On the go

Skrivet den: 2018-08-28 kl. 22:27:16 / Kategori: That is that
Som jag skrev sist så är vi mycket mer i farten nu än innan. Mest för att Daniel arbetar, sommaren är över, och likaså sommarprojekten utomhus. Nu är vi iväg på middagar, fotbollsmatcher och på gymmet istället. 

Jag har varit iväg själv mer än tidigare också vilket kräver mer planering med Elliots mat, som fortfarande består av endast bröstmjölk. Läs - pumpa! Som jag pumpade förra veckan för att kunna vara iväg lite längre på lördagskvällen. Ironin i det hela är ju att när jag pumpar så "snor" jag lite av Elliots planerade måltid. Inte så att han är hungrig men inte riktigt lika nöjd som vanligt (vilket brukar gå över efter två minuter men ändå). Brösten vet ju hur mycket de ska tillverka. När jag sedan tar extra börjar de producera extra. Så när jag väl är iväg sedan så är där det där extra också som trycker på. Precis när jag/vi inte behöver det ;) 

Detta blir ett inlägg om amning! Men det är ju det mitt liv består av nu så.. Oavsett så är jag så stolt över mig själv över att jag fortfarande helammar. Jag ville verkligen amma till 100% men man vet ju aldrig. Att amma eller ge ersättning eller mixa är ett hett ämne bland nya mammor har jag märkt. Ibland känns det som att de som ger ersättning skuldbeläggs men så ska det verkligen inte vara! Alla mammor i hela världen gör vad som är bäst för deras barn och deras familj, det behöver man aldrig ifrågasätta! Och de allra flesta säger just att det är upp till var och en hur man vill göra med maten. Alla sätt har för- och nackdelar. Det viktigaste är kärleken!!

Det roliga med att amma är att det kan göras precis var som helst, när som helst, hur som helst! Jag vet inte hur många gånger jag suttit i bilen på olika parkeringar, minst två gånger har en PW fått pausas för mat, inne på Malmö stadion har bröstet plockats fram, på stranden vid några tillfällen, och på massor av andra ställen. Man har en annan inställning idag till att blotta sig offentligt helt enkelt ;)

(null)


Dagarna som försvinner!

Skrivet den: 2018-08-26 kl. 22:15:14 / Kategori: That is that
Herregud, dagarna bara försvinner här och jag hänger inte med! Sakta men säkert "återvänder vi till livet" och att göra saker är inte lika svårt längre. Man ser möjligheterna mer än vad man ser svårigheter helt enkelt. 

Denna helg har verkligen försvunnit mellan två födelsedagsfirande och en fest (så underbart att få dansa till hög musik, skriksjunga och bara vara sprallig). Helgens höjdpunkt var utan tvekan att träffa släktens senaste tillskott, Elliot lillkusin och Olivers lillebror. Det ska bli helt underbart att se dessa pojkar växa upp tillsammans :) 

(null)

Trötta småbarnspappor! Elliot blev helt plötsligt rätt stor ;)
Gymmat! Igen!

Skrivet den: 2018-08-23 kl. 21:49:29 / Kategori: That is that
Det är en lycklig mamma som kryper til kojs ikväll. För hon har fått träna igen idag, 

Efter att vi varit på hlr-utbildning med gymmet, lunchat och lekt med mormor och shoppat en stund, så fick jag lämna Elliot och sticka och träna. Idag gick det ännu bättre än i söndags och jag tror att torsdagar kommer bli min egna träningsdag. Fast vi kan alltid träna tillsammans också, Elliot och jag! 

Förresten, Elliot var grym på hlr. Efter instruktören visat stabilt sidoläge vände vi oss om och där låg Elliot på sidan på sin matta. Så söt. Och efter att ha charmat alla somnade han i vagnen en bra stund. Jag vet inte hur många hlr-utbildningar jag varit på. Senaste var i våras med stora magen. Men ärligt, det är ju inte så att man kan gå för ofta på sånt här! 

(null)

(null)


Babysim

Skrivet den: 2018-08-22 kl. 16:31:42 / Kategori: Elliot
Idag har vi badat, Elliot och jag :) Vi har varit på tivolibadets babysim  Denna mamman har varit orolig för hur det skulle gå länge nu. Det är en hel del att tänka på faktiskt och Daniel har skrattat åt mig mer än en gång över mitt velande och min osäkerhet. 

Redan i entrén stötte jag på två andra mammor som säkert kände exakt samma nervositet som jag gjorde. Det visade sedan att det bara var en baby till som skulle vara med i vår grupp som bestod av fyra pojkar. Elliot trivdes i vattnet. Han reagerade knappt över huvud taget när vi gick i, så varken ris eller ros från honom. Jag däremot är väldigt glad. Framförallt över att Elliot inte hatade att bada, eller tyckte det var läskigt, men också för att allt gick så bra med allt runtomkring med ombyte och sånt. 

Det enda negativa var väl att vi båda var trötta efteråt. Elliot sov i bilen hem och sedan var han nöjd. För mig blev det därför svårare att få vila lite ;) 

(null)


En inte lika glad,men mycket yngre, Elliot som badar här hemma.

3 månader

Skrivet den: 2018-08-19 kl. 21:31:21 / Kategori: Elliot
Idag är det den 19 augusti och Elliot är nu hela tre månader gammal. Min fina kille som jag njuter av så mycket varje dag. Det är helt underbart att se hur han utvecklas hela tiden och vi njuter och myser av vår familj.

Idag är det dock mest jag som firat. Detta genom att överlåta det tidiga morgonpasset till pappan i huset för att först ta en sovmorgon och sedan sticka till gymmet helt själv för första gången sedan lillkillen kom till världen. Det var party och hög musik både i bilen och i mina hörlurar denna söndagsmorgon! :)

Jag har faktiskt gått ner alla gravidkilona nu och hade på mig mina smal-jeans idag. De där  jeansen som inte ens passade alla dagar innan graviditen heller. 

En bra söndag helt enkelt och imorgon är det måndag igen. Jag älskar måndagar :) :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Fotbollssäsongen är tillbaka!

Skrivet den: 2018-08-17 kl. 21:34:36 / Kategori: That is that
Allsvenskan har varit igång ett tag, premier league har börjat, och ikväll var höstpremiären för Vittskövle i div 5. Jag och Elliot var på plats tillsammans med resten av mammagänget. 

Mammagänget - som jag längtat efter medlemsskapet i den klubben. Och idag kändes det verkligen så. Nu har jag min fina Elliot, plus att jag lärt känna alla så bra att man kan stå och prata avslappnat i 90 minuter samtidigt som barnen sover i vagnar/leker på lekplatsen eller vaggas i någon famn. Fotbollstittandet blir lidande bara och det är inte många minuter jag sett ordentligt ikväll, ett tag hade jag inte ens koll på ställningen faktiskt. 

Matchen - den slutade 2-2 mot serieledarna så det är väl godkänt ;) 

(null)

(null)


”Rullar fram”

Skrivet den: 2018-08-16 kl. 19:49:10 / Kategori: Elliot
Rullar fram gör vi kanske inte, men idag har Elliot snurrat lite igen. Från mage till rygg ganska enkelt. Detta är väl egentligen den lättare vändningen (än från rygg till mage) men eftersom han inte varit så sugen på att ligga på mage innan har det inte blivit mycket av den varan. De enda gångerna han velat ligga på mage har varit om det varit på en annan mage ;) Nu när nacken är starkare är det däremot roligare. Så vi rullade runt en gång. 

Den där vändningen från rygg till mage har inte upprepats utan bara gjorts en gång. Därför refereras den här hemma som "olycksfall i arbetet", och vi får se när det händer igen :) 

(null)

(null)


Elliot på gymmet

Skrivet den: 2018-08-13 kl. 20:21:44 / Kategori: That is that
Vädret idag ställde in den planerade promenaden med efterföljande styrkeövningar i trädgården. Typiskt! Planen ändrades då istället till gymmet men jag trodde aldrig att jag skulle ta mig i kragen och faktiskt åka dit... Men, efter att jag pratat med Adam som hittade en liten lucka för mig idag så var jag ju tvungen. Jag vet inte alls vad jag vågar ge mig på för övningar, och framför allt inte magövningar. Musklerna på magen (vet inte hur han ens kunde hitta några..) fick mer än godkänt. Jag fick också tips på övningar och pass att köra där mina gamla schema, fast baklänges, skulle fungera alldeles utmärkt. 

Eftersom vi ändå var på plats passade jag på att träna lite såklart. Det är annorlunda träning med en tremånaders bebis bredvid sig. Roligt för min lille kille är så fin, och mer varierat för man vet inte hur många reps man kommer hinna med. Idag blev det riktigt lyckat för Elliot tröttnade på sin matta samtidigt som jag skulle ligga ner på min, men både höftlyften och magövningen gick att göra med honom ståendes på magen :) Det var helt underbart att träna samtidigt som man lekte med honom. Det gillades av oss båda två för mitt i den där magövningen fick jag höra hans skratt för första gången någonsin. Det ljuvligaste ljud jag hört i hela mitt liv! (Där tappade jag definitivt räkningen mitt i övningen, haha!) 

(null)

(null)

(null)

(null)


Daniels projekt

Skrivet den: 2018-08-12 kl. 13:22:16 / Kategori: Huset 2018
Jag har haft små projekt i huset, det kan ingen ha missat. Daniel har också haft projekt, men hans är lite större än mina. Till mitt försvar har han haft lite hjälp också ;) Men precis som mig så har han målat. Inte krukor eller stolar eller något sådant, utan husgavlar och garage istället. Så snyggt när de röda detaljerna blir grå istället!! 

Daniels nästa projekt (eller pågående) är belysning utomhus. Han är grym där också. Mitt nästa projekt är inte alls pågående, och jag kommer definitivt behöva hjälp!! 

(null)

(null)

(null)


Dop för Lykke

Skrivet den: 2018-08-11 kl. 21:34:58 / Kategori: That is that
Idag har vi varit på dop för Lykke. Den söta lilla tjejen som slog Elliot med att komma till världen fem dagar före honom. Gud vad arg jag var på hennes mamma då för att hon lämnat mig ensam kvar med en stor mage :) 

Dopet hölls hemma hos dem i deras trädgård och det var riktigt fint. Det mullrade på håll men solen strålade och regnet höll sig borta. Det bjöds på mat och sedan fika. 

Roligaste var att upptäcka att Daniel ett tag stod med en kräkis (som används till dregel, snälla barn börja inte kräka!) i bakfickan. Det blir inte mycket mer småbarnspappa än så. Och jag älskar att han är pappa till mitt barn! 

(null)

(null)

(null)


En vecka senare..

Skrivet den: 2018-08-10 kl. 18:14:05 / Kategori: That is that
Jodå, vi har överlevt veckan, både jag och Elliot. Massor av promenader har det blivit, och x antal säsonger av "vänner" (ja,säsonger inte avsnitt). Jag har också missat några timmars sömn under de timmar på dygnet man gärna sover, men tyvärr inte haft lika lätt för att ta igen dem under dagen. (Vänner är ju SÅ spännande, speciellt när man ser avsnitten en fjärde gång. Jag kan numera berätta vad avsnittet handlar om utefter deras outfit..) 

Men nu är det fredag, pappa är hemma och vi har ätit en smoothie med sked :)  

(null)

(null)


Ingen Daniel

Skrivet den: 2018-08-06 kl. 08:29:05 / Kategori: Elliot
Då var Daniels semester slut och det är jag och Elliot kvar nu. Hur länge det ska vara vi två vet vi faktiskt inte eftersom vi fortfarande inte har bestämt hur vi ska dela upp ledigheten och tiden med vår lille bebis :) Det kommer i alla fall vara jag som är hemma fram tills årsskiftet, sen får vi se. 

För att visa för sin mamma hur det här kommer fungera har lille bebisen vaknat varannan timme för mat genom hela natten. Däremellan har vi snurrat och sparkat och haft oss, samt vägrat ligga i den egna sängen. Jag tycker det är dags för fasta rutiner helt enkelt. Det är också dags för frukost. För MIG! ;) 

PS, han valde att snurra i lördags (4/8) från rygg till sidan till mage på ca 8 minuter :) 

(null)

(null)


Kvällsdopp

Skrivet den: 2018-08-02 kl. 22:23:14 / Kategori: That is that
Jag var för varm idag för att inte bjuda in mig själv till ett kvällsbad. Så Daniel with friend fick sällskap av mig och Elliot. Fördelen med kvällsdopp är att det är just på kvällen så uv-tält och halva huset behövde inte följa med till stranden utan vagnen räckte gott och väl. Jag körde ett snabbt dopp och killarna kollade på lilla barnet. Sedan bytte vi, och sedan bytte vi igen, så två dopp för mig!  

(null)

(null)

(null)


Elliot på match

Skrivet den: 2018-08-01 kl. 23:36:57 / Kategori: That is that
Idag har Elliot gjort sin premiärmatch på stadion. Premiär i detta fall menas med när han är utanför magen ;) 

Hans föräldrar var nervösa innan vi kom på plats och var beredda på att gå om det inte fungerade. Vi var där i god tid innan och kände av läget lite och strax innan spelarna kom ut och plan och triggade igång klacken satte vi på Elliot hörselkåpor. (Vi hade testat dem hemma vid mer än ett tillfälle så att han inte skulle bli rädd.) Jag var såklart orolig över ifall det skulle räcka. För lät inte klacken lite mer än vanligt? Och har speakern alltid pratat sådär högt? 

Elliot däremot rörde inte en min vid ramsor eller applåder eller protester. Så skönt! Precis vid matchstart fick jag gå och amma lite lätt och en gång i andra halvlek tröttnade han på bärselen och vi tog en fem minuters paus då med. Annars har han varit helt underbar. Sovit en del, varit vaken en del, men har varit långt ifrån gnällig. Det är inte optimalt att ha med en bebis såhär, men långt ifrån omöjligt. 
Vakten som kollade min väska vid visitationen undrade nog över blöjorna och resten av innehållet (Daniel gick framför med Elliot). 

Gissa om vi är trötta nu!! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)RSS 2.0