Daniel my love

Skrivet den: 2010-08-31 kl. 22:42:56 / Kategori: ITALIA 2010
Jag och Sara upptäckte en sak i Rom. Efter flera dagars vandring lade vi märke till att alla Daniels tröjor var blå och vita. De flesta randiga, men alla i blått och vitt. Som de kan bli när man låter pojkarna packa själva. Ryktet säger att Thomas missade lite i sin väska också.
Hemfärdströjan var också blå och vitrandig men den hann vi inte få någon bild på.

SPRING!!

Skrivet den: 2010-08-31 kl. 07:49:08 / Kategori: That is that
 
Things in my head right now..

- Sjukt jobbig löpövning igår på träningen. spring 70 m på 15 sec, vila 15 sec, spring 70 m på 15 sec, vila 15 sec. Ni fattar. Hålll på tio min (20 löp) vila 3 min och spring tio min till (20 löp till) Det bästa med löpövningar är när de är slut. Då är man himla nöjd med sig själv!! Den känns idag, och de känns bra :)

- Daniel har nya jobbtider. De ska jobba massor av extra och det är riktigt långa dagar för honom just nu. Bra är ju att de får extra betalt, mer än vanlig övertid om jag inte minns fel. Frågan är ju vad jag ska få för ersättning? Jag kommer få en trött pojkvän. Så ansvaret på att allt görs här hemma ligger på mig och bara mig. Och som tack får man en överarbetad pojkvän som inte kommer orka med någonting. hmpf!!!

- Skolan har ju börjat, men jag vet inte alls vad jag ska tycka om de. för de första ska vi knappt vara där. Rädd för alla självstudier det kommer innebära. Och den där tentan på 10 hp lockar inte. Strulet med studentlitteraturen är precis som de brukar.

- En guldklimp i vardagen var Time Out igår. Ett riktigt roligt avsnitt där Stefan Holm är klockren på alla sätt och vis. Vi fick många skratt framför tvn och de tackar vi för.

Grown ups

Skrivet den: 2010-08-30 kl. 15:29:23 / Kategori: That is that

Gick med syrran på bio igår och hade de mysigt. Vi kollade på Grown ups med Adam Sandler m.fl. En härlig komedi om egentligen ingenting utom att man inte ska släppa taget om barnet inom sig och att man ska njuta av livet. Och ingen har dött av lite popkorn, hoppas jag ;)

En perfekt film för Vera och mig en regnig söndag.
Back to school..again

Skrivet den: 2010-08-30 kl. 07:49:54 / Kategori: That is that

Ny termin, ny kurs. Denna gången läser vi samhällskunskap med inriktning på Astrid Lindgrens värld. Jag har packat skolväskan med allt jag kan behöva. Tillsammans med en massa skönlitteratur som vi ska läsa och kurslitteratur som jag har beställt. Men jag börjar undra varför man aldrig lyckas beställa rätt böcker? Någon gång kan ju faktiskt de böcker man beställt innan skolan börjar vara dem vi ska ha först..? Tycker man..

Ja, jag tänker ju inte ta med mig Ceasar till skolan, han bara la sig på min väska när jag försökte ta en bild på mina fina skolsaker. Just nu häller Cissi ut alla sakerna ur mitt pennskrin, och hela grejen håller på att urarta här hemma haha. Om mina arbetskamrater bara visste hur många konsumpennor de finns i mitt pennskrin :)


 


Torre Argentina Cat Sanctuary

Skrivet den: 2010-08-29 kl. 20:37:53 / Kategori: ITALIA 2010

I Rom var vi på ett ställe som heter Area Sacra Di Largo Argentina. Där finns trappan där Ceasar dog. En spännande ruin faktiskt, med mycket historia bakom sig. Men I hörnet där fanns också ett så kallat katthem för hemlösa katter. Nja, tyckte jag och Daniel, inte mycket att kolla på även om vi är kattmänniskor båda två. Men vi blev nerlockade, och tur var det. Där träffade vi en kvinna som berättade om katthemmet för oss. Där fanns runt 200 katter och de kastrerade alla katterna och tog väl hand om dem. En katt hette Desi vilket fick mig att falla direkt. De hade också en liten shop där vi köpte en "tavla" eller vad man ska kalla de. Alla pengarna gick till katterna så något var man tvungen att köpa tyckte vi! Katterna var jättefina och inte alls äckliga utekatter utan hur snälla som helst. Stället var rent och fint och människorna som arbetade där frivilligt var trevliga och berättade hur roligt det var istället för att be om pengar eller försöka få oss att tycka synd om dem. En härlig upplevelse. Hade vi haft en dag till i Rom hade vi nog spenderat den här!!


trots omständigheterna..

Skrivet den: 2010-08-29 kl. 10:58:29 / Kategori: That is that
..så var jag bjuden hem till Vera igår för att fira hennes födelsedag. Hon är så snäll min syster. Vilket kalas, vilket kräftkalas. Vera bjöd på god mat, med nubbe till de. Det blev årets första och enda kräftskiva för mig så de var på med hattarna och ha sånghäftet i handen. Sällskapet kunde inte varit bättre och vi (Vera, jag, Carro E och Alex) låg dubbelvikta mer än en gång.

Jag kan inte mer än tacka för go mat och trevligt sällskap.jaha ja..

Skrivet den: 2010-08-28 kl. 06:37:50 / Kategori: That is that
Ska man ge sig på att vara ödmjuk nu eller..? Det är de som är de värsta med att slå syrran hela tiden. För även om de kanske var bättre än oss så hur man än vänder och vrider på de så vann vi. igen. Och jag är världens sämsta vinnare och syster just nu känns de som. För jag är så jäkla glad!! jag är så jäkla glad att vi vann. De betydde så mycket för vårt lag och vi kämpade verkligen som idioter där ute.

Matchen började med att båda lagen kände lite lätt på varandra. Sedan fick vi lägga oss i försvarsställning. Och tjejer, de är verkligen de vi gör bäst. Vi är jäkligt grymma på att försvara oss. Gud vet att vi har fått träna massor på de. Och försvarade oss gjorde vi. Inte förrän i sista kvarten lossade de då Alle två gånger inom loppet av två min kändes de som kom fri och rullade in ettan och tvåan. Jäklar vilket lyckorus!! Vera fick hål på Moa efter det men 2-1 stod sig efter ett otroligt jobb från mina tjejer. 


UNDERBART!! 

Glimåkra - Wä

Skrivet den: 2010-08-27 kl. 16:24:49 / Kategori: That is that
De må vara min syrras födelsedag, och de må ligga tvåa i tabellen medan vi.. inte gör de. Men ikväll kommer de gula få problem då de kommer en bunt orange taggade jävlar som tränade knuffar igår..Nu är de match!!

Synd man ska spela, annars hade man ju för första gången kunnat utnyttja de där säsongskortet man har ;)

Love u sis!!Grattis!!!

Skrivet den: 2010-08-27 kl. 09:22:09 / Kategori: That is that
Idag säger vi grattis till världens bästa lillasyster som fyller 21 år.  Grattis Vera!! världen sötaste, älskar dig!!

tillbaka till vardagen

Skrivet den: 2010-08-26 kl. 11:40:58 / Kategori: That is that
Det var en skön känsla att få somna i sin egen säng, men om jag hade fått välja hade jag hellre vaknat upp till bullret på Roms gator istället för byggarbetarna utanför vårt fönster. Idag har jag fixat med lite smått och gott, betalt räkningar och annat.

Välkommen hem Daniel och Desirée, ni har fått parkeringsböter!!!

När jag och tre fjärdedelar av familjen Olsson landat åkte vi till Åhus där jag lagade min favoritmat, hamburgare och majs. Sedan tittade vi på Änglar och Demoner och pep till varje gång de dök upp en kyrka vi varit i eller en staty vi sett i verkligen. Ja , samma morgon till och med. Men nu blir det till att återvända till vardagen och på måndag börjar skolan igen.

Filmen är från i tisdags när vi var inne på Colosseum. Så häftigt att ett foto inte riktigt kan förklara. Fast jag får öva på de här med att filma lite då jag försöker övertala Sara att vinka under tiden jag filmar, haha.

Sista frukosten..

Skrivet den: 2010-08-25 kl. 07:14:51 / Kategori: ITALIA 2010

Snart ska jag göra mig redo inför sista frukosten i Rom, för den här gången. Blandade känslor när man inte vill åka hem, men vill komma hem. Mina ben är lite arga på mig, haha. Daniel är redan på frukost, han ska ju med ett tidigare plan. Vilken mupp han är.

Tackar Rom och familjen Olsson för de här underbara dagarna!! Ett äventyr som bara ni förstår då man inte kan förklara vad vi varit med om. Tack!!

Rome

Skrivet den: 2010-08-24 kl. 14:23:13 / Kategori: ITALIA 2010

Nu är vi tillbaka på hotellrummet, Daniel och jag. Halvtidsvila. Även besöket på Colosseum var över förväntad och jag vill bara hem och titta på gladiator. Så jäkla häftigt att vara här. De gick inte lika bra med shoppingen. Lite för svettiga och oengagerade för att orka. Det blev en dyr glass istället. Och trots att vi gick på shoppingrunda gick vi förbi Piazza del Popolo, Fontana di Trevi och spanska trappan. Staden är underbar!!

Colosseum, idag smäller de

Skrivet den: 2010-08-24 kl. 08:21:30 / Kategori: ITALIA 2010
Idag ska vi göra de som jag velat göra sedan jag fick veta att vi skulle åka till Rom. Innan jag fick veta om allt de andra underbara som finns i denna stad. Vi ska besöka insidan av Colosseum. Ja, om allt går som planerat. Efter det ska jag och Daniel gå och shoppa medan de övriga i sällskapet ska till Castel Sant' Angelo.

Tänkte bjuda på bilder från hotellfönstret. Vi bor precis vid operan.
 


Hoppas allt är bra med folket där hemma. KRAM KRAM KRAM


Mysigt i Rom

Skrivet den: 2010-08-23 kl. 19:12:41 / Kategori: ITALIA 2010
Italien bjuder fortfarande på underbar mat. Daniel är uppe i fem pizzor nu. Thomas ligger på 4. Chatarina och Sara på en pizza, och jag ligger kvar på två. Däremellan har vi ätit massor av lasange, pasta och spagetti. Och en massa italiensk glass. Den är verkligen mums!!


The Vatican

Skrivet den: 2010-08-23 kl. 16:46:25 / Kategori: ITALIA 2010

Idag har vi besökt Vatikanstaten. Det blev taxi dit och vi var alla välklädda. Inga bara knän eller axlar. Vi var både inne uppe och nere i St. Peterskyrkan och vi besökte the Sistine Chapel. Att beskriva denna plats går inte. Iaf inte rättvist. Jag erkänner, halva anledningen tills att man ens går dit är för att man ska. Kyrkor är inte riktigt min grej i vanliga fall och det är verkligen inte Daniels. Men nu har även vi varit på St. Petersplatsen och uppe i the Dome of st. Peters. 551 trappsteg upp. Och lika många ner.
Någon som känner igen den här gubben?
Daniel högst upp i domenInne i the Sistine Chapel fick man inte fotografera. Men flera fotade som galningar och därför knäppte jag föriktigt av några med Daniels kamera också. Diskret och utan blixt. Där inne finns också Michelangelo kända målning av när Gud ger Adam liv.Chatarina 50 år!!

Skrivet den: 2010-08-23 kl. 08:13:09 / Kategori: ITALIA 2010

Idag fyller Chatarina 50 år. Själva anledningen till hela den här resan. Så idag ska vi åka taxi till Vatikanstaten och bara vara snälla vid Chatarina. Ikväll blir det fin middag.


GRATTIS CHATARINA

water water

Skrivet den: 2010-08-23 kl. 08:08:48 / Kategori: ITALIA 2010
Något som är helt otroligt här i Rom är att man kan dricka vattnet i fontänerna. Eller asså man tar de nya, inte de som redan finns där. Kanske rätt logiskt men tänkte vara övertydlig. :)  Iaf, känns konstigt att fylla flaskan från en fontän och sedan dricka de, men de är riktigt riktigt gott. Beror säkert på att man är så varm men vattnet är mycket godare än de på hotellrummet som jag inte dricker!! De drickbara vattnet i fontänerna är en del av att Rom är så mysigt. De är bara att tvätta händerna, fylla flaskan och skvätta lite i ansiktet. Härligt!! På bilden fyller Sara och Thomas sina flaskor i Fontana del Mosè.Fontana dei quattro fiumi

Skrivet den: 2010-08-22 kl. 21:28:29 / Kategori: ITALIA 2010
De fyra flodernas fontän. Känner ni igen den? Kanske ni som sett änglar och demoner. Just i den här fontänen druknar nästan en av kardinalerna i filmen. Hur som helst är fontänen väldigt fin och vattnet kallt. Dåliga bilder, förlåt. Kommer bättre en annan dag :) Nu ska vi sova för imorgon blir de äntligen Vatikanstaten.walking the streets of Rome, again

Skrivet den: 2010-08-22 kl. 17:54:11 / Kategori: ITALIA 2010

Jäkligt synd vi inte kollade upp hur långt vi gick idag. För idag blev de långt. Och inte är vi klara än då kvällens restaurang ska hittas. Idag har vi varit på andra sidan Tibern och myst bland smågatorna. Vi har också besökt Pantheon och Piazza Navona. Rom är den vackraste stad jag någonsin varit i. NYC är för alltid favoritstaden men här är slående vackert.


 

 


Compaq mini

Skrivet den: 2010-08-22 kl. 08:40:55 / Kategori: ITALIA 2010
Köpte ny datorn precis innan vi åkte till Rom nu. Eller ny och ny, jag köpte Saras lilla Compaq mini, men hon har haft den i mindre än ett år och jag är helt förälskad i den. Så liten och praktisk. Den kommer följa med mig på många resor, de lovar jag!! Nu ska vi ut och shoppa lite, de dör ingen av ;)Rome by night

Skrivet den: 2010-08-21 kl. 22:15:28 / Kategori: ITALIA 2010

Vissa saker ska ju ses i kvällsljus eller i mörker. Så efter middagen (Thomas pizza nr 3, Daniel står på stadiga 2) gick vi på en liten nattvandring. Colosseum by night är inte och leka med, men tyvärr kan denna syn inte förmedlas på bild. Också Fontana di Trevi var fin ikväll.


pizza ala Italia

Skrivet den: 2010-08-21 kl. 17:27:25 / Kategori: ITALIA 2010
Resans första pizza för min del. Den andra för Thomas. Sara och Chatarina ligger fortfarande på noll, medan Daniel också hade sin premiär under lunchen idag. Och det är skillnad, de måste jag säga. Kanske är det för att man sitter i Rom och äter den på en fin uteservering och det är runt en 30 grader varmt och man är omgiven av italienska. Eller så är det bara en annorlunda deg, vem vet ;)
Another day in Rome

Skrivet den: 2010-08-21 kl. 14:47:53 / Kategori: ITALIA 2010
Efter en stadig hotellfrukost gav vi oss åter ut på Roms gator. Pga sjukdom blev det ingen Vatikanstat idag utan vi satsar på ett besök på måndag istället. Idag blev det istället en promenad till Fontana di Trevi och Piazza del Popolo. Vi klämde också in spanska trappan och Hard Rock Cafe innan jag och Daniel gav upp. Resten gick till ännu en kyrka och vi till hotellrummet. Vi har temperaturer på en 30-35 grader.


Colosseum

Skrivet den: 2010-08-20 kl. 21:18:54 / Kategori: ITALIA 2010
Vi har haft en helt otrolig dag i Rom idag. Och då har vi inte ens varit här hela dagen. Efter avsvalkning på hotellet gav vi oss ut på stan. Pizza, pasta och lasagne. Italia!! Riktigt riktigt gott, och jag är förälskad i italiensk mat. Vi vandrade vidare och hamnade vid Colosseum. Byggnaden gav mig huvudvärk. Att människor för så länge sedan kunnat bygga detta? En helt underbar byggnad som jag hade kunnat ägna resten av kvällen till att bara stirra på. Dit kommer jag återvända många gånger. Imorgon ska vi besöka Vatikanstaten, vilket betyder en lång promenad i värmen. Nu ska jag hinna med lite sömn också. Bjuder på fin-fina bilder från idag. LOVE LOVE LOVE

hot hot hot

Skrivet den: 2010-08-20 kl. 17:09:29 / Kategori: ITALIA 2010
Det är varmt i Rom. Som Washingtonvärme ungefär. Kvavt som satan med andra ord. Men vi får inte klaga. :) Nu ligger vi på hotellrummet med full aircondition. Snart ska vi ge oss ut på gatorna för att se om vi hittar en pizzeria. Jag har köpt dyrt internet här på hotellet och är inte populär hos Daniel just nu.

I alla fall har resan gått bra. Ovanligt kort flygresa då nästan hela sällskapet är vana vid mycket längre turer. Jag och Chatarina har lyckats köpa tågbiljetter också vilket får ses som dagens bedrift. Sara hittade imponerande snabbt till hotellet.

ready steady go!!!

Skrivet den: 2010-08-20 kl. 06:51:11 / Kategori: ITALIA 2010
jag hann klart med allt, och mer därtill..


ITALIA here we come!!!(undra hur engelskan fungerar där?)
sakta men säkert..

Skrivet den: 2010-08-19 kl. 11:37:27 / Kategori: That is that
De går framåt och tur är väl de. Även om jag fått lite hjälp av han här hemma.


- färga håret hos Sara på morgonen,
- Träffa Pappa på tryckeriet,
- jobba fem timmar,
- träna fotboll,
- handla,
- plocka undan här hemma,
- raka allt som rakas behöver,
- Visa Jojjo lägenheten,
- Hjälpa Emma med CSN-papper
- Ringa katthotellet,
- Skicka pengar till Michaela


håret blev skitsnyggt förresten. Daniel får hålla hårt i mig när vi är i Italien. Och för andra dagen i rad bjuder jag på en webcambild. Jag är ju så snäll :)
  Nu ska jag gå och leta upp sommarkläder som täcker knä och axlar. Annars kommer jag inte in i Vatikanstaten..


De börjar tar sig, sa pyromanen..

Skrivet den: 2010-08-18 kl. 22:48:02 / Kategori: That is that

Idag har jag både hunnit beställa studentlitetratur till höstterminen och varit och solat lite. Vi har också varit hemma hos Daniels föräldrar och planerat Rom lite. (Lite) Allt detta efter 10 timmar på konsum. Men även om jag varit duktig idag har jag massor av saker att göra imorgon.

- färga håret hos Sara på morgonen,
- Träffa Pappa på tryckeriet,
- jobba fem timmar,
- träna fotboll,
- handla,
- plocka undan här hemma,
- raka allt som rakas behöver,
- Visa Jojjo lägenheten,
- Hjälpa Emma med CSN-papper,

hm, känns som om jag glömt något. Ja men packa borde man kanske också göra..? Det kommer verkligen bli en stressig dag imorgon när allt ska hinnas med. Men de kommer det vara värt!!

PS, de är riktigt varmt i Rom :) :) 


right at home..

Skrivet den: 2010-08-17 kl. 06:06:18 / Kategori: That is that

Visade sig att det inte bara var folket på Torsö som tyckte om att skriva lappar till andra. Även hemma i vårt hus finns sådanna högutbildade människor. Denna lappen sitter nere i vår egen tvättstuga. Skärpning Kristianstadsbor!!


Det finns ju en hel bok full med liknande roliga lappar. Rolig läsning utlovas!


happy day!!

Skrivet den: 2010-08-16 kl. 21:12:52 / Kategori:
Det blev inget Liseberg men gott och väl shopping. De gillar vi, även om jag inte riktigt shoppade loss. Men jag hittade ett par underbara skor och en fint armband. Skorna har jag kollat på några gånger här hemma. De fick inte godkänt av vare sig Daniel eller Basse, men vad vet dem egentligen..? ;)  armbandet hittade jag på H&M för 29 kr. Tack tack.

En härlig grej var att jag fick 50 kr rabatt på skorna när jag drog mitt medlemskort. En inte lika härlig grej var att få veta hur mkt jag hade handlat skor för för att få denna bonus..

Vem fan låter hunden skita här utan plocka upp?"

Skrivet den: 2010-08-16 kl. 07:38:35 / Kategori: That is that

Daniel har tömt sin iphone på bilder och filmer nu, så de lär dyka upp en å annan gammal grej här. Ett exempel är nu, då jag hittade en bild från midsommarhelgen. Jag, syrran, Daniel och Kalle tog en promenad neråt hamnen och hittade följande. En skylt framför en hundskit. Den är svår att läsa men de står: "Vem fan låter hunden skita här utan plocka upp?"

Ja, de kan man undra. De roliga ligger också i hur seriös skylten är. Med ram och träbakgrund och allt.

 ITALIA

Skrivet den: 2010-08-15 kl. 21:30:31 / Kategori: naglar
Med mindre än en vecka kvar tills vi åker till Rom var jag hos Ida och vi gjorde Italien-naglar. Gröna, vita och röda. Allt för den riktiga känslan!! I veckan ska här städas och tvättas och annat nödvändigt. Jojjo från fotbollen ska bo här medan vi är borta. Vi håller alla tummarna för att hon ska överleva Ceasar.

Men först Göteborg!!

I robot

Skrivet den: 2010-08-15 kl. 20:58:05 / Kategori: That is that

Stedtasläktträff igår. En gång om året. Ja, precis så farlig är den. Men också så klockren. Ni vet, alla samlas någonstans i Kristianstadtrakten, vi leker lekar som är på blodigt allvar, äter tillsammans och sedan dricker vi. Jag och Vera var de lugna i sällskapet. De säger inte lite, eller hur ;)

Härligt jobbat släkten, see u next year!!


inte november ännu..

Skrivet den: 2010-08-13 kl. 07:20:17 / Kategori: boktips...

Nej så jag får börja på en ny bok. Ensam. The five people you meet in heaven var precis så som jag kom ihåg den. Man tycker inte den är riktigt bra förrän på slutet.. De är ju då han får sitt liv riktigt förklarat. Och då är den riktigt riktigt bra. Jag grät i slutet, men ni som känner mig vet att det inte säger mycket..

Nu är det Jag är wanted som ligger brevid mig på sängen. Skriven av David Larsson men killen heter egentligen Daniel Luthman läste jag i senaste SLITZ. vi får se vad jag tycker om den.
Wow, pigg och glad för att man ska gå till jobbet? Kanske inte ;) Ser mest ledsen ut. Men jag har precis lämnat en varm säng med en underbar pojkvän i för att åka till jobbet. Hade gjort vem som helst lite röd i ögonen. Ses snart

KRAM KRAM KRAM

 


blixtar och dunder

Skrivet den: 2010-08-12 kl. 22:29:55 / Kategori: Cissi och Ceasar

När jag och Daniel körde från Åhus ikväll fick vi se en massa fina blixtar som bredde ut sig över himlen. Nu sitter jag hemma och hör regnet mot fönstret. Mysigt värre. Och ett nytt PB på 5 km imorse, lagom stolt!!

Tänkte för andra gången lägga upp en egen film här. De vill säga en som jag inte tagit från Youtube.. Eller jo de har jag ju, men de är jag själv som lagt upp den där så ;)


såhär ska en katt inte reagera när man möter dammsugaren..


not in this world!!!!

Skrivet den: 2010-08-11 kl. 12:32:13 / Kategori:
oj oj oj vad out of the box jag är nu. Daniel har precis hjälpt mig att beställa en iphone 4. en iphone 4! Man kan ju undra hur lång tid de tar för mig att förstöra den, haha. Men leveranstiden låg på upp till 6 veckor så fram till dess är vi säkra.

Daniel har börjat sin semester idag! Detta firades med frallor och jordgubbar. Vilken lyx. Nu ska vi in till stan en runda och sedan blir det konsum ikväll.

good old times

Skrivet den: 2010-08-09 kl. 10:37:51 / Kategori: That is that
Daniel säger att vi är sjukt sega, men han har iaf gjort något med min älskade dator som jag har himla roligt åt. Lagt upp en massa jag-vet-inte-vad-jag-ska-kalla-de-saker bredvid min stora klocka på skrivbordet. Så nu vet jag vad det är på tv, jag kan lyssna på en massa olika radiokanaler och jag har stenkoll på Premier League. Just nu leder Arsenal, men de är bara för den inte startat än. Lär ju vara enda gången liksom. De kan dem få.

moviestar!!

Skrivet den: 2010-08-08 kl. 06:34:36 / Kategori: That is that

Efter ett mysigt besök hos Sara i Karlskrona, och senare middag på Torsö åkte jag och Daniel och hyrde film. Det blev tre stycken men då får man ha dem i en vecka och de känns bättre! Igår fick jag en sådan förundran över skådespeleri-yrket. Hur varierande de är. Och hur mycket man liksom går in i en roll.  Detta är samma kille, eller man. Eller vad kallar man John Travolta?


heaven is a place on earth

Skrivet den: 2010-08-05 kl. 21:40:54 / Kategori: boktips...
I brist på annat, och på grund av en långsam syster har jag nu börjat på nästa bok. Denna gången blev det en mer seriös en på engelska till skillnad från all min chick lit. Ni kommer aldrig få se mig med en deckare, jag är ledsen. Inte alls min grej. Aja, denna boken hittade jag längst in i bokhyllan. Fick den i julklapp under mitt år i USA så de var ett tag sedan jag läste den sist.

I the five people you meet in heaven som boken heter dör huvudpersonen på s 5. Lite avtändande, men boken handlar om vad som kommer efter döden. Mitch Albom utgår från att man träffar fem personer i sitt heaven som har spelat en stor i ens liv, eller tvärtom. Dessa fem personerna ska få en att förstå sitt liv, vilket också ska var Guds största gåva till människan.

 Lite annat smått å gott.
Vi har varmt vatten igen. Viktigt!
Jag är nu ledig två dagar i rad. Underbart! 
Ikväll blev jag också tvingad till att se sommar med Ernst. Inte min grej!


världsproblem

Skrivet den: 2010-08-05 kl. 08:05:19 / Kategori: That is that
Vi är några bortskämda jävlar och det finns så mycket här i livet som vi tar för givet. En av dem sakerna är vatten.

För några dagar sedan gick de (Kristianstad kommun?) ut på radion om att man inte borde dricka vattnet i Åhus utan att först koka de. Tjoff sa de och så var allt vårt vatten på Konsum slutsålt. Själv började man fylla vattenflaskor här hemma i stan och ta med sig till jobbet som man delade med sig av till gravida och andra behövande. Tyckte faktsikt att Åhusfolket wienade lite väl över att vattnet inte fungerade, fan värre saker kunde ha hänt..

Tills jag kom hem igår. Vi har inget varmvatten. Utan varmvatten kan man inte diska. Eller duscha för den delen. Daniel duschar kallt, jag gör de inte!! Så nu står jag här, med en diskhög som växer, fort också dessutom. Och jag tycker detta är jättejobbigt. jag är så jävla bortskämd så de finns inte. Fan Desirée, ta tag i ditt liv. Karma is a bitch!!


stenhård!!

Skrivet den: 2010-08-01 kl. 14:58:14 / Kategori: That is that

En annan jobbar och sliter som satan på Konsum nu i sommar. Och när man jobbar som hårdast, ja då hittar man Michaela som står i pressen och leker lite..? I pressen? So busted!! Skärpning bruden, ;)


RSS 2.0