klara gjorde inte situationen bättre. Men vi kämpade på och när vi väl börjat gick det ganska smärtfritt. På slutet pausade Daniel och bytte till att klippa gräset. Jag fortsatte klämma ur det sista av färgen och lyckades mot alla odds få allt målat. Vår tidsplan håller därför fortfarande :) 

Senare på kvällen var det dags för grillpremiären men eftersom uterummet målas och vi saknar en del möbler till altanen fick det bli provisoriskt på framsidan. Det är nästan skrämmande hur mycket bättre maten smakar när det äts utomhus! 

(null)

(null)

(null)



Att måla

Skrivet den: 2019-04-20 kl. 22:31:43 / Kategori: Huset 2019
Det är verkligen vår nu, ja det känns nästan som sommar ibland. Tyvärr har jag och Daniel inte alls kunnat njuta av det fina vädret, utan vi har bara varit i uterummet hela dagen känns det som. Med en pensel i handen och blicken mot taket. Det har målats här så det står härliga till. Mitt påskprojekt var att måla taket i uterummet och så blev det också :) Idag har det grundmålats, och totalt ska taket målas tre gånger. Förhoppningsvis är vi klara på måndag, men man vet aldrig och vi stressar inte. Elliot har varit hos farmor och farfar hela dagen och lekt med kusinerna som var i Åhus för att fira lite påsk. Jag och Daniel dök upp lagom till mat och fika. 

Håll nu tummarna för oss att målningen går bra och att min axel inte är helt förstörd imorgon när vi vaknar. (Inte Daniels axel heller, utan honom spricker definitivt tidsplanen!)  

Här kommer förebilderna 

(null)

(null)

(null)


Glasspremiär

Skrivet den: 2019-04-18 kl. 21:20:35 / Kategori: That is that
Idag var det dags för glasspremiären :) Linda och Cathrin och några kids mötte upp oss nere i hamnen då kön vid torget lockade lika lite som att Elliot skulle springa runt på kullerstenarna runt om. Med oss menar jag denna gång mig, Daniel och Elliot. Daniel slutade tidigare idag och glass har han väl aldrig tackat nej till? 

Efter glassen lekte vi en stund på lekplatsen där. Det är så roligt att se Elliot leka (samspela på sitt sätt) med andra barn. Precis som när vi hälsade på hos mormor på hennes jobb så brydde han sig inte alltför mycket om mig utan kunde gå iväg och utforska med andra. Det känns positivt inför inskolningen i höst men det gör lite ont i mammahjärtat också när han går iväg, haha. 

(null)



Vi har påsklov!

Skrivet den: 2019-04-17 kl. 08:07:10 / Kategori: That is that
Nu är det påsklov! Inte för att det gör någon större skillnad för oss här hemma mer än att vi har flera att leka med. 

Jag tog påsklov genom att springa 5 km på en, för mig, mycket bra tid och genom att rymma till Linda igår kväll för en underbar träff med några kollegor. Elliots påsklov har börjat med ett lyckat besök på lekplatsen. Äntligen skrattade han när vi gungade och lekte istället för att skrika :) Han har också fått tand nr 7 och blåmärke nr 63 ungefär... 

Nu ska vi packa ihop här hemma och åka och hälsa på mormor på hennes jobb :) 

(null)

(null)


Ute och cyklar

Skrivet den: 2019-04-13 kl. 21:47:16 / Kategori: That is that
Igår gav jag mig på lite arbete som jag inte brukar. Bilen skulle tvättas (som Daniel tjatat) och jag skulle få hjälp av syrran att sätta på sommardäcken på bilen (jag ville inte tjata på Daniel). Det gick sådär kan man säga. 

Bilen tvättades och det kändes superbra. Men sen när vi kom hem och den torkat såg det ju rent ut sagt för jävligt ut. Eller gör fortfarande.. När syrran sedan kom för att hjälpa mig med däcken kunde vi fan inte ens lossa muttrarna eller bultarna eller vad de heter. De satt stenhårt! Så den uppgiften fick jag lämna tillbaka till Daniel och svärfar. Nej, jag var inte på topp igår helt enkelt. Det enda jag lyckades med var cykeln som jag hade lämnat på service. Den hämtade jag igår och herregud vad bra den rullar igen :) Jag kanske borde fatta vinken här ;) 

Förutom lite kärlek hade min fina cykel fått en liten uppdatering. Detta i form av cykelbarnstolen jag fick i julklapp av mina föräldrar. Den skulle såklart testas idag så hela familjen gav sig ut på en cykeltur. Det var så skoj att lyssna på Elliot som satt och snackade hela tiden bakom mig. Enligt Daniel såg han hur nöjd som helst ut också, och nu är planen att vi ska trampa runt i Åhus tillsammans hela sommaren.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Spontan x 2

Skrivet den: 2019-04-12 kl. 21:46:48 / Kategori: That is that
Imorse fick jag halvt panik här hemma över dagarna bara går och nästan ser likadana ut. Rutiner är super men jag blir galen samtidigt. 

Därför började jag dagen med att försöka boka in grejer att hitta på och leta folk att umgås med. Jag försökte planera in en mammaträff utan barn, en kväll med härliga kolleger och ett gymbesök med syrran. Allt lyckades himla bra faktiskt ;) 

Det var heller inte bara jag som var rastlös utan Cathrin ville också göra något mer av dagen. Snabbt bestämde vi oss för att äta frukost tillsammans och det blev ett mycket trevligt förmiddagshäng hos henne och Alice. Efter lunch och vila hemma blev jag ganska fort otålig igen och vi åkte vidare till Sofie och Harry för ännu mer lek :) En bra fredag helt enkelt! (eller den kunde varit bra utan alla mina missöden senare på kvällen) 

(null)

(null)

(null)

(null)


Ingen badkruka

Skrivet den: 2019-04-11 kl. 14:08:11 / Kategori: That is that
I måndags var vi på babysimmet igen och det kanske finns hopp ändå. Det gick ändå bättre än vad de gått gångerna innan dess även om han inte är helt tillbaka ännu. Mindre skrik och mer skratt fick jag höra i alla fall. Nu är det såklart uppehåll i två veckor, så får väl börja om från början efter det..

Här hemma älskar han vatten! Det leks och skvätts så fort det finns möjlighet. Kattens vattenfontän är källan till ständig underhållning ;) Det ska bli roligt när vädret tillåter vattenlekar utomhus! 

(null)

(null)

(null)

(null)




Fina vänner

Skrivet den: 2019-04-07 kl. 22:05:01 / Kategori: That is that
Förra veckan var jag och Elliot inne och morgonshoppade på lindex som hade "klubbmorgon" med lite extra rabatt och frukostfika. Detta avnjöts tillsammans med tre fjärdedelar av familjen Nilsson. Felicia, Juni och Lykke gjorde oss sällskap. Det är så härligt och enkelt att umgås med dem. Att bara hänga och bara va. Jag längtar tills våra minsta är lite större, det ska bli så spännande och se hur de kommer leka tillsammans. 

Tyvärr för plånboken så är det inte sällan vi hänger i olika butiker lite överallt ;) Men i sommar är det väl utflykter som gäller istället hoppas jag! 

(null)

(null)


Vår Elliot!

Skrivet den: 2019-04-06 kl. 22:48:55 / Kategori: That is that
Jag kan inte sluta ta kort på vår kille. Som jag älskar vår lille krabat som springer runt här hemma och hittar på bus. Jag vill spara och minnas varje ögonblick! Idag har varit en underbar dag och vi har haft familjemys på hög nivå. Så mycket som Elliot har skrattat idag har han inte gjort innan. Det började redan när vi borstade tänderna tillsammans imorse då han började skratta helt plötsligt. Jag började skratta åt att han skrattade och då skrattade han ännu mer. Och så höll vi på ett tag :) 

Vid tio-tiden gick vi ut i trädgården för lite lek och fix innan en tidig lunch. Även här blev det en skrattfest tillsammans med pappa. Medans Elliot sedan sov i vagnen fortsatte vi med mer trädgårdsarbete. Vid lite innan två slutade vi för att gå och titta på fotboll här i Åhus. Vi brydde oss inte så mkt om matchen men det är alltid skoj att kolla. Efter att ha varit ute i 6 timmar gick vi sedan in för mer fotboll, kvällsmat, glass och film. 

Dagar som dessa får mig att längta efter sommar och semester! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


I trädgården

Skrivet den: 2019-04-02 kl. 20:35:10 / Kategori: That is that
I helgen plockade Daniel fram stora motorsågen och tillsammans med Thomas fälldes det inte mindre än sju tallar på tomten. Alla grenar och stammar kördes iväg med jämna mellanrum också så allt är fixat. Så jäkla grymma är de! Jag och Elliot hjälpte inte till så mycket tyvärr, utan vi lekte lite i trädgården istället och sedan fixade vi lunchen. 

Nu har vi en mer öppen gräsmatta och möjligheterna blev ju helt plötsligt oändliga med vad man kan hitta på. Lite planer har vi/jag men vi får se vad vi gör och vad vi fortsätter drömma om :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0