3-årskontroll

Skrivet den: 2021-05-28 kl. 23:09:36 / Kategori: That is that
Har man fyllt tre får man gå på 3-årskontroll. Vilket nästan kändes lite konstigt, vi var nyss där på 2,5-årskontroll kändes det som. Men men, det var inga större konstigheter. Denna gång var doktorn med och han lyssnade på hjärtat och lungorna, kollade ögonen och snackade lite. Han vägdes och mättes och allt såg bra ut. Kan meddela att han är 99 cm lång, haha. Det var inte lika mycket med språket denna gången men Elliot babblade på som vanligt och skulle berätta allt. Thea var också med och hon fick sitta i mitt knä under tiden, vilket hon gjorde så fint. Ett trevligt besök helt enkelt. 

På måndag ska Daniel på utvecklingssamtal på förskolan om hur det går för Elliot och det ska bli spännande att höra vad de säger om honom där. Sedan till hösten ska han byta avdelning till storbarnsavdelningen när Thea ska börja på småbarn. Vilket att också betyder att till hösten ska jag lyckas få TVÅ barn redo för föris i rätt tid innan jag själv ska börja jobba. Jag känner pressen redan nu :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


3års-kalas

Skrivet den: 2021-05-23 kl. 22:47:27 / Kategori: That is that
I fredags bakade vi hela dagen och igår var det dags för kalas för vår 3-åring. Lite färre deltagare än planerat på grund av sjukdom men ändå med fler paket än vad Elliot ville och orkade öppna. Tänk att man måste tvinga sina barn att öppna presenter ;) 

Solen tittade fram lite då och då, och vi blandade mellan uterummet och det halvfärdiga trädäcket. Elliot hann med att bada i den nya, roliga vattenspridaren och Thea lekte charmtroll. Det fikades på god jordgubbstårta och smarriga muffins. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


En födelsedag att minnas

Skrivet den: 2021-05-19 kl. 20:59:20 / Kategori: That is that
Idag har vi en 3-åring här hemma! Vår grymma kille som längtat till sin födelsedag sedan i oktober, och idag var den äntligen här. 

Den började med att Elliot vaknade och kallade på mig innan vi var "redo" med frukosten till honom. Så jag gick upp till honom där de första orden var "är det min födelsedag nu?" Jag förklarade att det var det och om han stannade kvar så skulle han snart få frukost på sängen som vi lovat. En frukost med macka, juice och chokladboll. 

Sedan fick jag sticka till jobbet och Elliot fick leka med pappa, Thea och farfar. Men jag skyndade mig hem till födelsedagsgrisen för mer firande. Vi tog lillasyster med oss och styrde bilen in till stan. Thea lämnades med mormor och sen fick Elliot allt han pekade på ungefär. Först fick han välja klänning som han tjatat om, sedan fick han ny keps, chokladägg av Vera, och åka leksakståget i gallerian. Allt detta innan kvällens stora händelse, Pinchos med Harry, Maja, Ellen och Sofie. Då fick han en ballong och fler paket. Barnen fick sitta vid ett bord och de vuxna vid ett. Alla nöjda ;) Pizza, pannkakor, chokladboll och glass stod på Elliots meny. Det var ett mycket lyckat besök! 

Efteråt gick vi och hämtade Thea och där väntade ett paket till :) Icke förvånande att han först inte ville åka hem och sen ville åka hem så mycket att han blev jätteledsen. Men jag tror att vår fina kille haft en underbar dag! På lördag fortsätter firandet :) 

(null)



Timmar utomhus

Skrivet den: 2021-05-14 kl. 22:16:26 / Kategori: That is that
Vi har verkligen njutit av solen och vädret de senaste dagarna. Elliot har däremot redan tröttnat på det här med solkräm, stackaren :) 

Men sedan i onsdags har vi varit ute från tidig förmiddag till sen eftermiddag. I onsdags var vi bara i trädgården och kollade på när Daniel och Thomas byggde trädäck. Men i torsdags blev det ordentlig utflykt med kusinerna och farmor. Vi åkte till Lingenäset för testa den nya "sagoleden". Sagan var inte så poppis, men skogen var, så vi förlängde promenaden lite. På gränsen till för mycket för killarnas små ben men vi stannade och fikade innan slutspurten. 

Idag har jag och barnen tagit en tur här i Åhus med stopp hos Alex, Theo och lille Henry för lunch, lek och vattenkrig. Sedan vidare till byn för lek och mellis på en lekplats med Oscar och familj. Även ett stopp på gymmet för plåster till Elliot blev det. Han har riktiga sommarben nu, fulla med blåmärken, rivmärken och skrapsår. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


my happy place

Skrivet den: 2021-05-10 kl. 10:11:38 / Kategori: That is that
På gymmet så både laddar jag energi och gör av med den. På allra bästa sätt! Att få vara instruktör är bland det bästa jag vet, för jag får både träna och träna med andra. Ett annat plus är det faktum att jag måste dit, att inte orka är inget alternativ. Jag får köra med andra och jag myser extra mycket när de ligger helt slutkörda på golvet efteråt. 
 
Just nu går mina pass väldigt bra vilket jag både är tacksam och stolt över. Jag måste ju göra något rätt. Från det att passen släpps så tar det 15 min innan de är fullbokade. Jag har också laft in extrapass varje vecka för att fler ska kunna gå, och deltagare går och "dricker" i andra pass för att boka mitt.  Så just nu är jag extra glad över hur bra det går med träningen.
 
Känslan av att känna sig stark är en riktigt grym känsla!!
 
 
 

En helg utomhus

Skrivet den: 2021-05-02 kl. 22:09:23 / Kategori: That is that
Vädret skulle inte vara med oss och det skulle vara kallt och tråkigt hela helgen. Det var fel! Igår blev en längre utflykt ändrad till en mindre och en tur till lillö igen. Denna gång i sällskap med Basse, Anna och Charlie. Vi började med en promenad där det kastades stenar i vattnet, kollades på tåg som körde förbi och en del bärande på Elliot. När det var dags att äta vårt medhavda mellis tittade solen fram så vi hade kunnat stanna där hur länge som helst. 

Idag var vi på hemmaplan men eftersom vädret återigen bjöd "in" till att vara utomhus blev det ordentligt röj här hemma. Daniel har dragit ner hela planket vid altanen och jag drog upp taggiga buskar som sedan kördes till tippen. Barnen var ute och lekte hela eftermiddagen tillsammans med oss och farmor och farfar som varit här. Så trötta men lyckliga barn och föräldrar ikväll. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0