Lyxlunch som mammaledig

Skrivet den: 2020-04-28 kl. 22:40:30 / Kategori: That is that
Efter att vi ringt om varandra några gånger på förmiddagen fick Carro tag på mig, och vilken jäkla tur det var. För hon ville komma på lunch.  Och ännu bättre, hon hade lunchen med sig i form av baguetter med skagenröra och vår älskade cola zero till det. Fatta lyxen! 

Vi fick äntligen mysa ordentligt med Olle också, och Elliot blev lika förtjust i honom som i Thea. (Asså vår fina Elliot, han är så snäll och omtänksam. Det är så underbart och se honom bry sig så mycket om andra!) Thea tog sin första playdate med ro, och det gjorde Olle med. Han valde även att fyra av sig allra första leende här. 

Både jag och barnen tackar så mycket för besöket. Att något så enkelt och oplanerat kan bli så bra!! 

(null)

(null)


Vår Thea

Skrivet den: 2020-04-26 kl. 22:39:18 / Kategori: That is that
Jag fick så dåligt samvete efter förra inlägget. Jag nämnde knappt ens lilltjejen och alla bilder var på Elliot. Det händer ju mer kring honom medans hon, som typiskt "andrabarn" bara får hänga med. 

Men hon träffade läkaren under vårt BVC-besök i onsdags, och allt såg superbra ut. Hon har nu också passerat 5kg så det börjar bli en stadig tjej vi springer runt och bär på här hemma. Hon är också mycket starkare i nacken, bjuder oss på det ena leendet efter det andra, plus att hon gett sin mamma lite längre perioder av sömn på nätterna nu. 

(null)

(null)


Glasspremiär

Skrivet den: 2020-04-23 kl. 20:57:07 / Kategori: That is that
Idag skulle det bli varmt hade jag hört. Och det stämde, lyxväder. Tyvärr felprioriterade jag ordentligt när jag valde att fixa saker inomhus på förmiddagen när Elliot var på föris för att sedan kunna sitta i solen när han sov middag. För när han sov skulle såklart inte Thea sova... Så då fick jag sitta inne och leka med henne istället. 

Lyckligtvis hade vi bjudit ner mormor till eftermiddagen för att åka till hamnen och äta glass och leka lite. Och efter mycket om och men, (herregud vad saker som ska fixas innan två barn sitter redo i bilen) rullade vi. Men efter allt jobb smakade glassen extra gott. Idag fick Elliot en egen glass för första gången. Det blev succé även hos honom, fast hans mamma nallade en del :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Vardagslyx

Skrivet den: 2020-04-21 kl. 19:13:16 / Kategori: That is that
Som allra bäst mår jag bannemej efter jag tränat. Det blir tydligare nu när det inte händer så ofta. Vi har bestämt att vi ska försöka ge varandra lite mer tid i garaget som typ är gjort till gym. (Nu är det snart tillbaka till förråd efter att Daniel börjat renovera här hemma och det har hamnat en del material där inne.) 

Så där körde jag lite innan idag. Det blev mest mina magövningar som jag fått och sen lite armhävningar på det. Imorgon är det dags för mamma-mage-gruppen igen. Det är tredje onsdagen av åtta som jag ska träna tillsammans med några andra mammor hos Helena på move 360 här i Åhus :) 

Från i garaget idag!

(null)


Premiärturen

Skrivet den: 2020-04-11 kl. 06:43:37 / Kategori: That is that
Premiärturen till stugan är gjord. Det blev under påsken även detta året, men till skillnad från förra året när jag och Elliot åkte dit var vi denna gången fyra personer i bilen. 

Mitt under Elliots middagslur bestämde vi oss för att köra så båda barnen sov hela vägen dit. Jag vet, eftersom jag satt där bak mellan dem :) Sedan var det slut på lugnet för Elliot. Han busade verkligen hela eftermiddagen och vi turades om att leka med honom. Vera och Jessica (inget lätt namn att säga för en "tvååring" men han gjorde ett gott försök) var också där så vi var många som kunde underhålla honom. 

Theas premiär blev lite lugnare, hon åt, sov bajsade och myste :) En grym eftermiddag/kväll! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Jump jump!

Skrivet den: 2020-04-08 kl. 21:38:08 / Kategori: That is that
Vilka dagar vi har haft denna vecka! Och vad roligt för alla som har påsklov och får njuta av det! 

Vi njuter också såklart, men mest på eftermiddagen. För på förmiddagen har Elliot varit på förskolan hela veckan. Detta var han inte alls pigg på i början av veckan, men det går bättre och bättre för varje dag. 

Efter två dagar på lekplatsen med olika sällskap gick vi hem till Sofie och Harry idag och lekte i trädgården. Elliot fick också testa deras studsmatta, något som vi funderade på att köpa till honom när han fyller två. Jag skrev "funderade" för att vi behöver inte fundera längre. Elliot älskade den! Han och Harry hade så roligt tillsammans när de hoppade. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Missad förlovningsdag

Skrivet den: 2020-04-05 kl. 21:12:20 / Kategori: That is that
Igår hade vi förlovningsdag. Och inte vilken som helst utan 10-årig förlovningsdag!! Vilket vi hade noll koll på och upptäckte på förmiddagen. Så av naturliga skäl hade vi inga planer och det hela slutade med att Daniel var iväg med några polare och drack öl medans jag, Elliot och Thea fick besök av Vera! 

För tio år sedan i NYC 

(null)


Aktiviteter

Skrivet den: 2020-04-02 kl. 19:53:54 / Kategori: That is that
Vi är nu inne på fjärde dagen ensamma hemma och det känns så mycket bättre än jag trodde det skulle göra. Jag var/är rädd för att det ska kännas överväldigande och att jag inte skulle orka något alls förutom att ligga på soffan ungefär. Men så har det inte varit alls utan vi har hittat på grejer. Det har blivit några turer till lekplatsen på förmiddagarna under veckan och träffat lite folk utomhus. Lite har jag ju fuskat lite eftersom Daniel har varit hemma tidigt flera dagar, och idag var mormor här en runda när jag och Thea skulle ut på tur.

Idag var vädret inte alls lockande så jag bestämde att vi stannar inne. Och eftersom Elliot visat lite intresse för sin kavel (rulla) de senaste dagarna blev det trolldeg istället. Superenkelt att göra verkligen och Elliot satt och lekte i över en timme med degen. Det blev ju inga figurer eller så gjorda. Han är för liten och allt jag gjorde tog han sönder, men roligt hade vi! I början hade vi inte så mycket saker att leka med till degen men efter hand som han höll på att tröttna tog jag fram något nytt och han blev intresserad igen :) 

Det enkla receptet på trolldegen:
1dl salt
2dl mjöl
1dl vatten
1msk olja 

Bara blanda ihop allt. Vill man spara figurerna så torkas de i ugnen i en timme på 100 grader, och kan sedan målas dagen efter. 

(null)

(null)

(null)


Lillasyster

Skrivet den: 2020-04-01 kl. 21:28:25 / Kategori: That is that
Dagarna har ju bara rullat på här i dessa konstiga tider och vi håller oss uppdaterade om coronaviruset och de senaste direktiven. Med allt som händer så går veckorna ganska snabbt och helt plötsligt var vår tjej en månad gammal. Hur hände det?!? 

Och jag tror att jag nästan citerar mig själv när jag säger att tiden både går fort och långsamt. För samtidigt som det känns som att hon nyss kom till oss så känns det som om hon alltid varit här. Något som jag tänker på rätt ofta är hur lycklig jag är över min familj. Och att det är jag och Daniel som bygger detta liv tillsammans :) 

Thea tar det mesta med ro. Hon sover, äter och bajsar ungefär. Däremot är hon väldigt mammig och vill helst vara på mig hela tiden. Detta fungerar inte alltid för jag vill kunna mysa med min stora kille också. 

Hon växer så det knakar i alla fall och jag försöker fortfarande lista ut hennes mat och sov-klocka, men det går sådär. Vi tar det som det kommer helt enkelt, samtidigt som vi försöker hålla på Elliots rutiner :) 

(null)

(null)


RSS 2.0