Dagens tur

Skrivet den: 2017-04-14 kl. 20:27:53 / Kategori: Island 2017

Ja, jag vet knappt vart jag ska börja angående dagens tur. Vi har varit överallt känns det som :) 


Första stoppet var en krater full med vatten i närheten av Kerid, sydöst om Reykjavik. Vi stannade och tog bilder både ovanifrån och nere vid vattnet. Kratern kommer ifrån en vulkan och är 55 m djup och 3000 år gammal.

Nästa stopp var ett brett vattenfall vid Bláskógabyggd och sedan till nästa vattenfall som hette Gullfoss. Där är det två vattenfall i ett. Först ett på 11 m och sedan ett på 21 m. Vår guide (en ung söt isländska som kunde massor, hade superbra engelska och en grym berättarröst) hade flera historier om detta ställe. Inga jag tänker återberätta här, utan ni får åka dit själva ;) Där fick vi också en glimt av Langjökull, den näst största glaciären på Island. Det var en av mina höjdpunkter faktiskt. 

Efter det skulle vi till Geysir, en stor gejser som gett namn till alla andra gejsrar, och dennes lillebror (Stokkur) som får utbrott var 6-10 minut ungefär. Vi såg fyra st. Rätt roligt var det att vattnet överallt här höll en temperatur på mellan 80-100 grader så det gick inte att röra de små bäckarna man såg överallt. Det kändes väldigt konstigt!

Sista stoppet var nationalparken Pingvellir. Där körde vi först på den euroasiska kontinentalplattan, sedan mellan plattorna, ett ingenmansland för att sedan promenera längs med den nordamerikanska kontinentalplattan. Riktigt häftigt och hela dagen har vi haft strålande sol med starka vindar. Det började förresten snöa på oss de sista tio minuterna, men det varade inte speciellt länge. 

Vi sov en stund på bussen också ;) Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0