Valborg i huset

Skrivet den: 2018-04-30 kl. 21:30:18 / Kategori: That is that
Hej hopp! 

Vi har nu landat i soffan efter en lång dag! Okej, vi kanske landade i soffan och vilade lite innan idag också, men hallå jag är faktisk jättegravid! 

Det har varit full rulle hela dagen med gym (visste inte att jag saknat gymmet så mycket, gud vad skönt det var att träna), frukostdejt, shopping (vem köper ny bikini i v.39 egentligen?!?), onlineshopping (mer möbler på hemleverans, tur jag är mammaledig) och valborgsfirande. Katten har nu officiellt blivit utekatt också med halsband och allt, utan protester. 

Mina föräldrar var här nu på kvällen och åt "grillat" (vi har ingen grill än,så köttet är stekt istället, haha). Lite trist kanske, men typiskt valborg ändå med regn och blåst. 

En mycket trevlig dag! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Bilder från huset

Skrivet den: 2018-04-30 kl. 11:22:50 / Kategori: Huset 2018
Upptäckte att jag varit väldigt dålig på att lägga upp bilder på huset. Jag är också väldigt dålig på före-bilder, då vi hinner börja på alla projekt innan jag kommer på att jag borde ta lite bilder på hur det såg ut innan. 

För ett par veckor sedan blev vi klara med allrummet där uppe. Väggar och tak har målats och nya lister satts upp. Nu är det fönsterkarmar och möbler bara. Möbelbiten är såklart det roligaste och jag har en hel del planer ;) En soffa är beställd från Mio och vi har lagt en lagom stor beställning från ikea med som kommer hem till oss i mitten av maj. 

(null)

(null)

(null)

(null)



Något litet varje dag

Skrivet den: 2018-04-29 kl. 16:10:42 / Kategori: Huset 2018
Som jag skrivit innan vill jag hinna med något "bra" varje dag. Något som tar "husfixet" framåt. Ju längre in i gaviditeten vi kommer desto mindre blir dessa mål. Så idag har jag lagt en timme i trädgården med att rensa maskrosor (så sjukt många att det är helt sanslöst.) 

Sen har jag börjat med mitt nästa projekt. Jag har två stolar (trodde jag hade tre så är nog av med en, haha) som ska bli gråa och få en uppfräschning. Vi får se om det blir bra, jag har ju inget att förlora i alla fall :) 

(null)

(null)



Halv åtta hos Vera

Skrivet den: 2018-04-28 kl. 14:38:24 / Kategori: That is that
Igår var det final i halv åtta hos mig, vår egna version. Fyra fredagar har vi nu ätit trerätters tillsammans och var och en har fått svettas i köket.  

Vi har haft så otroligt roligt under dessa tillfällena! Att göra det lilla extra för det "vanliga gänget" och att testa nya maträtter. Så att dra ihop några kompisar och köra kan rekommenderas. Se till att boka in fyra tillfällen direkt och börja planera era menyer. 

Veras middag då, asiatisk tema. Så otroligt god förrätt! Det andra var också gott men den var riktigt riktigt god :) och asiatisk gick hem för det var också hon som vann efter att alla poäng delats ut. Hela 28 poäng fick hon. Jag kom tvåa på 27 ;) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Mammaledig

Skrivet den: 2018-04-27 kl. 15:49:04 / Kategori: That is that
Idag var min sista dag på jobbet på ett bra tag. Det kändes helt okej hela dagen, som om det bara skulle vara lov ungefär. Men så är det ju inte. På onsdag är alla tillbaka och vardagen fortsätter utan mig. Gud vad jag kommer sakna jobbet, eleverna och kollegorna. Jag har varit okej med att "sluta" och till och med längtat ett tag. Men nu känner jag mig bara utanför och obehövd om det är ett ord. Förhoppningsvis kommer det snart någon som behöver mig riktigt mycket :) 

Eleverna "firade" mig och mini med en liten babyshower med fika och lekar och present. Jag har fått en bok med lycka-till-meddelande och fina hälsningar. Jag både grät och skrattade högt när jag läste den här hemma. Och jag grät när jag lämnade jobbet också. 

Samtidigt har jag hunnit med allt som jag ville hinna med. Jag har fått hem mina grejer, satt de betyg som jag ville och plockat undan och fixat till mina kollegor på bästa sätt. (Tror jag) 

Så nu kör vi! Undras hur det här kommer bli!! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Trött, gravid födelsedagsgris

Skrivet den: 2018-04-26 kl. 19:59:25 / Kategori: That is that
Jodå, en gris här! Idag blir jag hela 31 och det är inte lika galet som 30. Nej, det har varit rätt lugnt faktiskt. En del meddelande med grattis och eleverna har sagt grattis. 

Dagen började med frukost med mina fina kollegor. Vi testade ett kök i Rinkaby. Ingen grandfrukost men helt klart prisvärd frukost. Det var också min sista dag med några av dem innan mammaledigheten så det var värt att lyxa till det lite extra idag. 

Nu på eftermiddagen kom mina föräldrar förbi med mormor och farmor. De har inte varit i huset innan så vi passade på idag. Syrran har också varit här. Jag har fått massor av fina blommor att ha ute, och presentkort och pengar till utemöbler. Sommar i huset, som jag längtar! 

Nu ska jag slappa framför tvn en stund innan det är dags att gå och lägga sig. Imorgon är det min sista arbetsdag på ett bra tag. En riktigt konstig känsla!! 

(null)

(null)


En dag med syrran

Skrivet den: 2018-04-21 kl. 19:22:44 / Kategori: That is that
Väderleksrapporten visade på fint väder idag också så jag och syrran planerade en dag i solen. Vi började med lunch i tivoliparken och efter att jag handlat lite ny färg åkte vi till Vittskövle och kollade på fotboll. Det är så mycket roligare nu när de möter de lokala lagen och jag faktiskt kan kolla lite oftare. Sedan hade det varit extra roligt om de vunnit också men vi får vänta lite till på tre poäng tyvärr. 

(null)

(null)

(null)

(null)


Ledig fredag

Skrivet den: 2018-04-20 kl. 20:47:03 / Kategori: That is that
Idag har jag haft en ledig fredag bara sådär och vädret kunde ju inte varit bättre. Strålande sol från morgon till kväll :) 

Jag började dagen med sovmorgon och under förmiddagen fixade jag lite på ovanvåningen där väggar och tak nu fått både färg och lister. Det är så jäkla fint där uppe. Jag gav elementen lite färg och även delar av trappan fick sig en ny omgång. Sen gick jag ut och solade/lekte i trädgården. 

Familjen Nilsson har varit här ikväll och efter en kompromiss mellan mig och Daniel (jag ville äta utomhus, han ville äta hemma) delade vi en pizza i solen på framsidan. Helt underbart väder verkligen! Helt underbar dag :) 

(null)

(null)

(null)

(null)



Premiär

Skrivet den: 2018-04-19 kl. 16:26:16 / Kategori: That is that
Två minuter innan eleverna slutade idag skickade syrran om jag gjorde något speciellt i eftermiddag eller om jag var sugen på glass. Detta efter att ha stått och svettats i klassrummet utan luft i två timmar, klart som fan att jag var sugen på glass :) 

Så vi glassade (löjligaste någonsin) ner till torget i hennes lilla bil och köpte årets första Ottoglass. Päron/choklad och blåbär med chokladdopp, den satt perfekt! Detta underbara väder gör så gott för själen att det är tramsigt faktiskt. Lyckan är total :) 

(null)

(null)

(null)


Kan vi kalla det trädgårdsarbete?

Skrivet den: 2018-04-18 kl. 17:14:00 / Kategori: Huset 2018
Igår fick svärmor med mig en runda till Solhaga helt spontan och det inhandlades "saker" som jag kunde plantera. Lite olika kryddor, lite fröer och en tomatplanta. Idag har mamma sedan varit här och hjälpt mig få dem i jorden för jag behövde lite moraliskt stöd. Jag har ju aldrig gjort det innan, "men det kan jag säkert" i ren Pippi Långstrump-anda :) Och man lär så länge man lever! 

Fint blev det i alla fall. Vi får se om det kommer upp någon gräslök och sallad, och sen är jag riktigt nyfiken på chokladmyntan också! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Jättegravid!

Skrivet den: 2018-04-17 kl. 21:33:14 / Kategori: That is that
Det är vad mina elever kallar mig och det är också exakt hur det känns. Sedan i helgen har jag märkt en stor skillnad i hur rörlig jag känner mig vissa stunder. Känslan av begränsad börjar komma smygande och nja, inte min grej. 

I fredags fick jag vara hemma från jobbet med magsjuka och det var en utmaning i sig. Mest för att jag väldigt sällan är sjuk och ännu mer sällan magsjuk. Inte jättekaxig då inte! Även om jag inte kände mig mer sjuk pga graviditeten (varken mer eller mindre jobbigt än "vanlig" magsjuka) så har det ändå påverkat kroppen tror jag. Lite sammandragningar och förverkar har jag nog känt, om jag "googlat" rätt. Detta har inte påverkat orken till det positiva direkt ;) 

Mina egna krav på mig själv sjunker för varje dag och målen är lite lägre än tidigare. Samtidigt som jag bara gör roliga saker tycker jag. Jag lagade lite matlådor igår till frysen vilket kan vara bra att ha sen, och idag har jag varit en runda på Solhaga och handlat lite till trädgården. Saker som får mig att känna mig glad och positiv :)

(null)


Lilleman på plats

Skrivet den: 2018-04-11 kl. 20:14:06 / Kategori: That is that
Jag lyckades övertala Daniel om att vi skulle säsongskort till MFF i år igen. Mitt vinnande argument var att vi skulle kunna få tag på biljetter till CL-kval och andra Europamatcher mycket lättare då. Matcher som vi verkligen inte vill missa. Men annars kommer det av naturliga skäl inte bli alls lika mycket Malmö som det brukar. Efter premiären uppe i Borås förra veckan, och premiären hemma mot AIK i måndags så kommer det inte bli fler matcher i vår för min del som det ser ut just nu. Daniel kan åka på några till tycker jag, men han har satt stopp för mig nu. Det funkar för mig, jag kan vara en lika bra supporter från soffan :) 

Det viktigaste för mig var ändå att åka ner till en match med magen i vädret för att sedan kunna visa lilleman att han har hejat på Malmö sedan han låg i magen. Så det går ju inte att byta till något annat lag då :) 

(null)

(null)

(null)



Barnvagn

Skrivet den: 2018-04-09 kl. 11:37:44 / Kategori: That is that
I lördags var vi och hämtade barnvagnen vi beställde för ett par månader sedan. Vilken mysig och konstig känsla det var att rulla ut den från butiken och sedan in i huset. Både jag och Daniel fnittrade i bilen efteråt. 

Ganska snabbt visste jag vilken vagn jag ville springa runt. Sedan har jag hämtat inspiration från vänner och en hel del tid har lagts på att läsa på om vagnar och kolla på youtubeklipp om detta. Så vi testade inte speciellt många olika vagnar när det väl var dags att välja. Det blev en Bugaboo Buffalo Classic+ collection (grå) som nu står inne på lillemans rum och väntar. Där finns också ett babyskydd till bilen så dubbelcheck på bebislistan i helgen :)

Tack mamma och pappa för vagnen!! 

(null)


Babyshower

Skrivet den: 2018-04-08 kl. 17:56:34 / Kategori: That is that
Idag blev jag överraskad av en väldans massa vänner som ordnat en babyshower för mig och mini. Att det skulle komma en sådan visste jag väl på ett sätt, och hoppades såklart, men inte var eller när eller på vilket sätt. Men det blev inget utlovat bullbak hos Alex idag utan istället god mat och fika, lekar, frågesport och presenter :) och toppenväder!! 

Jag har fått provsmaka barnmat för att sedan gissa smakerna (helt omöjligt och jag fick en massa hjälp). Jag lovade att testa dessa på Daniel också och bildbevis ville de med ha ;) Sedan har de gissat min omkrets där Felicia var absolut bäst men det hävdades att hon fuskade genom att mäta sin egen mage. Sex dagar skiljer det ju på de små liven som växer i våra magar. Frågesporten vann sedan jag där allt mitt googlande faktiskt gav utdelning, haha! 

Tack så jättemycket för en underbar eftermiddag underbara ni! Och tack för alla presenter!! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Seriepremiär

Skrivet den: 2018-04-07 kl. 19:33:00 / Kategori: That is that
Mer fotboll så lilleman får vänja sig! Det är en del fotboll som gäller för vår lilla familj :)

Ja, nu har vi stått i över 90 min och frusit på furehov när Daniels Vittskövle spelat seriepremiär. Soligt, blåsigt och kallt. Trist för en annan som inte kan knäppa vinterjackan längre. Matchen slutade 1-1, men Vittskövle var det klart bättre laget om ni frågar mig. Men skoj att de är igång. Jag längtar så efter att få gå på matcherna tillsammans med en barnvagn (och bebis såklart) 

Nu är det lördagskväll, vi har inga planer mer än att få upp värmen igen på något sätt. 

(null)


Halv åtta hos mig

Skrivet den: 2018-04-07 kl. 08:04:48 / Kategori: That is that
God morgon fina! Hoppas ni sovit gott! Jag har sovit riktigt dåligt på grund av allt socker jag åt igår. Värre än alkohol säger jag bara. 

Igår var det halv åtta hos mig. Som jag längtat och förberett inför detta. Menyn skickades ut i måndags och såg ut såhär: 

Förrätt:
Mexikansk soppa med nötfärs och majs tillsammans med ugnsrostade tortillabröd med smak av rosmarin och vitlök. 

Huvudrätt: 
Quesadillas med tre sorters ost, strimlad kyckling och salsa med mango och papaya.

Efterrätt:
Choklad på tre vis, behöver inte säga mer än så!

(Matlagning är inte min grej, även om jag var riktigt nöjd här. Skulle ni mot all förmodan undra hur jag gjort något får ni hojta)

Så på detta gick jag in och körde mexikanskt hela vägen. Fördrinken blev en tequila sunrise utan tequila och på bordet fanns allt från Corona och lime till tacochips och kaktusar. Jag hade också lyckats hitta en spellista på Spotify som hette "mexican dinner party" :) 


Kvällen var mycket trevlig, även om det blir en hel del tid i köket när man ska servera trerätters och man tänker bara på nästa rätt hela tiden. Så jag var glad när efterrätten stod på bordet. Men tjejerna fick gå husesyn precis som i programmet och det passade ju bra här :) Och vi traggar ju på som vanligt! 


Tack för kvällen tjejer, hoppas ni gav mig höga poäng nu ;) 


(null)



(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)


En dag på stranden

Skrivet den: 2018-04-05 kl. 18:22:10 / Kategori: That is that
Nja en dag på stranden är väl fel rubrik här. Lunch på stranden kanske. Idag var jag riktigt segstartad (ja, jag har sådana dagar också, lovar!) Lyckligtvis hade jag bestämt korvlunch med syrran på stranden så att jag kom upp ur soffan. Så vi packade kylväskan, picknickfilten och körde och köpte det vi behövde för att grilla lite korv och njuta av frisk luft. Jämfört med förra gången blev det en kortare promenad innan vi avnjöt lunchen. Men den friska luften gjorde oss lika pigga som sist och efteråt smittade Veras energi av sig. Så jag har fått en del gjort ändå :) 

(null)

(null)

(null)


Mammaroll och snippkontroll

Skrivet den: 2018-04-04 kl. 10:30:27 / Kategori: That is that
Jag läser ju allt och lite till som går att googla om när det kommer till graviditeten med "symptom", träning, mat och allt där emellan. Så förutom en mammatidning som kommer i brevlådan med jämna mellanrum har det inte blivit så mycket böcker inom ämnet.

Daniel tipsade mig om en podd från tyngre med Mia Fernando där hon pratade om mammaträning och året efter förlossningen. Jättebra podd men jag kände att hur ska jag komma ihåg allt det här utan att behöva lyssna om avsnittet hela tiden? Jo, men hon hade ju lämpligt nog skrivit en bok om ämnet också tillsammans med Louise Winblad. "Mammaroll och snippkontroll" Denna införskaffades och jag har läst en hel del redan. Lite nytt, men mycket som jag läst innan. Dock saker som man behöver repetera. Allt från att det är okej att vila, hur man ska knipa, och att ingen annan känner ditt barn och din kropp så som du! Boken tar upp allt från olika förlossningsskador, hur man bajsar bäst och amning. Där finns också små citat från andra mammor som på något sätt bekräftar ens egna tankar och situation på ett betryggande sätt. Det är alltid skönt att veta att man inte är ensam om alla konstiga känslor :) 

Någon annan som läst den? 

(null)

(null)

(null)

(null)


Roligaste rummet

Skrivet den: 2018-04-03 kl. 19:14:19 / Kategori: Huset 2018
Tänkte fortsätta med lite bilder från huset. Det börjar faktiskt bli riktigt bra och med tavlor på väggarna med så är vi snart hemma. 

Ett rum som inte fanns i lägenheten är ju lillemans rum. Ett rum som jag i början totalt ignorerade av "rädsla" (vet inte hur jag ska beskriva känslan faktiskt) men nu börjat fixa ordentligt. Så det har shoppats lite smågrejer den senaste veckan. 

Svärmor var inte riktigt nöjd med garderobsdörrarna men jag sa att hon inte fick måla dem fler gånger. Så idag fick lilleman väggklistermärken från søstrene grenes handelskompagnie som öppnade i stan för ett tag sedan. 

Väskan och bokstöden i fönsterkarmen är från eko. 

(null)

(null)

(null)

(null)


Tre poäng till Malmö

Skrivet den: 2018-04-02 kl. 23:01:25 / Kategori: That is that
Premiären för Malmö är avklarad och det blev tre poäng uppe i Borås idag. Bilfärden hem blir alltid så mycket lättare efter himmelsblått vunnit! (Och när Daniel kör hela biten så att jag slipper, bäst är han!) 

Det var härlig stämning på plats även om vi inte stod nästan mitt i smeten som vi brukar. Vi hade visserligen sittplats med stod upp hela matchen. Jag satt ner i halvtid bara. Mål bjöds det på också. Malmö rivstartade med mål i 86 sekunden (!) och öppnade riktigt starkt. Elfsborgs 1-1-mål kom efter att de fått anfalla alldeles för mycket under några minuter, men 2-1 till Malmö kom ganska snabbt därefter så. Ibland brilerjade Malmö med grymt försvar och härliga löpningar men offensivt kändes det sådär sista biten faktiskt. Det fanns lägen, men jag tycker att de skulle kommit till ännu fler avslut. 

Aja, det var min amatöranalys ;) Som jag saknat allsvenskan!! Hoppas lilleman också är nöjd, men det tror jag. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Mot Borås och allsvensk premiär

Skrivet den: 2018-04-02 kl. 13:00:43 / Kategori: That is that
Herregud vilket väder vi hade igår. Det snöade verkligen från morgon till kväll och minst en dm har vi fått. Fint men inte vad vi önskade oss den 1a april kanske. 

Idag är det andra puckar. Solen skiner och det är 8 grader varmt ute. I alla fall där vi befinner oss vilket är någonstans mellan Kristianstad och Borås. Vi kör en roadtrip denna måndag och är på väg upp för att kolla Elfsborg - Malmö. Vi måste ju lära lilleman vad det är som gäller ;) Och som vi längtat efter fotboll och de himmelsblå, inte en dag försent det här! 

(null)


RSS 2.0