Två lediga dagar

Skrivet den: 2020-10-28 kl. 21:33:54 / Kategori: That is that
Höstlovet är här, och även hösten! Regn och rusk lite varje dag nu känns det som! Jag vet inte om det är på grund av lovet eller bara en tillfällighet, men i igår var det ingen ordinarie personal på Elliots avdelning på förskolan. Detta fick vi veta redan på måndagen så för att underlätta för dem så bestämde jag att Elliot skulle vara hemma då. En annan mamma bestämde samma sak och därför planerade vi in en dag på Barbacka för att barnen skulle få leka. Detta blev väldigt lyckat. Vi var där precis när de öppnade så det var bara vi och en annan mamma en lång stund innan det kom fler. Men det var lugnt fram till lunch. Att äta ute med fyra barn är en utmaning i sig ;) efteråt lekte vi en liten stund till men då det var mer folk valde vi ganska snabbt att åka hem. Elliot var helnöjd med dagen! 

Idag var det den "vanliga" lediga onsdagen och det stod kusinbus på schemat. Redan klockan 9 imorse gick vi hemifrån för att möta upp killarna och mormor/farmor på lekplatsen. Sedan lektes det en bra stund innan en promenad hem till oss för lunch. Därefter mer lek här hemma, middagsvila och sedan mellanmål innan vi gick till lekplats nr 2. Någon timme till där innan vi fick säga hejdå. 

Två väldigt roliga lediga dagar. Imorgon är det föris för Elliot igen. Då vill jag vila, men Daniel vill att jag ska skruva ihop Ikea-grejer, haha! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Halloween-fest

Skrivet den: 2020-10-25 kl. 08:44:52 / Kategori: That is that
Precis som förra året var det halloween-fest hos Matte, Julia och tjejerna. Hela familjen var bjuden och gärna utklädda. Förra året var vi skelett (Thea i magen också) och i år blev det tjuv och polis. Jag och Daniel var tjuvar, kidsen poliser. Skulle också vilja påstå att vi vann utklädningstävlingen för de andra hade inte gått riktigt lika mycket all in :) 

Det blev en kväll med full rulle, med 10 vuxna och minst lika många barn. En fördel var ju också att eftersom det blev sent för barnen igår blev det inte en alltför tidig morgon för oss, trots tidsomställningen. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Halloween-pyssel

Skrivet den: 2020-10-22 kl. 20:48:46 / Kategori: That is that
I år gjorde mamma samma pyssel med båda barnen som hon gjorde med Elliot förra halloween, nämligen spöken. Så roligt för Elliot att doppa foten i färg och sedan trycka på pappret. När Thea gjorde samma sak behövdes det däremot två som hjälpte till så inga foto då, haha! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
N

Fredagsfeeling deluxe

Skrivet den: 2020-10-16 kl. 21:09:51 / Kategori: That is that
Fredag, äntligen! Idag har det verkligen varit full rulle här hemma med snickare, elektriker och rörmokare. Så jag flydde fältet på bästa sätt. 

Efter vi lämnat Elliot på förskolan körde jag och Thea och mötte upp morfar på kakelcentralen för att börja köra hem vårt kakel. Vi körde bara en gång, men morfar körde två och allt ligger nu i garaget. Så skönt att ha det gjort, men nu ska det "bara" upp på ovanvåningen också. Eftersom vattnet var avstängt här hemma bjöd vi morfar på utelunch innan det var dags att hämta brossan. Vi gick raka vägen från föris ner till apoteket och kvantum. Sedan blev det en snabb promenad hem för Vera ringde och bjöd hem oss på lite fredagsfika. Tänk att man kan vara spontan som tvåbarnsmamma ändå :) 

In med barnen i bilen och mot stan. Hos Vera kollade vi på deras snygga golv, bakade chokladbollar, fikade och lekte. Elliot hjälpte till att plantera lite höstblommor också :) 

En härlig fredag! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




Vi vågade!

Skrivet den: 2020-10-14 kl. 20:16:10 / Kategori: That is that
Nu snickras det här hemma. Det bankas och låter en hel del så vi får försöka vara hemifrån lite mer på dagarna. Detta rimmar ju himla dåligt med vädret just nu, det är kallt! 

Så istället för att mormor kom hit och lekte som hon brukar på onsdagar, och istället för att åka till c4shopping så blev det Leos lekland! Vera skulle också följa med men fick ställa in på grund av förkylning, stackaren. 

Några timmars bus och lek, lite fika och en grym eftermiddag. Väldigt lite folk också vilket kändes bra. Det är ju en fördel att vi kan vara där rätt så tidigt (13.30). Men detta hoppas vi på att kunna göra om! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Badrum

Skrivet den: 2020-10-08 kl. 20:38:34 / Kategori: That is that
Efter 2,5 år av att säga att vi ska renovera badrummet har vi nu tagit tag i det på riktigt. Det hoppas jag i alla fall, för det gamla badrummet är borta, vi har 1100 kg kakel som väntar på oss och snickaren kommer på tisdag  (ev ons). Så då ska jag och Thea dela våra dagar här hemma med en massa buller, vilket kanske inte är jättelockande. Men det ska bli så skönt när det är klart! 

 Vi tog hem Ellitos väska med extrakläder idag för att uppdatera den lite. Lyckan att få bära en ryggsäck :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Att bara vara hemma

Skrivet den: 2020-10-01 kl. 21:44:58 / Kategori: That is that
Den snoriga näsa som Elliot bjöd på i torsdags är borta. Däremot är det först idag som jag inte jagat honom med papper hela tiden så det blir ju ingen föris imorgon heller. Det hade vi (jag) bestämt redan i onsdags så. Bättre att ta det säkra före det osäkra, speciellt eftersom jag "bara" är hemma ändå. Men fortsätter det såhär så kan vi i alla fall gå på gympan som börjar på söndag, vilket ska bli så spännande. 

Men nu har jag varit hemma med båda barnen i över en vecka. Alltså hemma, hemma! Någon runda till lekplatsen och vi har lekt lite i trädgården, men annars bara varit hemma. Så det har varit en lång vecka ;) Jag är verkligen glad över att ha mina pass, och vissa dagar har Daniel knappt hunnit hem innan jag vill ut och gå en liten runda :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0