Bilder!

Skrivet den: 2012-02-29 kl. 17:34:57 / Kategori: That is that
Här kommer lite bilder från när vi var och snorklade på Hawaii. Vi hade en underbar dag och såg både delfiner, valar och sköldpaddor. Och massor av fisk såklart. En underbar dag och resa som jag aldrig kommer glömma!
Bilderna är tagna av Alicia Franco 

Sopsortering!

Skrivet den: 2012-02-29 kl. 12:06:44 / Kategori: That is that

Vi kör sopsorteringstema på skolan nu i tre veckor! Hallå dåligt samvete ;)


Effektiv!!

Skrivet den: 2012-02-29 kl. 09:30:02 / Kategori: That is that

Jag älskar att vara effektiv på morgonen. Och börjar man inte jobba förrän halv elva hinner man med massor om man går upp klockan sex. Mest har jag tagit tag i att ringa massa samtal och boka möten, fixa festlokal, fixa examinator till uppsatsen, rätta till lönen och lite blandat.

Fast jag har bakat snickers också. Till Daniel skulle jag vilja påstå, men efter förra plåten vet jag att jag kommer få i mig en del :)

Sitter på bussen och lyssnar på NRJ i telefonen. Dansar satan samtidigt så det börjar bli pinsamt. Men jag är så partysugen!! Vill ut och svänga på rumpan!


tisdagsmiddag

Skrivet den: 2012-02-28 kl. 19:10:56 / Kategori: That is that
God kväll sötnötar!!
Efter en lång men ändå underbar arbetsdag har jag varit hemma ett tag och lagat lite mat. Jag älskar att ta med mig datorn in i köket och spela musik och hålla mig uppdaterad samtidigt som jag lagar mat. Matlagning är ju inte riktigt min grej men med musik fungerar det mesta.
Idag struntar jag i gymmet bara för att jag inte orkar. Jag och Daniel ska ut och gå istället och sedan förbereder vi oss för kvällen.
KRAMAR

Swimming!

Skrivet den: 2012-02-28 kl. 13:33:00 / Kategori: That is that
Vi fick bilderna från vår utflykt igår! Daniel ringde mig när jag var på väg hem att jag skulle skynda mig. Jättefina bilder som Alli har tagit verkligen!! Och jag ville så gärna åka tillbaka dit och simma och snorkla bland alla djur igen. Jag ska se om jag kan lägga upp några senare. Vill bara dubbelkolla så att det är okej och så.
Ville mest retas medan jag ändå sitter på jobbet ;) Kram på er!

Här går det undan!

Skrivet den: 2012-02-28 kl. 07:26:10 / Kategori: That is that
Redan tisdag! Fast när jag vaknade trodde jag att det var söndag, haha. Men tiden går fort när man har roligt och det har jag på mitt jobb. Och ju fortare tiden går desto mindre tid är det kvar till vi ska åka till Egypten.
Gårdagen avslutades med ett möte med fotbollslaget (Är kvar i spelarrådet, det gillar jag) och sedan bio med Daniel och några kompisar. Vi såg En gång i Phuket. Den var bra mycket bättre än jag trodde! Mycket välgjord och genomtänkt och det gillar jag. Daniel gillade också den så då måste den vara bra ;)
Hawaii-kläder idag. Fast bättre bild än så tror jag inte att det blir tyvärr. En svart t-shirt från quiksilver och en svart ziptröja från armani. Båda köpta på killavdelningen faktiskt.

En jobbdag!!

Skrivet den: 2012-02-27 kl. 15:52:00 / Kategori: That is that

Ännu en jobbdag. Det verkar som om hela stället varit magsjuka. Lyckligtvis var jag inte först, för det hade jag fått höra. Jag var inte sist heller, bakterierna går fortfarande runt. Och på grund av detta fick jag några extratimmar idag och imorgon. Det känns välkommet eftersom man har haft semester halva februari!

Nu får jag skynda mig hem för att hinna med en runda till gymmet med Svensson. Jag är helt slut i kroppen sedan gårdagens träning så jag vet inte hur de här ska gå, haha!


Ny måndag!

Skrivet den: 2012-02-27 kl. 07:55:03 / Kategori: That is that

Då var det dags för ny vecka igen! Veckorna kommer springa iväg nu fram till sommaren. Och även om inte värmen är här riktigt än så är solen det. Jag sitter just nu på bussen på väg till jobbet. Fick springa sista biten idag bara för att jag skulle hinna med lite extra där hemma. I eftermiddag är det mycket som skall hinnas med! Men jag gillar att stressa och enligt slitz var kvinnor mycket bättre på det än män ;) ses senare!!


uno!

Skrivet den: 2012-02-25 kl. 19:52:00 / Kategori: That is that
Svärföräldrarna ville ha mig ikväll trots eventuell smittorisk. De får skylla sig själva :) fast jag mår bra! Dock vågade jag inte sticka till gravida Carro och lillAlex som nyss fyllt ett. Det vore bara dumt!
Vi har ätit gott och myst och spelat spel. Mitt favoritspel, Uno! Jag blir lika glad varje gång vi spelar uno. Under dagarna tränar jag med kidsen och hemma hos Olssons är det match. Efter åtta rundor har jag inte vunnit en enda gång ;) Vi ska snart hem igen, och jag kommer nog somna tidigt!! Daniel somnade under spelets gång. Det är rätt roligt att sitta och titta på en person som är jättetrött, haha. Ha en trevlig lördagskväll!!
image description

På kylskåpet.

Skrivet den: 2012-02-25 kl. 14:37:41 / Kategori: That is that

Tja!
Det är tråkigt att vara hemma hela tiden. Speciellt när man inte mår dåligt längre. Så jag har roat mig med att städa kylskåpet. Daniel tyckte att det behövdes. Det och att renbädda sängen ;) Jag hittade två nya kylskåpsmagneter som Daniel hade satt upp. Vilka nördar vi är som köper magneter på våra resor ;)

Åh vad jag vill tillbaka till värmen och känslan av semester :)


typ jättesjuk!

Skrivet den: 2012-02-25 kl. 10:25:42 / Kategori: That is that
Hej hej!
Hjälp vilken dag jag hade igår! Efter att ha varit på jobbet i en halvtimme fick jag gå igen. Jag var så rädd att spy där vilket kanske inte hade blivit speciellt populärt. Efter en halv bussresa hem fick jag ge upp även den, och pappa fick köra mig hem.
Jag har aldrig haft maginfluensa innan. Det hade jag kommit ihåg, för gårdagen var det värsta jag varit med om, någonsin. Daniel flydde fältet rätt snabbt och gick i cirklar omkring mig, haha. Fast han köpte hem Cola till mig vilket jag tror blev min räddning. Och jag missade kusinträffen igår, supersegt verkligen!  Idag mår jag mycket bättre men jag får nog hålla mig hemma ändå. Så tråkigt!! Hoppas ni andra hade en trevligare fredag! Och får en trevligare lördag. :)
Miami 2011

Sick!

Skrivet den: 2012-02-24 kl. 16:24:35 / Kategori: That is that

Hej. Anledningen till att ni inte hört något från mig idag är för att jag ligger sjuk. Megasjuk om ni frågar mig!

Ingen bild. This ain't pretty!


Go for it!!

Skrivet den: 2012-02-23 kl. 18:24:49 / Kategori: That is that

Min skorensning slutade med en storstädning av hela garderoben! Sedan ringde jag hit mamma som fick ta vad hon ville ha. Tre par skor slängde jag och massor av annat! Men jag hittade en massa också :) min real-tröja till exempel. Jag köpte den i Madrid 2008 tror jag att det var. Tur att man valde Ramos som kommer spela där i en hel evighet till ;)

Och ja,jag städar i högklackat. Så mycket roligare!!


Torsdagsnöje!

Skrivet den: 2012-02-23 kl. 15:51:40 / Kategori: That is that

God eftermiddag! Hoppas ni alla har en underbar torsdag! Jag tänkte ägna eftermiddagen till att städa ut lite skor. In med nya och ut med det gamla! (i den ordningen)
Tyvärr är jag inte så bra på att slänga ut saker, skor desto mindre. Om mer än två par åker i soporna är jag supernöjd!!

Kram på er. Jag kommer nog vara här inne ett tag ;)


Torsdag betyder snart fredag!!

Skrivet den: 2012-02-23 kl. 07:04:16 / Kategori: That is that
AHH, jag älskar mitt liv och älskar mitt jobb!! Jag har haft ännu en mysig morgon med min sambo där vi vaknar innan halv sex. Det ger en så mycket tid här hemma innan man ska iväg. Vi har till exempel stått och mätt för lite nya möbler och sånt innan han stack till jobbet ;)
Snart är det dags för mig med att sticka till bussen. Det är fortfarande lov så vi får se vad dagen har att erbjuda. Idag är det myskoftan på hög nivå. Jag är kär i den! (också)

Mys!

Skrivet den: 2012-02-22 kl. 14:15:48 / Kategori: That is that

Lika mycket (läs lite) som jag i vanliga fall är intresserad av kläder är jag också intresserad av smycken. Men även här har jag massor av nytt som jag leker med. Silverringen fick jag med posten när vi kommit hem och armbandet är från Hawaii. (den andra ringen är gammal, men ett USA-köp den också.)


all work!

Skrivet den: 2012-02-22 kl. 06:24:17 / Kategori: That is that
Efter att ha haft två lediga dagar (från skolan) är det nu dags att bege sig tillbaka till verkligheten. Idag ska jag först till skolan och sedan avsluta med några timmar på konsum innan jag får åka hem. Jag längtar efter kidsen och lite ordning och reda, samtidigt som jag inte vill tillbaka till vardagen. Semester är så mycket roligare!
Efter gårdagens miss på gymmet somnade jag innan åtta här hemma. Daniel somnade tidigare än så. Så återigen har jag varit uppe sedan klockan halv sex, men som sagt, det känns jättebra! Jag har ändå sovit i närmare tio timmar.
Idag kör jag på samma mysiga kofta men istället för svarta jeans kör jag på blå och behåller koftan öppen istället. Tillsammans med massa smycken blev det supersnyggt! Tyvärr ser ni inte stora blomman i håret där bak. Är supernöjd med blommorna!
De här med outfits är egentligen inte min grej och så fort jag slutat leka med mina nya kläder kommer de försvinna, haha. Men tills dess får ni stå ut. Och så här tidigt på morgonen blir det också webcam-bilder därav de dåliga bilderna. Kameror är inte heller min grej ;)

Begränsningar!!

Skrivet den: 2012-02-21 kl. 18:19:48 / Kategori: That is that

Alla har vi begränsningar och jag nådde nyss en av mina. Efter att mat- och sovklockan är helt ur balans och jag är allmänt otränad fick jag lämna cirkelträningspasset ikväll. För kroppen kan inte prestera som den gjorde för tre veckor sedan, men hjärnan kan inte heller köra ett träningspass på halvfart. Så när det blev svart framför ögonen för tredje gången gav jag upp och gick hem. Tråkigt som fan, men om kroppen säger till så som den gjorde idag måste man lyssna.

Nu ska jag ta mig en snabb dusch och sedan laga lite mat. Mys framför tvn har heller inte skadat någon ;)


Min födelsedag!!

Skrivet den: 2012-02-21 kl. 12:09:17 / Kategori: That is that

En lång förmiddag idag! Det kanske känns så mest för att jag varit uppe i en halv evighet, haha. Jag sitter hemma hos Alex nu och pysslar med c-uppsatsen. Det är sådant vi får ägna oss åt nu när kidsen har sportlov.

Jag hittade en rolig grej i min kalender idag. Jag hade skrivit in min födelsedag på FEL dag. Hur lyckas man med det? Fast nu har jag rättat till de.

Hoppas alla har en trevlig tisdag. Den är rätt grå är jag rädd för!


God morgon!!

Skrivet den: 2012-02-21 kl. 08:18:57 / Kategori: That is that
Hej hopp!
Det tog inte många minuter för mig att somna igår. Det kändes verkligen underbart att vara så trött och faktiskt få gå och lägga sig istället för att tvinga sig själv att vara vaken. Tyvärr var inte Daniel lika trött och han har det fortfarande jobbigt med tidsomställningen. Det farliga är ju att sova på eftermiddagen. Och eftersom han var själv hemma igår tror jag det var precis vad som hände. Så idag ska jag vara på honom som en iller för att hålla honom vaken till iaf klockan åtta. ;)
Jag vaknade vid halv sex idag (av Daniel) men kände att jag likaväl kunde gå upp. Jag vänjer mig gärna vid att gå upp tidigt och gå och lägga mig tidigt. Man får mer gjort då! Så jag har självklart hunnit med massor redan, och mer ska det bli.
Ny tröja idag också. Jättemysig kofta från Levis. Den kommer fungera jättebra som en vårkofta eller sommarjacka sen när det är dags för de årstiderna! Det är ju supertråkigt väder idag med ny snö på marken. Fast den verkar inte bli långvarig. Eftersom det blir kängorna idag livar jag upp stämningen med en blomma i håret. Inköpt på Hawaii såklart. Jag köpte en stor och två små. (En liten som sitter i flätan)

Time to sleep!!

Skrivet den: 2012-02-20 kl. 21:42:41 / Kategori: That is that

Äntligen är jag trött när jag ska vara det! Visserligen har jag varit dödstrött hela kvällen på jobbet, men nu är jag hemma och i samma stund jag lägger huvudet på kudden kommer jag att somna istället för att bli pigg igen och sitta uppe halva natten.. 9 timmars sömn hade varit underbart! Om jag får bestämma vill jag drömma om att sova på de här stället igen ;)

Hoppas alla haft en toppenmåndag! God natt och sov så gott!!


Ny shopping!

Skrivet den: 2012-02-20 kl. 13:10:06 / Kategori: That is that
Det är så skoj att ha så mycket nya kläder att välja mellan när man ska klä på sig! Nya jeans (vanliga blå bara) ny tröja, (Calvin Klein) och nya skor. Öronhängena är också nya, dem har ni sett innan. Fast skorna får jag ta av mig innan jag går hemifrån. Även om solen skiner idag är det inte riktigt dags för dem än. Fast så satans snygga!!
Vera och Alex är på väg hit. De ska titta på all min shopping sen ska vi in till stan och äta lite innan jag drar till jobbet. Det är full fart här som vanligt!

workout!

Skrivet den: 2012-02-20 kl. 11:47:04 / Kategori: That is that
Sådär, nu vet man hur lång tid det tar att förstöra en månads hårdträning. Två veckor på Hawaii räcker gott och väl tydligen ;)
Både jag och Daniel är lediga idag så efter att legat vakna i en hel evighet, ätit frukost och myst lite på soffan, stack vi till gymmet. Jag är helt slut just nu, vilket känns både bra och dåligt. Jag körde bara lätt styrketräning men jag kände en stor skillnad. Jag har inte gått upp något i vikt under resan vilket betyder att musklerna måste försvunnit i ett rasande tempo. BLÄ!! Men det är bara att ta nya tag. Om en månad åker jag iväg till solen igen så fram tills dess är det hårdträning igen. Och efter allt slappande på Hawaii är jag riktigt taggad på att ta tag i träningen igen!!

Jet-lag!

Skrivet den: 2012-02-20 kl. 07:24:32 / Kategori: That is that

Äh, vad är det här nu då? Visserligen har vi åkt långt och med en tidsskillnad på 11 timmar har man rätt att bli lite snurrig. Men detta är ju lite löjligt.

För det första vaknar vi jättetidigt! Jag har legat här sen klockan sex och försökt somna om, men har gett upp nu. Och sen på kvällarna kan vi inte sova. Jag var trött igår på jobbet. Så trött att jag skulle kunna somna stående, men de hade "gått över" tills jag kom hem.. Vi går inte å lägger oss förrän vid tolv. (vilket är sent för mig å Daniel. Jättesent!) Och sedan tar det minst en timme till innan vi somnar.

Så man ligger några timmar minus men det rättar nog till sig snart :) Nu får vi se vad dagen har att erbjuda. Det verkar ju bli en lång sådan ;)


Hawaii 2012

Skrivet den: 2012-02-19 kl. 20:47:22 / Kategori: Hawaii 2012
Hej söta!
Tyvärr har det blivit så att om man går in på kategorin hawaii 2012 så har de äldre inläggen försvunnit och man får inte ens se halva resan. Jättetråkigt verkligen! Så ett tips är att istället gå in på februari 2012. Sedan får man bläddra ner en bit, men där ska alla inlägg finnas iaf!
KRAMAR I MASSOR!!

Home sweet home!!

Skrivet den: 2012-02-18 kl. 22:05:30 / Kategori: Hawaii 2012

Hej kalla Sverige!
Vi är tillbaka nu, på gott och ont. Det är skönt att vara hemma, men jag hade nog kunnat stanna en vecka till :) Flygresan har gått som flygresor brukar göra. Det är segt att sitta still i så många timmar och jag kan verkligen inte sova på flyget, de går bara inte! Vi blev också försenade en timme mellan LAX och London så vi fick springa för att hinna med nästa flyg till Köpenhamn. Vi hann, men det gjorde tyvärr inte Daniels resväska som är kvar i London. Riktigt irriterande faktiskt, men vi ska få den hemskickad i början av veckan.

Nu sitter vi på tåget hem till Kristianstad. Det är inte många minuter kvar tills vi får träffa Cissi och Ceasar :)


PS: min väska håller på att sprängas och jag har lite kläder i handbagaget också!


Liten sammanfattning

Skrivet den: 2012-02-18 kl. 13:14:00 / Kategori: Hawaii 2012
Tänkte sammanfatta resan i bilder lite. Tycker jag fick ihop det rätt bra ;)
image description

Travel!!

Skrivet den: 2012-02-18 kl. 08:20:00 / Kategori: Hawaii 2012
Hjälp vad jag är snurrig!! Men såhär ligger det till iaf! Vi åker ifrån Waikiki till flygplatsen klockan halv sex på fredagsmorgonen lokal tid. Alltså halv fem på eftermiddagen på fredagen svensk tid. vi landar sedan i Köpenhamn halv åtta på kvällen på lördagen (svensk tid). Så vi åker i lite mer än 24 timmar precis som sist. Men det känns bara så snurrigt! Men som sagt, vid åtta ikväll är vi i Sverige igenm och vi hade blivit superglada om någon stod på stationen med en bil i Kristianstad när vi kommer med tåget. Min väska är supertung!  Vi ringer ;)

en show jag lär komma ihåg!

Skrivet den: 2012-02-17 kl. 19:22:00 / Kategori: Hawaii 2012
Under gårdagens shopping tröttnade Daniel efter bara några få minuter inne på Sephora. Han han plockat ihop sin smörja medan jag tog lite längre tid på mig där inne bland alla krämer och annat skoj. Så Daniel bestämmer sig för att vänta utanför tills jag är klar eftersom några killar håller på med en gatushow precis utanför.
När jag är klarshoppad försöker jag kalla in Daniel igen, han får ju betala sina grejer ;) Fast när jag väl hittar honom där ute tycker jag att han står väääldigt långt fram. Han är ju lång, låt kidsen stå längst fram liksom. Jag vinkar och har mig, men Daniel bara ler åt mig. Det visar sig att han är mitt inne i showen han också. Han står i mitten tillsammans med en massa andra människor som en av killarna ska hoppa över. SAY WHAT?!?! Killarna var verkligen jätteroliga och snackade och skämtade och lockade till sig lite pengar här och där. Och till sist hoppade en av killarna över ledet de hade ställt upp. Jag knäppte årets bild. Ärligt talat! Jag la upp den på facebook men den fick alldeles för lite cred. Blev lite besviken där.

Lite shopping.. igen..

Skrivet den: 2012-02-17 kl. 16:49:00 / Kategori: Hawaii 2012
Ni fick se mina nya shorts redan igår. Men jag fick tag på annat också igår ;) Jag är verkligen supernöjd med shoppingen här. Kan man vara annat när man har sex par skor med hem? och oändligt med massa annat.

Honolulu Zoo

Skrivet den: 2012-02-17 kl. 12:04:00 / Kategori: Hawaii 2012
Ovanligt att jag och Daniel ville till zoo ;) Eller Daniel ville egentligen inte eftersom vi faktiskt varit där en gång innan. Vårt hotell ligger precis bredvid ingången och efter att ha gått förbi där i två veckor nu gav han med sig. Vädret var lite halvtråkigt också så då kändes vårt val ännu bättre!
Ja, det kommer komma en massa zoo-bilder. Vad trodde ni? ;)
kommer ni ihåg den glade elefanten. Han är kvar ;)

Tidigt igen

Skrivet den: 2012-02-17 kl. 07:45:00 / Kategori: Hawaii 2012
Igen satte vi klockan för att komma upp i tid. Vi börjar bli lite stressade nu mot slutet av resan skulle jag tro. Denna morgon ska vi till zoo och för att inte förlora några strandtimmar vill vi vara där när de öpnnar redan vid nio. Sista frukosten i Waikiki (imorgon blir det en macka på hotellrummet hade vi tänkt). Jag tog frenchtoast och Daniel åt pannkakor. Det känns helt okej att åka hem faktiskt. Jag är rätt trött på amerikansk mat. Ge mig makrill, knäckemackor och mjölk!!

tjuvtitt!

Skrivet den: 2012-02-16 kl. 21:17:00 / Kategori: Hawaii 2012
Vi shoppade loss idag. Lite tröjor, skor, jeans och smått och gott. Mer kommer senare men en tjuvtitt.
Snygga satan. Undra bara om jag kommer kunna bära upp dem ;)

Dinner!!

Skrivet den: 2012-02-16 kl. 19:12:00 / Kategori: Hawaii 2012
Ah, världens lyckligaste tjej här!!
Ny kväll, ny restaurang. vår servitris måste trott vi var galna. För det första var stället kända för deras öl-utbud. Och Daniel har inte sitt legg med sig. (körkotet ligger hemma i Sverige, men han brukar komma ihåg att ta med passet) så jag betsäller en öl och Daniel en läsk. Och sedan beställer jag in revben medan sambon min tog fish and chips. De satte tallrikarna på fel plats, för de bara antog att de skulle vara tvärtom. Så där satt jag med öl och revben och grisade och har aldrig varit lyckligare. Himlans gott!!
Öl-listan ;) på båda sidorna!!

utflykt!

Skrivet den: 2012-02-16 kl. 13:54:00 / Kategori: Hawaii 2012
Utflykt är kanske fel ord för vår dag. Men jag har inte kommit på något bättre än.
Som examenspresent av Daniel fick jag en tour med Dolphin Excursions för att åka och snorkla med delfiner. Totalt var vi 19 personer som åkte med en liten gul båt och letade efter delfiner, valar och sköldpaddor. Och vi hittade alla tre!! Först kom delfinerna typ rakt mot oss och vi hoppade snabbt ner i vattnet. Jag börjar bli van vid att snorkla och gillar det mer och mer för varje gång! Delfinerna simmade rakt under oss. Så Häftigt! Tyvärr försvann dem lite väl fort och vi letade efter dem ett tag. Vi gav upp när vi såg valarna en bit bort. Så vi åkte åt det hållet. Valarna får man inte simma med. ( Det är kanske inte så smart ;) ) Så vi satt i båten och försökte ta kort på dem så fort de var ovanför ytan.
Efter några ordentliga plask åkte vi närmare stranden och nu fick vi äntligen hoppa ner i vattnet igen. Vi snorklade ett bra tag och tittade på fiskar och sköldpaddor.
Efter några valplask till åkte vi tillbaka till hamnen där vi fick lunch och sedan skjuts tillbaka. Där var också en tjej som arbetade som fotograf på båten. hon tog bilder på både oss och de djur vi såg samt oss tillsammans med djuren. Hennes bilder kunde vi sedan köpa för en slant vilket vi såklart gjorde. De kommer hemskickade om några veckor. Vi hade två undervattenskameror med oss men man vet ju aldrig hur de bilderna blev.. De får vi också se när vi kommer hem ;) Men jag kan bjuda på dem vi tog ovanför ytan!

tidig morgon!

Skrivet den: 2012-02-16 kl. 08:30:00 / Kategori: Hawaii 2012
Blä vad tidigt vi gick upp idag. Redan kvart i sju ringde klockan och väckte oss. Frukosten på hotellet öppnade klockan sju och vi var på plats två minuter efter det. Lika gott som första gången och utsikten var nästan lika fin. Solen hade ju inte dykt upp bakom Diamond Head ännu.
Det är en sak både jag och Daniel tänkt på. För även om här är så mycket varmare och mysigare än vad en sommardag i Sverige är så är inte solen uppe speciellt länge. (Jämfört med under en svensk sommar) Den går upp vid halv sju-snåret och ner mellan sex och halv sju på kvällen. Jaja, ska upp och ta lite bilder på poolområdet och sånt sen tänkte jag!
Nu ska vi åka och simma med lite vilda delfiner tänkte vi. Världens bästa examenspresent!
Där uppe har vi varit, hihi :)

Kvällsmat

Skrivet den: 2012-02-15 kl. 19:07:16 / Kategori: Hawaii 2012

För första gången gick vi ut utan att ha bestämt vilken restaurang vi skulle gå till. Det lär ju inte hända igen. Tre gånger gick vi in å fick en "buzzer" för att få ett bord och tre gånger lämnade vi tillbaka den för att till slut hamna på Giovannis :) men vem kan säga nej till den hamburgaren tillsammans med en kall öl?

Jag har ju fått lön också, vilket gjort mig otroligt shoppingsugen! Men eftersom middagen blev senare än vanligt kände vi att tiden rann iväg lite. Vi ska ju upp tidigt imorgon ;) så jag hoppas shoppingkänslan håller i sig tills imorgon kväll.

Massor av kramar till er hemma i Sverige! Saknar er lite ;)


the ring!

Skrivet den: 2012-02-15 kl. 15:23:00 / Kategori: Hawaii 2012
Jag vet inte hur jag ska förklara det som hände på stranden idag. På alla hjärtans dag också...
Jag och Daniel stod i vattnet och kastade en boll mellan oss. (Daniel har läst ut den andra boken så han vill leka med mig igen) När jag ska fånga bollen lyckas den slå av min förlovningsring. Ringen flyger av i det grumliga vattnet varav jag börjar skrika och storgråta. Jag kan inte fatta vad som precis hände. Det finns inte en chans att hitta ringen i vattnet, vi kan inte ens se våra fötter (de håller på att utöka stranden på några ställen därav det grumliga vattnet precis där vi låg idag)
Efter en halv minut (det tog inte längre tid än så) har en man från stranden kommit ut till oss med simglasögon och börjat leta. Två sekunder efter honom kom en annan man och började hjälpa till. Efter ännu en minut kom en tredje man fram och markerade stället med en metallklump av något slag. Sedan berättade han att han hade en metalldetektor hemma och skulle hämta den. Alla var så snälla och pratade med oss och frågade en massa. De retades lite och sa att det kanske var dags att jag skulle få en ny ring, eftersom vi faktiskt hade varit förlovade i nästan två år, vilket är ofattbart för amerikanare. Man ska ju gifta sig efter max ett år.
När mannen med metalldetektorn kom tillbaka började de leta efter ringen men det kändes ganska hopplöst. Han hittade mest stenar och mynt, och han hade gått igenom hela de stället vi trodde den kunde vara på. En timme efter jag tappat ringen plockar mannen med metalldetektorn upp den. Jag trodde jag skulle dö och började gråta igen. Jag har min ring! Hela stranden började applådera!! Jag visste inte vad jag skulle göra och hur jag skulle tacka mannen. Och som jag sa, hela stranden tittade. Så jag tog de pengar vi hade med oss och gav dem till mannen som tack ( Han var 60+, och en typisk hawaii-invånare. Alla här vill ju ha pengar och har man en metalldetektor som man letar skrammel med tror jag att han räknade med en slant)

Jag är så lycklig just nu!!





Basketball!

Skrivet den: 2012-02-15 kl. 12:32:00 / Kategori: Hawaii 2012
Av någon anledning visas det alltid sport på tvn på hotellrummet och på alla tvapparater på alla restauranger vi besöker. Denna matchen såg vi för några dagar sedan. Eller iaf slutet på den. Så jäkla häftigt! Liksom, kolla på klockan! Och detta i ett fetederby. De visade slutet på matchen resten av kvällen.

alla hjärtans dag!!

Skrivet den: 2012-02-15 kl. 09:04:00 / Kategori: Hawaii 2012
Hej sötnötar. Nu är det alla hjärtans dag hos oss också! Och vi började dagen med lite chokladätande i sängen, haha. Vi börjar bli igenkända på Lulu's och även idag åt vi jordgubbspannkakor. Jag har utvecklat ett älska/hata-förhållande till amerikansk mat. Jag älskar maten så mycket, men kan aldrig bestämma mig vad jag vill ha. Jag vill ha lite av varje konstant. Sen hatar jag att jag längtar efter mat så mycket hela tiden.
Servitrisen kände sig också extra hjärtlig idag. Fast de brukar kladda ner något på kvittot här i USA. De tror att det ska ge mer dricks, haha.

Examenspresent!

Skrivet den: 2012-02-14 kl. 19:28:00 / Kategori: Hawaii 2012
Jag har världens bästa pojkvän! Jag fick min examenspresent igår. Fast ni får inte veta vad det är förrän på torsdag är jag rädd för. Men jag bjuder på en liten tjuvtitt. :)

Hiking in Hawaii

Skrivet den: 2012-02-14 kl. 14:25:00 / Kategori: Hawaii 2012
Det blev en walk idag. Och jag är så glad att vi faktiskt hittade på något. Jag vet inte varför, men jag klarar inte av att ligga på stranden längre. Så efter en tidig frukost gick vi från hotellrummet vid halv nio (var tanken iaf. Vi går numera på amerikansk tid så kvart i nio är nog mer ärligt...)
en hike uppför diamond head är en vandring på 1,3 km, 171 m upp. Ja, sen 1,3 km ner också. Lite mesigt tyckte jag och Daniel så istället för att ta bussen dit började vi trava. Totalt blev det en runda på över 1,2 mil vilket tog oss lite under två och en halv timme. Men då var vi ju uppe på toppen ett tag, och hamnade bakom långsamma japaner heeeela tiden. Och vilket utsikt!!

walking

Skrivet den: 2012-02-14 kl. 08:31:00 / Kategori: Hawaii 2012
Hej hej sötnötar hemma i Sverige! Idag ställde vi klockan extra tidigt för att hinna med allt vi tänkt. Vi ska ut och gå en runda nu på morgonen innan solen tvingar oss till havet. Vårt mål är toppen av Diamond Head.
PS: jag vet att det är alla hjärtans dag hemma, och jag önskar er alla en trevlig sådan. Vi är bara ett tag efter er ;) 

Cheesecake

Skrivet den: 2012-02-13 kl. 20:03:00 / Kategori: Hawaii 2012
Vi bestämde oss för att äta på Cheesecake factory idag no matter what. Redan innan vi gick dit visste vi att vi skulle få vänta minst en timme. Daniel var rätt lugn över detta. Ni ser ju själva varför.. ;)  Idag delade vi på en snickers-cheesecake med extra hot fudge. Daniel ler lyriskt varje gång jag säger fudge, haha.

surfer dog!

Skrivet den: 2012-02-13 kl. 16:24:00 / Kategori: Hawaii 2012
Vi hamnade på stranden till slut. Vädret blev bättre framåt eftermiddagen så vi fick två timmar i solen trots allt. Och Daniel fick tid med sin bok, tråkmånsen. Vem hade kunnat gissa sig till att han tagit med sig TVÅ böcker?
Vi såg två jättesöta hundar på stranden också. Det är tydligen tillåtet att ha hunden på stranden här, men än så länge har vi bara sett tre. Den ena hunden var en liten valp, stor som en halv ceasar och söt som tre cissi. Minst. Det andra var en surfer dog. en hund som, med hjälp av husse och matte, surfade på vågorna med en viftande svans!
Jag ber om ursäkt för de dåliga bilderna. Det fungerar inte jättebra att zooma med iphonekameran.

en blöt förmiddag!

Skrivet den: 2012-02-13 kl. 13:58:00 / Kategori: Hawaii 2012
Solen sken på oss under frukosten men efter bara en kort stund på stranden kom mörka moln från ingenstans. När det sedan började regna gav vi upp, gick och lämnade handdukarna på rummet, och begav oss mot Aquarium istället. Massa roliga fiskar och andra varelser, och vi fotade som galningar. Räkna med några bilder därifrån ;)
Skulle kunna forsätta ett bra tag till med bilder, haha.

Good morning!!

Skrivet den: 2012-02-13 kl. 09:16:00 / Kategori: Hawaii 2012
Hej hopp. Om ni bara visste hur härligt det är att vakna långt innan klockan ringer varje morgon och vara helt utvilad. Det är precis så det ska vara på semestern!
Frukost idag på Lulu's. Jag kände att vi behövde gå dit idag igen så killen från igår kunde känna sig lugn. Antagligen inget han hade tänkt på sådär jättemycket ändå, men för mig var det viktigt. Ja, sen har de ju goda pannkakor och en otrolig utsikt också. Plus att det ligger nära vårt hotell, haha.

Solnedgång

Skrivet den: 2012-02-12 kl. 19:18:00 / Kategori: Hawaii 2012
Jag pratar om solnedgången hela tiden här. Att vi borde mysa på stranden i solnedgången med lite snacks å så. Eller gå till speciella restauranger i solnedgången o.s.v. Det snacket funkar inte med Daniel så jag har gett upp hela den grejen. Fick ta några fina bilder ikväll iaf. Så fint tycker jag!

mysdag!

Skrivet den: 2012-02-12 kl. 14:13:00 / Kategori: Hawaii 2012
Vi har legat på stranden hela dagen. Igen. Så jag klagar inte direkt. Men det finns liksom begränsat antal inlägg och bilder jag kan lägga upp om strandhäng. Så medan vi bättrar på brännan tänkte jag visa lite shopping istället. Det kan ingen klaga på.
Köpte ett par supersnygga skor inne på Ralph Lauren. Återigen på junoiravdelningen, så priset kan jag inte klaga på. Vågar inte skriva vad jag gav för dem, haha.
Börjar se bra ut ;) Frågan är hur jag ska få hem allt, haha

en lördagsmorgon

Skrivet den: 2012-02-12 kl. 09:39:00 / Kategori: Hawaii 2012
Sjukaste att jag precis fick fråga Daniel vilken dag det var. Det är farligt med semester.
Idag åt vi frukost på Lulu's. Stället med de goda jordgubbspannkakorna och den fina utsikten. Jag bestämde mig för att dumpa frenchtoasten denna morgon och istället ge mig på en våffla. Åh, vad jag längtade efter denna våffla! Fast när vi satt där kändes det som att det tog väldigt lång tid innan vi fick vår frukost. Efter en stund kom det ut en man från köket och bad så hemskt mycket om ursäkt men våffeljärnet hade gått sönder. De hade testat två gånger men det fungerade helt enkelt inte. Han frågade om jag ville ha något annat och erbjöd mig gratis dricka och allt möjligt. Jag sa att det inte behövdes och att jag gärna tog frenchtoast istället. Jag var lika glad för det, haha. Efter vi ätit upp kom han ut med notan till oss och sa att han tagit bort Daniels kaffe, de bjöd de på. Han sa också att han mer än gärna hade velat bjuda mig på någon mer dricka och undrade om vi hade frågor om ön, för då skulle han så gärna hjälpa oss. Sådan jäkla service, jag älskar USA! Fast det är sant, hade det varit en amerikanare som inte fått sin våffla hade det blivit ett himlans liv ;)

En runda!

Skrivet den: 2012-02-12 kl. 08:11:00 / Kategori: Hawaii 2012
På något sätt har vi lyckats rätt bra med tidsomställningen här. Vi vaknar vid åtta-tiden och går och lägger oss vid nio-tio kanske. Och eftersom vi hellre utnyttjar tiden på morgonen har vi försökt hålla det så. En kväll somnade Daniel redan åtta, haha.

Jaja, idag vaknade jag vid lite efter sju. Eftersom Daniel hade kollat på fotboll halva natten tänkte jag låta honom sova. Det blev en liten joggingrunda för mig istället. Sprang inte så långt, och kanske inte så fort heller, men svetten rann av mig. Sjukt och så härligt!! Bilderna är inte från min löprunda utan från en powerwalk en morgon. Tror det var förra lördagen, vi är fortfarande bleka ju ;)

Hard rock!

Skrivet den: 2012-02-11 kl. 20:26:00 / Kategori: Hawaii 2012
Jag vet inte riktigt om jag gillade väderleksrapporten hemifrån. Men det kunde varit värre antar jag. Jag ger våren en vecka till att ta sig till skåne ;)
Middagen intogs på Hard Rock Café. Stället har flyttat sen vi var här sist och ligger nu mycket närmare all action i Waikiki. Och trots att vi varit på några Hard Rock runt om i världen har vi faktiskt aldrig ätit där. Men igår var inte sista gången!! Jag åt den godaste hamburgaren på länge, och Daniel var också nöjd. Men det slår inte min drink. JESUS!! Jag undrar om det var någon alkohol i den ens ( hon kollade leg ) men om det var det är den farlig! Fast man hade nog inte orkat så många eftersom den var som en smoothie.

Lite fler fynd!

Skrivet den: 2012-02-11 kl. 19:00:00 / Kategori: Hawaii 2012
Himla dumt att alla affärer och restauranger ligger på samma gata. När man går förbi hittar man hela tiden saker som man vill ha. Eller jag hittar saker som jag vill ha. Vad Daniel håller på med för shopping vet jag inte riktigt. ;)

en bok!

Skrivet den: 2012-02-11 kl. 16:54:00 / Kategori: Hawaii 2012
Jag får nog köpa nya böcker här för jag är inne på sista halvan på sista boken. Men det var kanske inte oväntat.. Mer oväntat är det att Daniel plöjt igenom sin första bok på vem vet hur många år. Och jag får typ ingen kontakt med honom på stranden. Han bara läser och läser och läser. Jag var ju tvungen att ta en bild, annars hade ingen trott mig ;)

Mys på stranden!

Skrivet den: 2012-02-11 kl. 12:51:00 / Kategori: Hawaii 2012
Idag bestämde Daniel att vi skulle ligga på stranden till klockan fem. Så det gjorde vi :) Och förutom en runda till crepe house och Häagen samt några vändor ner till vattnet har vi bara legat på stranden och myst. Idag gick vi iväg en bit och fick därför en fin utsikt över diamond head.

level 13

Skrivet den: 2012-02-11 kl. 08:44:00 / Kategori: Hawaii 2012
Daniel upptäckte en rolig grej i hissen. Hur gör man om man bor på våning 13?
Hoppas allt är bra med er där hemma. Snälla säg att ni har plusgrader iaf? Och ingen snö!!

the cheesecake factory

Skrivet den: 2012-02-10 kl. 19:52:00 / Kategori: Hawaii 2012
Ikväll klarade vi inte av att bara gå förbi längre!! The cheesecake factory ligger mitt på huvudgatan här och vi har gått förbi varje ikväll. Igår gick vi och frågade om väntetiden för ett bord, men 1h och 10 min var för bra för oss. Vi har satt gränsen vid en halvtimme. Men när vi kom tillbaka från Hanauma Bay idag bestämde vi oss för att testa igen. Klockan var ju inte så mkt ännu (inte mer än fem när vi kom iväg), och väntetiden var inte längre än 15 min. Perfekt! Vi tog båda varsin köttabit (underbart) och delade en cheesecake till efterrätt. Nästan haveri i förhållandet när vi skulle bestämma oss för en bit bara, haha. Men det gick, och den valda biten var riktigt god såklart.
Vi hade en supermysig kväll med många skratt! Jag älskar att vara här med min Daniel!!

Hanauma bay!

Skrivet den: 2012-02-10 kl. 16:40:00 / Kategori: Hawaii 2012
Åh jag är så glad! Vilken underbar dag vi har haft! Runt halv elva imorse (de sa halv elva, american style så är det inte före kvart i..) blev vi hämtade av en tourbuss typ som skulle ta oss till Hanauma bay. Det är en vik som ligger kanske 20 minuter från Waikiki och de tror att den bildades av att en gammal vulkankrater vattenfylldes. Nu är där fiskeförbud och ett underbart ställe att snorkla på.
Så jag och Daniel har legat och plaskat hela dagen. Å vi har fått se massor av fiskar i flera olika färger, former och storlekar. Jag älskar att snorkla. Lyckas man bara slappna av är det så skönt. Och det är så tyst också. Men ni måste hålla med om att där är vackert!!

american drugs!

Skrivet den: 2012-02-10 kl. 13:02:00 / Kategori: Hawaii 2012
HJÄLP! amerikanska droger, love them! Jag vet inte vad de stoppar i pillerna här, men säkert en massa saker som vi inte har i våra tabletter i tråkiga Sverige. Eftersom man springer in och ut i värme och kyla har jag lyckats bli rejält täppt i lilla näsan. Rätt drygt på morgonen och på kvällen men annars är det lugnt. Jag gick och köpte lite dayquil och niquil för råda bot på förkylningen. Tog en nyquil igår och somnade inom tio minuter. Herregud jag kunde inte hålla ögonen öppna en sekund till. GRYMT! Och likadant skoskavsplåstret. Ni vet allt de som compeed säger att de ska göra? Det gjorde dessa plåster. Det liksom slutade göra ont sekunden efter jag satt på de, och jag kunde ta på mig skorna igen. Kände ingenting.

good morning sunshine!

Skrivet den: 2012-02-10 kl. 08:24:00 / Kategori: Hawaii 2012
God morgon alla söta! Hoppas allt är bra med er! Vi ska snart åka iväg till Hanauma bay för lite strandhäng och snorkling. Det ska bli jätteskoj :)

Dinner with Giovanni

Skrivet den: 2012-02-09 kl. 20:19:04 / Kategori: Hawaii 2012
Idag åt vi middag på Giovanni Pastrami. En gammal bekant så att säga, eftersom vi åt här flera gånger sist vi var i Honolulu. Och det var lika gott och trevligt som sist. Fast vi skrattade lite när Daniel fick in sin pizza. Hur skulle han kunna bli mätt på en sådan minipizza? Jag däremot hade beställt in pasta. Trodde jag. Jag fick typ smällt ost med lite tomatsås och någonstans under all ost hittade jag lite pasta. Det var för mkt ost, till och med för mig, haha. Daniel beställde in en efterätt också, mums!

sunglasses

Skrivet den: 2012-02-09 kl. 18:36:00 / Kategori: Hawaii 2012
Jag vet inte om ni tänkte på det, men på en av shoppingbilderna fanns ett par solglasögon. Vilket impulsköp det var haha. Men när jag stod och väntade på att Daniel skulle köpa nya brillor (skitsnygga!!) testade jag lite själv. Sedan gick vi ut ur butiken men jag kunde inte sluta tänka på de där snygga solglasögonen från marc by marc jacobs. Jag behövde inte dem, men satan vad jag ville ha dem. Och ärligt talat, jag hade ångrat mig så mkt om jag inte köpt dem!
Senare upptäckte jag varför jag tyckte så mycket om dem. De är en kopia av mina solglasögon från Dolce & Gabbana, haha. jaja, båda paren är supersnygga!!


D&G är dem längst ner. ;)

shake it!

Skrivet den: 2012-02-09 kl. 15:30:00 / Kategori: Hawaii 2012
De var ett uppträde igår i köpcentret som vi tittade lite på. Klassiskt hawaiiansk (googlade stavningen igen, jag är hopplös) dans med den klassiska sångaren till. Jag missade att ta kort på tjejerna men killarna fastnade på bild. :)

Crepes!

Skrivet den: 2012-02-09 kl. 12:09:00 / Kategori: Hawaii 2012
Daniel valde häagen dazs till lunch. Jag var också på väg dit när jag upptäckte crepes-stället som låg bredvid. Hjälp vad gott! Varför har jag inte ätit här innan? en nygräddad pannkaka med grädde, chokladsås, chokladglass, färska jordgubbar, mango och banan. Det kan inte bli annat än bra, haha. Och efter denna "lunch" återvände vi till stranden, hihi! LOVE IT

breakfast in hawaii!

Skrivet den: 2012-02-09 kl. 08:29:00 / Kategori: Hawaii 2012
Ni måste snart vara trötta på att se bilder på vår frukost, men detta är mitt favoritmål i USA. Oslagbart. Frenchtoast och pannkakor i mängder, jag kan inte önska mig något annat.
Och dagens frukost var så fint upplagd, eller hur?!?

Inte mer nu!

Skrivet den: 2012-02-08 kl. 19:24:00 / Kategori: Hawaii 2012
Imorgon hoppas jag verkligen att solen visar sig från sin bästa sida igen. Men enligt väderprognosen skulle det bli fint väder nu ett tag framöver. Så vi planerar inget annat än att pressa på stranden imorgon. Jag vill bara lägga mig ner på en handduk och mysa med min bok och sambo. Sedan ska andra äventyr planeras. Vi har massor av tid!
synd att bilden inte rättvist kan visa vilka vågor vi fick se idag. :)

lite fynd!

Skrivet den: 2012-02-08 kl. 16:15:00 / Kategori: Hawaii 2012
Jag fyndade idag. Och ibland är det jobbigt att fynda. Som idag. Jag hittade jättefina converse inne på footlockers barnavdelning. Och då blir dem ju så billiga så man måste köpa dem! Frågan är om jag behöver dem, eller om jag ens kommer använda dem. Men då de inte kostade mer än $32 st kunde jag inte låta bli. Jag tog två par, haha. jaja, annars får jag ge bort dem eller sälja dem eller något ;)
Jag köpte en kofta på Hollister på rea också. Den hade kostat $130 men jag fick den för $28. Inte dålig rea de. Shortsen köpte jag för fullpris, illa asså. Hela $33 för dem, haha.
Jag är supernöjd!!

mysig shoppingdag

Skrivet den: 2012-02-08 kl. 12:06:00 / Kategori: Hawaii 2012
Vi har haft det supermysigt idag! Det blev en promenad till mallet, vad det nu än hette. Det var ett större ställe än det vi var på igår med massor av affärer. Även om det inte var ett outletmall fyndade jag rätt bra ändå. Jag vet inte varför men Daniel var inte så shoppingsugen, han går och tänker på andra, dyrare saker, tror jag. Och eftersom Daniel inte hade så många kassar att bära på kunde vi visst gå hem också ;) Hoppas ni har det bra hemma i Sverige.

nähä!

Skrivet den: 2012-02-08 kl. 09:02:00 / Kategori: Hawaii 2012
Jag har ingen aning om vilken dag det är längre, haha. Allt är så snurrigt med tidsskillnader och trams. Fast jag behöver inte veta vilken dag det är. Jag behöver knappt veta vad klockan är. Eftersom vädret inte var det bästa igår åkte vi och shoppade istället. Idag är det inte heller strandväder, även om det är bättre än igår. Solen skulle komma tillbaka imorgon istället.
Så idag ska vi shoppa ännu mer. Det kommer sluta med att vi inte kan äta någon mat sista veckan, haha. Speciellt om det fortsätter såhär. Men det finns ett annat mall vi ville testa. Det ligger närmare oss så vi tänkte ta en lång promenad dit. Sen blir det taxi eller buss hem beroende på antalet kassar, haha.
Till frukost åt vi pannkakor och frenchtoast. Efter vi hade ätit hälften av det som låg på tallriken framför oss bytte vi och åt det andra. Löjligt eller gulligt? :)

Kvällens!

Skrivet den: 2012-02-07 kl. 21:32:00 / Kategori: Hawaii 2012
Inför kvällens restaurantletande tog jag på mig min nya armanitröja. En helt vanlig grå tröja egentligen, men med en riktigt snygg rygg. V-ringning (jag googlade den stavningen) är djupare än vad den ser ut att vara på bilden. Jag föll direkt och $40 gav jag för den. Nya skor också. Detaljer om dem kommer senare :) Nu ska jag sova.
PS: Vi hade det mysigt på middagen som vanligt. Det är inte riktigt min och Daniels grej att äta ute varje kväll så vi känner oss rätt trötta på de, haha. 

hihi

Skrivet den: 2012-02-07 kl. 19:49:00 / Kategori: Hawaii 2012
Så jäkla skoj jag och mitt visakort hade idag. Jag är så himla nöjd!! Jag ska försöka visa allt närmare allt eftersom. Men det ser bra ut tycker jag ;)

inte lite shopping!

Skrivet den: 2012-02-07 kl. 14:47:00 / Kategori: Hawaii 2012
Ah, jag tror att jag died a little and came to heaven! Även om the sky varit grå och tråkig hela dagen har vi haft det bra! Efter några om och men kom vi iväg till outletmallet. Jag försökte att inte ha för höga förväntningar för att inte bli besviken. Men det hade jag inte behövt. Redan i första affären (armani) shoppade både jag och Daniel loss och det fortsatte på samma sätt. Det var inte många affärer vi gick in i som vi inte handlade i, haha.
Jag skulle kunna snåla in på all shopping i ett år bara för att få shoppa loss i USA. Så mkt värt de!

en blöt morgon

Skrivet den: 2012-02-07 kl. 08:32:00 / Kategori: Hawaii 2012
Hoppsan vad vi blev tagna på sängen idag. Ingen sol än så länge och vi har fått ducka för en regnskur också,. Tji fick vi för att vi gottade oss över det kalla vädret i Sverige, haha. Fast det är ju fortfarande inte kallt här. Bara blött.
Eftersom vi inte kan gå direkt ner till stranden tänkte vi passa på att åka till ett outlet mall idag. Dags för lite shopping! Vi hade först andra planer, men eftersom de innehöll några timmar på stranden först fick vi ändra dem. Och det passar ju utmärkt att åka lite längre iväg för att shoppa om det ändå inte är strandväder.
Jag fick en bagel till frukost, äntligen!! Och Daniel tog pannkakor. Jag älskar amerikansk breakfast!

say cheese!!

Skrivet den: 2012-02-06 kl. 20:10:00 / Kategori: Hawaii 2012
Jag vart supersugen på en cheeseburgare idag. En riktig amerikansk cheeseburgare! Fram tills vi skulle äta, då var jag inte hungrig längre, haha. Så det blev en grilled cheese sandwich istället.
Smällt ost som smällt ost, eller hur. (ost kommer bli min död här!! Så gott!!) Vi åt på cheese burger paradise. Namnet säger det mesta gissar jag ;) Och vi fick ett gartis "postcard"-foto också. En tjej gick runt och tog bilder på gästerna. Den lilla bilden fick man gratis, sen kunde man köpa fotot för sig också vilket vi tackade nej till. Det lilla fotot var så fint, och där stod de ju var vi varit också. Lite roligare. Mätta och belåtna blev vi, och imorgon tänkte vi testa deras frukostmeny. Innan vi ska ut på äventyr ;)


super bowl!

Skrivet den: 2012-02-06 kl. 17:00:00 / Kategori: Hawaii 2012
Vilken tur vi har ibland!! Inte nog att vi planerade in Miami under spring break, utan idag var det också Super Bowl. Så jag försökte snabbt minnas allt familjen Monane lärt mig om Super Bowl och amerikansk fotboll. Ja just de, reklam är asgrym. Självklart skulle detta upplevas på bästa sätt och vi lämnade stranden en stund för att istället hänga på en sportbar tillsammans med x antal andra. Det tog ett tag innan man kom in i tänket och fattade reglerna men det blev spännande på slutet tyckte jag!
Vi lärde oss av gårdagen också och beställde in tre st appetizers. Fast det blev nästan också för mkt, haha.

En annan dag på standen

Skrivet den: 2012-02-06 kl. 13:51:00 / Kategori: Hawaii 2012
På söndagar ska man vila så det är vad vi gjort idag. Men jag måste erkänna att vi börjar bli lite rastlösa så imorgon börjar vi utforska lite också.
Så idag har vi legat på standen. Så jäkla härligt att bara ligga där och läsa och mysa. En efterfrågad bild på Daniels nya badbyxor. En inte lika efterfrågad bild på mig i bikini ;)

en söndag!

Skrivet den: 2012-02-06 kl. 08:39:00 / Kategori: Hawaii 2012
Söndagen började bra med att Daniels resväska hade kommit. Och vi började dagen med att kolla in Chelsea - United på tv. Rätt mysigt ändå klockan halv åtta på morgonen. Sedan bar det av till det nya fukoststället vi hade kollat in. Och äntligen fick jag frenchtoast. MUMS! Vi kunde inte klaga på utsikten den här gången heller ;)

CPK!

Skrivet den: 2012-02-05 kl. 21:38:00 / Kategori: Hawaii 2012
Vi visste precis vad vi ville när vi gav oss ut för middagen ikväll. Eller jag visste iaf! Så vi styrde stegen till California Pizza Kitchen. Väl där fick vi vänta i en halvtimme innan vi fick ett bord och när vi väl beställt, en besviken blick från vår servitris. Jag och Daniel delade på en pizza och ville inte ha någon förrätt. Stackars tjej förstod att hon inte skulle tjäna mkt på att ha oss vid ett av sina bord.
Men hon blev lite gladare när vi beställde in två desserter istället för en. Hon måste trott vi var galna haha. Tyvärr hade det räckt med en för min del. Trots den underbara äpplekakan orkade jag inte äta mer än halva. Men en mysig kväll i Honolulu.

Finally!!

Skrivet den: 2012-02-05 kl. 18:34:04 / Kategori: Hawaii 2012

Lite liveuppdatering just nu. Väskan är här! Äntligen! Och den är oöppnad också!

Tänkte bara skriva det så att eventuella oroliga mammor kan slappna av ;) hoppas allt är bra med er där hemma. Jag behöver knappast berätta om hur vi har det :)


Lite shopping

Skrivet den: 2012-02-05 kl. 18:20:00 / Kategori: Hawaii 2012
Daniel tjuvstartade men nu har jag också kommit igång. Vi gick på en shoppingrunda efter lunchen och jag är rätt nöjd ändå. Jag hade bara tänkt att köpa det svarta linnet, men om jag köpte två fick jag det ena på halva priset. Sist jag fick det erbjudandet i USA sa jag nej, vilket jag fortfarande ångrar!! Så idag tog jag det. Föll ordentligt för örhängena. Tror och hoppas att syrran gör detsamma. Isf är det bara att säga till systeryster ;)

Lagom lunch

Skrivet den: 2012-02-05 kl. 16:55:00 / Kategori: Hawaii 2012
Efter några timmar i solen var det dags för lunch. Vi hamnade på ett mysigt ställe med allt från den klassiska ceasarsalladen till cheeseburgare och clud sandwich. Det var inte den lilla mackan Daniel fick, och jag orkade inte hela min sallad heller. Så i fortsättningen får vi dela :)

En dag på stranden

Skrivet den: 2012-02-05 kl. 13:46:00 / Kategori: Hawaii 2012
Har man rest i 30 timmar får man lov att ligga på stranden  och inte göra så mycket mer första dagen. Vi kletade in oss i solfaktor 30 och gav oss ner till playan efter frukosten. Mys på hög nivå och ni anar inte känslan. Den härliga solen som steker och man går ner och doppar sig med jämna mellanrum. Känslan av att skaka handduken för att den är grusig och behöva vända på steken lite då och då. Att lämna kalla Sverige för detta var helt rätt!! Och som vi sa när vi njöt som mest, resan var värd varenda minut bara för att få ligga där en dag. Helt klart!!

frukost på hotellet!

Skrivet den: 2012-02-05 kl. 09:37:00 / Kategori: Hawaii 2012
Hej hopp.
Vår första morgon åt vi frukost här på hotellet. Det var en fin buffé som kostade en bra slant. Så den blir det inte imorgon. Där fanns bacon och våfflor men inga bagels och inga frenchtoast. Då betalar inte jag över 200 kr för frukost. Förresten var den halvasiatisk också, vem äter ris till frukost? Men som sagt, vi åt där första morgonen för att det var enklast. Vi har redan hittat morgondagens frukostställe.
Utsikten kunde man inte klaga på ;)

Tidsskillnaden!

Skrivet den: 2012-02-04 kl. 19:18:55 / Kategori: Hawaii 2012
Där är ju en del tidsskillnad mellan oss och Sverige just nu. Och då vi just har vaknat, varit på en morgonpromenad, och ska gå och äta frukost är det kväll hos er och klockan börjar närma sig åtta. Därför känns det dumt att jag ska uppdatera hela natten.
Så jag kommer lägga upp tidsintällda inlägg från dagen innan under hela dagen för er. På så sätt blir det roligare för er och för mig. Jag behöver bara sätta mig vid datorn en gång och skriva ner allt (vilket jag älskar, annars hade jag inte gjort de) och ni får upplägg som passar lite bättre :)
Nej, frukost var det. Ses sen!!
Bilderna är tagna från vår balkong. Det kommer fler senare!!

Lycka :)

Skrivet den: 2012-02-04 kl. 13:59:00 / Kategori: Hawaii 2012
Hur jag ser ut efter att ha varit på resande fot i 20 timmar och sedan hittar starbucks. Rätt glad ändå. Hawaiiäventyr idag!
Jag vet inte alls hur det kommer fungera med uppdateringen här. När uppläggen kommer upp hos er liksom. Men jag ska försöka sprida ut dem jämt under dagen. Det är 11 timmars skillnad nu, inte tolv som jag först trodde..

Framme!

Skrivet den: 2012-02-04 kl. 09:54:33 / Kategori: Hawaii 2012
Vi är äntligen framme!! Och det är lika fint som vi minns.
Det var en lång resa och vi är också en resväska fattigare. Daniels har inte kommit fram ännu, men efter att jag snackat med dem på flygplatsen skulle den komma till hotellet imorgon. Och eftersom den kommer till hotellet och vi inte behöver åka till flygplatsen igen känns det helt okej. Daniel klagade inte överdrivet över att han fick ut och shoppa så fort vi kom hit ;) Han har köpt ett par badshorts, en handduk, nya kalsonger, flippflopps och ett linne. Så han ska nog klara sig imorgon!
Flygplansmaten. Helt okej faktiskt, efterätten var gudomlig. Det är roligt med flygplansmat. Ska man sitta där i elva timmar är ett avbrott välkommet. Och det finns ju så många burkar å skålar som kommer med maten. Så dem kan man leka med ett tag ;)
Nu ska vi krypa ner i en mysig säng och kolla i olika tidningar vi plockat på oss och titta på amerikansk tv. Jag är lycklig!!!

Nu är vi snart framme

Skrivet den: 2012-02-03 kl. 22:00:00 / Kategori: Hawaii 2012
Det börja närma sig nu. Även detta inlägg är tidsinställt.
Detta är andra gången vi åker till Hawaii på semester. Därför finns det vissa saker som man borde göra här som vi redan gjort. Pearl Harbor är ett sådant exempel. Vi var vid monumentet förra gången och vi tänkte inte åka dit igen. Men så här såg det ut 2007. Monumentet är byggt över U.S.S Arizona, men flera delar sticker fortfarande upp ovanför vattenytan. Man har inte rört någonting och alla människor som dog fick vara kvar i skeppet. Det är också deras namn på väggen.

God morgon/ god natt!!

Skrivet den: 2012-02-03 kl. 04:27:00 / Kategori: That is that

Jag vet inte om det är morgon eller natt, men vi har ju sovit och sedan vaknat så jag säger morgon. Igår hade vi filmmys med Vera. Kollade på film, åt lite godis, städade de sista och skrattade mkt.

Och nu är vi på väg. Just nu sitter vi på tåget till Malmö och är fortfarande i Sverige. Jag är inte nervös inför resan, utan mest för hur trötta vi kommer vara när vi kommer fram. Kommer vi fortfarande stå på benen då? Det kommer några tidsinställda inlägg under dagen. Måste ju inviga nya kategorin! Annars hör ni från oss igen någon imorgon vid elva, halv tolv kanske. Då är vi framme på hotellet.

Önska oss en trevlig resa. Eller vänta, gör de i nästa inlägg, detta kan ni säkert inte kommentera ;)

Hejdå kalla Sverige!


Snygg satan.

Skrivet den: 2012-02-02 kl. 08:25:31 / Kategori: That is that

God morgon, god morgon.
Efter en sovmorgon igår fick jag gå upp extra tidigt idag. Av någon anledning har jag fått öppning på villaskolan på torsdagarna men det gör mig ingenting :) Idag är det riktigt kallt ute så glöm inte att klä på er innan ni går ute. Norrland i all ära, men inget stoppar de skånska vindarna.

Visar håret efter gårdagens besök hos fina Sara. La i en gråare toning för att få det lite ljusare och mindre gult inför resan. Det kommer säkert blekas när vi är iväg men jag ska försöka vara rädd om de! Jag gav upp efter några bilder och började fula mig istället :)


Shopping!

Skrivet den: 2012-02-01 kl. 21:13:00 / Kategori: boktips...
Jag sprang runt i hela stan idag och letade efter nackkuddar till mig och Daniel. Jag gissar att man kan köpa dem på flygplatsen men vi vill inte chansa. Tyvärr hittade jag inga. Alla affärer jag var inne i hade bara uppblåsbara och det vill vi inte ha.
Något jag ville ha var några bra böcker till resan. Och jag älskar att köpa böcker på engelska när vi är iväg. Men jag hittade några bra på bokia här i stan istället. Så dem köpte jag med mig hem. Den ena lägger jag i handbagaget och den andra i resväskan.

Jag lägger dem som boktips direkt. Jag litar på Sophie Kinsella

massor av skoj!

Skrivet den: 2012-02-01 kl. 18:31:55 / Kategori: naglar
Jag har gjort massor av skoj idag. Och på grund av det har jag inte hunnit skriva så mkt. Men det tänkte jag ta igen nu. Det blev ingen träning för mig idag. Har en djävulsk huvudvärk och hosta.
Jag har fixat naglarna idag. Igen ville jag ha något diskret och fint. Så det blev franska med flammor. Är supernöjd! Det kommer bli snyggt när vi är iväg.

God morgon!

Skrivet den: 2012-02-01 kl. 09:39:04 / Kategori: That is that

God morgon vänner :)

Ett senare morgoninlägg än vanligt eftersom jag har haft sovmorgon. Har alltid de på onsdagar! Så jag har slappat och tagit det lugnt hela morgonen. Packat det sista och städat ur sminkväskan. Det är en hel del kvar men jag har det under kontroll än så länge. Fråga mig igen imorgon kväll, haha.


En bussbild idag. Verkar som om det ska bli en fin dag. Kall, men fin!


RSS 2.0