Rullar på!

Skrivet den: 2021-01-29 kl. 22:46:04 / Kategori: That is that
Här rullar veckorna på känns det som. Och vi gör inget som vi inte gjort de andra veckorna skulle jag vilja påstå. Det mesta styrs av Theas sovtider som fortfarande är två gånger om dagen, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Vi handlar på måndagar (inför veckan) och fredagar (inför helgen). Vi går till lekplatsen på onsdagar när Elliot är ledig och vi brukar baka något tillsammans på fredagar. Så det är väl det ;) 

Elliots stora intresse just nu är Lego eller kapla-pinnar. Legot får han bara leka med när Thea sover och idag när hon vaknade började han städa direkt, så gulligt! 

Det är roligt att se Elliot i alla vardagssysslor. Han är helt med när vi lagar mat, även om fokus fortfarande är på att smaka. Men idag delade han gurkan så fint med kniv och var riktigt stolt efteråt. Han är proffs i affären också. Eller nej, vi är proffs i affären. Jag och Thea är också riktigt grymma och än så länge är det inga konstigheter i att handla med två barn. Eftersom vi handlar på förmiddagen och där inte är mycket folk alls så har jag heller inte dåligt samvete över att jag har båda barnen med mig. 

Dagens bakning blev pannkaksmuffins. Stackars Elliot har nästan kört sockerfritt januari med sina föräldrar så han fick pepparkakor efter mellis idag :) 

(null)

(null)

(null)

(null)



Envisa tjej

Skrivet den: 2021-01-23 kl. 23:46:08 / Kategori: That is that
Oj, oj! Om denna donna fortsätter i samma stil kommer vi få att göra :) Hon vet vad hon vill och visar det väldigt tydligt! De "utbrott" hon får när vi försöker ge henne mat och hon vill äta själv, de är liksom inte i nivå med problemet, haha. Nej, hon är skitförbannad. Men jag önskade mig en tjej med skinn på näsan så :) 

Lilla fröken Thea har också sagt sitt första ord, många gånger dessutom. "Nej" är väldigt tydligt och används vid helt rätt tillfälle. Men det är helt underbart att se hur hon blir en egen liten person mer och mer hela tiden. 

(null)


Bus och lek!

Skrivet den: 2021-01-17 kl. 22:03:04 / Kategori: That is that
Det har varit en kall helg med många minusgrader. Det stör inte mig jättemycket, men det går inte att vara ute i samma utsträckning med barnen. I alla fall inte med Thea som bara sitter i en vagn eller pulka. Så det har bara blivit några småvändor. Men igår åkte jag och Elliot och lekte med Harry och Sofie en stund. Det kändes väldigt lyxigt att åka iväg med bara Elliot. Vi behövde inte invänta Theas sovstunder eller att jag behövde roa henne i vagnen, utan kunde ägna mig helt åt min grymma kille. I lite över en timme var vi ute i det kalla vädret och busade innan vi körde hem igen. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Mer snö

Skrivet den: 2021-01-14 kl. 21:17:27 / Kategori: That is that
Det kom mer snö till oss. Igår kom det massor så vi lurade hit farfar med pulkorna och gick bort till närmsta backe. Vi kände pressen för det regnade redan. Några åk hann vi med, och det är ju mysigt att bara dra barnen i pulkorna.  Elliot vågar mer och mer hela tiden, och Thea åkte också några åk. 

Men snön regnade ju inte bort utan under hela eftermiddagen kom det mer. Blöt sådan men vi gick ut ett varv till efter mellis och lekte. Thea var däremot missnöjd i vagnen och Elliot sparkade sönder min snölykta. Så det slutade med att jag sprang runt i trädgården med båda i pulkan :) 

(null)


(null)

(null)

(null)


Lekplatsbesök nr 8535

Skrivet den: 2021-01-10 kl. 20:37:10 / Kategori: That is that
Herregud vad vi besöker lekplatser och har gjort hela hösten. Vad ska man annars göra liksom? Det är bara att packa ner mellis, klä på oss massvis med kläder och gå ut. Vi har i alla fall fyra lekplatser i vår närhet som vi varierar mellan och det är så roligt att diskutera med Elliot vilken vi ska välja :) 

Däremot så var det väldigt kallt idag så efter mellis frös Elliot om fingrarna och ville gå hem. Inga konstigheter men under promenaden hem blev han rätt ledsen också. Nästa vecka ska det tydligen bli riktigt kallt och efter dagens utelek känns det som det kommer bli mindre av den varan i så fall. 

(null)

(null)

(null)


Snö för en (halv) dag

Skrivet den: 2021-01-06 kl. 18:55:28 / Kategori: That is that
När Daniel och Elliot kom in till oss imorse så sa Daniel "titta ut". Jag visste direkt att det var snö ute! Denna lycka alltså. Jag visste också att snön skulle inte bli långvarig och vi var tvungna att skynda oss för att kunna utnyttja den litegrann i alla fall. Daniel tvingade mig att vänta tills det blev ljust ute, men sedan gick vi ut. Raka vägen till farmor och farfar för att låna pulkor och sen till backen inne på förskolan precis bredvid. Där tog jag och Elliot några åk tillsammans (han älskade det, både liten backe och halvdåligt glid till vår lille fegis) och sedan lekte vi med annat innan vi gick hem igen. Lilla fröken Thea sov hela tiden och vaknade lagom till vi kom hem. Då gick hon och pappa in, medans jag och Elliot gav oss på två snögubbar också. Jag byggde, Elliot bestämde. Ser ut att vara tvärtom :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Nyår

Skrivet den: 2021-01-02 kl. 21:19:15 / Kategori: That is that
Nu är det nytt år, välkommen 2021! Efter julafton hos Sara och Emil så tog vi samma sällskap till nyårsafton och firade tillsammans hemma hos oss. 

Det blev en trevlig kväll med mycket gott och mycket bus. Jag hade gjort den läskigt goda glassen igen. Kändes lite tråkigt, men den är ju så god!! 

Familjen Nolin smet hem runt nio men farmor och farfar stannade till tolv-slaget. Vi såg förvånansvärt mycket raketer från trädgården så det blev väldigt lyckat! Barnen sov igenom allt oväsen också. 

2020 var ett konstigt år, men vi fick underbara Thea. Så nu laddar vi inför 2021. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



RSS 2.0