Food

Skrivet den: 2018-09-30 kl. 18:43:00 / Kategori: Elliot
I några dagar nu har Elliot börjat intressera sig för när jag stoppar mat i munnen. Han har också börjat sitta bättre i sin stol och kan därför vara med vid matbordet mer. Han hamnar lite högre upp än i babysittern och ser vad som händer. Vilket betyder att vi får äta mat tillsammans i köket istället för framför tvn, haha. 

Detta, i kombination med att han nu är mer än fyra månader gammal ledde till att jag köpte tre potatisar när vi handlade idag. Potatisarna kokades och mosades ihop med lite smör och bröstmjölk. Självklart oroar man sig för klumpar första gången man ger sitt barn någon annan form av mat än bröstmjölk så röran trycktes genom en sil också. Elliot fick sedan smaka några mini-skedar (en tsk totalt ungefär) medans vi andra åt chili :) både potatispurén och skeden smakade han gärna på. Resten av purén hamnade i frysen. Tanken är att varje "kakform" innehåller potatis för en dag, uppdelat på 2-4 smakportioner. 

Snart ska vi ge oss på morötterna :) 

(null)

(null)

(null)Lördag med familjen

Skrivet den: 2018-09-29 kl. 16:39:44 / Kategori: That is that
Vem tycker inte om lördagar?! :) 

Idag har vi varit iväg på fotboll. Säsongen börjar ju närma sig sitt slut och det är bara några få matcher kvar. Tur är väl det, för även om solen sken var det kallt idag. Daniel satt bredvid oss idag pga förkylning, men framför oss spelade Vittskövle lika, 2-2 slutade matchen. Ett godkänt resultat som speglade spelet rätt bra.

Nu ska vi bara snabbt hem och byta om innan det är dags att åka på fest :) ikväll ska det dansas!!!! 

(null)

(null)

(null)

(null)


Egentid?

Skrivet den: 2018-09-27 kl. 21:09:14 / Kategori: That is that
Det här inlägget har jag funderat länge på. I förra veckan var jag iväg och tränade på onsdagskvällen helt själv. Då tänkte jag lägga upp en text om att jag haft egentid. Ett rätt laddat ord faktiskt och jag tror inte att jag gillar det. Det låter så fruktansvärt själviskt. Det låter som om jag inte vill vara med mitt barn. Så det blev inget inlägg då utan jag behövde suga på den karamellen lite längre.

Tolka mig inte fel, jag tycker det är viktigt att ha "egentid". Det är bara ordet jag inte gillar. Men det är massor av känslor som tar fart i mig av bara tanken på att göra något utan Elliot. Samtidigt som det låter helt underbart att "bara få vara mig" och bara tänka på mig själv (eller hur, jag tänker på honom konstant), så är tanken av att vara utan honom jobbig. Jag vill veta vad han gör och att han är okej hela tiden. 

Sedan kan jag också vara trött och inte palla mer. Detta är oftast om vi bara varit hemma en hel dag och inte gjort något speciellt. Då vill jag iväg och träna eller göra något annat ett tag. Jag vill ha träningstid helt enkelt, så kan vi kalla det. För vad är bäst, en trött och gnällig och irriterad mamma, eller en mamma som varit iväg en stund och saknat sitt hjärta? Vilket barn får roligast/bäst bemötande från sin mamma där liksom? 

Och på tal om att åka iväg utan Elliot. Där är nästan avståndet ifrån honom värre än tiden jag är utan min lille bebis :) Att åka in till stan medans han är kvar i Åhus är gränsen just nu. Därför får han följa med på 25-årsfest i Tollarp på lördag, haha! 

(null)


Mer från dopet

Skrivet den: 2018-09-23 kl. 15:41:52 / Kategori: That is that
Här kommer fler bilder från dopet. Eftersom man själv var rätt upptagen med annat fanns det få möjligheter för mig att ta några kort. Jag visste inte ens var min telefon var någonstans under hela eftermiddagen. Jag hade därför outsourcat fotograferingen till andra och dessa bilder kommer efter hand här :) 

Bilderna är mest på fikan och presenterna. Jag bakade tårtor för första gången i hela mitt liv och var riktigt nervös över detta. I torsdags kväll var jag säker på att vi skulle behöva slänga allt jag gjort. Men de blev rätt fina ändå och de smakade gott med. Jag fick massor av beröm för dem på dopet vilket kändes helt fantastiskt :) Nu behöver jag bara lära mig att räkna bättre eftersom vi hade mer än hälften av tårtorna kvar efter att alla gästerna gått hem, haha. 

Tack igen alla fina som var med! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)Elliots dop

Skrivet den: 2018-09-22 kl. 20:55:07 / Kategori: Elliot
Efter en veckas förberedelser med bullbak, lätt ångest över tårtorna, fixande av program, och flera turer i stan letandes efter dekorationer var det idag dags var Elliots dop. 

Redan igår var vi och dukade och fixade och i förmiddags var allt klart med alla tårtor dekorerade. Innan det var dags var vi lite nervösa, vi föräldrar och fadder Vera. Elliot var ett charmtroll. När vi sedan körde igång försvann nervositeten igen och det var hur mysigt som helst. Vår kille skötte sig exemplarisk och ceremonien var precis vad man kan önska. Ni vet, lagom lång sådär ;) 

Efteråt fikade vi tillsammans i församlingshemmet. Sju sorters kakor hade vi inte, men fem st olika sorter kunde man hitta på bordet i alla fall och sedan kanelbullar och tårta till det. Även popcorn och godis fanns att mumsa på så det bjöds på en hel del socker, haha! 

Vi är verkligen så tacksamma och glada för alla som kunde komma och dela denna dag med oss. Den blev allt vi kunde önska oss och lite till. 

(Bilder på tårtorna och dukningen och sådant kommer senare) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)Egen mammagrupp

Skrivet den: 2018-09-21 kl. 09:48:16 / Kategori: That is that
Då vi var fyra st som sprang runt med fina växande magar på jobbet i våras finns det nu fyra st bebisar. Tillsammans med en extra vän (och bebis) träffades vi igår på frukost hemma hos Sofie och Harry :) 

Det är roligt att prata med andra mammor för igenkänningsfaktorn är så hög! Det är också en konstig känsla att samtal om bajs, ludd i händerna, vakennätter och förlossningar är de samtal man uppskattar bäst numera. Vad hände? Inga djupa diskussioner precis men jag trivs så bra ändå. Vad har mammarollen gjort med mig?!? 

Här har ni våra små. Från 2 månader till 7 månader :)

(null)


4 månader

Skrivet den: 2018-09-19 kl. 09:48:51 / Kategori: Elliot
Vår kille är idag 4 månader. Vi har verkligen börjat lära känna varandra ordentligt och har en helt annan kontakt än för en månad sedan. Jag kan nästan märka skillnad från vecka till vecka i hur närvarande han är! 

Stor har han också blivit och vägde in på 7,3 kg till sina 66 cm i måndags på BVC. 

Vår fina fina Elliot! 

(null)Dopveckan

Skrivet den: 2018-09-18 kl. 21:53:43 / Kategori: That is that
Hela denna vecka kommer vi ladda inför dopet på lördag. Ja, allt är planerat in i minsta detalj. Igår handlade jag och mamma lite pyntgrejer och dekorationsgrejer. Idag har det bakats kanelbullar och handlats blått godis. Jag har också varit hos pappa och skrivit ut programmen. Imorgon tar jag paus, haha. Sedan på torsdag ska tårtbottnar bakas, på fredag ska tårtorna sättas ihop, nycklar hämtas och lokal dukas. Sen på lördag smället det! 

Bilder på Elliot och farfar <3 

(null)

(null)


Gästboken

Skrivet den: 2018-09-16 kl. 15:16:38 / Kategori: That is that
Idag har jag varit och hämtat ut paket. Det är jag x antal gånger i veckan visserligen, men idag var det paket till Elliot. Fast det är det också oftast så.. 

Idag var det gästboken till Elliots dop som kom. Vi var oroliga när vi beställde den om den skulle hinna fram innan dopet, men det var ju inga problem alls. Vi är så nöjda :) 

(null)

(null)

(null)Vår vardag

Skrivet den: 2018-09-12 kl. 19:27:41 / Kategori: That is that
Här rullar dagarna på i en himla fart. Det säger bara poff och så har det gått en vecka till.  I detta har vi fått till lite rutiner, även om jag knappt vågar säga det. På kvällarna fungerar det riktigt bra med mat, ombyte och att få lillen att somna. Nätterna har vi också haft lite rutiner på som tyvärr bryts ibland med lite väl mycket vakentid och något nattamål för mycket enligt mig. 

Idag har vi haft extra mycket lyx med att pappa följde med på babysimmet. "Dyken" fick jag ta hand om, men det var så mysigt att ha honom med oss. 


(null)Allt och inget

Skrivet den: 2018-09-06 kl. 09:17:55 / Kategori: Elliot
Vi jobbar på att hitta lite rutiner här hemma. Men dagarna blir ändå väldigt olika där vi vissa dagar åker från ena grejen till den andra för att sedan nästa dag inte göra något alls. 

Idag är en "inte-göra-något-alls-dag". Igår gjorde vi desto mer. Bland annat babysim för tredje gången. Elliot fick då doppa sig två gånger. Med att doppa sig betyder att den här mamman (och de andra mammorna) drar sitt barn ner under ytan. Vilket låter hemskt, men inte var så farligt :) Babysimmet är väldigt mysigt och igår var mormor med och tittade, ännu mysigare! 

(null)

(null)

(null)

(null)
Vår kille

Skrivet den: 2018-09-04 kl. 12:16:35 / Kategori: Elliot
Jag är så lycklig över vår lille kille. Allt från att bara titta på honom och pussa på honom till att få drömma om hans uppväxt gör mig så lycklig och full av kärlek att jag ärligt talat håller på att explodera. Tänk att få följa honom genom livet att han ska få växa upp i det hus vi håller på att göra till vårt hem. 

(null)

(null)


Jag är tillbaka!

Skrivet den: 2018-09-03 kl. 13:05:08 / Kategori: That is that
Ikväll kör jag mitt första pass på Actic sedan i december förra året då jag fick sluta på grund av den växande magen med Elliot i :) med pass så menar jag att leda ett gruppträningspass. 

Men nu är det alltså dags igen. Ikväll leder jag 30 minuters tabata, även om jag själv kör med vissa restriktioner från Adam. Restriktioner jag hoppas han släpper lite på till nästa vecka! Oavsett så ska det bli så roligt att stå där framme igen och leda alla underbara deltagare genom passet. Nu kör vi!! 

(null)


Garderob del 1

Skrivet den: 2018-09-01 kl. 17:17:28 / Kategori: Huset 2018
Undras hur många delar den här garderoben kommer få här på bloggen innan jag är "klar" ;) 

Men efter att den nya garderoben legat i garaget sedan i onsdags satte vi igång. Vi den här gången var mig och svärföräldrarna. Elliot var med på en hörna mellan tupplurarna men Daniel är iväg hela helgen. Målet denna helgen  var att få ut den gamla garderoben ur sovrummet, men efter att det var gjort lagom till lunch fortsatte vi lite till. Nu är målet att vara helt klara imorgon istället. 

Och kolla in tapeten som fanns bakom de gamla garderoberna. Helt underbar! Jag tycker det är så tråkigt att vi sätter nya garderober framför hela denna skatt. Daniel är nog rätt glad för samma sak ;) Däremot är båda väldigt glada över att garderoberna får plats för det var inte alls säkert. Thomas har fått arbeta ordentligt med både huvud och muskler för att få stommarna på plats. Jag och Chatarina har samtidigt skruvat ihop 16 lådor i olika storlekar. De sista gick av bara farten kan man säga.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)RSS 2.0