Julen kommer långsamt

Skrivet den: 2018-11-30 kl. 20:33:18 / Kategori: That is that
Långsamt, långsamt flyttar julen in hos oss. Det är tufft att julpynta med sömnbrist faktiskt, haha! Det går inte fortare av att det är första julen i huset och vi inte var vi ska ha saker, eller ens vilka saker vi ska ha! Julen får helt enkelt växa fram under decemer månad :)

Jag har satt ihop adventsljusstaken, satt upp ljusstakar i fönsterna och några få detaljer i vardagsrummet, men inte så mycket mer. Några julstjärnor i fönstret. Däremot har jag och Elliot spelar julmusik och dansat en del! 

(null)

(null)

(null)

(null)


Sune

Skrivet den: 2018-11-29 kl. 11:01:16 / Kategori: That is that
Idag har Sune namnsdag. Elliot heter Sune efter min morfar som inte längre finns hos oss. Men redan långt innan Elliot fanns hade jag bestämt att min son skulle heta Sune och Daniel hade inte så mycket att säga om det :)


När jag såg namnet i tidningen idag slogs jag av hur glad jag är över att Elliot får dela namn med min morfar. Men jag blev också ledsen för att de aldrig fick träffas. Jag önskar att jag hade fått se dem leka och skratta tillsammans. Och morfar gråta en skvätt, för sådan var han, alltid nära till glädjetårar. 

Idag saknar vi morfar och njuter av Elliot <3 

(null)

(null)


Spontanitet

Skrivet den: 2018-11-24 kl. 23:58:50 / Kategori: That is that
Tänk att man fortfarande kan vara lite spontan! I torsdags skickade Felicia om vi skulle fika. När tänkte hon? Jo, en och halv timme senare. Det lyckades jag inte riktigt med, Elliot sov ju, men 1h och 45 min senare var vi inne på C4-shopping och fikade. Ärligt, hur coolt är det inte att kunna vara så spontan? Och Felicia är ännu grymmare, med två små. 

Att sedan hitta dessa bilder på Juni och Elliot gör en inte mindre glad :) Juni ville hålla Elliot, något som hon vill göra varje gång vi träffas  sedan Elliot föddes. Men i torsdags upptäckte vi att han var lite för stor för det nu. Det fungerade dock lika bra att sitta bredvid :) 

Tack för att ni är ni <3 

(null)

(null)

(null)


Brum brum

Skrivet den: 2018-11-21 kl. 18:35:24 / Kategori: That is that
I måndags, på halvårsdagen, kom mormor bärandes på en stor kartong. Elliot skulle såklart ha en brum brum (tut-tut) att springa runt i här hemma. Springer gör han inte riktigt än kanske men han börjar gå lite smått i alla fall. Och dansar loss när han kommer åt de knapparna :) 

Och för varje dag blir han mer och mer lik sin pappa tycker jag. Det är så konstigt det här med vem han är lik eftersom jag bara såg mig i honom tidigare! Att det kan svänga så:) 

(null)

(null)

(null)

(null)


6 månader

Skrivet den: 2018-11-19 kl. 19:31:32 / Kategori: Elliot
Idag är vår kille 6 månader. För ett halvår sedan förändrades våra liv totalt när Elliot kom till världen. Och det är världens största klyscha, men gud vad tiden gått fort! Vad hände liksom? Veckorna flyger verkligen förbi, alldeles för fort. 

Som jag älskar mina dagar med honom här hemma. Att se honom växa och utvecklas hela tiden. Att mysa tillsammans och hitta på saker. Efter nyår är det Daniels tur att njuta. I två månader får han vara hemma innan jag tar tillbaka Elliot och ledigheten. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Stångby

Skrivet den: 2018-11-16 kl. 19:48:13 / Kategori: That is that
Även denna fredag har Daniel varit ledig från jobbet. Lyxfredagar verkligen! Även denna fredag spenderades söderut, men istället för att åka hela vägen till Malmö stannade vi i Stångby för att besöka Elliots faster och kusiner. Där lekte vi massor, åt lunch och gick till lekplatsen. Det är så roligt att se hur Elliot och Oliver interagerar med varandra nu och det ska bli så roligt att följa dem och Valter genom livet :) 

Eller, dagen startade faktiskt på CSK där en läkare skulle kolla på Elliots tungband. Trodde vi.. Med vårt godkännande så gjorde de mer än bara tittade, och tungbandet klipptes. Läskigt för oss alla men vi överlevde. Jag var sjukt tuff innan, "saker som måste göras, även om det är tufft", inte lika tuff på plats (tack gode gud för att Daniel var med), för att bli tuff igen när vi gick därifrån " hade jag varit själv hade jag ju löst det". Elliot var såklart ovetandes innan, ledsen under och en stund efter, men som vanligt resten av dagen. Kanske ovanligt gnällig nu på kvällen så han har fått lite alvedon. Hoppas han (och vi) får sova inatt. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Inte igen

Skrivet den: 2018-11-15 kl. 22:37:20 / Kategori: That is that
Den här kvällen var ett tag skrämmande lik hotellnatten och jag var riktigt nervös. Därför satte jag på mig selen och började gå med honom här hemma samtidigt som jag skickade Daniel i säng. Någon av oss måste sova för att tillsammans fixa en all-night. Nu verkar det inte bli så, utan lillkillen har somnat på mitt bröst. Så i skrivande stund ligger jag på soffan med min bebis och vet inte om jag ska ligga kvar här, eller lägga honom i sin säng och därmed riskera ett uppvaknande och fortsatt skrikande. Vi får se hur jag gör ;) 

Annars har vi haft en supermysig dag med promenad och besök på mitt jobb. Elliots mormor kom i eftermiddags för att hjälpa mig laga lite mat till vår kille :) både kyckling och köttfärs finns nu i frysen tillsammans med grönsaker och fruktpuré. Från och med måndag ska vi FÖRSÖKA få in rutiner på lunch med. Det fungerar superbra med gröten på kvällen så håll tummarna. (Problemet ligger väl i att vara hemma varje lunch eftersom vi alltid är iväg på något.) 

Tack för hjälpen idag mormor! 

(null)

(null)

(null)

(null)

 

Sitta fint

Skrivet den: 2018-11-13 kl. 22:07:01 / Kategori: Elliot
I söndags, på farsdag, satt jag och Elliot och lekte på hans rum. Helt plötsligt satt han själv! Lite ostadigt och inte någon längre stund, men satt gjorde han. Sedan dess har vi suttit och lekt många gånger så nu sitter han ännu bättre, fast kan inte kalla det bra än. Man får fortfarande vara med när han välter ;) 

Men att sitta bockar vi av på den 11/11 <3 

Bilden är från en film så därför inte den bästa. 

(null)


Gick inte alls!

Skrivet den: 2018-11-13 kl. 21:53:17 / Kategori: That is that
Den där hotellnatten... gick inte som planerat, minst sagt! Vi fick inte någon god natts sömn utan Elliot bestämde sig för att skrika i fyra timmar för första gången någonsin. Vi var uppe mellan 23 och 03. Skrek gjorde han inte hela tiden, men ett bra tag som kändes som en hel evighet. 

Vi tror att det var magen som spökade. Detta släppte sedan, under hotellfrukosten såklart ;) Så mitt i den fick jag springa tillbaka till rummet och byta blöja. Så det var den frukosten! 

Det kan alltså bara gå bättre nästa gång :) 

Trots viss sömnbrist hade vi en mysig dag i Malmö sen. Jag och Elliot sov två timmar efter frukosten med så vi var pigga och glada :)

(null)


I Malmö

Skrivet den: 2018-11-08 kl. 22:31:46 / Kategori: That is that
Idag var det dags för Malmö att spela i Europa league igen. Och inte kl 21 på kvällen utan på den lite snällare tiden 18.55. Därför kände vi att det var en match som passade oss. Sagt och gjort, till Malmö åkte vi. 

Och där är vi också kvar. Efter matchen (vi gick 15 min innan slutsignalen idag, Elliot somnade inte och tröttnade därför till slut) åkte vi inte hem utan checkade in på hotell istället. Det kan vi kalla lyxkänsla. Daniel är ledig imorgon så vi ska gå runt i Malmö och shoppa lite med innan vi kör hem igen. Men först hoppas vi på en god natts sömn och en grym hotellfrukost! 

(null)

(null)

(null)

(null)


Så många first!

Skrivet den: 2018-11-05 kl. 20:48:23 / Kategori: Elliot
Helgen har innehållt så många first för vår lille kille. Vår lille kille som närmar sig 6 månader, herregud! 

Vi började i fredags med att flytta spjälsängen tre meter så att den nu står på Elliots rum och inte i vårt sovrum. Där har han sovit sedan dess :) Detta fungerar väl helt okej, men från klockan 04 eller 05 hamnar han i vår säng då det är svårare för honom att somna om utan lite närhet. Men vi jobbar på det! 

I lördags bytte vi ut liggdelen i vagnen till sittdelen. Han har inte klagat på liggdelen utan trivts väldigt bra i den, men han börjar helt enkelt bli för stor (tung). Och än så länge trivs han väldigt bra i sittdelen också ;) 

Och till helgens sista first. I söndags sken solen så efter att hela familjen sovit frukost tillsammans gick vi till närmsta lekplats för att testa gunga. Även här var vår kille en stjärna och han gillade nog att gunga. Föräldrarna njöt också över att kunna bestämma när det var dags att sluta gunga och gå vidare, vilket vi säkert inte kommer kunna göra på samma enkla sätt när han blir större. Tillsammans testade vi rutschkanan också innan besöket var slut för denna gång! 

(null)

(null)I vardagsrummet

Skrivet den: 2018-11-02 kl. 11:20:44 / Kategori: Huset 2018
För ett tag sedan postade jag ett inlägg om hur det såg ut i vårt vardagsrum. Jag hade fastnat och inte riktigt kommit vidare. Den biten har heller inte varit i fokus under sommaren, utan då gjorde vi massor av annat. Jag älskar att vi kan ha ett bord stående såhär med åtta stolar runt. Under de senaste veckorna har jag tagit tag i inomhus-delen igen. Köpt ljusstakar, flyttat runt blommor, satt upp spegel, tavlor och lampan. Så nu ser det ut såhär: 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0