Upp som en sol, ner som en pannkaka!

Skrivet den: 2018-07-31 kl. 10:20:16 / Kategori: Elliot
Precis när jag trodde att vi hade fått rutiner så nej ;) Jag tänker se detta som ett engångstillfälle än så länge! 

För i över en vecka nu har Elliot sovit helt okej på nätterna. Han har somnat någon gång mellan 22.30 och 23.30 och sedan sovit till 03.30-04.30 då han ska ha mat lite snabbt för att sedan somna om igen och vakna vid 06.30-07.30. En dag sov vi till 08.20, hihi. 

För att detta ska fungera försöker vi ha honom vaken så mycket som möjligt på eftermiddagen/kvällen med bara en kort tupplur på 30 min vid 19-20 någon gång. Igår befann vi oss ute på promenad denna tid men min älskade unge skötte sig exemplarisk och låg och lekte och tittade i vagnen fram till 19.30 då han somnade för att sedan vakna av sig själv 20.00 och fortsätta leka i vagnen, lika glad som innan. Herregud vad stolt och glad jag var över att ha fått in dessa rutiner så snyggt. Herregud vad fel jag hade! 

Första nattsmålet skulle han ha vid halv tre och sedan sov han inte djupt igen förrän närmare sju på morgonen. I alla fall inte några längre stunder, vilket betyder att en annan gjort likadant... 

Men inatt går vi tillbaka till rutinerna tycker jag ;) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Kusinträff med grillförbud

Skrivet den: 2018-07-28 kl. 17:52:25 / Kategori: That is that
Grullförbudet ändrade gårdagens grillkväll med kusinerna. Det blev pastasallad med kyckling och skinka istället med egengjord glass till efterrätt. Kubbspelet plockades också fram efter att min stafett blivit nedröstad ;) 

Elliot var på ett strålande humör och visade sig från sin bästa sida! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)


Beach mode

Skrivet den: 2018-07-26 kl. 23:04:03 / Kategori: That is that
Vi testade stranden spontant i tisdags och idag planerades besöket in i minsta detalj! Det går inte att vara hemma i den här värmen då det står helt stilla och svetten rinner konstant. Jag tycker det är lite läskigt att se hur mycket Elliot svettas eftersom jag såklart oroar mig över hur mycket vätska han får i sig. Ingen mår speciellt bra just nu helt enkelt. 

Det packades ner en skötväska, en babysitter, ett uv-tält, ett extra lakan och vagnen till Elliot plus de vanliga sakerna som kylväska, och badlakan till en annan. Jag är riktigt nöjd över att jag lyckades få ner allt till stranden, sätta upp tältet och få ihop allt helt själv. (Ärligt talat Daniel, vem bokar klipp-tid på årets varmaste dag?!?) 

Det dröjde visserligen inte så länge innan jag fick sällskap av Sofia, Robin och Ellie. Daniel kom också sen, och Alex och Macke med. En hel del tid spenderades i vattnet men det var väl inte speciellt förvånande... Elliot trivdes helt okej i sitt tält. Lite knorr ett tag men det gick över efter en promenad i skuggan och lite mat i magen. Han är en snäll bebis, det går inte att säga något annat! 

(null)

(null)


The news

Skrivet den: 2018-07-25 kl. 08:38:35 / Kategori: That is that
Det är inte roligt att läsa nyheterna just nu. Det bara brinner överallt :( Det brinner i Åhus, i Sverige och i Grekland. Eld som förstör mark och tar liv. Eld som här inte sägs uppstå av sig själv utan fått hjälp på traven. Har inget bättre ord än hemskt för allt det där! 

Men roligare nyheter i dagens tidning. För där var ju "hej världen" med första bilden på oss tre :) Vår fina underbara familj som jag älskar så mycket och jag vill inte ändra på något! 

(null)


Pumpa och spring!

Skrivet den: 2018-07-22 kl. 17:38:34 / Kategori: That is that
I torsdags fick jag pumpen att fungera efter några misslyckade försök, igår hade jag en tuff förmiddag med Elliot och i veckan ska Daniel iväg några gånger. Så idag var det min tur! 

Så efter att två portioner till Elliot stod klara i kylen och Daniel målat klart på framsidan hämtade syrran upp mig och vi stack ner till beachandbollen. Detta underbara fenomen som får Åhus att blomma upp varje sommar och som gör att en annan åker in till stan för att handla under en veckas tid. Vi kollade på handboll, både amatörer och proffs, åt lunch, kollade på mer handboll och avslutade med en glass. I lite mer än fyra timmar var vi där. Bra träning för både mig, Daniel och Elliot :) 

Tack syrran för en trevlig dag! 

(null)

(null)

(null)

(null)


Två månader och en utflykt

Skrivet den: 2018-07-19 kl. 22:12:24 / Kategori: Elliot
Idag blir Elliot två månader. I två månader har han förgyllt våra liv med sin närvaro. Och vi hade inte kunnat önska oss en snällare bebis :) dagen till ära har vi varit på BVC för mätning och vägning och samtal för mig. Elliot växer så det knakar och verkar ha hittat sin kurva så jag kan sluta oroa mig över att det inte skulle finnas tillräckligt med mat i brösten till honom. Fast det visste jag redan, men kan inte låta bli att noja mig med jämna mellanrum! Typiskt mammor! 

Dagen har också innehållt en ny first värd att minnas. För idag har jag och Daniel åkt iväg själva tillsammans utan Elliot. Ingen lång stund direkt, utan ungefär en timme fick han vara själv med mormor medans vi åkte till maxi och handlade ;) 

(null)


Söderut

Skrivet den: 2018-07-17 kl. 20:23:17 / Kategori: That is that
Idag styrde vi nya bilen (den är ju äntligen här!) söderut tillsammans med moster Vera. Det skulle hittas på något och Daniel föreslog café Olof Viktors i Glemmingebro på Österlen. Vi protesterade inte.

Dagen har inte bjudit på strålande sol, men varmt väder ändå. Så vi satt ute på innergården (trädgården upptäcktes först efter fikan) och åt varsin macka och fikade. Ett mysigt ställe med goda mackor, typiskt Österlen-café skulle jag vilja säga. Varma och svettiga lyckades vi bli i alla fall, speciellt av att lyfta ut och in vagnen i bilen, eller av att sitta och amma i bastun den blir. Så med hjälp av Google och Google Maps hittade vi till knäbäckshusen (badplats) där vi släpade ner vagnen, ännu varmare och svettigare. Daniel och Vera tog ett dopp medans Elliot återigen åt gott. Syrran fick sedan "offra sig" och ta ett dopp med mig med. Så nu har jag badat två gånger denna sommar, vilket är två gånger mer än jag trodde! 

En utflykt värd namnet idag! Och Elliot, ja han har sovit så gott som hela tiden :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Å sedan... å sedan...

Skrivet den: 2018-07-17 kl. 12:13:22 / Kategori: That is that
Jag gillar inte alls hur det här blivit. Det känns som om jag är 12 år och skriver dagbok när jag skriver inlägg numera. "Först gjorde vi det, och sen gjorde vi så och sedan..." Så vill jag inte riktigt ha det för det blir så trist. MEN jag vill samtidigt skriva om vad vi gör, denna första sommar med Elliot och huset. Jag vill minnas allt, och att ha allt samlat här är guld värt! Ingen läser gamla inlägg lika mycket som jag. Så håll ut :) 

(null)


Morsan på stranden!

Skrivet den: 2018-07-15 kl. 18:24:07 / Kategori: That is that
Igår var vi i Blekinge igen. Delar av släkten skulle hälsa på mina föräldrar i stugan och vi gjorde detsamma. Badkläderna stoppades också ner men jag vågade knappt hoppas. 

Jodå, stranden blev det en kort stund för den här mamman. I nästan en timme faktiskt innan jag tyckte det räckte. Då hade jag hunnit doppa mig och simma lite i havet och  torka liggandes på en handduk. Elliot var på en kort promenad med mormor inne i skogen under tiden. 

Jag var nervös innan vi badade hur väl ett dopp skulle rimma med mammakroppen. Nederdelen känns okej, där är allt som vanligt. Men det är ju brösten jag är mer orolig för. De ska ju inte utsättas för kyla, och det må vara varmt men det är ändå svenskt vatten vi pratar om ;) Så det var med försiktighet jag simmade ut till flotten och tillbaka, för att direkt byta till en torr bikiniöverdel. Nu vet jag inte om det gjorde någon skillnad men jag fungerar fortfarande som ko och känner inte av några "komplikationer" ;) Jag har därför badat mer än vad jag trodde denna sommar! 

(null)

(null)

(null)


Semestermood

Skrivet den: 2018-07-14 kl. 10:04:59 / Kategori: That is that
Igår kändes det verkligen som semester! Inte för att vi gjorde något speciellt jämfört med andra dagar, utan mer känslan i kroppen. Vi gjorde allt så lugnt och utan stress kändes det som. 

Natten med Elliot var tuffare än vanligt, han var varken sugen på att somna eller sova. Förmiddagen gick åt till att åka till maxi och handla. Å sedan gjorde vi inte mycket mer innan Sara, Emil och Oliver kom. Daniel var och köpte mer färg till sitt projekt och jag planterade ett olivträd. Även Daniels föräldrar dök upp efter en stund.

Sedan grillade vi, och DET börjar vi bli bra på, riktigt bra. Kotletter, ytterfile, kyckling, sparris och majskolvar lades på grillen. Potatis (gratäng, kroketter och klyftor) sattes i ugnen,  och jag fixade en sallad och lite honungsmelon :) å lite såser till det hela så blev det en rätt bra middag. 

Efterrätten: Gino med vaniljglass! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Mitt senaste projekt

Skrivet den: 2018-07-13 kl. 10:27:12 / Kategori: Huset 2018
Det där projektet jag gav mig på för ett tag sedan. Ja, det handlade såklart om att måla. För jag var inte jätteimponerad av hur det stora röret på altanen såg ut. Jag gillar själva funktionen och att odla lite smått i det (även om jag har andra planer för detta också men det är verkligen i framtiden). 

Så på vinst eller förlust tog jag fram den där gråa väggfärgen igen och började kleta. I värsta fall skulle det bli dåligt, men det kunde inte bli så värst mycket sämre tänkte jag. Det blev det inte heller, utan faktiskt rätt så bra! Fast nu försöker Daniel tvinga mig att måla andra tråkiga saker, så som fönster. Nja.. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Larm, larm larmet!

Skrivet den: 2018-07-12 kl. 10:20:12 / Kategori: Huset 2018
Jag hoppas ni läste rubriken rätt ;) 

Vi har, som ni förstått, gått och blivit med larm. I förra veckan var verisure här och installerade alla möjliga saker vid fönster,dörrar och andra bra ställen. Allt detta kan vi sedan styra via en app. 

Att ha larm är helt nytt för mig, medans Daniel är van vid det. Men det känns bra, för vem vet vad som kan hända idag. Det kändes också självklart att skaffa larm efter vi börjat prata om det. För som någon vis sa, riktigt trist om man pratat om att skaffa larm, inte blivit färdig till det, och sedan få inbrott. Nej tack! 

Ska vi starta någon vadslagning om hur ofta jag kommer starta det där larmet? ;) 

(null)


Mitt skrivbord del 84

Skrivet den: 2018-07-11 kl. 20:06:06 / Kategori: Huset 2018
"I hus blir man aldrig klar"

Dagens utflykt gick mot Helsingborgshållet där bauhaus, ikea och väla besöktes. Elliots längsta tur än så länge faktiskt, men en biltur på 1,5 timme fungerade utmärkt. Han är mer vaken nu men oftast nöjd med att ligga i vagnen och skratta och titta på leksaker. Fungerar inte det för stunden är han lika nöjd uppe i famnen hos mig eller Daniel. Inköp gjordes och alla projekt kommer upp efter hand som de är "klara".

För inte ens sakerna som man tror är klara är klara. Trappan till exempel: efter att mattorna och spaljéerna var på plats var vi klara. Icke! Senast igår så fixades det lister och jag målade lite smått. Men NU är trappan klar!! 

Mitt skrivbord har jag också visat innan men det är inte heller klart! Däremot har jag uppdaterat det lite ;)  Tavlan med bokstäverna köptes på GRANIT, pennorna på søstrerne Grene, och kalendern och anteckningsblocket på Lagerhaus. Nu är det BARA en stol som ska köpas och hyllorna som ska sättas upp. 


(null)

(null)

(null)

(null)


Inget dopp i poolen

Skrivet den: 2018-07-10 kl. 17:08:42 / Kategori: That is that
Under mina promenader har jag upptäckt en del pooler i trädgårdarna runt om i Åhus. Under mina promenader har jag också blivit både varm och svettig och drömmen om pool (eller i alla fall ett dopp i en pool) växer för varje solig dag. 

Vi har ingen pool hemma. Men vi har en utedusch :) så det näst bästa helt enkelt. Efter en morgonpromenad med Alex så var det just denna dusch som testades. På med en bikini och in i duschen (för att sedan byta till en ny, torr bikini för pattarna som inte får bli kalla). Asså detta blev ju som en utomlandsupplevelse! Helt underbart och helt oväntat. Jag trodde verkligen inte att det skulle vara så skönt som det var. Att stå utomhus och duscha i solen och svalka sig var bara lite sämre än det där doppet i poolen. Vattnet är varmt också eftersom "slangen" till duschen är åtta mil lång (cirka) och ligger i solen uppe på garaget och karporten. 

Så ska ni hem till oss i sommar, ta med badkläder ;) 

(null)

(null)


Träna hemma

Skrivet den: 2018-07-09 kl. 20:44:17 / Kategori: That is that
Idag tog jag och Elliot en spontanare med vagnen. Planen var först att han skulle gå med pappa men jag kände på mig att lillkillen inte skulle fixa 1-1,5h i vagnen. Han hade både ätit för lite och sovit för mycket timmarna innan för att kunna hålla sig vän med sin far så länge. Min magkänsla hade rätt för efter en halvtimme var han klarvaken och hungrig. Men en halvtimmes promenad fungerade perfekt för mig. Efter matningen kunde jag sedan köra en runda med vikterna också. Det är verkligen lyx att kunna träna både ute och hemma eftersom jag aldrig kommit iväg till gymmet nu när han är så liten och jag helammar. Det är också lyx att Elliot är så snäll och sitter bredvid och peppar mig :)

(null)

(null)


Söndag utan måndagsångest

Skrivet den: 2018-07-08 kl. 22:59:26 / Kategori: That is that
Det enda som gör att man har koll på dagarna nu är att det inte kommer någon tidning på söndagar. Annars har vi sämre koll. Men sedan är det också så semestern ska vara tycker jag. 

Och på tal om hur en semester ska vara, jag föredrar ju utflykter och aktiviteter alla dagar i veckan, men det fungerar inte så riktigt längre. Det är annorlunda med hus och bebis. Jag hoppas såklart på fler utflykter sen när Elliot är lite äldre, men vi får inte glömma bort att han bara är sju veckor. Vilket också betyder att det bara är sju veckor sedan jag födde barn. Så det kommer. 

Ingen utflykt idag alltså, utan fönsterputsning, ogräsrensning och annat fix har förgyllt vår söndag. Mitt senaste projekt blev klart idag, så håll till godo ;) 

Och kolla in denna killen alltså! 

(null)


Loppis i Yngsjö

Skrivet den: 2018-07-07 kl. 14:49:18 / Kategori: That is that
Dagens utflykt idag var loppisen i Yngsjö. Så jag och Alex styrdes bilarna ditåt och hämtade upp Sofia och Robin på vägen. Målet var inte att handla något utan mer att kolla på folk, äta glass och bara hitta på något. 

Och man har ju hört om att folk köar och springer in på loppisar. Dem gjorde oss inte besvikna idag utan det var nedräkning till öppningen och sedan var det full fart in. Att vara där framme med armbågarna är inte min grej precis så jag kollade bara på :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Till Elliots nappar

Skrivet den: 2018-07-07 kl. 11:17:24 / Kategori: That is that
Igår fick vi besök av Sofia och Robin som kollade in Elliot, huset och fotbollen :) Det var väl också det samtalen handlade om - hus, barn och fotboll. Livet som vuxen alltså ;) 

Det är inte speciellt ofta som jag och Sofia ses utan de andra tjejerna och killarna har aldrig träffats innan, men det kändes det inte som när vi satt i uterummet och kollade på fotbollen tills det blev mörkt och bara snackade. Så härligt när det är så avslappnat och lätt att umgås! Det var också extra roligt att visa Sofia huset, eftersom hon är mäklare och en grym sådan dessutom! 

Och kolla in dessa "napphållare". Helt kär i dem!! Tack så jättemycket!! 

(null)
Vår Elliot

Skrivet den: 2018-07-05 kl. 18:24:06 / Kategori: Elliot
Idag har vi varit på BVC och han växer fortfarande. Nästan 5,5 kg nu och 60 cm lång. 

Denna kille alltså! För varje dag, leende, och mysstund så växer kärleken till honom! 

(null)
Grillat på galeasvägen

Skrivet den: 2018-07-04 kl. 10:55:39 / Kategori: That is that
Gårdagen är svårslagen måste jag säga. Det byggdes ju en del hela dagen men sedan på kvällen fick de sluta. Elliots mormor kom på eftermiddagen och vi, läs Elliot, badade med nyinköpta badankor. Sedan gjorde vi allt vi kunde för att han skulle vara vaken fram till fotbollen och sedan sova.


 Det fungerade super att vara vaken, men han sov bara i 35 minuter sen. Gjorde visserligen inte så mycket eftersom han är så snäll, men det är bara svårt att slita blicken ifrån honom när han ligger bredvid en och snackar och har sig. Snygg var han i alla fall i Sverigedräkten från mormor. Den som var flera storlekar för stor och som han skulle drunkna i, men som inte alls var så hemskt stor. Detta gav självklart mig lite panik, redan dags att byta storlek igen?!? Och tur gav dräkten också för det gick ju hur bra som helst för Sverige. Jag älskar hur folket verkligen sluter upp runt laget och att effekten blir att "Sverige stannar" (till viss del i alla fall). Jag älskar gemenskapen lagets framgångar skapar! 

På kvällen blev det grillat hos oss igen. Både Elliots mormor och morfar var i Åhus så de tillsammans med farmor och farfar bjöds in på mat. Daniel ställde sig vid grillen och jag och mormor "slängde ihop" två pajer, den ena med rabarber från trädgården och den andra med hallon och blåbär från Ica. Ni som känner mig vet att jag älskar sånt (det där med rabarber från trädgården alltså..) 

Vi åt gott och kollade på ännu mer fotboll! Tvn där uppe har flyttats ut i uterummet och det blev ju ett par timmar där eftersom Englandsmatchen aldrig ville ta slut. En mycket trevlig kväll!! Jag hoppas på många fler som denna i sommar!

(null)

(null)

(null)

(null)


Det byggs och det målas!

Skrivet den: 2018-07-03 kl. 15:54:34 / Kategori: That is that
Herregud som de jobbar här hemma! Thomas dök redan vid sju imorse och nu, tio min innan matchstart (ingen har väl missat att Sverige spelar) spikas det fortfarande! 

De är så duktiga och det blir så bra! Daniels mål är att de ska bli klara med gaveln denna vecka och orkar de fortsätta i detta tempot kommer det inte vara några problem. 

(null)

(null)

(null)


Typ tränat

Skrivet den: 2018-07-02 kl. 13:19:30 / Kategori: That is that
Idag är det full rulle här hemma! Daniels pappa är här och det fixas med byggställningar och panel, det målas och körs till tippen. Jag är inte riktgt lika engagerad tyvärr. Jag brukar alltid bli full av energi när andra är det och hitta på något produktivt men icke. Jag sitter i en solstol bredvid bara medans Elliot sover.

Däremot så lyckades jag slänga ihop ett halvt träningspass innan med blandade övningar från Adam och mina leksaker här hemma. Det är ju knappt att det kan kallas träning men det är definitivt ett steg i rätt riktning :) 

(null)

(null)


Skånes djurpark

Skrivet den: 2018-07-01 kl. 16:51:40 / Kategori: That is that
Vi hade sedan länge planer på att åka till Skånes djurpark med Daniels familj idag. Vilket vi inte alls var sugna på när vi vaknade efter full rulle hela dagen igår och sen hemkomst. Men den känslan gick över när vi satte oss i bilen och började rulla söderut och längtan efter utflykt tog över :) 

Och tur var väl det! Vi har gått runt och kollat på alla djuren i strålande sol. Längst stannade vi hos tvättbjörnarna som busade men annars gick vi långsamt genom parken tillsammans. Enligt mig ett perfekt sätt att spendera en söndag på. 

Jag har inte varit där innan så att jag minns det, (tydligen en gång med mina föräldrar när jag var mindre) men det är en väldigt mysig och barnvänlig park. Tyvärr känns entré-priset på nästan 600:- för mig och Daniel lite väl mycket när man börjar tänka på vilka djur det är och jämföra med Kolmården. 

Nu är vi däremot sådär härligt trötta så det blir att hänga i soffan framför fotbollen och hämtmat som gäller! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0