Och på jobbet går det bra

Skrivet den: 2020-01-29 kl. 19:28:12 / Kategori: That is that
Här har ni en lätt överväldigad mamma. Hjälp vad det är mycket nu, och framförallt på jobbet. Det blir heller inte lättare av att jag inte varit där på två dagar utan varit hemma med en sjuk Elliot. 

Just nu är det samtalsveckor. Så för det första går all planeringstid till att ha samtal på. Kvällarna går till att förbereda både mina egna samtal, i ett system som vi testar för första gången, samt att skriva omdöme till de andra lärarnas samtal i de ämne jag undervisar i. Mitt i allt ska jag också försöka packa ihop mina saker och sortera vad som ska slängas och vad som ska sparas. Plus dokumentera elevernas kunskaper på ett så tydligt sätt som möjligt till min efterträdare. Samtidigt är det vanliga lektioner som ska planeras och genomföras. Ni hör ju själva... 

Kan också belysa att min energinivå inte går uppåt precis utan jag blir tröttare och tröttare här. Idag har jag mått riktigt kasst med en förkylning på ingång. Jag ser inte fram emot att upptäcka omfattningen på denna. Det är en lång och brant uppförsbacke till den 14/2 just nu. 

Men en sak i taget och en tag i taget! 

(null)

Från i söndags. När energin fortfarande fanns där.

Inga djur

Skrivet den: 2020-01-25 kl. 12:48:04 / Kategori: That is that
Sedan en vecka tillbaka är vi utan djur här hemma. Vår Cissi hade varit dålig ett tag och under ett veterinärbesök bestämde vi att det fick räcka för henne. Ett tufft beslut att ta såklart, men det var också det bästa. Värst nu är bara när Elliot står i hallen och kallat på katten :( 

(null)


En förmiddag med bus

Skrivet den: 2020-01-18 kl. 13:34:40 / Kategori: That is that
Vi började denna lördag med ordentligt med bus. Innan de öppnade stod vi på låset till Leos lekland och väntade tillsammans med Sofie och hennes kids. Sedan var det full rulle i en och en halv timme. Elliot blev så arg när vi skulle gå, vilda protester verkligen! 

 Men en superrolig förmiddag. De stora tjejerna är så fina med killarna och de har så roligt! Jag längtar verkligen efter att kunna gå all in jag också, men det blir mindre och mindre för varje gång. Fem veckor kvar nu ;) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Dubbelpass utan träningsvärk

Skrivet den: 2020-01-09 kl. 20:48:18 / Kategori: That is that
Vi är nu mer än halvvägs igenom vecka 34 och på söndag är det sex veckor till bf. Vilket i sin tur betyder att jag snart bara har fem veckor kvar att jobba. 

Jag mår fortfarande hur bra som helst. Vilket jag är otroligt tacksam för och hoppas att det ska få förbli så några veckor till, ja gärna fram tills det sätter igång här. Förutom några ömma revben på vänster sida så rullar det mesta på som vanligt faktiskt. Igår lyckades jag få till hela två träningspass till och med. Som än så länge inte resulterat i någon träningsvärk tyvärr, men jag har inte gett upp hoppet ännu ;) Det är väl inte jätteenkelt att hitta en skön sovställning på kvällen, eller att somna om efter ett nattligt toalettbesök. (Som inte ens sker varje natt, ibland sover jag för djupt helt enkelt.)

Igår fick jag frågan om vad man saknar som mest från sitt "vanliga" liv jämfört med att vara gravid. Svaret var enkelt och kom snabbt.  - att ligga på mage! 
Först trodde de att jag skojade men nej, det är det jag saknar mest. Ev brieost också. Men alla som kan ligga på mage vet inte hur bra de har det förrän de inte kan det längre :) 

Aja, en liten update i graviditeten här. Jag har ju inte skrivit så mycket om den som jag gjorde med Elliots, men de har varit rätt lika. Förutom det där benet som krånglade i början så har jag mått och känt mig likadan :) 

(null)


Pulled chicken

Skrivet den: 2020-01-06 kl. 18:36:51 / Kategori: That is that
Idag testade vi Daniel julklapp, en crock-pot. Möjligheterna är ju oändliga upptäckte vi när det börjades googla recept igår, men vi bestämde oss för att börja lite försiktigt. Så två kilo kyckling la vi ner tillsammans med koncentrerad äpplejuice och bbqsås. Sex timmar senare var det klart. Hur gott ser inte det här ut då? Denna kommer jag definitivt leka vidare med under mammaledigheten :)

(null)

(null)

(null)


Bus på hög nivå!

Skrivet den: 2020-01-04 kl. 22:36:27 / Kategori: That is that
I fredags förmiddags var en tur till Leos lekland planerat med Sofie, hennes två tjejer och Harry. Tyvärr ställde sjukdom till det så Sofie och en av tjejerna fick stanna hemma medans vi lånade med Harrys pappa och åkte. (Daniel lämnades i garaget, som för övrigt börjar bli riktigt fint. Ska bli spännande att se var det projektet slutar!) 

Det var full rulle hela tiden på Leos och även denna gravida mamma hade himla skoj! Tänk om man hade kunnat gå all in ;)  Men vilket ställe! Jag förstår att barn älskar att vara där och önskar att det fanns sådana här lekland när man själv var liten. Det tog inte många minuter innan vi vuxna flåsade och de två minsta i vårt sällskap slocknade snabbt efteråt. Detta kommer göras om! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Förra årets gran

Skrivet den: 2020-01-02 kl. 10:59:03 / Kategori: That is that
(null)

(null)

Grannen stod så grön och grann i vår "stuga" här, men det var ju förra året ;) I söndags åkte den ut och missade därmed fredagens tur till tippen så den ligger på gräsmattan. Men fin var den, om än lite sned även denna gång. Elliot älskade den och det var ofta det första han pekade på när vi vaknat. 

Nyårsafton

Skrivet den: 2020-01-01 kl. 08:46:20 / Kategori: That is that
Efter att ha varit så besviken på mig själv under julen där jag var så dålig på att ta bilder försökte jag bättra mig igår. Det gick sådär, men allt är ju bättre än julen så.. det jag saknar är bilder på oss tre bara. 

Nyårsafton firades hemma hos Matte och Julia och deras tjejer. Totalt var vi nio vuxna och fem barn. Elliot var enda killen under 25. Det åts gott och lektes lekar innan tolvslaget firades och nästan alla barnen höll sig vakna till tolvslaget. Den enda som hade somnat var Elliot :) 

Ni som känner mig känner igen glassen, vi hade efterätten som uppgift. Eller vi och vi, Daniel får ingen cred för den alls, det var all me på den. En mycket trevlig kväll som avrundades vid halv två för vår del. Jag somnade vid tre, och Elliot valde att vakna vid 06.50. Denna morgonen bör räknas som två tycker jag!! 


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0