Lång fredag!

Skrivet den: 2018-03-30 kl. 18:58:09 / Kategori: That is that
Långfredagen idag och lång är definitivt rätt ord. Fast inte på samma sätt som det är tänkt. Lång för att vi hunnit med så otroligt mycket. Men kort för att klockan är faktiskt redan sju på kvällen. 

Jag började dagen med att köparen till lägenheten skulle kolla städningen. De kollade allt annat också och det tog närmare en timme. Allt kommenterades!! Efteråt var jag helt slut. Jag hämtade ut vår gratisbox från libero på maxi och köpte frallor, sen åkte jag till mina föräldrar för en sen frukost. De hade gjort en riktig påskbrunch av det och det uppskattades verkligen efter min förmiddag! 

Det blev sedan ett besök till Jysk för att hämta ut våra nya stolar. Därefter till huset där dörrkarmar målats, väggar och tak spacklats, fönsterkarmar har satts upp, en ny diskmaskin har satts in, element har målats (sista hoppas jag!!) stolar skruvats ihop, och säkert massor annat som jag glömt. Jag har alltid små mål för varje dag men idag har vi hunnit så mycket mer! 

(null)

(null)

(null)Köket

Skrivet den: 2018-03-28 kl. 20:58:55 / Kategori: Huset 2018
Tänkte uppdatera lite om vår renovering. Jag skriver ju hela tiden om att vi jobbar hårt här, men visar sällan några bilder. Det beror väl på att vi aldrig blir klara ;) För det finns alltid mer vi ska fixa! Nu börjar köket bli klart. 

Så kändes det iaf innan jag började kolla på vad vi har kvar där. Och det visade sig vara en del, haha! Det ska köpas ny microvågsugn, en klocka ska upp, vi ska köpa någon form av skåp/avlastningyta till, kyl och frys ska rättas till, tavlor ska upp, fönsterbräda ska skruvas upp, lampan ska sänkas och säkert några grejer till. Så ni ser! 

Men har har ni några bilder på hur det ser ut nu. Och jag tar gärna emot tips om vad jag kan göra med/ha i kryddhyllan. Det ska inte vara kryddor i alla fall :) 

Vi har: 
- Fått köksluckorna ommålade, det är annars samma luckor.
- Målat om paneltaket från träfärgat till vitt
- Målat väggarna
- Bytt lampor, både under överskåpen och i resten av köket. 
- Köpt ny kyl och frys, plus lite fler överskåp/högskåp. (Syns ej på bilden) 
-Målat i alla skåp och alla hyllplan. Gud vilken skillnad det blev!
- Satt nya lister överallt. 

(null)

(null)

(null)


V.35

Skrivet den: 2018-03-27 kl. 09:09:35 / Kategori: That is that
Nu är vi i vecka 35 och lilleman är ca 44 cm lång och väger nästan 2,5 kg. Och magen växer! Annars händer det inte så mycket. Jag är mindre smidig och att ta sig upp ur soffan/sängen är lite mer komplicerat. Jag har också fått kommentarer när jag försöker ta på mig strumporna. 

Men vi mår så bra så bra! Jag hoppas verkligen att jag kan få göra det hela vägen :) 

(null)Inte helg längre

Skrivet den: 2018-03-26 kl. 17:05:50 / Kategori: That is that
Måndag och arbetsdag. Men helgen har varit så avslappnande att det inte gör så mycket. Kan också bero på att det bara är fyra arbetsdagar denna vecka innan en veckas påsklov. 

Igår var vi i Lund på kalas. Det var ju våffeldagen också så det åts våfflor med alla tillbehör :) 

(null)

(null)


Tack Daniel

Skrivet den: 2018-03-25 kl. 11:24:48 / Kategori: That is that
Tänk, återigen är vi på gymmet tillsammans och även denna gång är det Daniels förtjänst att vi är här. Känns alltid så jäkla bra i både kropp och knopp efteråt.

Jag kör på med mitt program vilket (oftast, inte alltid) avslutas med 20 minuters lätt cardio på en cykel. Magen fungerar inte med vanliga cyklar så den med armstöd blir det för min del. Perfekt för det blir också 20 min mobiltid. Erkänner att det blivit en del inlägg från denna cykel och så även idag :) 

Jag hoppas så mycket på att jag har tid och energi till detta även efter lilleman är här. Men det tar vi då! 

(null)


Ingen mer PT

Skrivet den: 2018-03-24 kl. 08:09:39 / Kategori: That is that
Good morning! 
Här ligger jag i sängen och har faktiskt tagit sovmorgon. Kanske är det så att kroppen vill sova lite mer nu och att jag faktiskt får det :) 

Annars rullar dagarna på. Jobbet är som vanligt, det fixas i huset med lite varje dag och träningen hinns också med ibland. Däremot är det dags för ett nytt kapitel just med träningen eftersom jag i torsdags hade min sista pt-timme med Adam för en tid framöver. Nu ska jag "klara mig själv" fram till förlossningen. Vi gick därför igenom mycket hur jag ska göra efter. Vad jag kan göra direkt efter förlossningen och vad jag kan göra efter kontrollen hos barnmorskan. Den biten är då anpassad efter träningsredskapen jag köpte förra helgen och har hemma :) 

Eftersom det också var sista gången fick jag alla mina "vägningar" eller vad jag ska kalla det. Man kan inte avläsa så mycket eftersom den inte riktigt tar med en bebis i beräkningarna. Men dålig reklam för Adam, för det är nog inte alla hans kunder som går upp 12 kilo mellan första och sista passet ;) 

Å andra sidan, utan honom hade det varit det dubbla, och kan starkt rekommendera honom! Till hösten hoppas jag att han fortsätter med sin mammaträning också för då kommer jag stå först i kö! 

Kram på er denna lördag!! 

(null)


Hemmagym vs på plats

Skrivet den: 2018-03-19 kl. 20:07:27 / Kategori: That is that
I lördags blev det inte bara inköp till lilleman utan lite till mig också. Och inte bara tråkiga grejer som amningsbhs och sånt utan även träningsaccessoarer. Jag köpte hantlar med 2x2 kg och 2x4 kg, ett gummiband i smalare modell och en yogamatta i tjockare modell. Med detta ska jag kunna ta mig igenom Adams pass hemma också. Tanken är ju att jag ska få bra användning av detta sen efter förlossningen också. 

Men ikväll har jag tagit mig i kragen på bästa sätt och har faktiskt varit på gymmet. Mycket roligare än hemma för där är lite mer folk :) 

(null)


Gekås på 1,5h

Skrivet den: 2018-03-17 kl. 16:23:32 / Kategori: That is that
Idag var det inplanerat en tur till Ullared. Vissa har frågat mig hur jag ska orka det, såhär långt in i graviditeten. Ja, för det första så känner jag mig fortfarande väldigt pigg och det enda som gör att jag känner mig gravid är den växande magen och regelbundna sparkar därifrån. Inte trött, inte ont någonstans. För det andra har de aldrig varit i Ullared med Daniel. Det är inte samma sak som att vara där med "vanligt folk". 

Klockan sex i morse var vi på sandhem i Vä och hämtade baguetterna vi beställt. Sedan gav vi oss av. Vi var uppe vid halv nio ungefär och gick in i varuhuset. Lite hygiengrejer och sedan mot barnkläderna. Där shoppade vi lite blandat men inte så mycket. Borta vid bebisgrejerna plockade vi på oss lite blandat, och i källaren köpte jag mig ett litet mini-hemma-gym och Daniel en verktygslåda. Även katten fick några nya grejer. Lite städsaker, färdkost och sedan kassan. Bilen stod nog stilla i en timme och 45 minuter! 

Det gick så snabbt att jag inte ens hann ta några bilder :) 

(null)

(null)


Shopping

Skrivet den: 2018-03-16 kl. 18:51:11 / Kategori: That is that
När jag kom hem idag låg där två paket i brevlådan. Båda till Daniel. Besvikelsen var ju total, trots att jag visserligen inte beställt något. Sedan blev jag nästan lite irriterad när jag såg att paketen kom från supporterhuset, vilket betyder Malmö-grejer. Och han har inte frågat om jag vill ha något. Vilket sätt! 

Daniel kommer hem och öppnar paketen. Fram plockar han det ena söta efter det andra till lilleman med det underbaraste flinet i hela ansiktet. Han var lagom nöjd med sig själv och jag smilade med honom. Så snygga grejer. 

Lillemans garderob har därför mer än fördubblats idag. Dock lär den göra minst samma sak imorgon. Då ska vi till Ullared!! 

(null)


Mellan profylaxkurs och ultraljud

Skrivet den: 2018-03-15 kl. 19:43:38 / Kategori: That is that
Hej hopp! 
Denna vecka har vi bebisvecka. I måndags och tisdags var vi på profylaxkurs. Daniel fick nypa mig i benet (blåmärke, check) och jag lärde mig andas genom smärtan. Jag ska andas satan genom förlossningen :) 

Igår var vi på ultraljud. Lilleman är fortfarande lilleman, dock inte alls på humör på att ge sina förväntansfulla föräldrar en bra bild. Annars mår han bra, men mig ska de kolla lite till för att vara säkra på att allt är okej, även om det såg bättre ut. Varken kan eller vill förklara det mer än så ;) 

Idag har jag varit på ett vanligt besök hos barnmorskan (exemplariska värden, nailed it) och sen på eftermiddagen körde vi föräldrakurs där jag glänste lite till med grymma tankar och funderingar, haha! 

(null)

Försök se en bebis där om ni kan ;) 

En bättre lördag!

Skrivet den: 2018-03-10 kl. 20:00:40 / Kategori: That is that
Efter en sovmorgon till närmare halv åtta och lite snoozande på soffan åkte jag till gymmet en runda med syrran. Passet kördes igenom på bästa sätt (med en ny ryggövning). Lunchen väntade sedan på oss hos föräldrarna tillsammans med bra fotboll. 

Och nu avslutar jag dagen i soffan tillsammans med finaste Daniel där vi försöker undvika melodifestivalen :) 

(null)


Halv åtta hos Alex

Skrivet den: 2018-03-10 kl. 08:51:43 / Kategori: That is that
Igår var det dags för del två i vårt "halv åtta hos mig". Alex var värd och menyn fick vi tidigare i veckan. Det lät väldigt väldigt spännande. Så halv sju (det är ändå fredagskväll, man orkar inte hur mycket som helst) var vi på plats hos henne igår. Fördrink avnjöts och vi gick husesyn medans förrätten fixades. Sedan åt och snackade vi som vanligt. Jag tror att kocken var mindre nervös än förra gången men jag vet ju inte ;) 

Efter en god efterrätt så var det dags för övriga tre att rösta och jag har fått kuverten med mig hem då det är min tur om några‭ veckor. Tips på meny mottages gärna :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


V 32

Skrivet den: 2018-03-06 kl. 10:26:06 / Kategori: That is that
Här är vi nu :) 

Jag mår fortfarande hur bra som helst. En del sparkar känns en hel del och jag går långsammare än vanligt. Jag känner mig än så länge pigg också och orkar med vardagen som vanligt faktiskt. Vi får se om jag lyckas ta någon bra bild på den växande magen också ;) 

(null)

(null)


Välkommen till oss!!

Skrivet den: 2018-03-04 kl. 10:32:40 / Kategori: Cissi och Ceasar
Efter att ha bott hos Daniels föräldrar sedan vi åkte till Bali i mitten av december flyttade Cissi tillbaka till oss i fredags. Äntligen, för vi har saknat henne. Hon gick ett varv i huset och luktade på allt och kollade läget i varje rum.  Jag fick bära upp henne på ovanvåningen för att visa läget där (och sedan bära ner henne igen för efter ett snubblande försök ville hon inte gå ner). Nu har vi lärt oss gå i tappor, men Gud vad roligt jag och Daniel hade de första gångerna :) 

Cissi har flyttat en hel del gånger faktiskt. Hon (och brossan) var ju med redan på fästningsgatan och det är tre lägenheter sedan. Som tur är så är hon helt som vanligt :)

Nu väntar vi bara på lilleman <3 

(null)


En ny variant på shoppingdag

Skrivet den: 2018-03-03 kl. 17:17:55 / Kategori: Huset 2018
Hej hopp! 
Idag har vi varit på en ordentlig shoppingtur. Ända ner till Malmö faktiskt, och vi startade tidigt. Vid halv tio imorse var vi på plats nere på bauhaus i Malmö och började shoppa. En lampa till köket, knoppar och handtag till kök, hall och lillemans rum, samt nya fönsterbrädor och fästen till dessa. 

Därefter körde vi tvärs över gatan ungefär för ett besök på ikea. Där köpte vi diverse tillhörigheter till spjälsängen som kommer på tisdag, ett skåp till badrummet, nya dörrar till skåpet i hallen, nytt duschdraperi och andra diverse bra-att-ha-grejer. Inredning till badrummet kollades också på, men där behöver vi tänka mer. 

Vi avrundade sedan turen med ett besök på mio i Lund där vi testade och kollade på olika soffor. Ett beslut har nästan tagits där med. 

Fika hos Sara, Emil och Oliver och sedan hem! Trötta men lyckliga! :) Vi har fyllt på ordentligt med grejer till vårt casa blanca.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)En fredagskväll

Skrivet den: 2018-03-02 kl. 22:49:45 / Kategori: That is that
En ny arbetsvecka är slut och det är med blandade känslor jag faktiskt börjar räkna ner veckorna som jag har kvar att jobba. Ovissheten över vad som komma skall känns väldigt väldigt konstig och det är många funderingar på hur vi kommer reagera när vi blir tre. 

Ikväll har jag varit iväg och firat en kollega som fyllt jämt. Detta med god mat och trevligt sällskap. Väldigt otippat att jag fortfarande är uppe en fredag, då "på spåret" brukar vara min gräns. Så även om en del gravidsympton börjar kännas mer och mer är tröttheten (ännu) inte en av dem! Tycker jag i alla fall, omgivningen säger kanske annorlunda ;) 

(null)

(null)RSS 2.0