Fem minuter på hotellet

Skrivet den: 2017-06-30 kl. 19:04:47 / Kategori: Kroatien 2017

Vi bara precis slängde in väskorna på rummet (såg bra ut) innan vi gav oss ut igen. Mat skulle intas!! Första bästa ställe hamnade vi på, en beach restaurang ja, precis vid stranden. Vi åt och drack gott, hade ingen aning om vad saker kostade och la dricks på ren känsla, haha (28:- kollade vi sen). Efter maten hade vi lugnat ner oss lite,  med andra ord jag blev trevlig igen, så vi tog en promenad.  


Här är hur mysigt som helst! Mysiga små hus och byggnader, småaffärer och fullt av restauranger precis vid vattnet. Vi vill testa dem allihop, haha. Kvällen har varit lite molnig så vi tog inte så mycket bilder. Istället letade vi upp "Konsum" och köpte småplock till ikväll på rummet. 



Snabbt flyg

Skrivet den: 2017-06-30 kl. 14:38:08 / Kategori: Kroatien 2017

Jag kan inte riktigt släppa att det tog bara lite mer än två timmar hit. Lyx ju! 


Vi har landat i Kroatien, Split och sitter just nu på färjan över till Brač. Härefter hoppas vi på att slussas vidare som de turister vi är vidare till hotellet. För aldrig har man väl lyckats boka ett hotell där shufflen dit inte tar typ två timmar ;) Inte för att det spelar någon roll, shortsen är på och solen skiner, hej semester! 



Nu drar vi!

Skrivet den: 2017-06-30 kl. 06:27:51 / Kategori: That is that

Det regnar ute och det kommer nog regna ett bra tag till, så vad passar då bättre än att dra utomlands. Vi sitter just nu på tåget till Danmark, men vi ska såklart längre än så. Jag och mamma är på väg till Kroatien där vi ska vara en vecka. Tredje resan för oss :) 


Jag äter kvarg och bär på tåget, men det blir sista på ett tag ;) Ni får önska oss en trevlig resa, jag planerar att uppdatera som vanligt under resor! Massor med andra ord, haha.



Verkligen lyx

Skrivet den: 2017-06-29 kl. 12:10:25 / Kategori: That is that

Syrran får ta cred för detta, för vilken underbar idé. Vi har gått mellan varmvattensbassängen, bubbelpoolen där ute, bastun och tunnan med kallvatten för att till sist hamna i relaxdelen. Vi är så avslappnade att allt går i slowmotion och det är helt underbart! En bättre torsdagsförmiddag. 




Lyxtorsdag!

Skrivet den: 2017-06-29 kl. 09:06:31 / Kategori: That is that

Idag är det torsdag och det ska regna hela dagen. Blä och mysigt på samma gång. 


Dagen kommer gå till att packa och fixa saker inför resan. Jag har varit uppe i några timmar redan och börjat slänga ner saker i resväskan :) Det är så svårt att veta vad man ska ha med sig. Massor av shorts och linnen och bikinis såklart men jag vet inte hur mycket "finkläder" till kvällarna jag ska ta. Där är det lättare att packa till Thailand då svaret är inga alls! 

Nu på förmiddagen tänkte jag värma upp bikinin lite och vänja huvudet vid avslappning genom att spendera några timmar på hälsa och helhet med syrran. Jag kan inte komma på ett bättre tillfälle för detta än en grå torsdag eller hur? ;)



Heldag

Skrivet den: 2017-06-28 kl. 16:28:30 / Kategori: That is that

Det slutade inte med burgare som utflykt idag. Vi gjorde om det till en heldag med stopp på eko, ett vid lägsta punkten och till sist vid glasskiosken i Kristianstad. Eller vi slutade inte där heller då vi lätt bjöd in oss själva på grillat hos dem ikväll ;) 


Första gången vid lägsta punkten för oss. Det behöver inte göras igen, men på något fånigt sätt är jag ändå glad att jag varit där, haha! 



Fam Nilsson

Skrivet den: 2017-06-28 kl. 14:00:00 / Kategori: That is that

Idag hade vi planerat en utflykt till Kivik med familjen Nilsson. Det blev istället en tur till Sölvesborg (men fortfarande med samma sällskap). Vårt mål var Shady Burgers som vi hört mycket gott om. Nu vet vi varför ;) Ett mycket trevligt ställe med goda burgare, fint ställe och supergoda sötpotatis-pommes. Så det rekommenderas i sommar till er som letar utflykter! 




Hos mormor

Skrivet den: 2017-06-28 kl. 07:57:32 / Kategori: That is that

Igår bjöd mormor på middag på martini i stan. Så tillsammans med Anna, Basse, mormor och en lätt förkyld Daniel avnjöt jag en god middag. Kaffet och efterrätt tog vi uppe i mormors lägenhet där jag och Anna plockade fram gamla fotoalbum. Där hittade vi massor av härliga bilder som sedan skickades via snapchat till berörda personer :) 


En mycket trevlig kväll. Lyxen låg också i att det var på en tisdag. Jag trodde/tänkte att det var fredag/lördag flera gånger. 



Hos Frank and friends

Skrivet den: 2017-06-27 kl. 14:30:24 / Kategori: That is that

Jag fick ett presentkort hos Frank and friends av Daniel i födelsedagspresent. Lyx att gå och låta någon annan fixa håret åt mig, även om jag inte ville göra så mycket. Men att bara vara där är ju vardagslyx. Så håret har blivit lite kortare när de slitna topparna försvann och resten av håret har fått lite färg och kärlek. 


Extra roligt också att få träffa Annie som är en gammal lagkamrat från fotbollstiden. Vi hade en del att prata om :) 



Ny morgonpromenad, ny podd

Skrivet den: 2017-06-27 kl. 07:21:01 / Kategori: That is that

God morgon! Idag är det tisdag och sjunde dagen på mitt sommarlov. 


Det var egentligen inte förrän igår som det kändes på riktigt, för innan dess har det bara känts som helg i och med midsommarfirandet. Igår hade vi utflyktsplaner med fam Nilsson som ställdes in på grund av sjukdom (Daniel). Istället blev det en morgonpromenad, en tur tull gymmet, en tur till Linda i Balsby och sedan Big Bang theory-marathon på kvällen. 

Men idag är det en ny dag och jag ställde klockan på tidigt. Morgonpromenaden måste hinnas med då jag försöker få det till en vana. Jag hatar egentligen att gå, men på morgonen fungerar det helt okej. Jag lyssnar på poddar samtidigt, och tar gärna emot tips. Igår lyssnade jag på Kjell Enhagers vinterprat från 2015 tror jag. Superbra och jag laddade med massor av positiv energi. Idag föll mitt val på en ny podd jag hittat som jag inte minns namnet på och inte kommer kolla upp heller, då den ör så otroligt dålig! Två unga tjejer som nyss tagit studenten som bara pratar skit. Så istället för att insupa positiv energi kommer jag vara svinsur när jag väl kommer hem (halvvägs nu, orkade inte lyssna mer utan började skriva här istället) 

Vädret är med mig i alla fall, och jag har en del skoj inplanerat idag, jag får tänka på det :) 



Nytt ryggpass

Skrivet den: 2017-06-25 kl. 17:44:53 / Kategori: That is that

För några dagar sedan fick jag ett nytt ryggpass att testa av en kompis i Helsingborg. Idag var det dags och efter ha tvingat mig upp ute soffan tog jag mig an de nya övningarna. Det kändes riktigt bra under passet! Funderar på om jag ska köra lite mage efteråt nästa gång bara. Vi får se hur det känns imorgon :) 


Efter passet spenderade jag några minuter framför spegeln för att se om jag kunde få de där ryggmusklerna på bild också! 



Midsommarfoto

Skrivet den: 2017-06-25 kl. 14:37:59 / Kategori: That is that

I fredags skulle vi ta de vanliga midsommarfotona. Alla tjejerna skulle samlas och vi bestämde oss för att stå på en sten på några av dem som en kul grej. Sedan bestämde vi oss för att killarna skulle ta en likadan bild och sedan ballade det ur!! Det slutade med att vi ramlade ner från stenen, haha! Vi avslutade med några bilder på gräset ;) 






Kvällsaktivitet

Skrivet den: 2017-06-24 kl. 19:47:56 / Kategori: That is that

Syrran var rastlös ikväll så vi gav oss ut på en kvällspromenad med mål på utegymmet borta bakom ishallen. Vi tog en omväg dit, men med tanke på sällskapet så gjorde inte det något ;) 


Väl där skulle det testas. Jag gav mig på min utmaning med chins, tre st gjordes, och armgång, som jag verkligen behöver träna på. Men nu har jag någonstans att träna det på :) 



Rachel och Jonathan

Skrivet den: 2017-06-24 kl. 17:21:49 / Kategori: That is that

För lite mer än tio år sedan åkte jag till USA, New Jersey för att bo och arbeta hos familjen Monane. Ett helt underbart år jag har underbara minnen ifrån och ofta tänker på. 


Idag är de två barnen jag tog hand om 22 och 25 och på genomresa genom Europa och idag har de fått åka bil med mig genom Skåne. Jag hämtade dem i Malmö imorse och körde dem till Åhus för en sen lunch på bistron vid stranden. En liten guidad tur i byn blev det också innan Audin gick till stan. Kaffe hos oss och sedan lämnade jag dem vid tåget mot Malmö igen. Det var så roligt att träffa dem och vi har pratat oavbrutet. Jag tog lite bilder när vi va och åt men inte mer än så tyvärr. Jag fick däremot se någon äta pizzasallad för första gången i sitt liv, vilket var skoj :) 

En underbar dag!!



Midsommaraftonskväll

Skrivet den: 2017-06-24 kl. 07:44:25 / Kategori: That is that

Igår efter frukosten åkte jag och Daniel hem och vilade inför kvällen. Daniel genom att sova, jag genom att äta godis, haha! 


Kvällen firades i Tollarp med Linus, Felicia, Juni, Macke, Jennifer, annan Daniel och Emelie. Det blev det traditonella blomkransarna, sillen, nubben, snapsvisorna, lekarna, jordgubbarna, potatisen och så vidare. En mycket trevlig kväll och bilderna säger mer än tusen ord ;) 



Obligatorisk frukost

Skrivet den: 2017-06-23 kl. 13:46:34 / Kategori: That is that

Frukosten såg ut som alla andra år, helt fantastisk, förutom att vi i år fick papptallrikar. Sällskapet var lite annorlunda och vi var många fler än vanligt (därav engångsartiklarna, mamma ville inte diska, haha) 


Solen fick vi också njuta av, och den stekte ordentligt på oss hela förmiddagen! En bra start på denna dag!



Midsommarafton

Skrivet den: 2017-06-23 kl. 09:34:37 / Kategori: That is that

God morgon denna underbara dag! Än så länge är det strålande sol, men det lär väl aldrig hålla hela dagen ;) 


Jag vaknade tidigt trots att klockan var satt på sovmorgon. Så det blev en morgonpromenad med tillhörande kvarg och bär efteråt. Efter att jag läst tidningen i lugn och ro kröp jag ner i sängen hos Daniel igen som inte märkt att jag varit borta. Båda nöjda :) 

Nu sitter vi i nya bilen som är på väg mot Blekinge och stugan. Den traditionella midsommarfrukosten ska avnjutas hos mamma och pappa! 



Torsdagsnöje!

Skrivet den: 2017-06-22 kl. 19:29:51 / Kategori: That is that

Hej hallå!! 

Även denna dag har rullat på utan att jag blivit rastlös, härligt! Jag har förutom en morgonpromenad fixat mina matlådor, städat lite här hemma, och kört ett powerpass. Och just de, jag och Daniel hälsade på Niklas på jobbet också och köpte en ny bil :) 

Eller ny och ny, en begagnad visserligen men vi kunde köpa den kontant så vi slapp ett lån. Att äga en Audi känns också bra, och för första gången står en bil på mig! Så det är typ min bil ;)



Regn?

Skrivet den: 2017-06-22 kl. 07:15:13 / Kategori: That is that

Det stod att det skulle regna idag och jag planerade en slapp innedag med lite hushållssysslor. När klockan ringde (jag ställer den fortfarande, men inte på fem såklart) var det dock strålande sol! Så jag är ute på en morgonpromenad igen :) 




En bra dag avslutades med en dålig match

Skrivet den: 2017-06-21 kl. 21:29:49 / Kategori: That is that

Jag har haft en härlig första dag på ledigheten där jag har gjort så pass mycket för att inte vara rastlös men ändå slappat en del! 


Det var tjejloppet i tivoliparken ikväll och som Actic-instruktörer hade jag, Diana och Patricia blivit tillfrågade att hålla i uppvärmningen! Superskoj och nervöst samtidigt! Årets tema var midsommar så det var blommor i håret och klänning som gällde. :) 

Efter uppvärmningen fick jag, på grund av en vad, strunta i loppet, och åkte istället på fotboll i Vittskövle. Daniel och co förlorade med 2-0 till slut och kom inte alls upp i den nivå man har vant sig vid nu. Tråkigt såklart men det är bara att ta nya tag till nästa match! 



Mitt sommarlov!

Skrivet den: 2017-06-21 kl. 14:11:49 / Kategori: That is that

Första dagen på sommarlovet!


För att riktigt fira bjöd jag mamma och mormor på lunch på stan, där vi tog lunchbuffé på gamla garvaregården. 

Jag har också hunnit med en morgonpromenad och gymmet idag. Det gäller att hålla sig aktiv innan man slappar ihop helt, haha :) 



Gårdagen!

Skrivet den: 2017-06-21 kl. 07:11:17 / Kategori: That is that

Efter vår mysiga picknick med fika och musik-quiz åkte vi vidare till Linderöd, toppen av Skåne. Där hamnade vi på ett ställe med dart och lite biljard och mat (få saker slår grillat med hemmagjord potatissallad och god grönsallad). Jag och Linda var dåliga på både biljard och dart men det var ändå en mycket trevlig dag/kväll. 


Vi avtackade kollegor som ska sluta/vidare i livet också, där min morgonkollega fick säga hejdå. Henne kommer jag sakna och det kommer inte vara alls lika roligt att komma tidigt längre!! 

Nu har jag sommarlov!!



Sommarlov

Skrivet den: 2017-06-20 kl. 14:50:36 / Kategori: That is that

Vi har nu gått på sommarlov och är ute "i de blå" med kollegorna som avslutning! Klassrummet är städat, hälften av alla grejerna ligger i bilen ifall att andan faller in en regning dag, och nu njuter vi i solen :) 


Detta är helt underbart!!! 



Måndag v25

Skrivet den: 2017-06-19 kl. 07:38:21 / Kategori: That is that

God morgon! 

Det var nästan med sorg i hjärtat jag cyklade till jobbet idag. Undras när jag kommer trampa till Åhus nästa gång, och jag kommer sakna den konditionsträningen jag får "gratis" genom att cykla till jobbet. 

Men men, nu är det två arbetsdagar kvar innan jag ger mig på mitt första sommarlov sedan tvåan på gymnasiet. Något som jag känner en blandning av glädje och stress över. Det ska vara otroligt härligt att vara ledig, men jag är orolig över att inte utnyttja ledigheten och "slösa" bort den. (Ja, jag är löjlig, jag vet) 

Det är också lite på grund av mitt sommarlov som jag väljer att ta upp bloggen mer aktivit igen. Jag bloggar ju när jag har semester och är ledig och det är ju precis det som jag ska vara nu :) 



Iväglurad

Skrivet den: 2017-06-18 kl. 20:14:36 / Kategori: That is that

Jag får skjuta upp inlägget från möhippan lite till. Min kväll blev inte som planerad då jag fick följa med pojkarna och spela paddel i Hässleholm. Paddel är en blandning mellan squash och tennis som kom för några år sedan. Mina tio år med tennisträning gjorde mig godkänd som fjärde spelare och även om det tog lite tid innan jag kom in i det är det nog inte omöjligt att jag får följa med igen om det behövs. Den som spelar med mig förlorar dock... 






God morgon söndag!

Skrivet den: 2017-06-18 kl. 11:00:00 / Kategori: That is that

Hej hallå! 

Igår var det möhippa igen och bilder från denna kommer senare. Nu har jag varit en runda på gymmet och veckohandlat med Daniel. Så nu laddar jag för stranden med Vera, då detta väder inte får slösas bort :) 



Nästa resa

Skrivet den: 2017-06-11 kl. 14:52:00 / Kategori: Kroatien 2017

Skriv inläggstext 

 

30 år

Skrivet den: 2017-06-05 kl. 18:18:22 / Kategori: That is that

Idag fyller min fina 30 år! Detta firades såklart med frukost på sängen med frallor, oboy och presenter. Dagen har sedan fortsatt med gäster, fika och mer fika. Det är ju himla dumt att jag kör sockerfritt igen så jag tittar mest på ;) 


Men en glad och lite lätt gammal sambo har jag nu! 


RSS 2.0