Kalas del 1 av ?

Skrivet den: 2021-02-28 kl. 23:08:53 / Kategori: That is that
Igår hade vi kalas för Thea som fyller 1 år imorgon. Och jag vet inte hur många kalas det kommer bli för henne riktigt. Vi hade ett igår, vi kommer såklart fira imorgon och sedan blir det ett på lördag. Sen kanske vi firar henne lite senare i vår/sommar också när/om vi kan bjuda fler än de närmaste. 

Men igår var farmor, farfar och kusinerna med familj här. På grund av snor var vi utomhus hela tiden. Det var mysigt och vädret var med oss. Sen är det det här med andra barnet. Elliots ettårskalas planerades i veckor. Det bakades och hade färgtema och ballonger. Till Theas kalas gick hon och jag och handlade fika till på förmiddagen samma dag. Stackars tjej. Till mitt försvar är det konstiga tider och vi visste länge inte om det skulle bli något alls. En liten "tårta" med ljus fick hon i alla fall. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Snoriga barn

Skrivet den: 2021-02-25 kl. 21:16:22 / Kategori: That is that
Verkligen under de sista dagarna i vabruari var det vår tur. Eller jag är ju hemma ändå så blir ju inte "vab" på riktigt. Men i måndags efter förskolan kändes Elliot lite snorig och jag kände direkt att det skulle bli mer än så. Så ingen förskola mer resten av veckan. Det känns bra att det var jag som tog beslutet och att de inte behövde ringa från förskolan och be mig hämta honom. 

Under tisdagen började Thea också, och den tjejen kan snora, herregud!! 

Men till något roligare! Vädret just nu!! Helt underbart med sol och flera plusgrader. Igår åkte vi till Degeberga och gick en promenad, lekte och fikade med vänner (Elliot och Lovelia fann verkligen varandra). I 2,5 h var vi ute och njöt. Även idag intog mellis utomhus, närmare bestämt på lekplatsen. 

Så nu hoppas vi våren är på ingång :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Mer snö

Skrivet den: 2021-02-17 kl. 19:48:08 / Kategori: That is that
Ingen kan säga att vi inte fått någon vinter i år i alla fall. -12 grader i fredags och massvis med snö idag. All denna snö ledde till en inställd promenad i förmiddags, men också till massa bus med Elliot i eftermiddags. Vi flörtade med farfar som var här att leka lite med Thea medans vi andra två smet ut. Massa bus och lek i snön tillsammans innan vi tog med lillasyster på en liten tur i pulkan också. 

Fast vi börjar bli redo för vår nu ;) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Walking!!

Skrivet den: 2021-02-12 kl. 19:56:36 / Kategori: That is that
Nu är hon uppe och går! Och som jag väntat på att skriva detta, för sina första steg tog hon för flera månader sedan. Men sedan har hon inte varit intresserad. Hon har gått med oss i handen eller med gåvagnen hur mycket som helst men inte mer än två, tre steg helt själv. 

När Elliot började gå tog han några steg på morgonen och sprang fram på kvällen. Detta vid 10 månader och 5 dagar. Vi säger att Thea går nu så 11 månader och 12 dagar för henne, haha. 

Vår grymma tjej!

(null)


Elliots rum

Skrivet den: 2021-02-11 kl. 10:52:00 / Kategori: That is that
I påskas började vi (Daniel och Thomas) sätta upp en vägg på ovanvåningen där Elliots nya rum skulle bli. Den väggen om på plats ganska snabbt och både Elliots rum och allrummet utanför målades i olika nyanser av grått. Sedan renoverades badrummet i några veckor, men sedan, efter det fick jag börja! Dags att börja inreda. Jag hade tusen av ideér och tankar som jag ville förverkliga och en del onlineshopping att göra. Jag fick också fram med penseln lite och måla några hyllor för att få dem i samma färg som väggen. När jag sedan tänkte att jag var klar så kom jag på massa nya saker såklart. 
 
Men så här ser det ut just nu.
Tältet som stått i vardagsrummet i två år har kommit upp.
En ny bokhylla + lådor från ikea blev det också för förvaring.
Bordet och stolarna fick barnen i julklapp från mormor och morfar. 
Husen och tavellisterna som jag målat.
Det andra huset är från dollarstore.
Annan hylla från jollyroom. 
Älskar giraffen från H&M home och mattan med siffrorna från clas Ohlson.
Påslakan och örngott från jollyroom. 
Alfabetsgirlangen är från lagerhaus.
Pandan är från stickstay. Dyr, men otrolig kvalite.
Klossarna är från rofa, doppresent från farmor och farfar. Thea har nästan likadana. 
E-lampan är också från jollyroom och en dop-present. Thea har en nästan likadan ;)
 
 
Nu ska det upp lite tavlor och jag vill ha en hylla till av något slag bakom bordet för förvaring av pysselgrejer. I hörnan som inte är med på bilderna finns en garderob och en 2x2 kallax också. 
 
Och sen är det Theas rum som ska planeras, mer skoj för mig :)
 
 
 
 

Ett riktigt klipp

Skrivet den: 2021-02-09 kl. 20:30:00 / Kategori: That is that
Fy vilket trist väder vi har just nu. Denna blåst är inte att leka med och jag har börjat köra till förskolan nu. Någon gräns får det finnas :) 
 
Idag kom farfar och passade Thea när jag skulle hämta Elliot för efteråt körde vi inte direkt hem. Istället körde vi till frisören för ett första besök. Elliot var taggad innan och visste vart vi skulle men blev nervös så fort vi kom in. Inte så konstigt, han hade aldrig varit där innan. Han ställde sig i hörnet och sa "jag är lite rädd". Min lilla plutt. Han var inte alls sugen på att sitta själv i stolen så han fick sitta i mitt knä istället. Sedan gick det hur bra som helst. Han tittade sketpiskt på när hon kammade och klippte men ganska snabbt började han tycka det var roligt och började prata. När han sa något roligt skrattade frisören till varav Elliot snabbt högt konstaterar "vi skrattar tillsammans", och det blev mer fina skratt. Han la även av ett "det är roligt hos frisören". Rakappareten kunde också testas utan protester. Ett lyckat besök minst sagt! 
 
Efter det besöket körde vi inte heller hem utan raka vägen till klosterbageriet för en mysig fika bara han och jag. Det blev varsin frallhalva och kaka och god dricka. Så vi har haft en bättre eftermiddag idag, jag och mitt stora hjärta. 
 

Klantarsle 2.0

Skrivet den: 2021-02-06 kl. 20:26:00 / Kategori: That is that
Jag vet inte om jag berättade att jag tappade min telefon morgonen efter nyårsafton. Det gjorde att 2021 startade på allra bäst sätt verkligen. Men men, trix och fix och igång med min XR. Det är ingen dålig back-up telefon så jag klagade inte så mycket. Min nya som jag skaffade i september lämnades in på lagning, försäkringsbolaget kontakatdes och allt var lugnt. Sen har det tyvärr tagit tid så jag tänkte börja efterlysa den nu. Speciellt efterom jag lyckades tappa min XR i golvet igår precis innan jag skulle ha pass. Lätt panik innan passet då all musik och tidtagning finns på telefonen men med hjälp av fina kollegor och tålmodiga deltagare så gick det bra. Det blev riktigt svettigt ändå kan jag lova. 
 
Tyvärr gick det inte lika smidigt att starta upp en ny telefon så jag var utan hela kvällen och morgonen. Jobbigar än man kan tro, vilket är läskigt i sig. Men nu sitter jag med en äldre modell och saknade över min "vanliga" är stor för tillfället.  
 
Men det var inte det här jag tänkte skriva om utan våra två härliga promenaden ner till stranden de senaste två dagarna. Igår föreslog Elliot att vi skulle gå ner efter mellis vilket jag tyckte lät som en bra idé även om det skulle bli lite stressigt. Vi hann ner och springa på de frusna sandhögarna men sedan snabbt hem igen. Då tröttnade Elliot och började frysa och gnälla rätt mycket. Snabba steg hem sedan. Därför blev jag förvånad när han föreslog stranden idag också, men nu var jag bättre förberedd. Farmor ringdes in och kusinerna och Emil var också redo när vi gick förbi dem på vägen ner. Eftersom vi var två vuxna från start kunde vi ta både cykelvagnen och den vanliga vagnen. Så Elliot kunde mysa ner sig lite mer. Det var däremot mycket kallare idag och vinden var inte rolig. Så efter lite spring och vi tittat på det häftiga vattnet som var fruset till en viss del gick vi hem till Nolins och åt mellis och lekte innan vi gick hem igen. Många steg in på kontot för mig med :)
 
En grym eftermiddag helt i min smak. Det enda vi saknade vad pappa (och Sara och Thomas) 
 
 

RSS 2.0