Hemma

Skrivet den: 2017-12-29 kl. 20:08:09 / Kategori: That is that
Vi är hemma nu, även om det kändes som om resan aldrig skulle ta slut. Sista biten var bäst då vi blev hämtade på Kastrup av Daniels pappa, riktig lyx! 

Vi har sedan dess hunnit packa upp och sedan varit i Åhus och ätit middag, spelat kort och tittat på bilderna från snorklingen. Allt för att hålla oss vakna. Ändå ligger vi nu sängen lagom till på spåret börjar och jag kommer inte att vara vaken länge till.

Skönt att vara hemma igen, god natt :) 

(null)


Konstig bokning

Skrivet den: 2017-12-28 kl. 14:01:42 / Kategori: Bali 2017
Idag, torsdag är sista dagen för oss här på Bali. Ikväll går taxin kl 20.00 och flyget går sedan 00.15 så tekniskt sett på fredagen den 29/12. Vilket också betyder att vi har hotellrummet till den 29:de. Svårt för oss att utnyttja såklart, men samtidigt känns det bra att vi inte var tvungna att checka ut vid lunch idag för att sedan planera som tusan för att kunna utnyttja soltimmarna till max. Vi leker istället strandade valar med gott samvete innan vi ska ut och äta ikväll och sedan börja packa ihop oss. 

(null)


Snorkla

Skrivet den: 2017-12-27 kl. 15:30:40 / Kategori: Bali 2017
Idag fick vi ställa klockan på tidigt eftersom vi skulle på snorkeltur. Vi blev upphämtade på hotellet och åkte till "hamnen". Därifrån åkte vi speedboat till Lembongan Island för att därifrån åka båt halvvägs runt den större Penida Island. Vi stannade på tre olika ställen och snorklade. Vi har sett helt underbara korallrev (väldigt färgglada), massor av fiskar och bäst av allt, riktigt stora mantor. Asså riktigt stora! 

Jag hade lite otur med magen dock. Kan ibland bli lätt sjösjuk men det här tog priset och efter vi kom upp i båten igen på de två första stoppen hängde jag över kanten på båten och "matade fiskarna". Hemskt! Men efteråt mår man bättre så lika bra ;) 

För övrigt gick allt bra! Jag mådde inte sämst även om jag var den enda som spydde. Däremot var det väldigt många som inte var så bra på det där med att snorkla eller ens simma. En del (mer än 2 pers) blev dragna av personalen i livbojar under våra stopp, herregud. 

Inga bilder har vi tagit heller, men vi köpte ett USB-minne med alla guidernas bilder så de kommer när vi är hemma igen. Tog någon bild från hamnen bara. 

Förresten, imorgon tar vi sovmorgon bannemej! Och Daniel har känt en spark/rörelse i magen nu <3 

(null)

(null)


Samma sak!

Skrivet den: 2017-12-26 kl. 10:15:06 / Kategori: Bali 2017
God morgon/förmiddag! 

Vi vaknade upp till samma fina väder som vi lämnade igår. Helt underbart och vi kör poolen idag. Samma sak som igår. Vänder på oss ibland, doppar oss i poolen med jämna mellanrum och delade en pizza till lunch. Daniel blev också inspirerad av det fina vädret och bokade in oss på en snorkeltur imorgon :) 

Jag måste också berätta en annan sak som hände för någon kväll sedan. Lillen i magen har ju börjat röra mer på sig och jag känner honom både oftare jag tydligare i magen. Jag längtar så till Daniel också ska få känna hur det rör sig där inne. Så när han "höll på" i lördags kväll la jag handen på magen för att se om det gick att känna utifrån också. En "spark" rakt i handen på mig. Jag fick panik, herrejävlar det är någon där inne!! Någon som jag inte känner och inte vet vem är. Det var en konstig känsla och nästan lite läskigt. Men vi har tid kvar att lära känna varandra så det ska nog gå bra :) 

(null)


Inte som jag trodde

Skrivet den: 2017-12-25 kl. 16:28:31 / Kategori: Bali 2017
När vi gick ner till frukosten idag såg det likadant ut som igår. Det regnade, och inte lite heller. Väderprognosen såg inte så lovande ut den heller och jag förberedde mig för en dag på rummet samt en runda till gymmet.

På rummet utklassade jag Daniel i kortspel och vi kollade på några avsnitt av Desegnated survivour. Vid halv två var det faktiskt uppehåll så vi tänkte att vi lägger oss vid poolen och läser lite, varmt och skönt är det utan sol! 

Sen kom solen. Vilken eftermiddag vi har just nu. Strålande sol, lite liv och rörelse vid poolen och semesterkänslan är oslagbar just nu. Vi kommer bli kvar här tills solen går ner så vi kanske inte ens hinner gymmet ;) 

(null)

(null)


Julmat

Skrivet den: 2017-12-24 kl. 15:30:26 / Kategori: Bali 2017
Vi åt ingen traditionell julmat ikväll precis men vad gör det. Vi lyxade ändå till det med god mat, god dricka och även efterrätt (vi har ju varit på gymmet, haha). Detta på en mysig restaurang precis vid vattnet. 

Det är såklart lite trist att "missa" julen hemma men å andra sidan kommer vi säker fira några "vanliga" jular de närmsta åren så då gällde det att passa på :) 

(null)

(null)

(null)

(null)


Julafton

Skrivet den: 2017-12-24 kl. 13:07:36 / Kategori: Bali 2017
God jul på er alla fina. 

Vi vaknade upp till regn idag så dagen startade lugnt med några avsnitt Big Bang. Ingen julstress här inte :) Däremot så passade jag på att shoppa lite. Kanske några extra julklappar till några där hemma och lite till mig själv med. Pruta är dock inte min grej men lite lyckades jag i alla fall. Daniel valde poolen istället och jag gjorde honom sällskap lagom till lunch. 

Dessa lata dagar <3 

(null)

(null)

(null)



Utflykt del två

Skrivet den: 2017-12-23 kl. 16:51:32 / Kategori: Bali 2017
Efter gårdagens lunch med utsikt över vulkanen (inte den bråkiga vulkanen, utan en annan, senaste utbrottet var 1963) blev turen så mycket bättre. Gustaaf tog oss till ett kaffeställe där de både hade massor av frukt men också såklart kaffe till tusen. De visade oss hur man rostade bönorna och sedan fick vi smaka på massor av olika kaffe- och tesorter. Detta serverades oss i fina koppar med beskrivning till varje sort. Totalt 12 st koppar där jag testade 11, allt utom det vanliga kaffet. Det dyra "bajskaffet" fanns också till att smaka på för en liten summa men då Daniel redan gjort det var han inte intresserad. Jag var det definitivt inte. Ett mycket mycket trevligt stopp. 

Härifrån körde vi sedan genom mycket vacker natur till nästa ställe. Ett "spring temple", alltså källtempel eller något. Mitt i djungeln låg det och åter igen kan bilderna inte beskriva hur vackert det var. Här fick vi mata fiskarna för tur och gå runt och kolla. 

Sista stoppet blev ett kort sådant. För att ta kort ;) vi stannade till och kollade på risfälten så ligger så underbart vackert på kullarna här. Tyvärr blev vi överfallna av försäljare som ville kränga vykort och kylskåpsmagnet så vi knäppte några bilder och hoppade in i bilen igen. Denna fortsatte genom vacker natur för att ta oss tillbaka till hotellet och jag är så nöjd med den andra delen av utflykten!! 

(null)

(null)


(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

(null)

(null)


Ifall att..

Skrivet den: 2017-12-23 kl. 10:51:24 / Kategori: Bali 2017
Ifall ni ville veta hur vi har det idag. Det kommer inte bli många knop idag, det kan jag lova. Resten av gårdagens utflykt kommer lite senare, jag ska bara sola lite först ;) 

(null)

(null)

(null)



8 timmars utflykt med Daniel

Skrivet den: 2017-12-22 kl. 16:19:01 / Kategori: Bali 2017
Att vi varit äkta turister med egen guide i åtta timmar idag är inte dåligt. Att jag gjort det är väl inget speciellt, men Daniel! Herregud :) 

Dagen började inte på bästa sätt med att vi hamnade på en ny dans. Ytterligare en timme med konstig dans. Trodde Daniel skulle strypa mig, tur att jag bär på hans barn ;) Det blev inte bättre heller när vi fortsatte inåt på ön och besökte väveri, träsnideri och en silversmedja.. Ni hör hur det låter va?

Lyckligtvis gick färden vidare uppåt och vi åt lunch med utsikt över vulkanen Batur med "tillhörande" sjö med samma namn. Så fint, trots lite moln. Bilder kan tyvärr aldrig förmedla verkligheten och definitivt inte på sådana här ställen! Därefter blev turen bara bättre. Riktigt bra faktiskt. Om det berättar jag imorgon när jag har mer tid (liggandes vid poolen). 


(null)

(null)
(null)
(null)

(null)

(null)






Uluwatu-templet

Skrivet den: 2017-12-21 kl. 20:31:49 / Kategori: Bali 2017

Turen idag började halv fyra och det tog ca 1 h till templet i Uluwatu. På vägen dit fick vi massor av info från vår guide Gustaaf. Allt från miljoner invånare och religon och gudar till historier från när Indonesien blev självständigt och andra världskrigets påverkan. En trevlig guide som vi träffar imorgon också. 


På plats vid templet, som byggdes på 1000-talet men har byggts om många gånger sedan dess, var det inte så mycket tempel tyckte jag. Missade den biten lite eftersom allt var så utspritt. Där var också massor av apor som vi blev varnade för, håll i grejerna! Men vi fick se underbar utsikt, när aporna snodde en sko från en annan turist och avslutningsvis lite inhemsk dans. Inte riktigt vår grej kanske, det där med dansen, och definitivt inte Daniels, men det var roligt en 10-15 minuter. Synd bara att showen varade i närmare 50 minuter ;) Oavsett så var dansarna mycket duktiga! 


Bilfärden hem var lång och vi är riktigt trötta nu. Imorgon är det en heldagstur som gäller för oss, att Daniel går med på allt det här, haha! Världens bästa är han! 


(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


At the beach

Skrivet den: 2017-12-21 kl. 11:09:30 / Kategori: Bali 2017
Vi slapp vakna upp till regn idag efter att ha lyssnat på det halva natten. (Jag sover fortfarande dåligt, Daniel lite bättre nu) Trots uppehåll struntade vi i promenaden imorse, båda lika nöjda över det beslutet. Frukost intogs (pannkakor, äntligen) och sedan valde vi att lägga oss vid stranden. Den ligger ca 20 m från poolen, haha. Här ligger vi nu och svettas. Det är inte strålande sol men hemskt varmt ändå. Vi planerar några timmar till i vågrätt läge innan en sen lunch ska intas för att förbereda oss inför dagens utflykt. Vi ska åka söderut till Uluwatu och templet där som ska ligga vid några klippor precis vid vattnet. Vi får se vad det är, men nu måste vi ju faktiskt göra något ;) 

(Jag har doppat mig i havet men eftersom poolen ändå ligger så nära går jag dit när jag vill svalka av mig. Älskar att snorkla och dyka, men annars är jag en pooltjej all the way) 

(null)

(null)

(null)


Where is the sun?!

Skrivet den: 2017-12-20 kl. 19:37:57 / Kategori: Bali 2017
Idag har vi inte sett solen alls och det har regnat från tidig morgon till sen kväll. Fördelen var ändå att vi var rätt förberedda på det idag och hade planerat efter det också. Så efter frukosten gick vi upp och vilade innan vi stack till gymmet. Jag klistrade ihop ett tabatapass till mig själv och Daniel gav sig på löpbandet. Efter det gick vi och bokade två utflykter för de nästkommande två dagarna, gick och köpte lite snacks och kollade på tre avsnitt av en serie vi hade med oss på paddan. En rätt lugn dag egentligen. 

Vad är det övrigt för dag? Jo den 20 december vilket betyder att jag och Daniel har varit tillsammans i 15 år idag. 15 år var det ja, herregud! Det blev en dejt på det såklart och vi åt indonesiskt dagen till ära. :) 

(Jag vet att bilderna är i tråkigaste laget än så länge, jobbar på det!) 

(null)

(null)


Det skvätter på oss

Skrivet den: 2017-12-19 kl. 20:08:40 / Kategori: Bali 2017
Solen försvann snabbt imorse och vi sprang några rundor mellan poolen och rummet innan vi gav upp. Daniel gick till gymmet istället och jag vilade. Tyvärr är vi dåliga på att hitta på saker när det regnar, men jag är fortfarande rätt avslappnad över att inte göra något. 

Lyckligtvis påverkas inte kvällsaktiviteterna på samma sätt när det regnar (för det regnade fortfarande när vi skulle ut och äta) mer än att vi valde ett ställe rätt nära hotellet. Det är fortfarande väldigt varmt och någon långärmad tröja eller långbyxor behövs verkligen inte. 

Ikväll delade vi på en god pizza och två förrätter. Det hela avslutades sedan med två milkshakes och kaffe till Daniel. Sedan satt vi en bra stund och bara pratade. Så skönt att ha den är tiden för oss själva utan vardagen där hemma som kommer emellan! Lyx verkligen!! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




Inte lika snabbt

Skrivet den: 2017-12-19 kl. 07:29:48 / Kategori: Bali 2017
Idag gick PWn inte lika snabbt eftersom den gjordes på ett löpband på gymmet här på hotellet. Då får jag lov att bestämma tempo själv ;) 

Men återigen värd en hotellfrukost! Jag är tyvärr fortfarande för hungrig när vi väl kommer dit att det tar stopp väldigt fort, så inga pannkakor. 

Dagens planer: Ja, de liknar gårdagens. Poolen! 

(null)

(null)




Förvånade?

Skrivet den: 2017-12-18 kl. 18:38:31 / Kategori: Bali 2017
Vi hittade till gymmet :) vilket inte är dåligt för det här hotellet har tusen gångar åt olika håll som ser likadana ut. Förresten så började det droppa lite på oss vid poolen. 

Gymmet var inte det bästa hotellgym jag varit på, (tror att det är Kroatien faktiskt) men inte det sämsta heller (där ligger Portugal och Turkiet bra på det). Jag letade upp en matta och lätta vikter, sedan gick jag in i "salen". Tillsammans med ett gummiband medtaget hemifrån fick jag ihop Adams övningar himla bra. Lyxade därför till det med fyra varv istället för tre när jag ändå väntade på att Daniel skulle bli klar. 

"Kom man inte i form innan semestern, så får man göra det på semestern istället" 


(null)

(null)


Efter en snabb PW

Skrivet den: 2017-12-18 kl. 08:03:16 / Kategori: Bali 2017
God morgon till er där hemma. Vi började den här semestern på samma sätt som jag och mamma brukar göra, med en PW. Dock i ett mycket högre tempo än vad jag är van vid så jag halvjoggar ;) inte mig emot när det sedan väntas hotellfrukost. Den var lätt trevande idag innan man hittar allt som man vill ha och imorse var vi dessutom jättehungriga och fick därför ner väldigt lite innan magen sa stopp. 

Planer för dagen - poolen! 

Dagens i-landsproblem - vi är så mycket före i tidsskillnaden att vi inte kan läsa tidningen på morgonen utan får vänta med det ;) 


(null)


På plats och allt det där!

Skrivet den: 2017-12-18 kl. 00:24:22 / Kategori: Bali 2017
Skrev ett långt inlägg om resan hit och vad jag lyckades hitta på. Återkommer till det sen. Men vi kom till slut fram till Bali, checkade in på vårt fina hotell, kollade läget lite och åt en god kvällsmat innan myggnätet skulle upp och sedan gick vi och la oss. 

Jag ska försöka tajma inläggen nu med att förmiddagsinlägg kommer upp på er förmiddag och inte mitt i natten eller så. Vi är i alla fall sju timmar före Sverige så ni vet :) 

(null)

(null)


Då drar vi!

Skrivet den: 2017-12-16 kl. 10:24:53 / Kategori: Bali 2017
Det här med att resa. Fick kommentaren igår om att jag reser mycket. Jag vet inte, det gör jag kanske. Samtidigt tänkte jag att det var länge sedan jag reste men det har ändå blivit Dubai, Island och Kroatien redan i år. Och nu Bali då med. Så kanske ;) Men det finns inget bättre än att åka på semester så varför inte göra det så ofta man kan? 

Detta är i alla fall vår babymoon, sista resan bara vi två på ett tag. Sista resan innan hela livet förändras. En resa där vi ändå inte kommer kunna göra som vanligt för vad ska jag göra? Vad kan jag göra? Återstår att se :) Det vi kan göra är att bara vara tillsammans och bara va vi två, vilket kommer vara helt underbar, även om den lille i magen gör sig påmind lite då och då. 

"Den gamla vanliga" när vi reser är ju internet. Vågar inte lova hur aktiv jag kommer att vara, men ska göra mitt bästa. Önska oss en trevlig resa annars, så är vi hemma lagom till nyår :) 

(null)

(null)


Vår lille

Skrivet den: 2017-12-14 kl. 20:32:06 / Kategori: That is that
I tisdags var vi med om det mest underbara. Ett positivt ultraljud! Jag kan nu lägga det gamla ultraljudet för 1,5 år sedan bakom mig och istället kolla på bilderna från detta. För vi fick se en bebis i magen. En glad och livlig sådan som vi fick putta lite på och där jag fick upp och gå en liten runda för att få en ny vinkel. Så trotsig redan helt enkelt. 

Det är lite svårt att fatta faktiskt. Att "det där" finns i min mage och att vi ska bli föräldrar. Lyckan är ju total. Och Daniel fick slänga sig med frasen "män gör män", för det är ju en liten pojke där inne. 

(null)

(null)


Julveckan

Skrivet den: 2017-12-11 kl. 07:34:17 / Kategori: That is that
Då vi återigen smiter iväg under julafton och kringliggande dagar har vi börjat att fira jul med familjerna redan nu. I helgen var vi hemma hos Daniels föräldrar för lite julmat och vi delade ut våra julklappar till dem. Vi fick också julklapp från Sara, Emil och Oliver, ett presentkort på IKEA. Mycket användbart till framtiden :) 

Vi lämnade katten till Daniels föräldrar också. Hon ska få bo där några veckor nu när vi först ska iväg (vi har andra som passar lägenheten, men då fick det inte ingå katt, haha), sen kommer det en eller flera visningar av vårt kära hem och en katt där då är heller inte att föredra. 

Sista arbetsveckan för mig detta året inleds med julpyssel för halva skolan. Vi ska pyssla och ha oss hela dagen. Mer julfirande blir det sen på onsdag hemma hos mina föräldrar. 

Jag roade mig förresten med att slå in lite julklappar i lördags. Det var sådär lagom många. Inte för många så att man hann tröttna utan tyckte det var rätt så roligt hela tiden, perfekt. Roligast hade jag med att slå in julklappen till Sara och Emil. De hade önskat sig ett stekjärn ;) 
 
 
 
 
 

Ingen ursäkt att inte träna!

Skrivet den: 2017-12-07 kl. 08:32:16 / Kategori: That is that
Att vara gravid är ingen ursäkt för att inte träna. Man måste förebereda kroppen på vad som komma skall. (Det finns såklart de som inte kan träna av olika anledningar under graviditeten, men för mig finns det inget alternativ.) 

Däremot är det superviktigt att veta hur man ska träna. För mig, som ändå får kallas van vid tyngre styrketräning har den biten varit jättesvår. Utan mina PT-timmar med Adam hade det aldrig gått. Så varannan torsdag går jag till gymmet en timme innan jobbet och kör med honom. Eller han kör med mig. Och han har sån jävla koll! På exakt villka övningar jag ska köra och hur jag ska göra dem. Hur min kropp förändras och framförallt vad magmusklerna håller på med. Jag hade verkligen inte haft en susning utan honom! Just nu mår jag sådär äckligt bra som man gör efter ett pass. Just nu känner jag mig stark och pigg och ingenting är omöjligt :) 

(null)


Dags igen

Skrivet den: 2017-12-06 kl. 08:34:45 / Kategori: That is that
Hej, eller vad man nu än säger. 
Jag har inte varit så aktiv här sedan i somras. Det brukar mest vara på semestrar och resor jag bloggar då jag vill spara äventyren extra mycket. Sedan var jag ledig hela sommaren och det var också en sort resa såklart. Därefter kom vardagen tillbaka med jobb och annat som hör vardagen till. 

Men eftersom jag skriver nu igen så är det självklart en resa på gång. Om en och en halv vecka reser jag och Daniel till Bali, Indonesien och utmanar ödet lite med vulkanen där. 

Jag tjuvstartar lite med att börja skriva redan nu. Vi har, förutom Bali, två andra stora äventyr framför oss. Förra veckan så skrev vi kontrakt på ett hus så i februari så blir vi husägare. Och det gillar vi såklart eftersom jag ser ut såhär just nu 

(null)

I april/maj så blir vi tre :) Kunde inte varit lyckligare just nu, så "följ med på vår resa" under 2018. Den kommer bli allt annat än lugn! 

RSS 2.0