99 dagar kvar

Skrivet den: 2018-01-28 kl. 19:43:43 / Kategori: That is that

Vi har nu under hundra dagar kvar innan mini. Är tanken iaf, lär ju inte stämma ändå och jag räknar med minst 106 dagar till ;) 

Däremot har jag känt av lite i rygg och framförallt i bäckenet. Det känns en del när jag gått här hemma nu ikväll så försöker stanna i soffan. Däremot har jag gått väldigt mycket nu i helgen så beror kanske lite på det. Får hålla mig till gymmet istället, haha! Å andra sidan så är det kanske dags eftersom jag hittills mått äckligt bra och inte tvekat inför att berätta för alla hur bra jag mår så karma såklart. 


(null)


Friluftsliv

Skrivet den: 2018-01-27 kl. 16:28:25 / Kategori: That is that
Idag stod det utflykt på schemat! Jag och syrran skulle grilla korv. Platsen för detta bestämdes dock aldrig och ändrades medans vi körde också. Vi vände faktiskt bilen inte mindre än tre gånger :)  Till slut hamnade vi på utflyktsplatsen uppe på Balsberget. Under promenaden dit ( ca 2 km ) sken solen på oss och vi byggde upp förhoppningarna ordentligt. Lyckligtvis inte i onödan, för Gud så härligt där var. Vi var varma också efter vår walk och startade grillningen utan jackor. Den 27 januari... Vi njöt av utsikt, sol, sällskap, frisk luft  och nygrillad korv och pratade väldigt mycket om varför man inte gör sånt här mer! 

Efter korven plockades det också fram kanelbullar innan vi började vandringen neråt igen. Helt underbart! Det kan inte sägas för många gånger, underbart! 

Och nu ligger jag nyduschad nerbäddad i sängen en liten stund innan lördagskvällen sätter igång :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


V. 26

Skrivet den: 2018-01-23 kl. 06:17:17 / Kategori: That is that
Veckorna rullar vidare och idag går vi in i v.26. Och samtidigt som veckorna "gjorda" blir fler blir ju veckorna kvar färre. Jag börjar bli allt mer sugen på att börja handla saker till den där inne i magen men har bestämt att hålla mig tills vi flyttat till huset och så får det bli! Med den enkla logiska förklaringen att annars får jag ju hålla på att flytta extra mycket saker sen. 

Magen ser inte alls lika stor ut på bild som i verkligheten. Och den känns mycket mycket större :) 

(null)


En bra helg!

Skrivet den: 2018-01-21 kl. 20:12:21 / Kategori: That is that
Helgen är slut, igen. Varför går dessa dagar så fort?! Men känslan av att vilja vara ledig lite till ger mig hopp om att jag inte kommer gå under av rastlöshet under mammaledigheten. Jag klarade av sommaren utan problem, eller hur? ;) 

Denna helgen har det inte hänt så mycket faktiskt. Mysig middag med tjejerna i fredags, en promenad i Åhus (kommer bli många sådana när man återigen bor i Åhus) och släktkalas, för att sedan köra mysig sovmorgon, handla, träna och tvätta idag. Vi avslutade genom att ha mysig tacomiddag bara vi två nu på kvällen. Daniel är på extra gott humör eftersom han får kolla på Capitals (NHL) ikväll. 

Förresten, lägenheten är såld. Den sålde vi i onsdags :) och den var ju faktiskt med i tidningen i måndags, på framsidan och allt! 

(null)

(null)


I träningens tecken

Skrivet den: 2018-01-18 kl. 18:27:47 / Kategori: That is that
Denna dag har gått i träningens tecken. Jag började dagen med en timme med Adam. Han hade ett nytt pass till mig som kändes superbra. Jag tror till och med att jag kanske har lite träningsvärk imorgon. 

Adam har dessutom mammaträning en timme i veckan på gymmet nu under våren. Så jag tänkte ragga ihop alla gravida jag känner så att gruppen fortsätter till hösten för då vill jag gå!! 

Efter en arbetsdag är jag sedan tillbaka på samma ställe. Då gymväskan lämnas på gymmet efter PT-timmarna var jag tvungen att gå och hämta den och jag tänker ju inte gå till gymmet utan att träna också. Så därför sitter jag nu på cykeln (den där slappa med armstöd, fungerar bäst med magen) och tänkte ta en 20-30 min här. Målet är att jag ska klara hela tiden utan att behöva ta en kisspaus ;) 

Kroppen för övrigt känns bra men svagare. Dock inte svag. Inga gravidåtkommor förutom den växande magen (samt rumpa och höfter då med såklart). Jag kan inte hålla samma tempo vid promenader som tidigare utan det går lite långsammare. Jag känner mig som vanligt helt enkelt förutom på morgnar och kvällar när någon knuffar lite inifrån. 

(null)


V. 25

Skrivet den: 2018-01-16 kl. 19:54:35 / Kategori: That is that
Då var vi inne i vecka 25. 15 kvar.  Såhär står det i appen

(null)

(null)

Jag mår fortfarande hur bra som helst och har precis kommit hem från gymmet. Magen växer så det knakar och jag misstänker att fler kroppsdelar följer efter tyvärr men skit samma :) Jag har också börjat vänja mig vid rörelserna i magen som jag inte gillade i början. Så vi kör på! Nervös!!

Skrivet den: 2018-01-13 kl. 14:16:51 / Kategori: That is that
Idag har det varit första visningen för lägenheten och jag är så spänd/nervös. Vi har städat och fixat både igår och imorse och lägenheten kunde inte varit mer redo för att visas upp, haha! Så fin att jag vill köpa den själv! Tänk om man kunnat få både huset och lägenheten på något sätt! 

Jag smet iväg på lunch med familjen när här var folk (skit vad nyfiken man är på vilka som varit här) Bara Burgare kan rekommenderas till lunch om man är sugen på en god burgare på enklaste sätt. 

(null)

(null)


Gravid, viktuppgång och träning

Skrivet den: 2018-01-11 kl. 20:17:03 / Kategori: That is that
Detta är något jag funderar mycket på. Jag har ju min egen form av vikthets som visar sig med jämna mellanrum och jag är snabb på att klaga på min kropp och på hur den ser ut. Jag tycker sällan att den är speciellt bra. Känslan av dålig kropp går ihop med känslan av dålig disciplin som jag ibland tycker att jag har, ungefär som sluta gnäll och ta dig samman och gör något åt det. Jag har mycket fokus på min kropp helt enkelt. Både hur jag ser på den, men också vad andra tycker. Massor av hjärnspöken!
 
Nu, som gravid är utgångspunkten en annan. Jag kommer ju att gå upp i vikt. Jag kommer inte kunna utmana mig själv i gymmet. Jag kommer inte se ut som jag gjorde innan. Detta ska accepteras samtidigt som jag ska ha koll på läget och inte gå bananas, åt något håll. Jag måste vila när jag behöver det men också röra på mig. Jag måste äta mer varierat, tillåta mig gott men inte överdriva. Allt jag äter påverkar ju lillen. Jag har också stora förväntningar på hur jag kommer se på min kropp efter graviditeten. Kanske kommer jag äntligen kunna tycka om min kropp för vad den är och vad den har gjort och gått igenom. Kanske ska jag få älska den hur den än ser ut!
 
Samtidigt som jag tycker det är jobbigt att jag kan göra mindre och mindre när jag håller på att bli större och större så kan jag inte klaga. För jag mår hur bra som helst! (Ta i trä, såklart) Och jag har "läget under kontroll".  Men jag skulle också vilja säga att det räcker nu. Dumt, för jag är inte ens i närheten, haha! 

Konstiga tankar bara. 

(null)Bilder från under ytan

Skrivet den: 2018-01-09 kl. 07:21:57 / Kategori: Bali 2017
Tänkte dela med mig av bilderna från under ytan på Bali. Ja, några är ovan ytan också. Det var verkligen underbart att snorkla där, och även om vattnet såg lite väl livligt ut ibland kändes det inte alls så när man var nere. Jag var heller inte lika bekväm i vattnet som jag brukar och om det berodde på mini i magen eller på att det var länge sedan vet jag inte. Kan också berott på att Daniel simmade bredvid mig på ett sådant enkelt sätt att jag blev grön av avundsjuka :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lägenhet till salu

Skrivet den: 2018-01-06 kl. 08:47:33 / Kategori: That is that
God morgon! Igår var en svettig dag för den här gravida kvinnan! Inte nog med att jag sprang upp och ner i lägenheten som en galning och fixade med grejer utan också för att vår lägenhet lades ut till försäljning. Så det var bara till att börja dela infon på alla sociala medier för att sprida detta så att de som ska lägga högsta budet inte missar den ;) 

Det är ju såklart det vi hoppas på, en grym (för vår del) budgivning som tar upp priset lite. Ju mer desto bättre så att vi kan renovera mer i huset. Det finns liksom en del hål att stoppa extrapengar i, haha! 

Jag har fått Daniel till att städa och rensa en del här hemma också. Igår var vi till och med på tippen en runda. Nackdelen är ju att det är så fint här hemma så jag vill knappt flytta! Tur huset är så fint. Bilderna på lägenheten är också helt underbara. Vem skulle inte vilja bo där liksom?! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Att börja dagen, typ..

Skrivet den: 2018-01-04 kl. 10:06:20 / Kategori: That is that
Tänk att få börja dagen med denna goding. Lite avis hoppas jag allt att ni blir. Men om jag då skulle berätta att jag inte alls startar dagen såhär utan att jag redan renbäddat, satt igång tre maskiner tvätt, vattnat blommorna och varit och kört en PT-timme med Adam innan min smoothie så är jag tillbaka på att bara vara dryg ;) Lediga dagar startar oftast såhär men sedan händer det inte så mycket mer.. 

Daniel har börjat jobba idag så vi går långsamt tillbaka till varadagen. Planen är att jag ska städa och fixa lite här hemma nu i två dagar innan vi tar helg igen. 

(null)


V.23

Skrivet den: 2018-01-02 kl. 13:58:04 / Kategori: That is that
Idag går vi in i vecka 23 av graviditeten och det betyder att lillen i magen är ca 27 cm lång. Jag testade med ett måttband, herregud alltså. V.23 betyder också att jag har på mig ett par gravidbyxor för första gången. Det köptes två par sådana i lördags då jag höll på att få panik här hemma efter två veckor i bikini. Känns konstigt men såå skönt :) 

Vi passade också på att åka på några ärenden idag. Ett stopp gjorde oss extra fattiga då vi var och beställde vagn, babyskydd till bilen och andra saker som behövs till dessa. Så mysigt att vara där tillsammans och välja ut grejer till vår familj <3 

(null)

Lång tid kvar, men just nu gör det inte så mycket för det händer en hel del ändå och livet är rätt underbart ;) 

Nytt år!

Skrivet den: 2018-01-01 kl. 10:36:25 / Kategori: That is that
Då var det 2018! Som jag ser fram emot detta år då vi äntligen ska få flytta in i vårt hus och senare i vår få träffa vad som än finns i magen! 

Trots det så gillade jag 2017 rätt mycket ändå :) Det blev flera grymma resor och jag hade min första riktiga sommarledighet. 

Året avslutades hemma hos Maria och Niklas med en blandning av trevligt folk, de flesta par. Alla skulle förbereda en rätt och en drink vilket betydde fem rätter och lika många drinkar. Tre gravida var vi också så jag var i gott sällskap. Vi åt och åt och åt. Utan att planera det hade vi lyckats med en riktigt bra mix som innehöll smörgåstårta, soppa, paj, kötträtt, quesadilla och sedan efterrätt. Vi var klara med maten precis innan tolvslaget där vi gick ut och firade in det nya året. 

Hemma vid halv fyra, det symboliserar väl en bra kväll? ;) Bilder är det dock dåligt med. 

(null)


RSS 2.0