Absolut barnvakt

Skrivet den: 2018-12-15 kl. 23:23:40 / Kategori: That is that
December innehåller som vanligt en hel del fester med jobb och träffar med vänner. Och även om jag detta året är mer passiv än vad jag brukar vara (brukar ju vara raka motsatsen) har också jag en hel del skoj inplanerat. Som igår, då var jag iväg med Actic-gänget och åt. 

Och som idag med familjen. Daniel är ju en del av min familj så vi skulle båda med ut och äta. Elliot är så mycket min familj som det går att vara men han fick faktiskt stanna hemma. Hans farmor och farfar (också familj såklart) fick komma och passa honom några timmar. Det var första gången som vi båda var borta under läggningstiden, men alla rutiner visades noggrant. Sedan blir det aldrig samma sak med någon annan, men vad trist det hade varit i så fall. Elliot sov så gott hos farfar när vi kom hem :) 

Var har vi varit då? Jag, Daniel och syrran bjöd ut mamma och pappa på guidad tur på absolut home och sedan middag på The Åhus Villa som en gemensam födelsedagspresent. (Ordentligt osäker på namnet)

Den guidade turen ledde hos genom historien om vodkan, in till fabriken och avslutades med en snabblektion i att blanda cosmopolitans. (Min blev alkoholfri efter att Daniel lämnat över bilnyckeln till mig. Det hade den dock blivit ändå, haha). Men en mycket trevlig och välgjord rundtur. 

Efter att vi sedan åkt hem en runda för lite Elliot-mys åkte vi tillbaka för att äta på restaurangen. Där åt och drack vi gott och hade det helt underbart trevligt! Jag gillade verkligen det här upplägget med mellanrätter som jag inte testat tidigare. Det var lyxigt att få testa flera olika maträtter utan att bli sådär jobbigt mätt. Och vilken mat dessutom, gud vad gott!! 

Ett besök här kan verkligen rekommenderas! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Andra julbaket

Skrivet den: 2018-12-12 kl. 21:02:46 / Kategori: That is that
Två inlägg om bakning på rad här. Så kan det bli ibland. För igår var Sandra och Wenston här och bakade pepparkakor med oss. 

Och, jag måste få skryta lite, men jag är riktigt imponerad av mig och Sandra. Så fina pepparkakor, och ingen bränd plåt trots två små som krävde vår uppmärksamhet hela tiden :) För det skulle krypas, skrikas, ätas och vilas om vartannat under hela eftermiddagen. Detta var däremot inget som stressade upp oss utan allt flöt ändå på i en nästan löjlig harmoni, haha! Enda nackdelen är väl att kidsen är så pass små att vi (jag) inte kan skylla glasyrdekorationen på dem ;) 

Tack för en supertrevlig eftermiddag! 

(null)

(null)

(null)

(null)


Första julbaket

Skrivet den: 2018-12-09 kl. 22:09:00 / Kategori: That is that
I helgen har det gjorts julgodis för första gången här i huset. Sara och Oliver kom och hälsade på och gjorde snickers och kakor med oss. Vi hade båda sett ett recept på kakor med tomteskum också som vi testade, och även om jag gillade dem så behövs de nog göras någon gång till för ett bättre resultat. Jag tänker i alla fall inte ge upp så lätt :) Redan på tisdag ska det bakas lite till! 

Vi har också tagit lite fler kort på Elliot för framtida julkort och varit på julskyltningen nere i byn! Det enda som saknas är faktiskt julstämningen med alla barn på jobbet. 

Jag längtar efter att få fira jul här tillsammans med våra familjer!! 

(null)

(null)

(null)

(null)


Mammaträff

Skrivet den: 2018-12-06 kl. 14:42:07 / Kategori: That is that
Äntligen var det dags för mammafrukost igen. Frukostar som ofta varar ända till lunch ;) 

Det är riktigt trevligt att träffas och snacka lite och få lite igenkänning. När andras barn gör likadant som Elliot så ger det en känsla av lugn och trygghet. Kanske gör vi inte helt fel ändå, kanske är allt som det ska. Ja, den vanliga oron alltså. 

Logistiken blir dock svårare för varje träff tycker jag. De kräver ju mer för varje gång, och idag fick jag släpa med mig fruktpuren till Elliot. Tillsammans med sked, haklapp, våtservetter och hela kittet. Innan behövdes bara jag för ett litet mellanmål. 

Bilderna på våra små blir också svårare att få ihop :) alltid är det någon kid som är ledsen, eller en mamma som är ivägen på bilden. Men det blir mer spännande så! 

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


1a december

Skrivet den: 2018-12-01 kl. 12:34:42 / Kategori: That is that
Nu är december här. Det går inte att missa när man kollar instagram eller mail för butikerna fortsätter hetsa till köp med rabatter av olika slag. Varje dag fram tills julafton ska vi lockas av oslagbara delas som bara gäller 24h. 

Vi har kollat på julkalendern på tvn öppnat första luckan i våra egna kalendrar. Elliot har inte en speciellt avancerad, han fick en skrapkalender av gammelmormor. Jag och Daniel däremot har det lite lyxigare. Vi har fått kalendrar av Chatarina och medans jag får fina produkter att njuta av får Daniel god lakrits :) 


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0