När solen tittade fram

Skrivet den: 2020-05-30 kl. 12:43:04 / Kategori: That is that
Det har ju varit riktigt lyxigt väder nu några dagar, men det hjälper inte för dem som jobbar. Även idag skulle solen lysa på oss trodde vi, men icke. Dagens utflykt ställdes in och vi började med annat. Men solen kom fram igen. Vi släppte allt, ringde farmor och farfar och slängde in ungarna i bilen. 

Vi åkte till fina ekenabben där vi fikade, kollade på vattnet och gick en liten runda. Daniel valde att springa istället, herregud vad myggen tycker om honom. Mygg eller ej, fint är där i alla fall. Och vi lyckades pricka in den timmen solen var framme :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


2-årskalas

Skrivet den: 2020-05-23 kl. 19:50:09 / Kategori: That is that
Idag har det varit kalas för vår fina kille. Mormor, morfar, Vera, Sara, Emil, kusinerna, Lirre, farmor, farfar och Inga var på plats för att fira. 

Det fikades med kakor och frukt och tårta. Elliot lyckades blåsa ut ljuset helt själv medans jag höll handen diskret över tårtan för att förhindra eventuellt stänk ;) 

Det har sedan varit full rulle med paketöppnande, studsmattehoppande och annat bus som hör till. 

Tack alla snälla som var med! Bildbomb idag såklart. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Full rulle!

Skrivet den: 2020-05-22 kl. 21:59:13 / Kategori: That is that
Här hemma har det varit full rulle i två dagar nu när Daniel varit ledig och det närmar sig kalas för Elliot. Vi har fått så mycket gjort. Daniel och Thomas har tapetserat där uppe så det är redo att målas, samtidigt var jag och Chatarina på eko och köpte blommor som satts i jorden. Fönster har puttsats, kakor har bakats, tvättmaskinen har fått jobba och massa annat skoj som görs med glädje när det är bra väder och man får lite hjälp samtidigt. 

Imorgon är det dags för kalas :) 

(null)

(null)

(null)

(null)


Elliot 2år

Skrivet den: 2020-05-19 kl. 21:42:44 / Kategori: That is that
Vår fina kille fyller 2 år idag. Dagen, för honom, började med att hela familjen stampade in på hans rum vid lite över sex imorse. Vi var så glada över att han fortfarande sov då och inte gått upp själv tidigare. När Elliot ser/hör oss sätter han sig upp i sängen och utbrister "födelsedagen" för att sedan följa upp detta med "färga mig lycklig". (Från ett tv-program han brukar titta på.) Sedan fick han lyxfrukost och några små presenter av oss. 

Vi gjorde oss redo för förskolan när det helt plötsligt knackade på dörren. Där stod Harry och Ellen och ett stort grönt äpple. De är så snälla!! 

På förskolan fick Elliot en blomma av Olivia när vi kom. När jag hämtade honom några timmar senare hade han fått en gul ballong, men den klarade sig inte ens ut genom grinden ;) 

Efter middagsvilan åkte vi in till c4 för att fika med mormor. Mormor hade också en ballong och de två delade sedan på en morotskaka. 

Efter lek på studsmattan och lyxmiddag (pasta och korv) blev tisdagsbadet extra spännande. Vi testade en badbomb för första gången och vattnet blev helt blått. Elliot var skeptisk till en början men sen gick det bra. 

Kan också meddela att han somnade på en kvart nu ikväll. Medans en annan höll på i över en timme igår, men jag är inte bitter ;) 

(null)

(null)


(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



En vecka senare

Skrivet den: 2020-05-17 kl. 22:46:47 / Kategori: That is that
Usch, jag måste bli bättre på att uppdatera här så att det inte blir veckosammanfattningar hela tiden. Mycket har hänt sedan sist men helgens bästa var verkligen när Elliot fick sin 2årspresent från oss och mormor och morfar. (Och farfar som hjälpte till med att bygga ihop den.)

En studsmatta!! Wow så glad han blev! Det tog nästan halva lördagen att få ihop den mellan skurarna, och när den var på plats var det superblött. Det hindrade verkligen inte Elliot utan han flög på den. Sedan hoppades det i pyjamasen tills den var helt blöt, och strumporna kunde vi krama ur. Bilderna är från en film så inte de bästa. 

(null)

(null)


Kusinbus

Skrivet den: 2020-05-11 kl. 21:12:54 / Kategori: That is that
Helgen sprang förbi och jag vet knappt vad ju gjort! Vi har ätit tacos, lekt på lekplatser (plural), grillat, tränat och inte alls jobbat något på ovanvåningen eller med något annat projekt heller. Jag hoppas kunna ta igen lite under veckan men vi får se.. 

Både i lördags och söndags fick Elliot leka med sina kusiner med och det är så roligt att se dem! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Födelsedagspresent

Skrivet den: 2020-05-07 kl. 22:11:53 / Kategori: That is that
I julas fick Daniel en halv skivstång av mig i julklapp för att vi skulle börja jobba lite på vårt hemmagym. Detta resulterade i att Daniel målade om hela garaget för att vi skulle kunna vara där och en beställning på stång, vikter och golv lades. Vi hade en hel del gejer sedan tidigare men fler kettlebells, gummiband, hopprep och andra roliga saker har köpts in under våren. Vi kan verkligen köra tuffa pass där ute! 

Ja, mina pass har av förklarliga skäl inte varit så tuffa, först gravid och sedan nyförlöst. Men  nu är jag starkare och efter Daniels grymma födelsedagspresent kan jag köra ett av mina favoritpass också, power! (Vilket jag också gjorde i tisdags, hej träningsvärken!!)

Undras vad jag ska köpa till honom när han fyller år :) 

(null)

(null)


Två månader och..

Skrivet den: 2020-05-03 kl. 23:05:04 / Kategori: That is that
Två månader och lite till är Thea nu. Vår fina tjej. Hela familjen har också njutit av en grym långhelg tillsammans. Vi har hunnit med allt och lite till känns det som. 

Det började med valborgshäng hemma hos Sofie med familj där barnen lekte och vi vuxna kunde sitta kvar vid bordet på ett sätt vi inte gjort på länge! Där får vi tacka Sofies tjejer, för gud vad de är snälla mot killarna! 

Fredagen gick ut på att fixa där uppe. Det har rivits en hel del tapet och Daniels föräldrar var här och hjälpte till innan vi avslutade dagen med grillat hemma hos dem. Jag får ta lite bilder med på hur det ser ut där uppe nu med, såhär mitt i renoveringen. 

Under lördagen lekte vi i trädgården där jag plockade maskrosor och Daniel testade min födelsedagspresent, en högtryckstvätt :) På eftermiddagen sen åkte vi in till c4 för att shoppa lite och träffa Vera. Vi hann också med en snabb runda upp till lägenheten för att kolla in deras renovering. Sedan hann vi hem lagom till en powernap innan David kom och det grillades här hemma. 

Idag har vi tagit det lite lugnare. På förmiddagen gick jag och barnen till lekplatsen tillsammans med nya kompisen Oliver medans Daniel fortsatte tvätta plattorna här hemma. Efter lunch och vila (för alla) blev det ett nytt lekplatsbesök för hela familjen där vi testade en ny lekplats. Ev en ny favorit, men den ligger liiite för långt bort). Elliot har lärt sig klättra och även om han är lite osäker är han ändå grym i sin teknik. Efter kvällsmat och söndagsbad tog Daniel kidsen på en promenad och jag fortsatte med att riva tapeten där uppe. 

Full rulle helt enkelt, och så vill vi ha det :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0