Supertrött

Skrivet den: 2016-11-27 kl. 22:18:38 / Kategori: That is that

Nu är jag verkligen supertrött och önskar att John Blund redan varit här. Men vad trodde jag skulle hända när jag sov till nio och dessutom vilade lite innan ;)

Lunch på stan med Daniel, shopping med mamma, matlådsfix och gymmet har i alla fall hunnits med idag. Jag kommer ha ordentlig träningsvärk imorgon eftersom kvällens pass bestod av övningar jag inte brukar köra. Jag kommer ha ont, vara gnällig, och älska de! :)


Första advent

Skrivet den: 2016-11-27 kl. 09:47:04 / Kategori: That is that

Man kan undra hur många bilder på ett ljus som läggs ut på instagram idag ;) Jag är med i klubben i alla fall och mitt adventsljus finns med i flödet där.

Efter en lång natt som avslutades med att jag var fylletaxi fick jag sova till nio idag. Nu ska det fixas matlådor innan julskyltning i stan med mamma.


Priset går till...

Skrivet den: 2016-11-26 kl. 09:18:29 / Kategori: Our place

Och priset för årets tråkigaste adventsljusstake går till mig.. Just nu ser det inte bättre ut än så här, men jag jobbar på de. Ev. blir det något litet krimskrams till :)


Morgonmys

Skrivet den: 2016-11-26 kl. 06:42:59 / Kategori: That is that

God morgon!
Äntligen är det helg igen, men tyvärr fungerar det där med sovmorgon inte riktigt för mig. Kanske för att jag gick och la mig vid nio igår kväll ;)

Men efter att ha snurrat ett tag ligger jag nu med frukost och en film i sängen och laddar inför dagens julstäd. Daniel är inte hemma så nu ska det pyntas!


En söndagseftermiddag

Skrivet den: 2016-11-20 kl. 16:26:54 / Kategori: That is that

Efter en halv helgs jobb (lördag kväll och söndag förmiddag) hämtade mamma mig och vi drog till IKEA. Vi skulle mest kolla läget för till de större besluten får jag ha Daniel med mig. Men det blev lite smått och gott, sånt som är roligt att handla. Mest för att man slipper bygga ihop allt när man kommer hem ;)

En mycket mysig dag!


Gästspelar

Skrivet den: 2016-11-19 kl. 15:23:30 / Kategori: That is that

Idag (och imorgon) gästspelar jag på Konsum i Åhus när mina före detta kollegor ska på julfest. Undras om jag kommer ihåg fler PLU-nr än bananerna ;)


På tal om resa...

Skrivet den: 2016-11-16 kl. 16:00:00 / Kategori: That is that

... nästa resa är också bokad! I februari drar vi, Daniel och jag.


Portugal

Skrivet den: 2016-11-16 kl. 06:15:26 / Kategori: Portugal 2016

Jag och mamma var i Portugal i somras, och för mig själv väljer jag att lägga upp ett inlägg och en kategori om detta så att även denna resa finns med på bloggen. Jag vill ha allt samlat!

En tidig morgon i mitten på juni åkte jag och mamma till Portugal. Vårt mål var en liten fiskeby en timme utanför Lissabon som hette Sesimbra. Här hade vi det supermysigt en vecka där vi solade, badade, vandrade till kyrkor och gamla borgar, åt hel fisk och hamburgare utan bröd, och bestämde upphämtning med taxichaufförer som inte pratade engelska. Jag gjorde två nya dyk i ett kallt Atlanten, och vi kollade mycket på fotboll och åt världens godaste toast. Vi gick också på dagliga morgonpromenader, åt läskigt god glass och shoppade!

Vår resa till Portugal var vår andra tillsammans, och en tradition har såklart startat. Vi funkar bra att resa ihop, mamma och jag :)


Fredag!

Skrivet den: 2016-11-11 kl. 07:30:00 / Kategori: That is that

Sista arbetsdagen för denna veckan, och ikväll ska jag ha mitt älskade tabata-pass igen!!

 

Vad har hänt sedan sist?

Skrivet den: 2016-11-10 kl. 21:47:22 / Kategori: Cissi och Ceasar

Jag har ju inte bloggat jätteaktivt sedan i januari och det har ju hänt en del sedan dess. Jag har en resa att uppdatera er om så den kommer sen, då jag och mamma var i Portugal i somras.

En annan förändringen här hemma är att det inte längre är Cissi och Ceasar utan bara Cissi. Ceasar fick lämna oss i början av sommaren. Jag upptäckte att jag hade en kategori som heter Cissi och Ceasar, och det var därför jag kom på de, men den får såklart vara kvar på det sättet.


Hos Ida

Skrivet den: 2016-11-08 kl. 21:27:44 / Kategori: That is that

Ett besök hos Ida idag, så "nya" naglar är på plats. Nu är de glittriga utan färg med lite fransk inspiration! Jag älskar att besöka Ida på hennes lilla salong, supermysigt och trevligt. Jag har fixat allt från naglar, ögonbryn och spraytan där. Ett tag vaxades det en del också :)

Dagens resultat


Rastvakt

Skrivet den: 2016-11-08 kl. 15:39:08 / Kategori: That is that

Den här rastvakten frös ordentligt idag!! Vardagen är tillbaka med jobb och träning. Men två saker tar jag med mig från jobbet idag. Den första när jag "tjuvlyssnar" på två elever som småpratar samtidigt som de arbetade. Jag kom mitt i en djup diskussion om presidentvalet i USA. Som diskuterades på samma enkla sätt som om de pratade om vad de gjort på lovet. Det andra är när jag står och pratar med klassen och två elever helt plötsligt tittar mer under bordet än ovanför för att sedan berömma mina skor som "sjukt snygga".

Underbara elever :)


Fina Malmö FF

Skrivet den: 2016-11-06 kl. 18:01:38 / Kategori: That is that

Guldet har varit klart sedan innan vi åkte till nyc, men idag har det varit sista hemmamatchen och sista matchen för säsongen helt och hållet så efter matchen var det prisutdelning och guldfirande. Förresten tvålade Malmö till Hammarby med 3-0, egentligen utan att anstränga sig sådär jättemycket ;)

Våra årskort kan nu läggas i lådan till samlingen och sedan inväntar vi de nya till säsongen 2017!


Tacos och pingis

Skrivet den: 2016-11-06 kl. 11:52:56 / Kategori: That is that

Igår var jag och Daniel bjudna hem till Linus, Felicia och Juni. Minns knappt när vi träffade dem sist och Daniel och Felicia har försökt hitta ett datum i en evighet. Det blev som fredagsmys med tacos och sedan pingis i källaren följt av soffhäng. Visst är det härligt med vänner där man bara kan slappa i soffan tillsammans!

Jag överraskade i pingis faktiskt. Varannat slag var asgrymt, varannat helt okontrollerat. Sjuk underhållning. Annars var det killarna som dominerade, och Linus lite mer än Daniel. Han måste spendera mycket tid i den där källaren, tragiskt ;)


Vilka jädra armar!!

Skrivet den: 2016-11-05 kl. 16:26:22 / Kategori: That is that

Tänker skylla min långa sovmorgon på tidsskillnaden från nyc. Jag klev inte upp förrän närmare 10 idag och då bara för att tvätta.

Jag sköt också upp gymmet väldigt länge men till sist lyckas jag ta mig dit. Synd bara att jag älskar styrka och hatar konditionsträning. Det hade varit så mycket bättre om det varit tvärtom ;)


Home sweet home

Skrivet den: 2016-11-04 kl. 14:00:42 / Kategori: That is that

Efter en ganska lugn och smärtfri resa är jag hemma igen. Presenter har utdelats och jag har typ packat upp. Läs öppnat resväskan, plockat ut allt nytt och visat Daniel, samt spridit kläderna över hela vardagsrummet. Nu ligger jag nyduschad i min pyjamas tillsammans med bästa sambon och en kattröv..

Jag ska bara vila lite ;)


Blandade bilder!

Skrivet den: 2016-11-04 kl. 07:51:56 / Kategori: New York 2016

God morgon, både för er och för oss, då vi nu befinner oss i samma tidszon som övriga Sverige. Vi har dock 1,5 timmes flygresa kvar innan vi är "hemma" på Kastrup. Jag bjuder därför på lite blandade bilder från igår. Vi sprang runt på stan fram till 20 min innan limon hämtade oss och handlade det sista. Vi besökte också Grand Central, Rockafeller Center, biblioteket och Dunkin Donuts. Två besök var planerade, två råkade vi passera på vägen till annat :)


Lämnar nyc med stil

Skrivet den: 2016-11-03 kl. 21:42:42 / Kategori: New York 2016

Planerat sedan länge såklart, så limon hämtade upp oss utanför hotellet. Tunnelbanan funkar såklart super och jag älskar att kolla på folk där, men att få sätta sig i en egen bil och sträcka på benen fungerade också väldigt bra. Speciellt eftersom vi har en lång flygtur med bra mycket mindre benutrymme..

Tack för den här gången fina NYC, ses om tre år :)


Burgare igen

Skrivet den: 2016-11-03 kl. 17:00:00 / Kategori: New York 2016

Gårdagens burgare blev den första, men varken den bästa eller sista! Redan sedan i början av veckan har vi spanat in Shake Shack, och dit bar det av för lunch. Burgare, fries och en strawberry milkshake vilket kan ha varit resans godaste måltid, den burgaren alltså!!

Och ingen kan anklaga oss för att inte utnyttja tiden här, vi har varit ute från tidig morgon till sen kväll varje dag med bara ett kort klädbyte emellan.


Sista kvällen

Skrivet den: 2016-11-03 kl. 03:46:10 / Kategori: New York 2016

Efter en lååång shoppingdag längs med Broadway var det dags för "sista måltiden" för den här gången. Därför var det också dags för min första hamburgare, och resans första efterrätt. Mums!!

Mätta och belåtna fortsatte vi att shoppa runtom Times Square.

Imorgon ska vi bort en runda till Grand Central innan sista shoppingturen äger rum på fifth av. Den här resan har verkligen levererat från första stund. Jag hoppas det blir fler tillsammans med min syster yster :)


En helikoptertur

Skrivet den: 2016-11-02 kl. 21:00:00 / Kategori: New York 2016

Jaha, och hur ska jag nu kunna beskriva vad vi varit med om idag?!? Den här helikopterturen var det häftigaste jag varit med om! (På länge iaf!)

I helikoptern fanns det sex platser. Passagerarna fördelades efter vikt, två framme hos piloten och fyra där bak. Vi fick sitta där framme, absolut de bästa platserna. Starten var sån där kill-i-magen som man kan tänka sig vid en helikopterstart och sedan bar det av. Vi åkte förbi frihetsgudinnan, downtown Manhattan, midtown, central park och sedan tillbaka ner för att avsluta med underbar utsikt över Brooklyn bridge. Vi har massor av bilder och filmer såklart :)

Om man ska till nyc så kan jag verkligen rekommendera en helikoptertur!


Turister i det fina vädret

Skrivet den: 2016-11-02 kl. 16:35:39 / Kategori: New York 2016

Eftersom jag hittar lika bra downtown som i central park blev det en lång promenad till Brooklyn bridge idag. Men i det här vädret så är det ingen som klagar. Det känns som vårväder, helt underbart. Det är jobbigt att behöva gå och bära på jackan bara ;)

Och bron stod kvar, lika fin och ståtlig som förra gången. Nu blir det en tidig lunch innan vi ska upp i luften.


Breakfast på Starbucks

Skrivet den: 2016-11-02 kl. 14:13:09 / Kategori: New York 2016

Efter gårdagens frukost på Andrews igår blev det en lättare på starbucks idag. För ärligt talat, inget slår en raisin cinnamon bagel! Idag beger vi oss neråt för turistande, helikoptertur och soho-shopping.


New York Rangers

Skrivet den: 2016-11-02 kl. 04:26:36 / Kategori: New York 2016

God kväll! (Eller god morgon för er del) Vi är precis hemkomna från hockeyn, och lite improviserad shopping. Kvällen blev allt som vi hade hoppats på och mer därtill. Bra platser, grym stämning, Rangers vann stort med 5-0, Lundqvist höll nollan, god korv, magisk nacostallrik. Så vi är riktigt nöjda med kvällen! Bara att gå på Manhattans gator gör mig lycklig, allt annat är bara bonus ;)


Meetings in central park

Skrivet den: 2016-11-01 kl. 21:39:01 / Kategori: New York 2016

Efter frukosten tjuvshoppade vi lite (två par skor och en hatt) innan vi tog en taxi till central park. Vi gick "in", köpte en karta och sedan var vi vilse så gott som hela tiden. Jag kommer aldrig lära mig att hitta i den jävla parken ;) Till slut kom vi till ett café, (samma som jag var på med Daniel, Thomas och Chatarina för tre år sedan) loggande in på wi-fi och skrev till Rachel. Rachel var en 15-årig tjej som jag tog hand om när jag jobbade som au pair. I slutet av november fyller hon 25.. Det var riktigt skoj att träffa henne och prata om allt som hänt sedan dess, men också gamla minnen. Oslagbar känsla verkligen!

Vädret här i november? Det är strålande sol och under dagen behöver vi nästan inte ens jacka. Helt underbart!


Vi börjar med frukost

Skrivet den: 2016-11-01 kl. 15:00:00 / Kategori: New York 2016

Frukosten blev precis så som jag hoppades. För det bästa med den här resan är att se Veras reaktioner på allt vi gör. (När hon insåg att hon hade egen tv på flyget, och upptäckte att hon fick dricka,snacks, lunch och middag gratis på planet.)

Och hon gjorde mig inte besviken när vi gick in på Andrews, en riktig amerikansk diner. Kaffe, apelsinjuice, våfflor och frenchtoast = happy happy!


Lite shopping

Skrivet den: 2016-11-01 kl. 12:44:37 / Kategori: New York 2016

Gårdagen var ju helt underbar. Vi lyckades få tag på hockeybiljetterna med hjälp av Daniel på Maldiverna, byta hotellrum och fixa helikopter-turen. Så en produktiv morgon. Sedan shoppade vi HELA dagen innan vi avlutade med god mat på Buffalo Wild Wings.

Idag har vi planerat frukost på Andrews, shopping på macys, träffa Rachel, strossa i central park och sedan kolla på New York Rangers ikväll :)

Lite bilder från gårdagens shopping. Jag är långt ifrån klar och har massor av plats kvar i resväskan!


Buffalo Wild Wings

Skrivet den: 2016-11-01 kl. 03:22:59 / Kategori: New York 2016

Det har varit en shoppingdag i dess rätta bemärkelse. Vi åkte från Manhattan kvart över åtta och var tillbaka nästan 12 timmar senare (11,5). Fina fynd fick följa med till det nya fina hotellrummet. Det blev bara en liten sväng där innan vi gick ut igen. Kvällsmat skulle intas och efter noggrant planerande tog vi ett ställe nära! Buffalo wild wings ligger rakt över gatan från hotellet och dit gick vi. Vera blev förälskad i stället direkt och hennes entusiasm smittade av sig. Tyvärr är ju inte någon av oss speciellt intresserade av kycklingvingar. Jag beställde en ceasarsallad och syrran en burgare. Men, för känslans skull tog vi också en liten tallrik med vingar att dela på. Vi väljer att kalla det kulturell upplevelse ;)

Till min sallad drack jag en alkoholfri öl. Inte så passande kanske men riktigt riktigt gott!!


RSS 2.0