Blandade bilder på Elliot

Skrivet den: 2018-06-29 kl. 21:41:27 / Kategori: Elliot
Jag upptäckte att det var länge sedan jag la upp bilder på vår lilla trollunge. Konstigt eftersom mobilen är full av dem ;) 

Igår hade jag ett nytt moment som måste minnas. Elliot skrek igår kväll för full hals på ett sätt som han inte gjort tidigare. Det måste gjort riktigt ont i den lilla magen och han var otröstlig. Han skrek så att man hörde smärtan, och inte alls som det missnöjda gnället han bjudit på innan. Så nu har jag en helt annan förståelse för dem som säger att det gör ont i mammahjärtat för jag visste inte var jag skulle bli av. Jag gick runt med ett skrikande barn på ovanvåningen och mitt hjärta blödde. Gud vad jag önskade att jag kunde ta smärtan ifrån honom. Så jag grät lika mycket som Elliot, om inte mer. Men jag höll inne på skriken däremot ;) 

(null)

(null)

(null)

(null)Utflykt till Sölvesborg

Skrivet den: 2018-06-28 kl. 14:10:54 / Kategori: That is that
Idag åkte vi till Blekinge igen. Med vi menar jag mig själv och Elliot. (Pappa lämnade vi hemma för att fixa med huset). Mormor och gammelmormor träffades för lite shopping och lunch i Sölvesborg. Så mysigt det är där, och då gick vi ändå inte runt vid torget. Vi höll oss istället nere vid vattnet och njöt av solsken och fish and chips. Det var lite läskigt att köra så långt med Elliot och jag blev lite orolig ibland om allt var okej. Men jag var ju mest tramsig för han är ju så snäll. 

En "first" idag är att jag ammat ute i det offentliga. Lite lätt diskret med ryggen åt alla men ändå, det var utomhus bland folk. Fungerade även det hur bra som helst. Det som man tänker mest på är väl vilka man är med om någon där har någon åsikt, okända bryr jag mig inte så mycket om. Och i Sölvesborg är alla okända skulle jag tro ;) 

Det kommer säkert bli fler turer åt det hållet i sommar. Snart är ju Audin min också, och då är det bara fantasin som sätter gränserna för mig och Elliot i höst! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Förlossningsvideo

Skrivet den: 2018-06-27 kl. 10:53:36 / Kategori: That is that
Nej, ni behöver inte vara oroliga, jag har inte gjort en förlossningsvideo och kommer inte dela någon heller. Men hade ett litet moment igår... 

Igår såg jag för första gången sedan Elliot föddes en förlossning på tv. Jag och Daniel kollade på vänner och avsnittet där Ben föddes. Känslorna och minnena från vår egen förlossning kom direkt, för nu har man ju en annan förståelse för hur det känns. Hur det känns när ett helt nytt liv kommer till världens, ett liv som är en del av sig själv! Så där satt jag jag och grät. Sedan var jag tvungen att skriva ner detta för det var en sådan stark känsla, och jag vill minnas även denna.

Vem hade kunnat ana att jag skulle gå och bli så blödig som mamma? ;) 

(null)


Grillkväll hos oss

Skrivet den: 2018-06-26 kl. 11:08:14 / Kategori: That is that
Det var ett tag sedan jag skrev om att Daniel kom hem med en my grill. Minnet vill säga att det var på hans födelsedag, 5 juni. 

Men i söndags var det dags för premiärgrillningen. Vi bjöd hem Daniels föräldrar, för någon var ju tvungen att visa hur den fungerar :) Mat blev det, och gud så gott. Och så mysigt i uterummet sen när regnet bara öste ner. (När det började droppa SPRANG Daniel ut och började sprida gödning på tomten, den killen och hans gräsmatta alltså). TVn hade också flyttats ut så vi kollade lite på fotbollen mitt i allt. Helt enkelt perfekt!

Jag hoppas på många fler kvällar som denna. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)Monday walk

Skrivet den: 2018-06-25 kl. 13:03:59 / Kategori: That is that
Daniel tyckte att under hans semester skulle vi ut och gå tillsammans en liten runda varje dag. Det lär väl aldrig hända. Idag skulle vi börjat men Daniel är faktiskt och jobbar. Men jag tog en liten runda runt bland husen här. Det är rätt så mysigt att gå runt i kvarteren där man cyklade omkring som liten och fundera på vilkas föräldrar som bor kvar och hur husen ser ut nu jämfört med 20 år sedan. Men jag hatar fortfarande att gå. Det går så långsamt och jag blir snabbt uttråkad.

 Men 4 km lyckades jag och Elliot skrapa ihop. Imorgon hoppas vi få sällskap av pappa :) 

(null)


En söndag i min smak

Skrivet den: 2018-06-24 kl. 14:22:45 / Kategori: That is that
Idag har verkligen varit en söndag i min smak. Vi vaknade efter en liten sovmorgon (tack min son) och bara låg och mös. Därefter har vi varit ute i trädgården och fixat. Svärfar är här och sätter upp plåtskivor på gaveln, Daniel har klippt häcken och jag ligger i rabatten. Elliot vilar :)  

Är det såhär sommaren kommer se ut när Daniel har semester så ser jag fram emot varenda dag tillsammans!! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Midsommarafton

Skrivet den: 2018-06-23 kl. 11:43:07 / Kategori: That is that
Vårt midsommarfirande var bestämt sedan länge, långt innan Elliot kom. Vi skulle till udden och till Maria och Nille. Jag var lite osäker på innan lilleman kom om det skulle funka, men visste att där skulle vara några små till (vi var ju tre gravida på nyår och det var samma gäng så) 

Fem små bebisar där den äldsta var snart fyra månader och den yngsta lite mer än två veckor. Sedan kan vi lägga till fyra barn till i åldrarna 3-8. Det är andra tider nu helt enkelt ;) 

Min telefon la av precis efter maten och det är inte många bilder jag tagit. Inte ens ett familjefoto på oss tre. (Vilket vi inte gjort alls än kom jag på nu) 

Tackar ändå för en trevlig dag och kväll med ett typiskt midsommarfirande och god mat och trevligt sällskap! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Middag med kollegor

Skrivet den: 2018-06-20 kl. 19:46:04 / Kategori: That is that
Igår smet jag iväg igen och lämnade Elliot hemma med Daniel. Jag åker visserligen inte så långt men ändå. Igår var det "avslutningsmiddag" med jobbet innan sommarledigheten. Sommarledighet för dem, jag har varit och ska vara ledig lite längre än så ;) 

Vi åt middag på rökeriet här i Åhus. Supergott och trevligt! Och vem vet hur mycket jag kommer träffa alla i sommar eller kommande år. Några kommer jag dock tvinga mig på :)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


En månad!

Skrivet den: 2018-06-19 kl. 17:23:10 / Kategori: Elliot
Vår kille är idag en månad! Kan dock inte säga om tiden går snabbt eller långsamt för den gör båda! På något sätt känns det som om han varit hos oss längre än så, men oftast känns det som om han kom igår. Kärleken är i alla fall helt otrolig för gud så mycket jag älskar den lille krabaten! 

Växer så det knakar gör han också och vägde in på 4800g till sina 59cm igår på BVC. 

Dagen till ära har spenderats med att gny och vara orolig på alla sätt förutom när han ligger på mig. Vilket betyder att jag inte kunnat göra något alls. Inte mig emot dock utan vi har bara legat i soffan. Jag fick därför skjuta lite på dagens aktivitet som var avslutningen med kollegorna. Jag fick hoppa eftermiddagens fika och "lek/tävling" och ska snart joina gänget på rökeriet istället. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)En bra natt!

Skrivet den: 2018-06-18 kl. 10:38:54 / Kategori: Elliot
Natten till idag måste ändå ses som fullt godkänd. Vi slapp det här halvsovandet när Elliot inte riktigt kommer till ro vilket håller oss vakna utan han somnade om ordentligt efter varje matning. Dessa inträffade också närmare var tredje timme än varannan så jag ser mig själv som rätt utvilad faktiskt. Elliot har sedan fortsatt den största delen av förmiddagen med att sova och det var bara när jag bestämde mig för att sätta mig i solen en stund som han vaknade på riktigt. Så nu leker vi tillsammans i babygymmet en stund :) 

(null)

(null)Mamma på vift

Skrivet den: 2018-06-17 kl. 19:44:32 / Kategori: That is that
Idag skulle Carro firas och det med middag på Åmund i Åhus. En gång varje sommar måste man ju äta ribs på åmund, det är tradition. Åh gud så gott :) Det är också lyx att äta ribs med kniv och gaffel när köttet så gott som trillar av benen. 

Lika klassiskt som ribs på Åmund är ju att sedan äta glass i hamnen så det gjorde vi. En helt underbar kväll i Åhus. 

Elliot lämnades hemma med pappa under de två timmarna jag var med tjejerna. Tydligen har det mysts en del till fotboll under tiden jag var iväg, i alla fall enligt instagram ;) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Skip hop ABC babygym

Skrivet den: 2018-06-16 kl. 08:45:55 / Kategori: That is that
Det här babygymmet kom hem till oss tidigare i veckan. Vi valde skip hops ABC babygym efter ett kort sökningsarbete. Det är ju en hel djungel med babygym i alla färger, former och prisklasser. Eftersom jag är lärare blev det ett med bokstäver. Eftersom jag är rädd för färg så blev det ett med inte alltför skrikiga färger. (Men där är färg i alla fall, och det är inte femtio nyanser av grått). 

Elliot har börjat fokusera mycket mer med blicken nu och är med på ett annat sätt. Så korta stunder kan han ligga och titta på ett av de fem djuren väldigt koncentrerat :) 

(null)

(null)

(null)

(null)


Officiellt pappa

Skrivet den: 2018-06-14 kl. 21:34:14 / Kategori: That is that
Idag tog jag och Elliot bussen in till stan. Jag var sjukt nervös innan över hur det skulle gå. Onödigt för precis som vanligt så sov lillkillen hela tiden. Men så kommer det inte fungera länge till :) 

Väl inne i stan mötte vi upp pappa och tillsammans gick vi till rådhuset och skrev under faderskapspapperna. Så nu är Daniel även pappa officiellt :) Det firades med glass med mormor och en shoppingtur för mamma. 

(null)

(null)


Jordgubbar

Skrivet den: 2018-06-14 kl. 14:23:45 / Kategori: That is that
Efter att sallad och tomatplantor hamnat i jorden kom mamma med två små jordgubbsplantor med till oss. Med betoning på små. De har inte fått lämna sina små krukor än utan det tänkte jag ta senare. Kunde ju inte komma några jordgubbar därifrån ändå. Men jodå, titta vilken liten söt en :)  Helt hopplös är jag nog inte ändå. Även tomaterna har börjat komma, men gräslöken har jag däremot misslyckats med tror jag.. 

Men jag är glad för det lilla och salladen har jag ju fått njuta av i mängder så! 

(null)

(null)

(null)


Mina elever!

Skrivet den: 2018-06-13 kl. 11:26:33 / Kategori: That is that
Idag kommer mina elever och hälsar på! Som jag saknar dem! Redan igår var vi och hälsade på när de hade brännbollsturnering och jag har redan varit borta på skolan en runda idag och delat ut priser till ena klassen. På min sista arbetsdag hade vi lite gissartävling där klasserna gick gissa på dag, tid och vikt på lilleman. Jag lovade dem priser och det får jag hålla. Min klass kommer som sagt hit efter lunch för prisutdelning och picknick i trädgården. Om det inte regnar, då blir det picknick i uterummet, haha. 

Imorgon är det aktivitetsdag för hela skolan där jag också tänkte flika in ett besök och på fredag är det avslutningen, och den kommer jag verkligen vara med på. Jag har även bjudit in mig själv på avslutningsmiddagen med kollegorna, för det var ingen som bjöd mig ;) Sen får jag väl släppa jobbet. 

Skoj när det händer lite!! 

(null)
Första turen till Blekinge

Skrivet den: 2018-06-10 kl. 17:20:09 / Kategori: Elliot
Idag körde vi bilen till Blekinge och mina föräldrars stuga i Torsö. Elliot får ju lära sig stället för det är där vi kommer vara på somrarna sen och mysa med mormor och morfar. 

Det bjöds på lunch och sedan gick vi en kortare promenad förbi stranden och i skogen. Fast Elliot sov mest som vanligt :) 

(null)

(null)

(null)

(null)


Tre veckor!

Skrivet den: 2018-06-09 kl. 18:37:07 / Kategori: Elliot
Vår Elliot är tre veckor idag. Tillräckligt gammal för att hans mamma ska ha noll koll på dagarna. Jag minns inte om saker hände förra veckan, eller förra igen eller helt enkelt denna veckan.. Allt bara flyter ihop, men vad gör det? 

Däremot har jag hittat en liten balans över att göra saker och att bara mysa. Självklart skulle man vilja hinna med mer på en dag men att vara med Elliot är viktigast och också roligast! Det finns ingen bättre känsla än när han sover på bröstet på en, eller när han ligger och tittar på en. 

Han har också börjat följa leksaker med blicken vilket är super. Detta betyder också att det är dags för föräldrarna att ta tag i det här med babygym :)  

(null)


Vad händer med huset?

Skrivet den: 2018-06-06 kl. 19:01:22 / Kategori: Huset 2018
Av förståliga skäl har det inte hänt saker med huset i samma tempo som tidigare. Att mysa med Elliot går före helt enkelt ;) Men lite har vi gjort i alla fall. Ikea-möblerna har äntligen kommit på plats och en ny soffa har vi också. Det betyder att det kommit upp en del möbler på ovanvåningen. Vi har hängt upp lite tavlor och med hjälp av svärföräldrarna idag har det fixas med grillen, rullgardiner och blommor. Men som jag sagt så många gånger tidigare, man blir aldrig klar.. 

I "matsalsdelen" ska det upp en lampa som står och väntar, ett nytt soffbord måste ju köpas till nya soffan och då behövs nog en ny matta också ;) fler möbler ska upp och vi ska möblera om lite för att se vad som blir bäst där uppe. Jag tar gärna emot tips på vad vi kan göra vid fönstert vid matbordet och vad jag ska ha för stol till skrivbordet :) 

Så där har ni senaste update om huset! Jag älskar verkligen vårt hus och allt vi gjort och gör med det. Tillsammans bygger vi ett hem till vår lilla familj! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Födelsedagsgris

Skrivet den: 2018-06-05 kl. 22:32:40 / Kategori: Elliot
Idag är det Daniels födelsedag. Tyvärr är 31 inte så spännande och vi har inte firat speciellt mycket. Elliot gav däremot sin mamma lite extra sömn inatt plus en liten sovmorgon. Vi mös en stund i sängen tillsammans och kollade på highlightsen från capitals match. En polare till Daniel var här på frukost och sedan cyklade de ner till stranden för ett dopp i havet medans jag och lilleman besökte gammelfarmor och BVC (över fyra kilo nu!) Daniel firade lite extra genom att köpa en grill som vi pratat om så länge :) nu längtar vi till premiären!! 

En lugn dag för vår lilla familj helt enkelt. 

(null)

Min farmor och Elliot. Så fina de är <3 

(null)


Ny hobby

Skrivet den: 2018-06-03 kl. 22:04:40 / Kategori: That is that
Vi har skaffat oss en ny hobby här hemma. Inte medvetet, utan mest för att vi inte kan hjälpa det. Det handlar om att ta kort på Elliot när han sover tillsammans med någon av oss. Eller ta kort på Elliot när han sover. Eller ta kort på Elliot, punkt. :) 

Det är ju det här som alla säger när de skaffar barn. Att de bara kan sitta och titta på barnet hur länge som helst. Låter heltrist! Men det stämmer så väl. Herregud, man får inte alls så mycket gjort som man hade kunnat om man inte fastnat bredvid honom hela tiden. Att bara titta på honom när han sover, helt underbart. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


På mage

Skrivet den: 2018-06-01 kl. 12:52:00 / Kategori: That is that
Vädret är ju verkligen helt underbart just nu. Strålande sol varje dag. Tyvärr kan jag inte njuta av detta på samma sätt som vanligt då Elliot och förlossningskroppen gör livet lite mer begränsat. I alla fall just nu. Så inget stranden för oss utan vi håller oss hemma och njuter av några minuter i solen lite då och då när mini sover. 

Idag valde jag att ta solandet ett steg längre, så istället för att sätta mig i stolen som vanligt tog jag fram den där madrassen jag släpade hem från Kroatien och la mig på den. På mage!! Att man kan sakna något så mycket, haha! Som sagt, livet är underbart :) 

(null)


RSS 2.0