Utflykt

Skrivet den: 2019-03-28 kl. 22:49:29 / Kategori: That is that
Igår var mormor på besök och ville åka på utflykt. Men då Elliot suttit stilla i både bil och vagn halva dagen var vi inte så sugna. Snabbt bokade vi in idag istället, för har jag någonsin tackat nej till en utflykt?! 

Vi åkte till Pulken och kollade på tranorna. Jag har varit där en gång innan för några år sedan men det var mammas första gång. Gud vad många där var! Över 10 000 tranor var på plats vilket var 9 000 fler än förra året. Fåglarna är verkligen stora och det känns lite löjligt att säga det, men deras enorma samling är riktigt cool. Det var roligt att se! Där var också massor av fågelskådare och samtidigt som vi kom dök det även upp en turistbuss, haha. Solen sken på oss denna eftermiddag, helt underbart. 

Elliot, ja han tog det hela med ro. Jag pallade inte släpa med vagnen, speciellt inte då jag var osäker på terrängen. Så det fick bli selen istället vilket gav mig en viktväst på ca 11 kg, perfekt! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Min badkruka!

Skrivet den: 2019-03-27 kl. 22:09:13 / Kategori: That is that
Nu har babysimmet dragit igång igen. I höstas gick vi steg ett och två men tidigare i våras blev det inget. Nu har vi börjat igen och vi går steg två en gång till. Tiderna passar oss bättre och det är inte så stor skillnad. 

Det tråkiga är såklart att vi inte går med samma härliga gäng som tidigare och det är en större grupp. Vi har också en annan instruktör nu. Och jag vet inte om det är uppehållet som spelar roll, eller att jag inte är lika trygg här och mer osäker, men Elliot tycker inte det är alls lika roligt att bada längre. Han har varit totalt ointresserad av att simma, leka med leksaker eller dyka. Det sistnämnda hoppade vi över några gånger. Nej, han vill mest vara i min famn och gosa. Vi får se om det släpper efter några gånger, annars struntar vi i det. Jag som trodde vi skulle briljera eftersom vi redan gjort allt en gång innan, haha.

Vilken tur att han tycker om att bada här hemma i alla fall :) Jag önskar ni hade kunnat få se hur han står och trampar och väntar otåligt på att Daniel ska bli klar så vi kan bada. Sötaste rumpan jag vet! För att inte tala om den runda goda magen! 

(null)

(null)


1000 steg

Skrivet den: 2019-03-24 kl. 20:26:11 / Kategori: Elliot
Nu går han minsann! Imorse började Elliot släppa bordet och gå några ordentliga steg mot mig. Dessa fångades på film och spreds snabbt på instagram och snapchat, haha. 

Efter en runda in till stan fortsatte vi sedan att träna och nu går han runt här hemma hela tiden :) jag är så stolt över honom så jag vet inte var jag ska bli av. Han är så duktig och så otroligt söt när han traskar omkring.

 Att gå: 24/3 -2019 

(null)

(null)

(null)

(null)


Rocka sockan!

Skrivet den: 2019-03-21 kl. 21:24:25 / Kategori: That is that
Idag har vi rockat sockan, jag och Elliot. Det har också varit helt underbart att se engagemanget på olika sociala medier. Eftersom jag (i vanliga fall) arbetar med barn vet jag hur mycket vi pratar om allas lika värde oavsett hur vi ser ut, vem vi tycker om eller var vi kommer ifrån. Barn är ibland mycket klokare än många vuxna om just att acceptera olikheter och att alla är värda lika mycket.

Vi har haft en mycket mysig dag här hemma även om jag var lite rädd för den när jag vaknade. Vi har inte haft något planerat alls på hela dagen. Inte förräns mormor kom vid fem-tiden och jag stack iväg på pass. Men Elliot har varit en ängel idag verkligen, och vi träffade en hel del folk på morgonpromenaden faktiskt. 

Tack världens bästa mormor som hjälper oss så mycket när jag ska träna! Tror jag hade blivit galen annars! 

(null)


Tio månader!

Skrivet den: 2019-03-19 kl. 20:48:21 / Kategori: That is that
Idag är vår kille 10 månader. Detta firades med besök av både farfar och farmor, men vid olika tidpunkter. Äntligen är de hemma hos oss igen! Och har vi tur har de tagit solen med sig hem. 

Elliot firade med några steg till och även med en bra natt. Han har sovit på sitt eget rum hela natten med bara ett uppvak där jag fick hjälpa honom att hitta nappen. Tyvärr är han fortsatt svårare att lägga på kvällen, men det är lite nya rutiner som ska sättas nu så. Söt som socker när han sover är han i alla fall.

(null)

(null)


Eget rum - del 2

Skrivet den: 2019-03-17 kl. 22:19:02 / Kategori: That is that
Idag har vi flyttat på Elliots säng igen. Han sover mycket bättre på nätterna nu och har inte ätit på natten sedan i mitten av januari så det var dags för ett nytt försök. 

Läggningen var tuffare än vanligt, men vi är nog rätt bortskämda där ibland. Även igår var läggningen strulig så hur mycket som beror på att han ligger i ett annat rum nu vet vi inte. Det är ju klart att det påverkar till viss del. Jag har redan förvarnat Daniel på att om Elliot vaknar inatt och inte somnar om ganska omgående kommer jag inte lägga någon energi på det, utan bära in honom till oss i sängen. Nu är det nästan så jag längtar efter att sova nära min lillkille att jag skulle kunna gå och hämta honom redan nu :) 

(null)


Date

Skrivet den: 2019-03-15 kl. 17:48:58 / Kategori: That is that
Sakta men säkert har vi introducerat det här med barnvakt. Både mina och Daniels föräldrar ställer gärna upp när de kan och det kört ihop sig för oss med olika aktiviteter/galej/annat. Med tiden har det också blivit lättare att lämna Elliot och ovan nämnda har lite koll på kvällsrutinerna nu.

Ikväll är mina föräldrar inhyrda och tar hand om lillkillen och för första gången sedan Elliot föddes är vi iväg tillsammans en kväll bara vi två. (en tur till maxi räknas inte.) Daniel frågade i måndags om vi skulle gå på bio ikväll och man kan ju inte tacka nej när man blir bjuden på dejt :) Vi åkte till Bromölla och gick på bio. Den tidiga föreställningen, vi är ju ändå småbarnsföräldrar ;) 

(null)


Tre små steg!

Skrivet den: 2019-03-11 kl. 20:05:17 / Kategori: That is that
Vilken underbar start på veckan! Sooool!!! Den var ordentligt frånvarande förra veckan och jag var inte imponerad, men nu så. Snälla stanna! 

Med detta härliga väder fanns det bara en sak att göra på förmiddagspromenaden - stegen styrdes mot stranden. Där är så fint där nere och att få bo där vi bor är ren lyx! Genom att sitta ner i fem minuter med solen i ansiktet gav mig så otroligt mycket positiv energi. Solen har den effekten. 

Åter till rubriken. Lillkillen bestämde sig för att ta tre steg helt själv idag. Hemma hos mormor och morfar när de passade honom då jag var och tränade. Va fan!? Det var en äckligt stolt mormor som lämnade över honom till mig igen efteråt, haha. Jaja, han ska väl gå fler gånger ;) 

(null)

(null)

(null)

(null)


Mormor kan!

Skrivet den: 2019-03-08 kl. 22:44:37 / Kategori: That is that
Då Daniel flytt fältet och är på träningsläger hela helgen (plus att farmor och farfar flytt landet..) får mormor rycka in. Vid tre tillfällen denna vecka har hon tagit Elliot för att jag ska kunna träna. Nu verkar de visserligen ha väldigt roligt tillsammans så hon klagar inte speciellt mycket, men jag är så tacksam ändå. 

Ikväll var även morfar på plats och lekte lite innan jag kom hem med kinamat till alla (utom Elliot då). 


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Kompisar

Skrivet den: 2019-03-05 kl. 15:30:51 / Kategori: That is that
Idag kom fina vänner på besök. Harry och hans mamma dök upp precis innan lunch så vi åt tillsammans och hade sedan lekstund. Med andra ord, sitta på golvet och springa runt och jaga dem i två timmar :) 

Men så skönt att bara hänga och inte göra något speciellt. Speciellt när det inte krävs någon planering. Det ska bli roligt och se sen när pojkarna börjar leka mer med varandra. Då kanske vi mammor till och med kan fika eller något, haha! 

(null)

(null)

(null)

(null)


Ingen Elliot hemma

Skrivet den: 2019-03-03 kl. 20:09:51 / Kategori: That is that
I fredags när jag kom hem från vår fina middag med jobbet så fanns det ingen Elliot hemma. Han sov hos farmor och farfar för första gången. Det var också första gången jag var utan honom en hel natt. Jag var ordentligt nervös innan men det var ju helt onödigt. Elliot hade det hur bra som helst och även jag var rätt lugn och sov "gott" (kattjävel).

Tanken var från början att Elliots farmor och farfar skulle komma hit och passa honom eftersom både jag och Daniel skulle iväg. Sedan föreslogs det att han skulle vara hemma hos dem och att vi skulle hämta honom på lördag förmiddag. Min första tanke var panik! Men efter att vi (jag) funderat en stund lät det helt okej (vill ändå inte säga bra, haha). Det var väl bättre att testa när det inte behövdes "på riktigt" och när vi kunde komma på tre minuter om det behövdes. 

Så nu har jag och Elliot testat på det också, och det kan vi göra om tycker jag, Elliot, Daniel, farfar och farmor :) 

(null)

(null)

(null)

(null)


Lyxmiddag

Skrivet den: 2019-03-02 kl. 10:40:33 / Kategori: That is that
Cathrin firades igår med en ordentlig middag. Vi delades in i matlag och sedan förbereddes det en lyxmiddag utan dess like. Vår erfarenhet med de olika råvarorna och teknikerna gjorde resultatet extra spännande, men gud så roligt vi hade :) Och gud så gott det blev! 

PS: allt gjordes från scratch


Aptitretare: 
- Gurka med forellrom och dillolja
- Vaktelägg med tryffelelmulsion
- Oxtartare med ostron på jordärtskockschips

Huvudrätt:
Ankbröst med rotselleripuré, rödvinssås och inkokta päron 

Efterrätt:
Chokladmousse med salt kolasås, brynt smörkräm, brynt smörsponge och lingonskum

En mycket trevlig kväll!! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0