Till morsdag

Skrivet den: 2019-05-29 kl. 22:05:37 / Kategori: That is that
I flera månader nu har jag "byggt ihop" en bok om Elliots första år. Jag har använt mig av en app som heter Once Upon. En fördel med appen är att man inte behöver göra så mycket mer än att lägga in bilder och text. Resten sköter appen och böckerna blir så otroligt fina. Det är också lyxigt att kunna spara sin bok och lägga till nya bilder efter hand. För att inte tala om den snabba leveransen. 

För att hinna få boken innan morsdag var jag tvungen att lägga beställningen senast den 19 maj, på Elliots födelsedag. Så efter gästerna åkt hem på kvällen satte vi oss och la in det sista, för att sedan skicka iväg vår order på tre likadana böcker. Dessa hade jag i min hand på onsdag eftermiddag. 

En nackdel skulle väl vara priset då. Lite väl mastigt, och både min och Daniels mamma fick betala lite på sin egen morsdagpresent, haha. Men å andra sidan hade jag satt ihop en bok på över 70 sidor så ;) 

Hur som helst så är vi så nöjda, och jag kommer när som helst börja arbeta på nästa bok! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Morsdagspresent

Skrivet den: 2019-05-28 kl. 20:57:12 / Kategori: That is that
I söndags morse fick jag en morsdagpresent av Elliot i stugan. Denna hade han fixat tillsammans med sin pappa och sedan gömt i bilen så att jag skulle få den på morgonen. Vilka busar :) 

Tack världens bästa Daniel för armbanden. De är så fina!

(null)


I stugan!

Skrivet den: 2019-05-26 kl. 07:05:47 / Kategori: That is that
God morgon säger jag från min lilla stuga på Torsö. Det är bara jag här, för Elliot har jag precis lämnat över till mormor och morfar för frukost. Han och jag är i stugan i Blekinge över natten då Daniel varit på spelarfest. Det blev bättre för alla då vi slipper smyga där hemma, Daniel slipper lyssna på våra misslyckade försök att vara tysta, och jag tror mina föräldrar har det bra med Elliot :) 

Det är helt underbart att komma hit. Igår var det strålande väder och Elliot sprang runt i trädgården här. Han hälsade på alla grannarna, vattnade blommorna och hjälpte morfar att grilla. Idag ska vi äta morsdag-frukost och sedan beror det på vädret hur länge vi stannar. Just nu ser det sådär ut, men kommer solen fram blir mamma aldrig av med oss :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)Kroppen nu då?

Skrivet den: 2019-05-23 kl. 23:03:08 / Kategori: That is that
Jaha, hur känns kroppen nu ett år efter förlossningen? Helt ärligt vet jag inte vad min kropp håller på med. För tillfället tränar jag 2 gånger i veckan (mina egna pass). Detta är 4-5 pass mindre än för några år sedan. Jag äter också någon form av onyttigt/socker kanske fem dagar i veckan. Inga mängder, men en kaka här och lite choklad där. Detta är fyra dagar mer / vecka än innan. Jag väger inte min mat och äter inte enligt något kostschema. Jag går inte ens på promenader längre. Just nu står vågen på 5-6 kg mindre än vad den gjorde när jag blev gravid för snart två år sedan. Det har den gjort sedan ett halvår tillbaka. Hälften av dessa kilo är muskler och hälften är fett, jag har kollat. Tappet kommer nog från rumpan (muskler) och brösten (fettet) för båda dessa kroppsdelar har försvunnit. 

Men jag känner mig stark! Jag känner mig tränad. Och det sjukaste av allt, jag känner mig nöjd! Jag tycker om min kropp och vid några tillfällen tycker jag faktiskt om den väldigt mycket. Jag tänker inte börja granska den under en lupp för då hittar man alltid saker, men i det stora hela så känns kroppen bra nu. 

Hoppas känslan håller i sig under bikinisäsongen med ;) 

(null)


Jobbat lite

Skrivet den: 2019-05-22 kl. 12:54:14 / Kategori: That is that
Igår var jag på jobbet på förmiddagen. De senaste veckorna har jag varit på några möten på jobbet men igår var det mer "på riktigt" då jag, tillsammans med framtida kollegor, fick träffa våra nya elever inför hösten. Skolan hade en så kallad bytardag där eleverna träffar sina nya lärare och klasskamrater.  Detta gjorde mig verkligen taggad inför hösten! Samtidigt som det blev väldigt tydligt att det är mindre än tre månader kvar av mammaledigheten... Det får vi ta när det kommer helt enkelt.

(null)


Elliot ett år

Skrivet den: 2019-05-19 kl. 20:38:24 / Kategori: That is that
Idag var den stora dagen. Ettårsdagen!!

För ett år sedan var vi inne på förlossningen, och efter att vi varit där i över 27 timmar fick vi träffa Elliot för första gången. I samma stund som han kom försvann all smärta direkt, och inget annat existerade längre. Den stunden är svårslagen verkligen! 

Idag har vi haft kalas. Det kunde ju inte bli bättre. Daniel skrattade lite åt mig innan eftersom jag var så stressad trots att vi var "klara" med allt i god tid innan, plus att vi hann plocka undan all dukning igen för att duka på nytt i uterummet istället. Elliot har varit på strålande humör (som så oftast just nu), och kalaset blev superbra. God fika, trevligt sällskap och massor av fina presenter. 

Tack alla som grattat vår kille idag!! 

(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Lek och bus

Skrivet den: 2019-05-14 kl. 20:52:17 / Kategori: That is that
Här rullar dagarna på verkligen. Jag springer mellan öppna förskolan, gymmet och rabatterna känns det som. Eller så springer jag efter Elliot och plockar upp allt som han slänger omkring sig. 

Idag åkte vi lite längre på förmiddagen. Hela vägen till Vanneberga för att hälsa på Erika och Moa. Våra mamma-träffar går det sådär med just nu och vi hittar ju aldrig dagar då alla kan. Därför var det, förutom oss, "bara" Sofie och Harry på plats. Tråkigt såklart, men herrgud hade vi klarat av alla ungar nu när de är överallt?!  Det gick sådär med att ta någon fin bild på dem idag :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Snart ett!

Skrivet den: 2019-05-09 kl. 21:05:47 / Kategori: That is that
Det är nu maj månad, och för ett år sedan var jag rätt trött på att vara gravid. (Samtidigt som jag ser tillbaka med glädje på hela graviditeten) 

 Vår killes första fördelsedag närmar sig med stormsteg och jag borde förbereda mer inför det stora kalaset kanske. Istället spenderar jag dagarna med att busa och mysa med honom typ hela tiden. Min underbara unge som jag skulle kunna krama hela tiden! Våra dagar innehåller allt och ingenting men du charmar alla som kommer i din väg :)

Bilderna är från Stockholm. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Swedish house maffia

Skrivet den: 2019-05-05 kl. 16:01:40 / Kategori: That is that
Målet med hela Stockholmsresan var swedish house maffia på fredagskvällen. Så efter en kall promenad på stan på fredagen gjorde vi inte mycket mer än laddade inför kvällen. 

Men vilken kväll sen :) Konserten var grym, men det var väl inte helt oväntat. Jag var extra gammal och klok och köpte öronproppar till mina stackars öron också, vilket kändes bra. Det piper tillräckligt i dem ändå tycker jag!  

Under lördagen sen gjorde vi inget alls. Vi vaknade, åt hotellfrukost och sedan packade vi ihop och satte oss i bilen för den långa färden hem. Återigen skötte sig Elliot superbra. Denna turen sov han två gånger, och vi stannade bara en gång. 

Tack igen mamma och pappa för att ni följde med till Stockholm för att passa Elliot! Vi får ta Skansen nästa gång :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)On the road again

Skrivet den: 2019-05-02 kl. 21:11:51 / Kategori: That is that
Idag har vi åkt bil. Sen har vi åkt bil och sen åkte vi bil. Nej, riktigt så illa är det inte, även om det känns så. Vid halv tolv idag lämnade vi Åhus och styrde bilen mot Stockholm. I den fanns förutom mig själv, Daniel, Elliot och en himla massa grejer också mina föräldrar. De är så snälla och åker hela vägen till Stockholm för att passa Elliot.  Imorgon smiter nämligen jag och Daniel till tele2 arena för att kolla på swedish house maffia, och då behöver vi barnvakt :)

Elliot var en stjärna i bilen. Inte alls gnällig och rätt lättroad också. Jag var rädd att han skulle somna när vi började närma oss huvudstaden eftersom vi också började närma oss hans läggtid. Men han klarade parkeringen och incheckningen med bravur. Då somnar han snabbt sen hann jag tänka/hoppas på. Eller hur ;) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0