Nyår i köpenhamn

Skrivet den: 2016-12-31 kl. 15:26:27 / Kategori: That is that

Superhungriga anlände vi till Köpenhamn. Så efter vi letat upp och hotellet och lämnat våra väskor bar det av till närmaste lunchställe, Jensen's bøfhus. En burgare senare var vi mätta och belåtna. 


Nu har vi checkat in på rummet, och ska vila en stund innan resten av sällskapet dyker upp :) 



2016 på instagram

Skrivet den: 2016-12-31 kl. 11:46:58 / Kategori: That is that

God morgon! 

Man kan nu summera 2016 på instagram och få de mest gillade bilderna under året. Mina nio bilder är alla från sommaren/hösten och det är mycket bilder på mig själv ;) 

Nu sitter vi på tåget mot Köpenhamn för nyårsfirande. 



Mina fina

Skrivet den: 2016-12-30 kl. 10:00:00 / Kategori: That is that

Denna veckan har Daniel jobbat massor, och mycket kvällar också. Tråkigt på kvällen men mysigare på förmiddagen då vi kan "morna" oss ordentligt. Nästa vecka ska han inte jobba lika mycket så då kan vi hitta på lite mer saker tillsammans :) 



Mina fina igår morse :)


Träning, korvsallad och filmmys

Skrivet den: 2016-12-29 kl. 19:21:38 / Kategori: That is that

Eftersom det är torsdag var det dags för mig att köra ett powerpass med medlemmarna på Actic. Helt underbart roligt såklart och halsen kändes helt okej. Kroppen har en del att ta igen dock och direkt efter nyår är det nya tag tillsammans med alla andra ;)


Nu blir det mer Harry Potter-tittande (hämtat ner boxen från vinden) och en god sallad till det! Det enda som saknas är min fina sambo, fast om han varit hemma hade vi nog kollat på något annat, haha 



Till Dessi från Dessi

Skrivet den: 2016-12-29 kl. 10:48:58 / Kategori: That is that

Och lite från mamma och pappa också som bidrog med ett presentkort.


Men en kombo av att min gympartner lämnade mig och av att jag skaffade iPhone 7 där vanliga hörlurar inte fungerar var det dags för ett par nya, wireless! Då jag är helt kär i Daniels beats som jag köpte till honom för några år sedan (och som jag sedan la beslag på) blev det ett par egna :) 

Jag är kär!!



Tisdagsutflykt

Skrivet den: 2016-12-27 kl. 14:12:13 / Kategori: That is that

Svärmor ringde och väckte mig idag (vid halv elva, jag vilade frukost) och 15  minuter senare satt jag i deras bil på väg till Älmhult. Inte till IKEA igen, det blev så dyrt sist, utan till IKEA museum. Ett spontanbesök som kan rekommenderas! En mycket trevlig utflykt med ett mycket trevligt sällskap. De italienska köttbullarna kan också rekommenderas :) 




 


Inte pigg men piggare

Skrivet den: 2016-12-26 kl. 20:44:50 / Kategori: That is that

God kväll! 

Idag har jag varit mer aktiv vilket känns super. Jag har städat här hemma, varit och handlat och fixat. Och sen har jag läst en bok. I fyra timmar har jag legat och läst Harry Potter och det fördömda barnet, en julklapp. Jag älskar Harry Potters värld och grät efter två sidor och sedan med jämna mellanrum genom hela boken. Nu är jag sugen på att läsa alla de andra böckerna igen, samt kolla på filmerna! Tur att jag har ett helt jullov på mig :) 



Med gårdagens smink

Skrivet den: 2016-12-25 kl. 12:47:39 / Kategori: That is that

Detta är inte hur jag planerat julen! Igår fick vi åka hem långt innan både gröt och julklappsutdelning och idag har inte varit jätterolig än så länge. Piggnade dock till lite precis efter en av många vilopauser. 


Skjut mig ;)



Julafton

Skrivet den: 2016-12-24 kl. 11:15:39 / Kategori: That is that

God morgon säger jag, för nu är det en god morgon. Den började inte så bra med feber för både mig och Daniel. Men vi har repat oss och julen är räddad. Tyvärr missade vi frukosten hos Johanna, och fick improvisera en egen. 


God jul!!


PS, vi vann inget igår, tur i kärlek istället ;)



Uppesittarkväll

Skrivet den: 2016-12-23 kl. 19:40:18 / Kategori: That is that

På grund av min kroppstemperatur, som börjar närma sig normal, sitter jag och Daniel hemma själva ikväll. Planen var egentligen några hus bort hos kusinen men jag vilar upp mig inför imorgon istället. 


Vi spelar Bingolotto precis som x antal andra. Daniel är inte jätteintresserad, men jag försöker hålla humöret uppe lite till. Vi har ju lotter ;) 19.38 "jag klöks redan på det här"



Från det ena till det andra..

Skrivet den: 2016-12-23 kl. 15:10:03 / Kategori: That is that

Jag visste att det var på gång redan när jag vaknade. Halsen skrek åt mig! Tyvärr hade jag inte så mycket val än att ta mig igenom tabata-passet imorse. Är man ledare så är man.. 


Passet var superskoj och det var roligt att köra tillsammans med Patricia. Tyvärr orkade jag inte så mycket mer utan ligger nu i sängen med x antal tabletter i kroppen och hoppas på att febern ska försvinna till ikväll/imorgon! Det är så typiskt när man är ledig. Håll tummarna för mig att detta inte blir långvarigt!! 



Mellan två pass

Skrivet den: 2016-12-22 kl. 18:42:45 / Kategori: That is that

Hej hopp! Efter gofika med farmor gjorde jag lite julgodis till julafton. Det har varit så mycket godis nu och kroppen och huvudet protesterar. Samtidigt gör alla onyttigheter mig slö så jag orkar ju inte ta tag i det heller.. En ond cirkel helt enkelt. Tur är ju då att jag har mina pass som jag faktiskt måste gå till eftersom det är 20 pers som räknar med mig ;) Himla dumt om ledaren stannar hemma kanske, haha. 


Nu ligger jag och stretchar lite i omklädningsrummet i väntan på Rasmus och Stoffe. Vi avslutar kvällen med lite styrka med boysen. Imorgon ska jag ha pass igen, men på förmiddagen denna gången så jag hoppas att det ska inspirera mig till en mer effektiv dag. Idag har det varit alldeles för mycket Netflix :)



Fina "julkort"

Skrivet den: 2016-12-22 kl. 09:51:26 / Kategori: That is that

När vi var i Malmö i tisdags passade vi på att hämta ut våra årskort till Malmö nästa säsong. Känns riktigt bra att ha dem hemma, och jag är sugen på att dra igång allsvenskan redan nu :) 




Jullunch

Skrivet den: 2016-12-21 kl. 12:32:19 / Kategori: That is that

Efter en fin avslutning med eleverna åkte personalen iväg på lunch. Stämningen var på topp, för lovet är ju äntligen här :) 


Vi var på ett kök i Rinkaby där en god burgare intogs. Perfekt julmat ju, haha. Det är ett mysigt ställe som inte funnits så länge, men charmen där gör att jag ska dit redan imorgon igen på julfika, fast med ett annat sällskap! 

Trevligt jullov önskar jag alla kollegor i skolans värld och alla fina elever!!



Pinchos

Skrivet den: 2016-12-20 kl. 21:41:10 / Kategori: That is that

Middagen intogs på Pinchos i Malmö. En app-restaurang där man beställer all mat och dricka genom telefonen, får notiser när det är klart och sedan går och hämtar det själv. Man kan också betala via telefonen. Menyn består av massor med små rätter som kostar mellan 39 till 46 kr ungefär. Vi beställde rätter tre gånger och sedan dessert toll det :) Jag gillade både upplägget och stället och längtar tills de öppnar i Kristianstad också!! 






14 år

Skrivet den: 2016-12-20 kl. 17:29:04 / Kategori: That is that

Idag firar jag och Daniel 14 år tillsammans. 14 år sedan den där julavslutningen i nian. Starkare tillsammans än någonsin innan, då det varit ett år med både glädje och sorg. Men det finns ingen annan jag vill dela allt med än mannen bredvid mig. 


Så även om det är tisdag så tänkte vi fira lite. Vi sitter just nu i bilen på väg till Malmö för mysmiddag på Pinchos. Ska bli skoj att testa, speciellt eftersom restaurangen ska öppna i Kristianstad också inom en snar framtid. 

Och sedan passar vi på att hämta ut våra årskort till Malmö när vi ändå är i närheten ;) 


Fina vi :)


Mycket i huvudet

Skrivet den: 2016-12-20 kl. 06:00:00 / Kategori: That is that

Det är mycket som snurrar i huvudet såhär i slutet av terminen. Det är inte vår stressigaste tid precis men det är mycket som ska kommas ihåg. Saft ska fixas, klassrummet städas, hämta och lämna glöggtillbehör, dekorera till avslutningen, rätta det sista. Jag ska komma ihåg så mycket smågrejer att det är dömt att misslyckas. Jag kan inte ens komma ihåg allt tillräckligt länge  för att skriva upp de, haha. Två dagar kvar! 


Julklappar och tjejsnack

Skrivet den: 2016-12-19 kl. 22:47:26 / Kategori: That is that

Ikväll har vi varit hos Carro och spelat julklappsspel och umgåtts på bästa sätt (med massa tilltugg, haha) Jag tror att det kommer bli många trevliga kvällar och stunder hemma hos henne i nya huset! 


Vi kör självklart den snälla varianten då vi bara är fyra stycken :) 

Tack för ikväll tjejer, vardagslyx att umgås en måndag!!



Fudge

Skrivet den: 2016-12-19 kl. 15:30:27 / Kategori: That is that

"Min" fudge görs med 400g valfri choklad och en burk kondenserad mjölk (sötad). That's it :) Smält chokladen över ett vattenbad, blanda i "mjölken" och häll över i en smörpappersklädd form. Sedan stelnar den snabbt i kylen. 


Vi testade också att lägga lite krossad daim i botten av formen. Fungerar säkert lika bra med nötter av något slag, eller varför inte lite flingsalt på toppen?

Superenkelt och gott, lycka till!


När fjärde ljuset brinner...

Skrivet den: 2016-12-18 kl. 18:31:01 / Kategori: That is that

Fjärde advent är här och väntan på julen är väl över då? Jag har i alla fall massor av härlig julstämning just nu vilket är super :) 


Alla måsten är så gott som gjorda. Matlådorna är klara, tvätten uppe, fudgen står i kylen och vi har parkerat i soffan framför handbollsfinalen. Så det blir nog inte så mycket mer gjort idag :) Kvällens träning blev inställd, så det var tur att jag tränade imorse ;)

Ska lägga upp receptet på fudgen sedan. Alldeles för enkelt och såå gott! 



Morgonmys

Skrivet den: 2016-12-18 kl. 08:18:30 / Kategori: That is that

Det är mycket mys denna helgen tycker jag ;) 


Jag må undvika honom på morgnarna i veckorna men på helgen, när vi båda två kan ligga kvar så fungerar det bättre. Nästan lite mysigt! (Fast han skällde precis på mig för att jag åt min kvarg för högt, haha) Vi kommer nog bli kvar här ett tag innan dagens måste (gårdagens måsten som jag sköt upp lite). 

Hoppas ni får en underbar söndag ❤️



Lördagsmiddagen

Skrivet den: 2016-12-17 kl. 19:32:04 / Kategori: That is that

Det blev som jag ville, mys på hög nivå. Kvällsmatsdiskussionen gick också min väg och hemmagjorda hamburgare serverades (av mig dock). Daniel är även han glad eftersom vi kollar på United och de leder :)


Så här är alla glada och nöjda, haha 



Nutella

Skrivet den: 2016-12-17 kl. 15:12:04 / Kategori: That is that

Den riktiga varan hade inte varit långvarig här hemma, så istället för en burk nutella blev det en tavla om nutella :) 


Just nu vet jag inte var den ska stå någonstans så därför bor den i köket så länge! 

Det är plocklördag idag. Jag plockar och fixar här hemma i väntan på att Daniel ska komma hem från jobbet. Vi har planerat en myskväll på hög nivå :) 



Nyårsnaglar

Skrivet den: 2016-12-15 kl. 07:22:21 / Kategori: That is that

De nya naglarna blev guldiga och nu får jag planera min nyårsoutfit efter det ;)




De små sakerna

Skrivet den: 2016-12-14 kl. 21:12:16 / Kategori: That is that

Detta mötte mig efter lunchen idag, dessa underbara elever.


 Idag hade jag också ett oslagbart ögonblick med en elev. Ett ögonblick som jag hoppas att jag kommer minnas länge. När eleven gör något med enkelhet som har varit så svårt så länge och upptäcker själv hur bra det kändes. Känslan av "jag kan" är så grym och att se stoltheten i ögonen på eleverna är varför jag är lärare. Jag får nästan gåshud när jag skriver detta. Försöker komma på fler adjektiv att beskriva känslan men det är svårt. Magiskt kanske. 



No words needed

Skrivet den: 2016-12-13 kl. 21:23:27 / Kategori: That is that

Precis som vanligt var kvällens pass med Rasmus och Stoffe lika roligt som jobbigt. Sjukt jobbigt (men vad gör det när man har två killar som stöttar och pushar när det är tungt) och sjukt roligt, för fjantiga är de också :) 


Nu hoppas vi på träningsvärk imorgon för satan, jag fick ta i idag!!


Lite trams på slutet bara ;)

En måndag

Skrivet den: 2016-12-12 kl. 19:58:03 / Kategori: That is that

Nästan en vanlig måndag idag, jobb hela dagen och sedan gymmet efter det. Fast idag höll jag i pass istället för att köra själv i gymmet. 


Jag älskar verkligen att hålla i pass! Och jag vet att jag sagt det innan, men strunt samma. Att möta medlemmar, snacka lite, peppa och stötta under passet och träna lite själv samtidigt. Passar mig perfekt :) Glädjen och känslan efteråt är grym!



Nykter

Skrivet den: 2016-12-11 kl. 13:15:29 / Kategori: That is that

Idag är det exakt ett år sedan jag drack någon form av alkohol senast. Ett år som nykterist nu alltså. 


För exakt ett år sedan firades min fasta anställning på villaskolan med fin champagne hemma hos svärföräldrarna. Två glas räckte för att jag skulle bli lite lullig, och det var då sjätte gången jag drack under 2015 så alkohol var inget vanligt förekommande det året heller. (Värre var det "in my early twenties", haha) 

Nu tänkte jag ta ett glas champagne efter tolvslaget på nyårsafton och sedan får vi se hur det blir 2017 :)


Ikea

Skrivet den: 2016-12-11 kl. 08:21:44 / Kategori: That is that

Efter vår frukost igår inväntade vi Daniels föräldrar för att först köra till tippen med vår gamla säng och sedan köra till Ikea och köpa ny. Allt gick väldigt smidigt och det jobbigaste var att bygga ihop allt när vi kom hem. Lite tur ändå att vi köpt så mycket så att vi kunde dela upp oss i byggandet, mindre tjafs på det sättet ;) Igår kom sängen på plats men inte mkt mer. Resten får vi jobba på idag. 


Tack så mycket Thomas och Chatarina för all hjälp, vi hade inte klarat det utan er!! 



Tidig lördag

Skrivet den: 2016-12-10 kl. 07:23:14 / Kategori: That is that

Även denna lördagsmorgon är jag uppe tidigt. Återigen för att vi vaknar då, men också för att vi har planer. Om lite mer än en timme kommer Daniels föräldrar tillsammans med ett släp, och då blir det först tippen och sedan IKEA. Håll tummarna för att vi hittar nya möbler då eftersom de gamla slängs ;) 


Nu njuter vi av frallfrukost och uppdrag granskning. Vad hände med Scooby Doo? :)



Nobelfest på jobbet

Skrivet den: 2016-12-09 kl. 16:47:46 / Kategori: That is that

idag har vi haft Nobelfest på jobbet. Och vi har fått jobba ordentligt idag, i alla fall under middagen. Men 120 elever serverades vid bordet och vi gjorde desserter på löpande band där :)

Otroligt roligt och otroligt ont i fötterna. Jag är inte lika van vid mina höga klackar som jag trodde ;)

Med tiara och allt!


Nyårsplaner

Skrivet den: 2016-12-06 kl. 20:25:08 / Kategori: That is that

Nyårsplanerna börjar ta form. Hotellet är bokat i alla fall, vilket är skönt för egentligen borde man väl ha fixat det för längesen? Nu ska vi bara fixa den lilla detaljen med middagen också...

Det blir nyår i Köpenhamn i år, så utomlands även denna gång ;)


Söndagsmorgon

Skrivet den: 2016-12-04 kl. 09:55:27 / Kategori: That is that

Gårdagens godis gjorde sig påmint inatt och jag har varit sockertoppad halva natten. Inget mer socker här inte!

Nu är det söndag och klockan närmar sig 10.15. Jag har byggt upp för dagens cirkelpass ala Dessi och snart ska jsg öppna upp för alla taggade medlemmar. Sen ska jag köra slut på dem :)


Lördagskväll hos mormor

Skrivet den: 2016-12-03 kl. 20:00:05 / Kategori: That is that

Det har varit en systerdag idag, och jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt. Under dagen har vi tränat, ätit lunch med päronen, gjort julgodis, kollat på fotboll, flätat flätor på varandra och nu avslutar vi med middag (hämtmat) hos mormor tillsammans med kusinen. Vera och Jessica ska nog vidare ut men där ger jag upp ;)


Vidare med lördagsmys

Skrivet den: 2016-12-03 kl. 14:43:05 / Kategori: That is that

Det känns ordentligt i rumpan efter förmiddagens pass, och det känns underbart. Inte blev dagen sämre av att vi gick och mötte upp mamma och pappa för lunch direkt efter träningen. Slog till med pasta också, den var jag värd :)


Lördagsmys och lördagsfys

Skrivet den: 2016-12-03 kl. 09:57:22 / Kategori: That is that

God morgon kan man väl fortfarande säga. På grund av mina vardagsrutiner har jag varit uppe sedan sex imorse, vilket känns som en evighet sedan. Men det gör inget för idag är det lördag och dagen ska utnyttjas. Så nu blir det ett pass med syrran innan lunch på stan :)

Bäst trivs jag på gymmet!!


RSS 2.0