Tre poäng med Elliot!

Skrivet den: 2018-05-29 kl. 22:39:22 / Kategori: That is that
Ikväll var det dags för Elliots första match utanför magen. Tanken var att vi skulle kolla på pappa men han vaknade med en ordentlig förkylning så han fick vara åskådare med oss. 

Och vilken match vi fick se! Åsum tvålades till med 4-1 (där Åsum fick straff i tilläggsminuterna..) Vittskövle spelade riktigt bra fotboll och det var skoj att se dem ikväll. Så skönt med tre poäng också, äntligen! 

(null)


Bilder från förlossningen

Skrivet den: 2018-05-28 kl. 22:13:33 / Kategori: That is that
När vi var inne på förlossningen sa jag åt Daniel att ta en massa bilder. Jag ville kunna kolla tillbaka på dagen, och speciellt eftersom minnet ändå sviker en hel del. (Hej lustgas och totalt utmattad) Han gjorde mig verkligen inte besviken!! Sedan har jag funderat på om jag ska lägga ut några bilder här eller inte, men jag gjorde om några till svartvitt och delar med mig av dessa, långt ifrån alla. I färg kändes de av någon anledning alldeles för privata :) 

Jag har skrivit min förlossningsberättelse också men även där funderar jag på om den ska delas här eller inte. Jag delar gärna med mig av min upplevelse, men jag tvekar ändå. Vi får se! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Mors dag

Skrivet den: 2018-05-27 kl. 13:30:18 / Kategori: That is that
Idag är det mors dag och det har verkligen fått en helt ny betydelse! 

Jag önskade mig en lyxfrukost till idag och att vi bara skulle hänga tillsammans. Jag bad Daniel byta triss-lotterna som vi hade på förlossningen så kunde jag skrapa dem också som en present. Sagt och gjort, trisslotter och frallor väntade mig imorse men också en jättefin bukett blommor och en present med riktigt coola glasunderlägg och en jättefint kort. Åh min fina lilla familj! 

Efter lite fix och undanplock (samt amning och blöjbyte x antal gånger) tvingade Daniel mig till att gå och lägga mig igen. Minst 2 timmar skulle jag sova och det har jag nästan gjort med :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Äta, bajsa, sova

Skrivet den: 2018-05-24 kl. 22:06:03 / Kategori: That is that
Idag har det inte gjorts många knop, och jag har inte ens lämnat tomten... Tur då att folk kommit hit istället. Min mamma sover här i två nätter och stöttar upp nu när Daniel är i Stockholm. När hon stack till jobbet imorse återvände jag och Elliot till sängen för att ta igen några minuters missad sömn från den gångna natten. Vi fick sedan besök av Carro som hälsade på lilleman och på eftermiddagen kom Josefin från BVC på hembesök och snackade lite, kollade amningen, vägde och lite allt möjligt. Efter det var mormor på plats igen. Morfar var här en snabb runda och även farfar tittade in. 

Elliot själv har inte märkt så mkt av detta. Han har haft fullt upp med att sova, bajsa, och äta. Allt detta i otroliga mängder. Jag har därför fått byta x antal blöjor och ammat som en galning :) Är det så våra dagar ska se ut nu då?! 

(null)



Sista bilden som gravid

Skrivet den: 2018-05-23 kl. 08:42:45 / Kategori: That is that
I torsdags var jag fortfarande gravid, och syrran som hade ledig dag fick rasta mig. Vi tog hennes lilla bil på en tur till stranden där vi satt och njöt. Både av sol och vind, för jag hade tröttnat på värmen :) 

Syrran la sig ner på mage sådär lätt och jag ville strypa henne. Som gravid och tio dagar över tiden fanns det inte många ställningar som fungerade för mig. Varken att ligga på rygg eller sidan fungerade så jag blev sittandes helt enkelt. 

Trevligt ändå och syrran valde att föreviga det hela med de sista bilderna på mig som gravid. Fast det visste vi ju inte då ;) 

(Finns några bilder från förlossningen också där Elliot fortfarande ligger i magen faktiskt men men) 

(null)

(null)


Premiärturen med vagnen

Skrivet den: 2018-05-22 kl. 13:01:44 / Kategori: That is that
Efter ett morgonbesök inne på BB bestämde vi oss för en förmiddagspromenad. Det var dags för premiärtur med vagnen. Som vi såklart inte hade en aning om hur vi skulle bädda, men det blev ganska bra till sist. I lite mer än två kilometer sniglade vi oss fram. 

Det är en väldigt stor skillnad på känslan i kroppen kan jag tala om! Även om jag inte har några större bekymmer så känns de nedre regionerna såklart. Lägg då till en slapp mage som lever sitt egna liv och ett par bröstvårtor som skaver. Men att känna dessa skillnader gjorde mig otroligt motiverad till ta mig tillbaka till den andra kroppen. Jag har varit orolig nu under graviditeten över att jag inte ska orka ta tag i träningen igen efter detta "förfall", men jag är så redo för att börja arbeta med kroppen igen. Även om det såklart är skynda långsamt som gäller! 

(null)

(null)


Besök

Skrivet den: 2018-05-21 kl. 12:03:56 / Kategori: Elliot
Vi lämnade BB vid tre igår för hemfärd. Nervösa men ändå så sugna på att få komma hem. Vi fick snabbt besök av nyblivna farmor,farfar,faster och kusin. Och Emil också såklart, men jag vet inte riktigt vad han blir. Säger man inte typ farbror ändå? Någon som vet får gärna säga till :) 

Inte långt efter de hade åkt hem kom även Elliots mormor,morfar och moster också. Även de ville såklart hälsa på lilla knytet. 

Såhär idag är jag glad att alla kom igår för energin hos mig var högre då. Det blev en tuff natt när man liksom inte vet vad man gör :) Även om han suger bra på bröstet vet man ju att mjölken inte riktigt är där ännu och man oroar sig såklart om han mår bra eller inte. Om man gör rätt eller helt galet. Vi har såklart inte sovit många timmar. Nu har vi däremot sett saker komma ut både från honom och mig vilket gör den här nyblivna mamman lite gladare! Vi kanske fixar det här ändå ;) 

(null)

(null)

(null)

(null)


Han är ju här!

Skrivet den: 2018-05-20 kl. 12:09:07 / Kategori: Elliot
Vår lille kille är här. Det var kanske inte så svårt att räkna ut med tanke på att jag inte skrivit något här sedan i fredags och även på andra sociala medier har jag varit ovanligt tyst ;) 

Men i fredags åkte vi in till förlossningen och igår morse 08.58 kom en kille på 52 cm och 3640g. Så fin!! Helt otroligt! En liten Elliot hade vi tänkt oss :) 

Just nu är vi kvar på BB men vi tänkte åka hem nu på eftermiddagen faktiskt. Vi har lite dålig tidsrytm nu efter en lång natt mellan fredag och lördag och sedan en liten livsomställning i den nya familjemedlemmen. 

Välkommen underbara Elliot 

(null)

(null)

 


Nytt försök

Skrivet den: 2018-05-17 kl. 18:53:04 / Kategori: That is that
Jag gör ett nytt försök med det här att kolla på fotboll för att få igång förlossningen lite. Som jag skrivit och berättat om tidigare så var ju mamma och tittade på när pappa spelade fotboll när de väntade mig och i bilen därifrån satte värkarna igång. Så nu är jag och kollar på Daniel. I regnet. Ingen ska säga att jag inte försöker i alla fall ;) 

(null)


Bullar i ugnen

Skrivet den: 2018-05-17 kl. 10:36:27 / Kategori: That is that
Mina bullar är ute ur ugnen, varför är inte lilleman det? ;) 

Jag roade mig igår med att baka lite bullar till lunch och till Daniel efter hans träning. Det var heller inte fel att vakna upp imorse och veta att de väntade på mig i skafferiet. 

Folk blev nog oroliga för mig igår med, jag fick väldigt många besök och telefonsamtal efter förra inlägget. Men jag mår bra, man kan bara inte vara på topp alltid. På något sätt vill jag kunna kolla tillbaka i bloggen på graviditeten och faktiskt se att det inte var en dans på rosor den här sista veckan. (För det måste vara sista veckan nu!!!) Jag har också funderat på att skriva ner en del känslor och funderingar som snurrar rundor till mig själv och spara, men de skulle vara så konstiga att jag ändrade åsikt på hur jag känner under tiden jag skrev, så snurrigt är det nu. 

Men vi kör på :) 

(null)

(null)


nio dagar över tiden!

Skrivet den: 2018-05-16 kl. 10:34:58 / Kategori: That is that
Jaha, här kör vi på som vanligt. Det här med att gå hemma såhär och framför allt utan bebis är inte min grej. Jag märker hur paniken börjar närma sig och jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag överröser Daniel med frågor om hur hans dag varit, jag skickar så många snapchats per dag att det är löjligt, och igår sprang jag runt på kvantum och nästan jagade folk jag kände för att ha någon att prata med. Eftersom Daniel har bilen till jobbet och den nya bilen inte är här förrän efter hans semester så är jag "fast" här hemma under dagen. Inte för att jag vet hur mycket jag hade orkat göra ändå, men kanske lite mer än vad jag gör nu. Det känns som en nedåtgående spiral som, ärligt talat, suger.  
 
Wow vilket positivt inlägg... Såhär började min dag i alla fall. Negativ som aldrig förr. Men det vände. Jag hittade en rolig film på facebook som fick mig att le en stund, sedan åt jag underbart goda jordgubbar till frukost. Tanken var attt röja och fixa här hemma när jag hittade senaste numret av mama som kom för någon dag sedan. Så jag gick ut och la mig i soffan i uterummet och läste den. Lugnet infann sig och jag kunde faktiskt slappna av. Hela tidningen plöjdes igenom, och lagom tills att jag var klar fick jag meddelande av en kollega som var bokstavligen talat ute och cyklade.. Hon cyklade inom och drack förmiddagskaffet här. Det räddade min dag verkligen!
 
Jag har nu återvänt till min hörna och sitter här och knapprar på datorn samtidigt som jag lyssnar på fåglarna och bara myser. Jag funderar på att kolla på det där klippet igen för lite mer positiv energi och inte lägga någon press på mig själv alls idag om att få några saker gjorda. Kanske mår jag bättre då! 
 
 

Lunch hemma

Skrivet den: 2018-05-14 kl. 12:43:29 / Kategori: That is that
Här har ni mig! Fortfarande jättegravid och nu har vi gått en hel vecka över tiden. Idag är det måndag och "vanlig" dag för alla andra efter en långhelg. Vi har inte gjort så mycket i helgen faktiskt därav mindre inlägg från min sida. Igår kände jag mig tvingad att lägga upp något litet om att jag inte är och föder barn typ. 

En fin och solig dag idag och jag njuter så gott jag kan. Lunchen idag går i samma spår som tidigare dagar. Jag slänger ihop något omelettliknande med tre ägg, lite mjölk och salt och peppar. Detta steker jag med några tomater och sedan en sallad till. Dagens höjdpunkt var ändå att salladen var egenodlad för första gången. För första gången i mitt liv har jag gått ut i trädgården (ut på altanen) och plockat något att äta. I MIN trädgård. En speciell känsla. En känsla som jag gillar :)

Så nu hoppas vi på massa annat gott från vår fina trädgård! 

(null)

(null)

(null)


No words needed

Skrivet den: 2018-05-13 kl. 19:02:28 / Kategori: That is that

(null)


Nervösa?

Skrivet den: 2018-05-11 kl. 20:54:14 / Kategori: That is that
Pressen att skriva något varje dag ökar, för är man alldeles för långsam med att öppna snapchats, lägger upp mindre på instagram eller missar ett samtal blir folk halvt hysteriska. 

Men nej, inget idag heller. Men istället för att föda barn har jag/vi hunnit med så mycket annat. Jag och Chatarina (hon rastar mig väl) var en sväng i stan och shoppade lite medans Daniel fixade hemma i garage och uterum. Efter lunch och vila kom Thomas också. Han och Daniel körde några vändor till tippen och jag och Chatarina drog igång i trädgården. Alltså så mycket vi fått på plats idag, världens bästa känsla. Jag älskar att bo i hus och fixa :)

Lite blandade bilder från idag, får ta bättre senare. 

(null)

(null)

(null)

 




Lunch som mammaledig

Skrivet den: 2018-05-10 kl. 14:50:34 / Kategori: That is that
Igår var jag lite mindre rastlös än vanligt. För igår hade jag planer! Jag och Felicia var på Åhus Finest och åt lunch tillsammans och sedan gick vi en runda i hamnen och njöt. Båda med magarna i vädret. Snacket handlade såklart mest om kommande förlossningar där hon har lite mer erfarenhet genom att redan gått igenom en :) Idag är jag tre dagar över tiden, och hon tre dagar innan bf så idag hade passat perfekt att träffas inne på BB faktiskt. 

Tyvärr ser det inte ut att bli så, utan jag har spenderat förmiddagen på Solhaga med svärmor och eftermiddagen med att måla krukor och plantera blommor. 

(null)

(null)


Frusterad

Skrivet den: 2018-05-09 kl. 09:32:07 / Kategori: Huset 2018
Det är väl inte första gången jag blir irriterad/frustrerad över det här med att inte kunna göra saker på grund av graviditeten. Men nu har jag ett uterum fullt med nyköpta möbler och mattor och jag kan inte göra något med det. Jag kan inte börja skruva ihop saker, jag kan inte bära ut de gamla möblerna, eller sätta ut de nya. Så jag kan bara stå och titta på allt :( När allt är på plats ska jag ta kort på sakerna och berätta var allt är ifrån! 

Jag får plocka maskrosor istället och måla något, haha! 

Mina projekt handlar ju om att måla. Måla, måla, måla :) Stolarna är klara nu så jag har gått över till krukor och lastpallar. Jag är riktigt nöjd med krukan som blivit grå. Det finns två likadana krukor till som de förra husägarna lämnat kvar som jag kan måla (behöver bara hjälp med att flytta dem från rabatten). De kommer att bli skitsnygga! Lastpallen har blivit vit och planen är att det ska på ett hyllplan på den, vi får se helt enkelt! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Det är faktiskt dags nu!

Skrivet den: 2018-05-08 kl. 19:54:24 / Kategori: That is that
Nej, ingen bebis idag heller. Det är dags nu lilleman!! 

Jag fortsätter gå runt här hemma och sysselsätter mig med småsaker. Tänkte lägga upp lite bilder imorgon på mina senaste projekt. Jag startar oftast dagen med att äta frukost, läsa tidningen och sedan kolla på Robinson. Efter det går jag ut i trädgården och plockar maskrosor, haha! Därefter är dagen oplanerad. Det jobbiga är ju att jag blir mindre och mindre rörlig för varje dag som går vilket leder till att jag blir mer och mer rastlös! 

Den här gravida börjar bli otålig :) 

(null)


Min trappa

Skrivet den: 2018-05-07 kl. 18:25:49 / Kategori: Huset 2018
Som jag kämpat med denna trappa! Den var träfärgad från början och jag satte igång att slipa redan under andra veckan i huset. Sedan grundmålades den och sedan målades den flera flera gånger. Efter att ovanvåningen fått färg hade trappan också fått några skvätt till plus att den tappat färg vid några ställen där vi satt tejp. Så jag har målat några gånger till! Men i fredags var sista gången och när det torkat började jag sätta dit "trappmattorna". Svårt i svängen och jag fick klippa till mattan till första trappsteget för att det skulle passa. Men jag är så jäkla nöjd!!  Så fint! Det som fattas nu är spaljéerna men de ska inte sättas upp förrän nya soffan är på plats och den gamla uppburen där uppe :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Mer än 100%

Skrivet den: 2018-05-07 kl. 13:28:12 / Kategori: That is that
Idag är det bf. Men någon bebis är inte på väg kan jag meddela, utan jag springer runt här hemma precis som vanligt. Jag solar, plockar maskrosor och målar. Vi får hoppas på imorgon antar jag... 

(null)


Helgen tillsammans med Daniel!

Skrivet den: 2018-05-06 kl. 18:16:18 / Kategori: That is that
Denna helg har förutom en massa sol innehållt en massa mys med Daniel. Vi har umgåtts dygnet runt och bara njutit. Vi har fixat i trädgården, varit och kollat på fotboll, solat, lunchat, vilat, fixat och massor annat samtidigt som vi inte gjort något alls och bara vilat. 

Förhoppningsvis var detta sista helgen bara vi två också på ett tag, men vem vet :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Gammal beprövad metod

Skrivet den: 2018-05-04 kl. 18:23:45 / Kategori: That is that
För en lite mer än 31 år sedan åkte min mamma och kollade på pappa när han spelade match. På vägen hem fick hon sedan stanna bilen för då kom första värken och sedan jag x antal timmar senare. Så jag testar hennes metod och åker och kollar på Daniel när han ska spela fotboll denna soliga fredagskväll. Lilleman har full rulle i magen just nu dock. 

Visserligen hade mamma gått över en vecka vid det laget men önska mig (och Daniel) lycka till ändå ;) 


Update: inga värkar och matchen slutade 1-1..

(null)



Senaste projektet

Skrivet den: 2018-05-04 kl. 11:47:24 / Kategori: Huset 2018
Med hus har man alltid att göra fick jag höra. Och det har man definitivt :) speciellt om man köper ett äldre hus också. 

De större projekten ligger lite på is just nu när det kommer till att renovera (shoppar gör vi fortfarande alldeles för mycket) men jag har lite småprojekt. Just nu håller jag på med trästolarna som jag skrivit om innan. Jag hittade den tredje förresten. Så två stolar är målade med färgen stone slate (väggfärg från rusta) och en har fått en ny sits från ikea också. Här är före och efterbilder :)

Nästa steg är komma på var jag ska sätta dem någonstans sen.. 

(null)

(null)



Födelsedagspresent

Skrivet den: 2018-05-03 kl. 16:38:00 / Kategori: That is that
Daniel var i Stockholm när jag fyllde år förra veckan (bättre att han missade min födelsedag än lillemans). Men så fort han kom hem på fredagskvällen fick jag min födelsedagspresent. En kånken från fjällräven!! Så fin! Jag har länge saknat en ryggsäck vilket känts konstigt eftersom jag älskar utflykter. Och nu har jag den bästa i snyggaste färgen! Den invigdes redan dagen efter när vi skulle på fotboll :) 

Tack älskling!! 

(null)

(null)

(null)


Baka baka liten kaka

Skrivet den: 2018-05-02 kl. 22:14:32 / Kategori: That is that
Jag hade en mor som förbarmade sig över sin uttråkade dotter idag. Hon visste väl att jag skulle bli lätt rastlös och kände mig lite osäker inför det här med "ledigheten". Så hon kom och bakade med mig. Det blev ju inga kanelbullar hemma hos Alex den söndagen för några veckor sedan, och kanelbullar ska det finnas i frysen hos en riktig husmor. Så vi bakade kanelbullar, pippikakor och muffins (hälften med blåbär i, hälften med choklad). Allt finns nu i frysen så det alltid finns fika sen när folk ska komma och hälsa på. Mysigt värre, både själva bakningen och tanken på att ha hembakat på lager :) 

Nu ska jag bara försöka glömma bort att det finns där, annars går den här gravida kvinnan bananas!! Fast smakat har vi såklart gjort. 

Inga bilder på de färdiga kanelbullarna, vilket är lite synd för det ser alltid så underbart ut med alla nygräddade bullar i en enda stor hög. Och jag var inte snabb nog med kameran vid muffinsen heller, för där har vi redan nallat en :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Mammaledig dag 1

Skrivet den: 2018-05-02 kl. 13:33:04 / Kategori: That is that
Jaha då har mammaledigheten börjat. Idag har alla jobbat igen medans jag är kvar hemma. Det behövs nog några dagar till innan jag är mer avslappnad, å andra sidan kommer jag förhoppningsvis få att göra snart. 

Framåt lunch blev jag rastlös efter att ha målat två stolar, tagit rundan med maskrosplockaren och sedan sopat uteplatsen. Lunchen intogs i solen, där snackar vi lyx. Det negativa var bara att jag behövde laga den själv ;) Å andra sidan fick jag något att göra! 

Vädret är på min sida idag och fortsätter det såhär så kommer brännan bli grym i år. (På framsidan av kroppen i alla fall, har svårt för att sola rygg/baksida, haha) 

(null)


”Sista veckan”

Skrivet den: 2018-05-01 kl. 20:30:38 / Kategori: That is that
Nja, tror ju inte det kommer vara sista veckan, men vi hoppas. Jag är redo när lilleman är det :) 

(null)


RSS 2.0