Tjockis på gymmet

Skrivet den: 2018-02-28 kl. 21:18:45 / Kategori: That is that
Jodå, den här tjockisen tog sig faktiskt till gymmet idag. Jag skrev till Daniel att jag funderade på att sticka till gymmet och direkt kom han på massa ärenden i stan till mig samtidigt så helt plötsligt var jag tvungen ;) Adams pass kördes igenom, och det kommer kännas i benen imorgon tror jag. Däremot är ryggövningarna lite väl mesiga tycker jag så får nog maila honom om det. 

Jag har annars en PT-timme kvar innan vi ska avsluta mitt abonemang. Därefter är det bara för mig att köra så länge jag orkar. Jag funderar starkt på att skaffa mig ett gummiband och de lättare vikterna att ha här hemma eftersom mina övningar just nu inte är så avancerade. Men hemma kan jag inte småsnacka med så många och vara lika social som på gymmet ;) 

Jag kör på så länge kläderna passar!

(null)


Utan internet och därför utan kanaler

Skrivet den: 2018-02-26 kl. 21:06:29 / Kategori: That is that
Nu inför flytten tänkte vi strunta i att beställa några tv-kanaler. Allt finns ju genom c-more, viaplay och Netflix ändå! Det mesta i alla fall. I fredags var det någon snubbe här och fixade fiber till oss (bra timing faktiskt) men tyvärr var det ju inte bara så lätt. Innan vi har internet måste vi beställa abonnemang och en router också. Och innan vi har internet har vi inga kanaler. Därför kom Daniel på vad han skulle köpa till mig i försenad julklapp. Idag kom han hem med ett Super Nintendo som jag snabbt plockade upp och " pluggade" in. Lika snabbt vann Daniel över mig i mariokart och nu måste jag öva på både det ena och det andra :) För vi har liksom inget annat att göra i huset, haha! 

(null)

(null)


Halv åtta hos Carro

Skrivet den: 2018-02-25 kl. 16:57:48 / Kategori: That is that

För lite mer än en månad sedan bestämde jag, Carro, Vera och Alex att vi skulle köra en egen version av halv åtta hos mig. För en gångs skull stannade inte våra planer vid just bara planer utan datum bokades in direkt. I fredags var det dags för första träffen hos Carro. Hon stirrade upp sig ordentligt innan och vi gick husesyn, precis som det ska vara. Menyn hade skickats ut på messenger dagen innan. 

Vilken mat hon bjöd på! Vi fyra brukar ändå vara bra på att att äta god mat tillsammans, men maten igår var på en ny nivå. Både väl genomtänkt meny, gjort från grunden och med snygga upplägg. 

Därefter röstade vi, klistrade igen kuvertet och Alex, som har nästa träff fick med dem hem. Vinnaren blir bjuden på restaurang i sommar :) 

Så glad över att vi gör detta!! <3 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Frukost i huset

Skrivet den: 2018-02-25 kl. 09:32:16 / Kategori: That is that
God morgon fina ni! 

Vi vaknade upp på bästa sätt i vårt hus imorse. Solen lyser rätt in i sovrummet och vi förstår varför de förra husägarna hade mörkläggningsgardin här. Nu gör det inte så mycket med vanliga persienner och att vakna i vackert solljus vid sju, men att i sommar vakna av samma solljus vid fyra känns inte lika lockande! 

Planen var sedan att äta en mysig frukost tillsammans så jag stack och köpte frallor och vi kokte ägg och hade oss. (Äggen blev löskokta och kladdade över hela bordet så stämningen var kanske inte på topp innan vi fått i oss första frallan, haha) Men sedan blev precis så bra som jag hoppades och vi planerade hur möbler skulle stå och vilka lampor vi ska ha var :)  

(null)


Helt slut!

Skrivet den: 2018-02-24 kl. 16:44:56 / Kategori: That is that
Denna gravida kvinna kommer inte göra många knop till. Jag är helt slut! Och det är säkert resten av sällskapet också, för idag har vi sprungit med möbler. Eller andra har sprungit med möbler, jag har sprungit med kassar och kört bil. 

Redan när vi fick huset den första februari hade jag planer på att vi skulle köra det stora lasset denna helg men efter hand som veckorna gick, och det enda vi gjorde var att måla allt vi kunde, kändes det svårt. Men så sent som i tisdags blev det bestämt att vi skulle ta de största grejerna i släpet idag. Det räckte med ett varv med släp och ytterligare två med bil och tryckeribilen innan det mesta var på plats. Plus att vi inte orkat ett runda till. 

Köket är rätt upplockat och sängen är ihopskruvad och bäddad, det är allt jag bryr mig om. Jag är inte säker, men tror att vi är Åhusbor nu, hihi! 

(null)

(null)

(null)

(null)


Sportlov och husrenovering

Skrivet den: 2018-02-20 kl. 23:23:41 / Kategori: That is that
Under de senaste veckorna har det inte varit mycket mer än jobb och husrenovering som hunnits med. Vilket självklart varit både roligt och energikrävande. Nu är jag däremot ledig en vecka vilket betyder att jag hinner med husrenovering och en del fritid också. Helt underbart att få ägna tid åt lite eget och nöjen också. Igår lunchade jag med Felicia och gick en runda på stan till exempel. 

Idag började jag dagen med timme med Adam. Gymmet har ju också fått läggas åt sidan lite, vilket gjorde att jag njöt extra idag när kroppen fick jobba. Ska verkligen försöka bli bättre på att komma dit. 

Därefter blev det huset igen där det målades ännu mer. Jag tar en del bilder hela tiden men våra framsteg är inte alls lika tydliga på bild som i mitt huvud. Jag ska försöka uppdatera er igen snart! 

(null)

En bild från gymmet imorse. Dessa bilder är ju sällsynta numera ;) 

David Batra

Skrivet den: 2018-02-18 kl. 07:08:10 / Kategori: That is that
God morgon fina ni! 

Här ligger jag vaken en tidig söndagsmorgon och kan inte sova mer. Min dygnsrytm är som den är och tidiga morgnar är min lott i livet tydligen ;) 

Ändå var jag uppe rätt sent igår. Med mina mått mätt. Jag och Daniel med sällskap var och kollade på David Batra igår som gästade stan och arenan. (Jag kommer verkligen sakna att bo så nära allt.) På biljetten stod det rad två och jag tänkte att det var rad två uppe på läktaren någonstans. Nejdå, det var verkligen rad två helt och hållet, så vi satt ju jättenära! 

Batra var superbra med en hög standard hela tiden. Efteråt jämförde vi lite med när vi kollade på Johan Glans. Glans hade fler kissa-på-sig-av-skratt-stunder, men också en del tabbar, medan då Batra höll en jämnare nivå innehållandes något blöt-i-byxan-moment.

Vi är i alla fall supernöjda med kvällen!! 

(null)

(null)

(null)

(null)


Från början till slutet

Skrivet den: 2018-02-16 kl. 19:23:20 / Kategori: That is that
Även denna vecka har flugit förbi i ett otroligt tempo och nu är det äntligen lov. 

Varje kväll har vi varit och målat i huset och kanske kanske ser vi ett slut med måleriet. Nu är det smågrejer kvar som lite fönsterkarmar och någon dörrlist. Även elementen ska få färg men den är ingen köpt ännu. Vi är då uppe i sex olika sorters vit färg. 

I helgen skickas också våra köksluckor och innerdörrar iväg för lackering, och kyl och frys kommer i början av nästa vecka förhoppingsvis. Listerna har kommit och de är väl nästa steg tillsammans med de tre skåp jag och Daniel har inhandlat på Ikea denna fredagseftermiddag. 

Ja, det rullar på helt enkelt :) 


(null)

(null)v 29

Skrivet den: 2018-02-13 kl. 07:29:05 / Kategori: That is that
God morgon fina ni!
 
Idag går vi in i v 29 vilket är helt sjukt. Jag har ju börjat titta en del på bebisgrejer nu och börjat förbereda mig i tanken på vad vi ska köpa, var vi ska köpa det och framförallt när jag ska få åka och handla :) Fast så länge lillens rum i huset inte är klart så kommer jag inte mycket längre än med tankar. Blivande Mormor och morfar jobbade i rummet senast i söndags med att måla lite och de är nog inte riktigt klara där ännu ;) 
 
Mini i magen är i alla fall ca 35 cm lång, från huvud till fot, och ligger någonstans mellan 1,2-1,4 kg. Enligt appen har han heller inte lika stor plats att röra på sig längre och det märks. I två, tre dagar nu har jag känt rörelserna mycket tydligare samt att de är långsammare och han känns utanpå magen på ett annat sätt. Mest känns han uppe mot högra sidan vid revbenen. 
 
Det har inte blivit mycket gym heller den senaste veckan då huset tar all vaken tid (plus en del energi) men kroppen känns fortfarande mycket bra. Den ryggvärk jag hade till viss del förra veckan är konstigt nog borta igen. Igår var stegen uppför trappan när vi kom hem ovanligt tunga men det går nog över det också ;) Mitt största problem är just nu hur länge min vinterjacka ska klara sig. Kommer det komma en sen vinter eller kan jag klara mig två veckor till?!? 
 
 

Ny vecka, igen

Skrivet den: 2018-02-12 kl. 07:28:59 / Kategori: That is that
God morgon!
I lördags var det en ledig dag. Igår, not so much! Dagen spenderades i huset där jag antingen hade en slipmaskin eller en pensel i handen. Alla föräldrar var där också och det målades verkligen hela tiden. Och det går framåt. Vilket gör att det börjar bli dags för mig och Daniel att planera nästa steg. Vad kommer efter målningen? 
 
Nu har vi en arbetsvecka framför oss där jag räknar ner dagarna till lovet nästa vecka. I need it! 
 
 
Det syns inte, men jag är faktiskt rätt glad under den där masken. Speciellt eftersom den där trappan faktiskt har fått sig ett första lager med vit färg! 

Ledig lördag

Skrivet den: 2018-02-10 kl. 13:41:50 / Kategori: That is that
Idag hade Daniel planer med fotbollslaget sedan en tid tillbaka så vi tog lite "paus" från huset. Lite färg och tillbehör har ändå inhandlats. Så när Daniel ändå är iväg har jag passat på att bjuda in mig själv till lördagslunch med övriga familjen. Sedan bjöd vi alla in lite fler också. Eftersom det även är Fotbollslördag så blev det pizza (och öl för vissa). 

Familjefejd nu med Tottenham-Arsenal på tvn :) 

(null)

(null)Vad ska jag med detta till?!

Skrivet den: 2018-02-09 kl. 06:23:14 / Kategori: That is that
Igår så kom ännu en body hem med posten. Nu har jag inte beställt mer och tänker väl inte göra heller. Resten får köpas när det börjar närma sig på rikigt. Men jag förstår inte riktigt vad de här små kläderna gör hemma hos oss! Att hålla i dem är en sådan otrolig känsla som nog aldrig kommer sjunka in. Jag kommer aldrig förstå att vi ska ha barn. 
 
Anledningen till att jag betställt från första början är att jag nu börjar få lite rabattkoder från olika bäbis-sidor. 100 kr här och 100 kr där. Annars är väl planen att börja beta av de där listorna på saker man behöver när vi är i Ullared. Och när vi är på plats i huset också kanske ;) 
 
 
 
 
 
 

Mitt liv just nu

Skrivet den: 2018-02-08 kl. 21:04:14 / Kategori: That is that
Jag har gått direkt från jobbet till huset varje dag denna vecka. Väl där har jag sedan fått sällskap av Daniel, mamma, pappa, eller hans föräldrar i olika konstellationer. Och vi gör såklart framsteg! Samtidigt som vi hittar mer att göra hela tiden. En blandning av hopp och förtvivlan ungefär, haha! 

Penslar och sandpapper har fått jobba, och vi likaså.  

(null)


Vad händer nu?

Skrivet den: 2018-02-06 kl. 21:26:35 / Kategori: That is that
Nu händer allt! 
På jobbet är det nationella prov för våra grymma elever samtidigt som vi har samtalsvecka och en av mina närmaste kollegor är på semester. Allt på samma gång. 

I huset arbetar vi vidare där vi ikväll har målat två tak och jag har skruvat sönder trappan lite för slipning och målning. Samtidigt håller vi på att söka efter rätt kyl och frys, leta offerter för våra köksluckor och fixar. 

Med mini går vi in i vecka 28 idag. Klumpen är nu över 30 cm lång och väger lite mer än ett kilo. Rörelser känner vi hela tiden och idag fick vi också hem vår första lilla (jättelilla) body som jag råkade beställa. Fnissade mest när jag öppnade paketet. Jag håller också på att fixa med försäkringskassan för att börja planera mammaledigheten på bästa sätt. 

Inte så konstigt att man är trött när man kommer hem på kvällen kanske? ;) 

(null)

(null)

(null)


En dag i vårt hus!

Skrivet den: 2018-02-04 kl. 17:00:49 / Kategori: Huset 2018
Igår gjorde vi inte så mycket i huset direkt utan det fick vi ta igen idag istället. Med vi menar jag mig själv, Daniel, hans föräldrar och mina föräldrar. För vi har fått massor av hjälp med att komma igång vilket uppskattas så otroligt mycket! 

Idag har alla lister på hela nedervåningen slängts ut (ligger på altanen) plus tre skåp från köket (ligger på tippen). Sedan har vi pappklätt alla golv där nere och skruvat bort alla elgrejer, fönsterkarmar och lampor. Väggarna i köket är också tvättade inför spackling imorgon. Jag och Daniel har även varit och kollat på ny kyl och frys även om det ligger 2-3 veckor fram i tiden innan vi beställer dessa. Nu ska vi bara räkna lite på det här med hur mycket färg vi behöver för att kunna köpa det i veckan och komma igång med målningen. 

Behöver jag säga att vi är helt slut!? :) Jag har i alla fall gjort en ny kategori för alla inlägg rörande vår renovering. I sista stund fick jag en påminnelse om att ta före-bilder så det har jag med gjort lite. Ska bli en rolig resa det här, och ännu roligare att kunna dokumentera allt :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)Älskar att träna!!

Skrivet den: 2018-02-02 kl. 23:10:50 / Kategori: That is that
Jag är väldigt allt eller inget. Med allt! All in or nothing at all. Så efter att inte varit på gymmet på ett tag blev det två dagar i rad. Känslan i kroppen från Adam igår var så underbar att när syrran föreslog gymmet ikväll istället för en tv-kväll var jag på direkt. 30 min på cykeln och sedan kördes passet igenom igen på bästa sätt. 

Kroppen känns ändå svagare än någonsin och det är en väldigt konstig känsla. Jag gillar den inte men gissar att jag får acceptera det ett tag till. 

(null)

(null)

(null)


Inte varje dag

Skrivet den: 2018-02-01 kl. 20:38:37 / Kategori: That is that
Det är inte varje dag man är på banken och skriver på papper för ett hus, men sådan dag var det idag! Nycklarna skramlade så fint i väskan sen. Så nu är vi husägare tydligen. Känns ungefär likadant som den här barngrejen, jag har inte fattat det ännu ;) 

Nu börjar arbetet på riktigt med. Det ska packas grejer, flyttas saker, målas en hel del och massor, massor MASSOR annat som ska göras. Måtte inte kroppen och mini protestera för mycket nu, för att stå bredvid och titta är inte min grej. (Men kroppen och magen kommer självklart först) 


(null)


Att starta dagen på bästa sätt!

Skrivet den: 2018-02-01 kl. 08:19:03 / Kategori: That is that
Efter en tuff helg med långa promenader och en ännu tuffare start på veckan med långa arbetsdagar och flera möten har jag inte riktigt varit i form. Kroppen har varit lika trött som huvudet och även om gymmet funnits med i planerna har det inte blivit så. (Vilket jag är helt okej med numera!) 

Men idag var Adam inbokad så denna torsdag startade på bästa sätt! Vi har kört igenom mitt pass och han har kollat tekniken och magmusklerna (fortfarande helt okej, fick till och med en extraövning där). 

Så energin är på topp igen, äntligen! 

(null)

(null)

(null)

(null)
RSS 2.0