Elliots andra år

Skrivet den: 2020-06-30 kl. 20:34:02 / Kategori: That is that
Det kom en ny fotobok till oss för några veckor sedan. Elliots andra år. Jag trodde den skulle bli mindre än den första men icke. Jag hade kunnat göra den så mycket större men fick lugna mig lite :) 

Boken kommer från once upon som är en app. Där görs boken på enklaste sätt och jag behöver bara lägga in bilder och skriva bildtexter. Ingen tid läggs på design utan det enda jag kan bestämma är vilka bilder som ska vara var. Ibland hade jag velat ändra lite mer, men ofta är för många alternativ inget positivt, i alla fall för mig. 

En stor fördel är ju att jag kan "arbeta" på boken hur länge som helst. Theas första år och Elliots tredje år har redan påbörjats. Och jag bara älskar att bokens namn står på ryggen. Kommer bli så snyggt när samlingen växer! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Skånes djurpark

Skrivet den: 2020-06-25 kl. 20:49:49 / Kategori: That is that
Efter den där turen till stranden har jag blivit lite tuffare med vad jag vågar hitta på med barnen. På gott och ont antar jag, för snart kommer jag kasta mig in i något med fullt självförtroende som inte kommer gå så bra, haha. 

Däremot var jag klok nog att be mamma följa med när det planerades en tur till Skånes djurpark. Och tur var väl det! På parkeringen mötte vi upp Linda och Tyra och sedan var det full rulle några timmar. Elliot var rätt överväldigad i början och att stå i kö eller gå ifrån något roligt fungerade sådär. Det var en hel del skrik där innan lunch. Så det var verkligen tur att jag inte var själv, det hade inte gått. Lyckligtvis sov Thea det mesta av förmiddagen och behövde inte mig så mycket utan det räckte att mormor passade vagnen. 

Efter lunch blev det mycket bättre. Elliot satt en stund i vagnen och tog det lugnt utan att sova och därefter var han mycket lugnare och jag med. Nästan lite mysigt där ett tag med. Vi tog revansch på köerna vid traktorerna det sista vi gjorde innan vi åkte hem. Elliot somnade direkt! 

Så en händelserik dag för både stora och små :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Midsommarfirande och en 2-åring

Skrivet den: 2020-06-22 kl. 16:22:25 / Kategori: That is that
Helgen försvann som ett nafs, och i fredags var det full rulle hela dagen.

Vi började dagen med att köra och lämna presenter till Harry som fyllde två år på självaste midsommarafton. Finaste killarna! 

Tradition nr 1 på midsommarafton är frukosten i stugan så det blev nästa stopp. Vera och Victor var redan på plats och god frukost varvades med vattenlek och att sparka fotboll. 

På eftermiddagen kom Matte och Julia och tjejerna igen. Det är så roligt när man ses med lite kortare intervaller för Elliot kommer ihåg så mycket mer då. Vi hade en mycket trevlig midsommar med allt det där "vanliga". Sill, potatis, nubbe, jordgubbar, glass och kubb. Klockan elva på kvällen orkade inte Elliot längre utan gick och la sig. Denna gången resulterade det i sovmorgon till 8.15 :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



En dag på stranden

Skrivet den: 2020-06-18 kl. 23:21:32 / Kategori: That is that
Denna dagen blev inte som jag trodde.. För första dagen hade vi inga planer alls och jag både njöt över att vi inte skulle göra något, samtidigt som jag halvt våndades över en hel dag hemma. Men det ändrades snabbt. Sofie skrev under förmiddagen att de skulle ner till stranden om vi ville hänga med. Jag svarade ganska direkt att nej, det orkar jag bara inte själv med två barn. Ta bilen fick jag till svar typ. Så, var börjar man om man ska packa till sig själv och två kids? Blöjor såklart, handdukar, badkläder till mig och Elliot, lunch och fika, leksaker, hinkar, spadar, parasoll, vagn, you name it. Solkräm på mig och Elliot, ny blöja och solhatt till Thea, och ett snabbt byte på tvätten. Tre varv fram och tillbaka till bilen och sedan rullade vi hemifrån. Parkera bilen och packa ur alla grejerna igen och börja kånka allt till stranden. Väl på plats så tog det mindre än tio minuter innan jag tackade Sofie för att hon "tvingade" mig att åka. Så värt det! 

Killarna lekte och busade i sand och vatten. Vi åt en inte alltför sandig lunch och sedan, mot alla odds, somnade båda mina barn!! Harry skulle sova, och jag tänkte ge det ett försök med Elliot, utan några större förhoppningar med att lyckas. Men han var nog trött för han la sig ner i skuggan och stannade där utan protester. Det tog ett tag innan han somnade men jodå. 

Att vakna efter vilan är sällan hans grej så då blev det lite gnälligt. Jag hade redan innan bestämt att vi åker hem när han sovit klart. De  andra skulle äta glass men jag tänkte sluta med flaggan i topp, för allt hade gått över förväntan! 

Och, lilla fröken Thea avslutade kvällen med att rulla från rygg till mage två gånger :) Det måste vi ju också få med. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Morgonpromenad

Skrivet den: 2020-06-16 kl. 22:22:09 / Kategori: That is that
I söndags tog jag och barnen en morgonpromenad ner till hamnen i Torsö. Där tittade vi lite på båtarna innan vi gav oss ut i kohagen för att se om korna var hemma. Vi kunde tyvärr inte se dem så vi kollade på fiskarna och fåglarna istället. 

Verkligen en helt underbar helg! Vi körde hem i söndags lagom till middagsvilan och denna gång sov Elliot utan problem :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Rymde hemifrån

Skrivet den: 2020-06-13 kl. 20:43:26 / Kategori: That is that
Jag kommer säkert skriva ett inlägg någon gång i framtiden om när Elliot eller Thea ska rymma hemifrån, men inte riktigt ännu. 

Nu har de visserligen rymt hemifrån men det var på mitt intiativ denna gång. För när Daniel planerade in fönsterbyte i helgen var jag väldigt snabb med att erbjuda mig att ta barnen till stugan. Så vi åkte ut igår på eftermiddagen och jag tänkte vi skulle åka hem imorgon vid lunch. Jag lovar inget, för vi har det otroligt bra här! Båda barnen leker och busar med mormor och morfar till fullo. Vi tar skogspromenader, spelar fotboll och vattnar blommorna. Med jämna mellanrum serveras det mat också och jag bara njuter.

Elliot har så roligt att han hoppade över vilan helt och hållet (för första gången) vilket resulterade i att han somnade i soffan vid sju ikväll. Gulligaste någonsin!

Daniel då? Jo men de har jobbat på bra och alla fönster var bytta innan klockan 14 idag. Nu är det efterarbete och småpill kvar. Det ska bli roligt att se hur det ser ut när jag åker hem imorgon. Vädret blev ju hur bra som helst nu på eftermiddagen så Daniel körde också ut här för lite kvällsmat :) De har lite planer för morgondagen också så han fick återvända hem, medans vi av samma anledning stannar här. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Sommarlov!!

Skrivet den: 2020-06-11 kl. 23:11:35 / Kategori: That is that
Nu har vi sommarlov!! Eller, Elliot har sommarlov. Mitt börjar på torsdag, för just nu är jag föräldraledig men då går jag på sommaruppehåll tillsammans med mina kollegor ;) 

Sommarlovet firades med lek på lekplatsen med Oliver. (Stackars Elliot, det finns så många Oliver i hans närhet att han aldrig vet vilken jag menar.) Efter mat och bad avslutade vi kvällen med att gå till glassbilen och köpa glass. Denna avnjöts sedan framför tvn innan det var dags att sova. 

Nu laddar vi för lata sommardagar och längtar efter pappas semester :)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Fest och kalas

Skrivet den: 2020-06-07 kl. 07:59:37 / Kategori: That is that
Det har varit en stressig tid som mammaledig denna vecka. Inte nog med att katterna dök upp, jag skulle på fest med jobbet på fredagen där jag skulle förbereda en presentation och sedan var det kalas för Daniel igår. För att runda av det hela bjöd vi in Matte och Julia och tjejerna på grillat på kvällen också. 

Till kalaset testade vi semifreddo, en nutellavariant. För det kan ju inte bli dåligt med nutella. Som tillbehör hade vi hemmagjord glass också. Så det frossades ordentligt igår med fika två gånger. 

Elliot har varit en stjärna hela dagen. Han höll låda ordentligt under kalaset och älskade att vara i centrum. På kvällen lekte han så fint med Mira och Siri, de tjejerna är så snälla mot honom. Det hela slutade med att han somnade på fem minuter efter de åkt hem vid elva-tiden. (Och sover fortfarande nu klockan åtta på morgonen. Aldrig hänt!) 

(null)

(null)

(null)


Sådär en vanlig onsdag!

Skrivet den: 2020-06-03 kl. 22:49:12 / Kategori: That is that
Hoppsan, här hände det visst grejer. Och inte med renoveringen där uppe, eller med barnen (där vi, läs jag, haft fullt upp idag med utv.samtal och BVC-besök). Nej, något helt annat hände idag. 

För att efter Daniel svarat på en annons igår försvann han till Önnestad på kvällen, och idag kom han och Elliot hem med två små svarta troll till vår famil. Leo och Leia har flyttat in! 

Efter att Cissi lämnade oss tog det inte lång tid innan vi saknade en katt igen. Jag tänker framförallt för barnens skull, även om de är så små än. Men jag tror att de kan lära sig mycket av att det finns djur i huset på något sätt. 

Nu ska de få bo i ett rum på ovanvåningen i några dagar innan det är dags att utforska huset lite mer. Sen får de stanna inne ett antal veckor till innan tomten och resten av området ska utforskas här :) 

Inte det lättaste att ta kort på, men vi jobbar på det ;)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0