Vad händer nu?

Skrivet den: 2019-02-28 kl. 21:23:20 / Kategori: That is that
Jaha, då har jag jobbat klart igen. För andra gången nu går jag på en längre ledighet tillsammans med Elliot efter att ha jobbat i två månader, och nu ska jag vara hemma till mitten av augusti. Lyxigt värre :)

Det finns så många sätt att göra på när det kommer till föräldraledigheten. Kanske hade det varit bättre om jag jobbat två-tre dagar i veckan och varit med Elliot resten, samt att Daniel gjort likadant, under en längre period. Det får vi aldrig veta antar jag. Men jag är en person som gör saker till 100%, annars blir det liksom inte bra. Ska jag vara på jobbet så ska det vara till 100%. Ska jag vara hemma vill jag ha 100% fokus på det. 

Jag hoppas också på att jag ska bli bättre på att uppdatera här igen med allt bus som vi hittar på här hemma :) 

(null)


Slut på ledigheten för den här gången

Skrivet den: 2019-02-24 kl. 19:50:27 / Kategori: That is that
Jaha, det var det lovet. Sportlovet är slut och imorgon ska jag jobba igen. I hela fyra dagar innan jag ger mig på en längre mammaledighet igen. 

Elliot har haft fullt upp hela veckan medans jag och Daniel har tagit det lite lugnare och bytt av varandra. Efter "grillningen" i måndags träffade Elliot vännerna Wenston och Lykke i tisdags. I onsdags hälsade han på Juni och Lykke i Tollarp och i torsdags åkte han och pappa till Stångby för lek med kusinerna och mys med faster. Det har också hunnits med bus med farmor, mormor och morfar. 

Jag har haft min första egendag hemma när killarna var iväg. Och börjat promenera lite igen, vilket jag hoppas kunna få rutin på igen. De första timmarna i trädgården för i år är också gjorda. 

Undras hur våra framtida sportlov kommer se ut :) 

Bilder från dagens promenad med mormor och morfar. Vilket väder vi haft hela helgen. Nu längtar vi verkligen efter vår!! 

(null)

(null)

(null)

(null)


Stark, starkare, starkast

Skrivet den: 2019-02-19 kl. 20:41:06 / Kategori: That is that
Idag är Elliot nio månader. Nio månader!! Vilket betyder att han varit lika länge på utsidan som på insidan. Det är också en dag jag tänkt mycket på angående mig själv. För hur ser kroppen ut såhär nio månader efter förlossningen?

Ärligt, så ser den likadan ut som den gjorde för tre månader sedan också, haha! Men jag är så tacksam för min kropp. Den som jag har kritiserat så mycket har ändå burit Elliot i 18 månader nu (för mammas famn är alltid bäst), och dessutom gjort det med bravur. Kanske är det dags för mig att inse hur stark den faktiskt är! Och att jag ska vara glad över att få vara frisk och må bra. Att kunna träna och röra på mig som jag gör. Att få känna mig stark! 

(null)

(null)

(null)

(null)
Sportlov

Skrivet den: 2019-02-18 kl. 14:11:04 / Kategori: That is that
Denna vecka är det lov! Det blir som en liten tjuvstart inför våren när jag ska vara hemma igen, men nu har vi lyxen att pappa med är ledig. Han har två veckor kvar på sin pappa-ledighet innan han ska börja jobba igen. 

Våren har också tjuvstartat för både i fredags, lördags och idag har solen visat sig från sin bästa sida. Nu är det att vara ute som gäller! 

Idag var planen att gå ner till stranden och grilla korv med Alex, Carro, pojkarna och hundarna. Det gjorde vi också förutom för den lilla detaljen att vi inte fick igång engångsgrillen. Helt otroligt! Istället åt vi upp efterrätten och gick tillbaka till Alex och stekte korven istället. Det får bli ett nytt försök senare i vår :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Alla hjärtans dag

Skrivet den: 2019-02-14 kl. 20:30:03 / Kategori: That is that
Idag är det alla hjärtans dag och jag har haft en helt underbar dag! 

Den började med att jag fick vakna av att klockan ringde och inte av Elliot. Jag smög upp utan att någon av killarna vaknade och hann både sminka mig och läsa tidningen innan lillkillen ville komma upp. Vi mös lite och mitt i gröten kom även pappa upp på ett strålande humör då även han hunnit morna sig lite. 

Efter jobbet kom jag hem och möttes av underbara rosor. Gud vad glad jag blev, att han kan sånt min sambo :) Efter det stack jag och tränade (herregud vad kroppen mår bra av träning) och kom hem till choklad och fotboll. Svårslagen dag helt enkelt! :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)Lek på arbetstid

Skrivet den: 2019-02-12 kl. 19:41:27 / Kategori: That is that
Jag har sagt det så många gånger tidigare, och jag kommer säga det så många gånger till, men jag älskar mitt jobb! När jag hade jobbat i två veckor längtade jag tills jag skulle få gå hem och vara med Elliot igen. Nu, med mindre än två veckor kvar, vill jag stanna. Jag försöker redan hitta tillfällen att besöka klassen under våren, för som jag trivs. Och jag är så laddad inför hösten :) 

Idag har vi åkt skridskor. Förra året fick jag inte åka på grund av bebis i magen. Det tog jag igen i år. Superskoj!! 

(null)


Hemma, men inte sjuk

Skrivet den: 2019-02-08 kl. 11:19:09 / Kategori: That is that
Både idag och igår har jag fått vara hemma från jobbet. Inte för att jag är sjuk. Inte för att Elliot är sjuk heller, utan för att Daniel är sjuk. 

Han väckte mig natten mellan onsdag och torsdag och sa att han spytt och nog hade maginfluensa - sedan gick han och la sig där uppe. "Äh, han har bara ätit något olämpligt". Jag gick upp som vanligt vid halv sju men fick då lyssna till några nya kräkningar och det var bara att inse att jag inte skulle någonstans. Daniel har sedan dess varit symptomfri och piggnade till igår kväll. Men om det nu skulle vara magsjuka han råkat ut för ville jag inte ta med det till jobbet utan stannade hemma för att skydda mina kollegor. Det verkar som att jag och Elliot klarat oss, men jag vågar inte säga för mycket än. 

En speciell känsla att vara hemma från jobbet när jag inte är sjuk. Känns helt fel. Men det är väl bara att vänja sig inför framtida VAB. Eller kanske inte, det är ju sällan jag eller Elliot är sjuka. Snälla säg att han fått mitt imunsförsvar och inte sin mesiga pappas :) 

(null)


Lekt lite här hemma

Skrivet den: 2019-02-06 kl. 22:07:16 / Kategori: That is that
Precis efter jul beställde vi 15 m dekorplast på rean. Planerna ändras sedan och vi skulle inte ha de längre. Så den är nu min att göra "vad jag vill" med :) Men för en gångs skull vill jag skynda långsamt och fundera ordentligt innan jag gör något halvdant. Så jag har inte gjort något. Förrän nu ikväll. Jag satte dekorplast på en del av bänken i köket. Jag är supernöjd även om det inte blev så stor skillnad. Nu har jag bara en ordentlig utmaning med nästa bänkyta... 

Före
(null)


Efter
(null)


Ute i snön

Skrivet den: 2019-02-03 kl. 22:29:30 / Kategori: That is that
Äntligen kom det snö som inte regnade bort direkt! Då gäller det att passa på! Så efter att jag chockat kroppen med ett tabatapass på förmiddagen och vi ätit lunch tillsammans hela familjen gick vi bort till Elliots farmor och farfar. Där fanns kusin Oliver och vi gav oss iväg till närmsta backe. Pulkaåkning stod dock inte på schemat för alla. Några gungade hellre ;) Jag och Elliot åkte tre gånger tillsammans i alla fall med stor knuffhjälp av Daniel. 

Nu hoppas vi att snön får ligga kvar lite. Jag vill varken ha blask eller isbana nu. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Bara massa jobb!

Skrivet den: 2019-02-01 kl. 20:39:40 / Kategori: That is that
Det här med rutiner. Daniel har hittat riktigt bra rutiner med Elliot, och nu har han vågat ge sig iväg på lite äventyr också på dagarna med Stångby-besök och med en runda till sitt jobb. 

Jag har också hittat rutiner med jobb och Elliot-mys och träning. Idag har vi suttit på en intressant föreläsning hela förmiddagen och sedan slutade jag tidigt för extra tid med Elliot. 

Träningsrutiner - numera håller jag två pass i veckan på Actic. Ett tabatapass på måndagar och ett powerpass på torsdagar. En bra grund varje vecka som jag kommer långt med tycker jag. Blir det mer än så är det bonus, men jag och svärmor har nästan rutin på tisdagsträning här hemma också. Vårt egna hemmagym används flitigt numera :) 

(null)

(null)


RSS 2.0