Helg!

Skrivet den: 2019-01-26 kl. 18:39:13 / Kategori: That is that
Vilken underbar lördag! 

Efter att både jag och Daniel varit iväg på varsitt håll igår kväll (tack farfar) har vi haft familjemys idag. Jag har myst med min lille kille hela förmiddagen (som jag saknar våra förmiddagar) och efter lunch kom syrran och Flingan ner för en promenad. Kaffe och hembakta kanelbullar (deras, inte våra) packades ner i vagnen tillsammans med lite te från Bali till mig och vi gav oss ut. En ordentlig promenad blev det. Och även om det är kallt så är det helt underbart att vara ute! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Åtta månader

Skrivet den: 2019-01-19 kl. 19:47:41 / Kategori: That is that
Idag är Elliot åtta månader. Detta firade vi med lyxfrukost med frallor från ett nyöppnat bageri här i Åhus. Lite dyrare men väldigt goda! 

Som åttamånaders har han slutat äta helt på nätterna nu (tre nätter i rad utan pattarna ser jag som en vana och vi har officiellt slutat.) Två tänder har han också i underkäken. Den första upptäcktes på julafton och den andra har långsamt kommit upp bredvid under den senaste veckan. Tillsammans med pappa har han också fått väldigt bra rutiner under dagen med mat och vila, och det är bara en liten förbättring på natten vi önskar oss nu. Men vi närmar oss tycker jag. 

(null)


Let it shine

Skrivet den: 2019-01-17 kl. 21:41:07 / Kategori: That is that
Veckorna springer iväg här! Samtidigt som de går långsamt för oj som jag längtar till helgen hela tiden. 

Här hemma har vi fått lite mer ljus i mörkret. Daniel är helt kär i att planera belysningen här hemma och har stora planer hela tiden. Både inne och ute också. Jag låter honom hålla på, och säger ja till det mesta ;) För han gör ju det så bra. 

De nya lamporna utomhus: 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Glad och trött mamma

Skrivet den: 2019-01-13 kl. 13:22:07 / Kategori: That is that

Det är söndag redan. Men det gör inte så mycket för jag har verkligen njutit och njuter fortfarande av helgen. Man gör det på ett annat sätt när man jobbat en vecka. Kan lägga till att jag var helt slut i fredags ;) 

Det känns som om Elliot vuxit massor bara över att vara hemma med pappa i en vecka. Nu ska de hitta sina rutiner med mat, sömn och bus. Detta krävs lite planering såklart då ingen av dessa matstunder kan innehålla mig. Under julledigheten ammade jag till frukost, ett mellanmål och under natten. Nu har morgonmålet ersatts med gröt och eftermiddagen med macka. Nätterna är det jag ett litet tag till men det blir markant mindre för varje natt. På natten handlar det inte om mat utan mer närhet och tröst. För där är inte så mycket mat till honom kvar tror jag, om ens något. 

Det känns konstigt att inte amma mer. Jag är så glad över att ha kunnat amma så länge som jag gjort. Det har varit underbart och jag kommer sakna det! Men det har inte varit lätt alltid. Såren på brösten i början var inte att leka med, och jag har varit rätt trött på det i omgångar. Oftast på natten såklart, då det bara varit jag som kunnat ta honom. Det är också trist för nu har vi försökt ge både ersättning och välling vid olika tillfällen och det vägrar Elliot fullständigt! Bortskämda unge! 

Vi får väl hoppas att jag har turen att få göra det igen någon gång <3 

(null)


Inte ledig längre!

Skrivet den: 2019-01-08 kl. 21:30:58 / Kategori: That is that
Jag är långt ifrån ledig nu. Nu finns det inte många minuter över på en dag kan jag lova! Igår började jag att jobba efter 8 månader hemma, varav 7,5 med Elliot :) 

Det är skönt att vara igång igen! Jag älskar mitt jobb verkligen! Tyvärr så gör jag inte mitt "vanliga" jobb, då jag inte har en klass utan arbetar som resurs. Så genom att jobba nu saknar jag mitt jobb ännu mer på något sätt. 

Efter jobbet har det fortsatt vara full rulle både idag och igår med Elliot-mys och träning. Sedan ska ju allt annat med mat och plock här hemma också fixas som vanligt. Det blir helt enkelt inte många minuter i soffan innan ögonen går i kors. Det faktum att man klockan halv tio har 82% kvar på mobilen säger väl det mesta ;) 

Bjuder på förra årets julkort. Hoppas ni hade turen att få ett ;) Det var en speciell känsla att skicka första julkortet på Elliot. En väldigt fin, mysig, rolig, underbar känsla. Det måste göras igen. Om en elva månader ungefär ;) 

(null)


Lediga tillsammans!

Skrivet den: 2019-01-05 kl. 22:16:55 / Kategori: That is that
Nu har jag och Daniel varit lediga tillsammans i över två veckor. Det är helt underbart att ha hela dagen tillsammans att göra allt och ingenting på. Att ligga på soffan och titta på en film, eller vara iväg någonstans med Elliot. Vi har förutom firat jul och nyår varit på Ikea, badhuset och en runda till Stångby tillsammans. Vi har också hunnit med några träningspass på ovanvåning tillsammans och x antal promenader (inte tillsammans, Daniel anser att det är slöseri på egentid och jag är beredd att hålla med honom). 

Första julledigheten med Elliot och första julen i huset har varit magisk! Det enda jag skulle kunna önska mig skulle i så fall varit en hel natts sömn ;) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Food-prep

Skrivet den: 2019-01-03 kl. 19:33:55 / Kategori: That is that
Jag och Daniel är vana vid food-prep och har års av erfarenhet av att äta ur plastlådor med likadan mat dag ut och dag in. Av att göra storkok där mat vägs och läggs upp i exakta portionsstorlekar. 

Nu fungerar det inte så längre. Det har visserligen lagats en del matlådor fortfarande, men det var länge sedan i alla fall jag vägde min mat för att ha koll på intaget. Inte sedan jag fick veta att Elliot fanns i magen. 

Nu lagas det istället mat till vår lille kille. Min mamma har varit här idag och kollat på mig när jag mixat och haft mig. Det är så skönt att ha någon att bolla idéer med! Det har gjorts fiskgratäng, köttfärssås och kyckling med sås. Till proteinet serveras potatispuré, pasta (som fungerar bättre att mixa än vad "Google" påstår), eller ris. Då kolhydraterna fungerar mindre bra att frysa så det får göras efter hand. Planen är att ta upp ett "3-pack" ur frysen och fixa valt tillbehör till alla tre så har man i kylen i två dagar till. Nu måste jag bara fylla på med grönsaker för maten på bilden är en liten del av dagens storkok och detta var vad som redan fanns i frysen. Totalt blev det över 35 portioner protein idag tror jag. 

Jag tror och hoppas att vi fått in bra rutiner med all mat jag gör nu, både med grötpulveret +fruktpurerna till den, smoothies till mellanmålen och lunch/middag :) 

(null)Nyårsafton

Skrivet den: 2019-01-01 kl. 14:36:16 / Kategori: That is that
Nyårsafton firades med vänner här i Åhus. Det är lite annorlunda med barn, men inte mycket. Totalt var vi tio vuxna och fem barn igår. Alla hade fått/tagit ansvar för någon del av kvällen. Jag tog på mig att fixa lekar, Daniel att fixa rödvin (Ja, rödvin). 

Vi avnjöt en trerätters och lekte lite där emellan. Därefter väntade vi in tolvslaget, och då var det bara ett barn kvar som hade orkat hela vägen fram. 

Elliot då? Jodå, han var som vanligt. Lekte och var go hela kvällen, åt sin gröt vid sju som vanligt. Inte så sugen på att somna efter det så en rask promenad med vagnen blev det där. Sedan sov han till närmare elva (alltså helt som vanligt). Däremot var det svårare att somna om efter kvällsmålet så han fick vara uppe en stund. Lite innan tolv sov han så gott igen i pappas famn så vi kunde lägga ner honom för att skåla in det nya året. När han vaknade igen vid lite i ett gav jag upp, packade ihop våra grejer och körde hem. Daniel kom 1,5 h senare. 

Jag hoppas alla haft en trevlig kväll och önskar er en god fortsättning på 2019 :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0