sista dagen på året

Skrivet den: 2009-12-31 kl. 07:39:24 / Kategori: That is that
Ja, idag var det då dags för den sista dagen på året. Och jag tänker inte ens försöka summera det på något sätt, mest eftersom klockan är halv åtta på morgonen. Man kan undra varför jag är uppe så tidigt en dag som denna. Idag ska man ju orka hålla igång till långt in på småtimmarna.

Nyårsafton spenderas med lillsyrran och Kalle. Ja, och Daniel men han har varit självskriven sen en tid tillbaka, haha. Det blir trerätters med champange och allt som hör till. Ska bli skönt att vara hemma för att kunna se hur katterna reagerar på raketerna, men självklart är det festblåsan på!!

Nu sitter jag och väntar på att MAXI ska öppna. Ni vet hur bra jag är på att planera och igår kom jag på vad vi ska ha för fördrink och den ska in i frysen så den tar ju ett tag. Tänkte lägga upp hur jag gör senare eftersom det är så himla enkelt och gott.. Idag ska det också tvättas och städas lite. Se till så att här är snyggt hemma. Så att vi börjar det nya året med en välstädad lägenhet och rena kläder, haha.

Termometern stod på -8.3 och jag vill helst inte gå ut. Daniel ligger och sover ( han ska få jobba sen, no worries ) och jag måste skrapa rutorna på bilen själv. Dislike. typsikt.

Okej, redo för en händelserik dag..? Here we go.. 

                   

Where r u?

Skrivet den: 2009-12-30 kl. 10:27:51 / Kategori: That is that
Well, I'm all over the place, living in my own little English world. At IKEA, at EKO(hallen) or some other store.. Spending time with D and we have alot of fun, finally having the time to explore together.. See u soon, and love life..

god fortsättning

Skrivet den: 2009-12-27 kl. 12:20:33 / Kategori: That is that

... får jag säga eftersom jag varit sämst på att blogga nu under julen..

Julen har varit precis så som jag ville ha den. Nära och kära har blivit glada över gåvor de fått och jag har blivit rörd över hur genomtänkta gåvorna till mig har varit. Blir man inte extra glad när personen bakom klappen verkligen har tänkt till..?



Granen hemma hos mina föräldrar.

Enligt gammal tradition öppnar vi våra julklappar på lilljulafton. När vi var mindre firades lilljulafton hemma hos Göran och Ann-Charlotte. När vi kommit hem har klockan varit över tolv och då är det ju julafton. Så då har vi fått våra presenter. Sedan har det fortsatt så, och jag gillar det.

Sedan har vi juldagen. The big partyday.. Firades med att dela en flaska tequila med lillsyrran. Tidigare på kvällen hade tvingat Daniel att köra oss till MAXI och köpa nya lips, så det blev verkligen åka av här hemma. Vi sjöng, dansade, hoppade i soffan, krålade på golvet, sjöng. En helt underbar kväll. En sådan som bara jag och Vera kan ha.

Sedan har vi det här med helg. Vad gör vi helgarbetare då? Jo då jobbar vi. Så hela julen har jag suttit på konsum. Därför det förra inlägget om hur dryga alla kunder är. Jag jobbar redan på lista #2. Nej, jag är verkligen helt slut efter allt som måste göras och allt som jag vill göra. Men det är bara att jobba på, nu har jag iaf skrivit ett inlägg, check.. Plugga och duschen nästa, dock inte samtidigt, haha.
God fortsättning!!


tips från coachen...

Skrivet den: 2009-12-22 kl. 22:36:47 / Kategori: That is that

Finns vissa do and dont s när man ska handla. Annars finns det risk för att kassörskan blir irriterad. Speciellt nu i juletider..

- Det finns ingen anledning att vänta tills du kommer till kassan innan du frågar om en vara finns eller inte. Hon/Han har med all säkerhet suttit där hela dagen och har ingen aning.

- Fråga någon inne i butiken istället. Det är också ofta dem som har hand om beställningarna, INTE kassörskan. Är något slut är det inte hennes/hans fel.

- När du väl är framme vid kassan, lägg inte påsarna underst och lasta varorna ovanpå. Det är jätteonödigt..

-  Det finns ingen anledning att vänta med att skriva på kuponger och liknande tills kassörskan är klar med att slå in varorna. Smartast är ju att göra det samtidigt.

-  Om kassörskan är riktigt snabb finns det ingen anledning för dig att leta rätt på steckkoderna, hon/han hittar dem fortare än du. se till att få upp varorna på bandet istället.

- Det står ofta tydligt vilket håll man ska dra kortet på, det är bara till att läsa på lappen..

Sådär, nu är det bara för er att fortsätta julahandla. Och nu ska jag slå in julklappar till imorgon. Traditionen är att vi öppnar paketen på lilljulafton så imorgon smäller det. Hälften av paketen iaf!
Kram på er.

PS. Alla ni kassörskor där ute, ni har säkert fler tips till alla julhandlare, så det är bara att kommentera vad jag missat och vad ni stör er på.


Damn Im good

Skrivet den: 2009-12-21 kl. 09:37:23 / Kategori: That is that

Kom på en sak denna måndagsmorgon. Jag är fan vrålsnygg!! Jag är riktigt nöjd med hur jag ser ut. Innan har jag sagt att jag ska gå ner fem kilo innan vi ska till USA, men nej det ska jag inte. För min kropp är helt underbar som den är! Alla 65 kilona, haha (Oh yes I did)

Aja, bara det jag ville få ur mig innan jag sticker till jobbet denna måndag. Gissar att jag får jobba som en gnu i kassan idag.


today it is..

Skrivet den: 2009-12-20 kl. 22:06:41 / Kategori: That is that

Idag är en väldigt speciell dag. Idag för SJU (!) år sedan blev jag och Daniel tillsammans. Japp vi har ett exakt datum eftersom vi blev tillsammans när vi var 15 och då var det inte så komplicerat. Fast det är det inte nu heller.

Älskar dig Daniel










A girl who loves candy..

Skrivet den: 2009-12-17 kl. 20:49:00 / Kategori: That is that

Jag njuter av all choklad jag ätit idag. Och tillsammans med mamma ( hon tittade på ) har jag gjort mer snickers, med mycket choklad på. För mycket är jag rädd för. Mot alla odds är det nog "smeten" jag tycker bäst om.  Men det ska nog gå ner eller vad tror ni?

Och på tal om godis, Aladdinomröstningen är avslutad. Följande information har jag hämtat från raddajulen.nu Den pralin som vi får säga adjö till är ägglikören som lämnar plats åt en ny nästa år. Vinnaren? Vågar jag inte uttala mig om, inte var det min trillingnöt inte ( tredjeplats ) Nej, vinnaren är ingen mindre än just körsbärslikören. Tycker jag låter himla konstigt... Och det blir inte bättre av att tevereklamen precis sa att körsbärslikören åkte ut. Har jag missförstått hela skiten..?

Marabou bestäm er!! Hur är det egentligen? Någon som vet? I need to know!!

 


God vs

Skrivet den: 2009-12-17 kl. 06:19:04 / Kategori: That is that
God vs lärarkandidat. Termometern står på minus fem och jag ska ha utelektioner med 75 elever.. heja mig.

Tvungen att beklaga mig lite denna torsdagsmorgon. Jag är ju uppe jättetidigt...

ps. Sa jag att det snöade?

Skrivet den: 2009-12-16 kl. 22:45:52 / Kategori: That is that

Oskyldigt omedveten om vad som hände utanför satt jag inne på konsum och fick en chock när jag till sist blev utsläppt. Fast jag är mycket glad över att det kom en buss och hämtade mig i all snö. Så hade det inte varit i USA. Där stänger skolan så fort det kommer snö på marken. Gud förbjude att det skulle hända barnen något i skolbussen påväg till skolan. Vet ni hur många föräldrar som stämt dem då?











Jag kommer få problem imorgon, ska ha utelektion med barnen på skolan, haha.. Här snackar vi utmaning på hög nivå. Men jag tackar för idag så ses vi imorgon. Då ska det bakas snickers och bjudas på mat här hemma.
Kram


hihihi fnitter fnitter hihihi

Skrivet den: 2009-12-16 kl. 12:26:06 / Kategori: That is that

Vet ni vad? Det snöar ute just nu. Katterna sitter i fönstret och undrar vad som händer.

igår satt jag i skolan på en inte lika fullt så meningslös lektion som alla andra dagar. Nej vi lärde oss en massa om textanalyser och det kan vara bra att kunna om man ska bli lärare. Har också lärt mig om V2-regeln. Är det någon som kan den kanske? Va? Va? VA?

Efteråt körde jag Frida till stan, och vet ni vad jag då upptäckte? Jag har jullov. Jag ska inte till skolan igen förrän den 8 januari. Wow! Detta kom som en complete surprise, då man i vanliga fall räknat ner skoldagarna sen mitten av oktober.

Men, jullov betyder inte ledig. Så var det bara när man var liten. Men nu har jag tid till att göra det jag gör bäst. Fixa och ordna här hemma. Clean and run errands. Med andra ord, precis vad jag gjorde i USA och vad jag trivs med att göra. Detta varvar vi med lite jobb på konsum och lite jobb för kommunen. Igår såg jag också julgranen hemma hos mamma och pappa. Åhh vad jag längtar till lilljulafton och det kommer ligga en massa paket därunder. Om vår galna tradition berättar jag mer om en annan dag..




days of glory

Skrivet den: 2009-12-14 kl. 21:45:24 / Kategori: That is that

Förra måndagen klagade jag riktigt mycket eftersom jag fick en sådan crapy start på veckan. Denna veckan har börjat precis tvärtom och jag är världens lyckligaste precis som vanligt. Och eftersom jag innan skrev en lista över allt de jobbiga i livet just då, kommer här en ny lista över alla underbara saker.

- Idag fick jag tillbaka min uppsats som inte bara var godkänd, den var väl godkänd. Stolt som få!

- Mitt nya VISAkort har kommit, och jag kan handla igen

- Också med posten kom mitt lönebesked som innehöll 2000 mer än vad jag trodde, vet nu hur många skor det blir i USA?

- Har handlat några julklappar, börjar bli klar, är inte det en underbar känsla eller vad?

- Fått se Vera och Kalles nya lägenhet, allt tid med Vera är underbar tid.

Imorgon ska de skrivas julkort, varför vara ute i god tid när man man vara ute i sista minuten istället? Nu slår vi en pling till Carro för att spela betapet, see you soon..





got some eating to do...

Skrivet den: 2009-12-13 kl. 22:16:47 / Kategori: That is that
Under mina och Daniels år (säger snart hur många) har jag lärt mig leva med flera olika principer. Och alltid vid jul har Daniel snackat om snickers. Varje år ska det bakas snickers. Dessi tycker inte om snickers.. typsikt.. Men eftersom jag är världens bästa flickvän har jag under vår tid som sambos sett till att Daniel får sina snickers till jul..

Nu har det stått en stor plåt snickers i kylen sedan Vera var här, och i brist på annan choklad smakade jag en liten bit.. mums!! Satan vad gott det var. Jag kan inte sluta äta det. Mums Mums Mums. så mycket som jag missat i alla dessa år.. Stackars Daniel nu, som inte får ha sitt julgodis ifred. Men eftersom jag är den där underbara flickvännen kommer jag med all säkerhet baka en plåt till i jul. Och här kommer receptet:

1 burk jordnötssmör
2 dl sirap
1 dl strösocker
10 dl k-special cornflakes
1 dl kokosflingor
1 tsk vaniljsocker
1-1½ ( jag tar 2 ) kakor blockchoklad

Smält jordnötsmör sirap och socker i en kastrull. Blanda cornflakes, kokos och vaniljsocker i en skål. Krossa kornflakes lite. Blanda ihop allt och häll ut på en plåt. Smält chokladen och häll den över det andra. Låt stelna. Njut..




Min ser ut såhär. ser inte så smaskigt ut, och bilden är dålig. Men jag dräglade kraftigt samtidigt så jag skyller på de.. aja, hoppas ni provar på de. Tar kanske en kvart att göra så..

Kram

days of my life..

Skrivet den: 2009-12-12 kl. 22:44:05 / Kategori: That is that

nu kommer ett sånt inlägg om vad jag gjort på min vardag. Vissa tycker att sådanna inlägg är megatråkiga att läsa, men för tillfället tycker jag att min vardag är himla intressant. Ni som inte vill läsa, läs inte. Kolla på bilderna istället vetja.

Tidigare i veckan berättade jag om min trevliga VFU-kompis. Tyvärr (menar megatyvärr) är praktiken slut för denna gång, och det var också sista gången vi var på den skolan. Jag och Josefine fick fina böcker från våra handledare, och som sista lektion tvingade vi barnen att klipp och klistra till oss..



Denna fina gjorde barnen till mig. Jag ska också tillbaka på torsdag ( och kanske fredag ) för att vikariera (få betalt) för min handledare. Och det ser jag som bra betyg, heja mig!!

På kvällen skulle fotbollslaget hjälpa till på julkonserten i stan. Artisterna var inga mindre än Måns, Sanna, Sonja och Shirley. Byggarbetarna var också mycket imponerade av oss efteråt. De trodde dem inte om oss tjejer inte.. tji fick dem.. Kvällen i bilder

  

tjejligan innan konserten                                          Och efter....








Jag var hemma vid lite efter ett, somande vid halv två skulle jag tro. Steg upp igen vid fem. Vet vad ni tänker och jag håller med. aj aj aj. saker och ting-marknad med fotbollslaget.. Kvällen har spenderats på konsum och idag vad det segt. Patriks humoristiska uppdatering av all fotboll var det enda som höll mig vid liv.

 Daniel är lite irriterad på mig just nu eftersom jag sitter och trycker och häller i mig popkorn och cola. Men är inte jag värd de idag?


prio ett!!

Skrivet den: 2009-12-12 kl. 15:21:13 / Kategori: That is that

Inte uppdaterat sedan i tisdags, riktigt sjukt faktiskt! Kan jag be lite om ursäkt för men jag lade prio ett vid att sova. Så skönt, så skönt. Men senare ikväll, efter slavtimmarna på konsum, kommer en riktig uppdatering. Om det nya jobbet, och konsterten och det där med saker!

See ya then..

smygtitt, haha




stuck on my mind

Skrivet den: 2009-12-08 kl. 18:38:54 / Kategori: That is that
tänkte berätta lite om ett fenomen som heter VFU-kompis

VFU står för VerksamhetsFörlagd Utbildning (tror jag) och är beteckningen på vår praktik. Jag har nu varit på samma ställe i tre terminer tillsammans med en annan tjej. Min VFU-kompis Josefine. Josefine och jag kände inte varandra. Då den där första gången. Det kan man inte säga nu. Vi är som..ja, jag kan inte förklara det. Vi känner varandra utan och innan, vet vad den andra tänker och precis hur den andra är. Både som person och lärare.  Våra svaga och starka sidor. Hon är ju den som ser alla mina misstag nu när jag är lärare in making.

Och vi pratar, ja gud vad vi två kan babbla på :) me like it, big time!! Och nu har vi vår sista vecka tillsammans. Det känns riktigt konstigt. Att umgås med någon så intensivt och sen inte alls. För även om vi är tighta som få, har vi något gemensamt utanför VFUn också?

Aja, jag säger grattis i förskott till Josefine som fyller 20 imorgon! Kram till dig


may I?

Skrivet den: 2009-12-08 kl. 07:22:27 / Kategori: That is that
complain like a crazy person??

För igår hade jag välrdens jävla fucking day!!!

-som började med att klockan ringde 06.00 på morgonen.. blää.
-Sedan visar det sig att mitt visakort är borta. Misstankarna hamnar på subways golv i lördags kväll.
-Jag bränner mig på nyponsoppan jag gjort, jättemycket. mitt på tungan. aj.aj.aj.
-När jag ska cykla iväg till bussen går jag in i ett spindelnät. Jag får det rakt över ansiktet.hmpf
-praktiken fortlöper helt okej..
-När jag kommer hem upptäcker jag att en låda i frysen retas så den hade inte stängts riktigt. snö på allt. noooo
-Efter detta väntar tre h i tvättstugan, disken, matlagning och plugg.

Jag är så trött!! Det enda positiva med igår var att jag vann över Carro i betapet. Men det är inte mycket att hänga i julgranen. Och vilken julgran???

And here we go again...


how I spend my sunday afternoon

Skrivet den: 2009-12-06 kl. 20:56:01 / Kategori: That is that
Efter att jag vaknade upp i tredjerummet och ätit tre ägg till frukost blev det hårdträning med tjejerna i wä-hallen. I love it!!! Det blev middag med Daniels föräldrar, och nu plugg.. Dagen har gått riktigt fort och det betyder att jag redan imorgon får återvända till min underbara praktikplats! Redan halva avklarad, I dislike!!



Thomas tog ett kort på Ceasar. Det tog riktigt lång tid för oss att lista ut hur vi skulle skicka den via bluetooth från hans mobil till min dator. Men skam den som ger sig!!!

                                                                                                                      Jag hatar Carros jobbtider!!!


too old!!

Skrivet den: 2009-12-06 kl. 10:49:57 / Kategori: That is that

Igår var det Fest med stort F!! varken jag eller Carro ska jobba idag och det måste ju firas med en riktigt partykväll!! Laddade som få gick vi på förfest hos Carros lagkompisar. Det blev dans, kortspel och lite snack. Efter lite missar med taxin åkte Carro på min cykel in och vi irrade runt på stan en stund innan vi hamnade på t-baren..

Ganska snabbt blev vi trötta i fötterna och hungriga. Men vi stod ut och dansgolvet var vårt. Fram till kvart över ett kanske. Då gav vi upp och begav oss till Subway. Det ironiska är att ni vi äntligen träffade några vi kände var dem påväg in när vi skulle ut. Det blev en italian bmt och Carro på pakethållaren hem.

Väl hemma tog jag datorn, några bitar fetaost och sladden i colaflaskan och la mig i tredjesängen. Där trivdes jag som bäst.

Carro, nästa gång är det du och jag på förfest, sen blir de class och black jack. De måste vi orka med, haha. Aja, lite bilder från kvällen



Sanna och Tina




Världens sötaste Svea




Dessi kissinödig. haha





världens bästa syster

Skrivet den: 2009-12-05 kl. 11:40:38 / Kategori: That is that
med världens bästa idéer.

Efter praktiken ( som gick underbart bra igår ) träffade jag lillassystern min i stan. Vi julklappsshoppade, och det gick jättebra! Vi har massor av fina paket inslagna i de finaste papper och jag längtar till julen!

shoppandet fortsatte på systembolaget och på Maxi. Vi köpte dricka, mat för kvällen och ingredienser till dagens bak. Vi fuskade, gud vad vi fuskade!!




Det blev kakmix och champagne. Någon som kan toppa de? tror inte de. Men till dem som ändå försöker så höjer jag med  Lax ala Vera och ris. Till detta en flaska vin och Idol, där Calle gick till final. Och vi avslutar med lips-maraton.

   

Några lussekatter blev brända, men de flesta blev bra. Och jag erkänner, jag har ätit några till frukost. Idag är min lediga dag och jag ska inte göra något vettigt alls.. Iaf inte än på ett tag.

Kram

   


3 December

Skrivet den: 2009-12-03 kl. 06:53:13 / Kategori: That is that
och fjärde dagen på min praktik

Men det är inte om det jag ska berätta om nu. För något ovanligt hände mig igår. Till promenaden hade jag självklart tagit mina gamla termobyxor och hade lite svårt för att knäppa dem runt magen. I fickan hittade jag något alldeles underbart. 4 $, ja jag ljuger inte 4 $ från min underbara tid i USA. Ni kan ju bara gissa vilken nostalgitripp jag åkte på sedan. Alla underbara minnen och påhitt och människor. Mitt år i USA är mitt livs bästa, so far ( ala Homer Simpson )

Vidare till praktiken...




Glädje i höstmörkret

Skrivet den: 2009-12-02 kl. 19:13:05 / Kategori: That is that


Visst blir man lite glad. Två favoriter från YouTube!!






2:a December

Skrivet den: 2009-12-02 kl. 06:46:19 / Kategori: That is that
Idag är det tredje dagen på min VFU, andra december och första dagen (på länge) som det är minusgrader ute. Och då ska vi ut och gå!! Vi ska vara ute i tre h, varar vi ska gå en timme. Så det är på med underställen, dubbla strumpor,  och de där gula kängorna som står längst in i gaderoben..

Tänk på mig idag, jag kommer frysa som en gnu, och samtidigt lyssna på 30 ungar om hur mycket dem fryser.

Kram



ps, Till Frida och Annie (och Jimmy) jag kommer inte ihåg Sunes jul. Säkert har jag tittat på den men minns den inte. Förlåt. Frida, kan jag låna din dvd??

1:a December

Skrivet den: 2009-12-01 kl. 19:33:23 / Kategori: That is that

Idag är det första december, vilket känns skit bra!! Det känns på något sätt som om höstmörkret är över och vi ersätter det med julstämning. Underbart!!









Än har jag inte fått upp så mycket, men det är en början med lite ljusstakar i fönsterna och tomtar lite här och var. Den stora frågan är självklart hur länge dessa söta tomtar får stå kvar innan katterna slår dem i golvet.

Igår började jag min praktik. Jag älskar det! Jag har lärt mig mer på två dagar där än jag gjort på högskolan de senaste tre veckorna. Barnen är underbara och jag längtar tills jag får min egna klass att mysa med. Fram till dess får jag nöja mig med Daniel.

På tal om jul och första december. Då måste jag ju nämna något om julkalendern. Men jag har inget att säga eftersom jag varken hört eller sett något om den. Livet var lättare när man var liten! Många säger att julkalendern var bättre förr. Jag säger att den var bättre på min tid. Vi hade mysteriet på greveholm, pelle svanslös, julgranspynten på liseberg. Dessa är dem som fastnat hos mig. Men det känns som om jag glömt en viktig, vilken?


RSS 2.0