is this your mom..?

Skrivet den: 2010-01-26 kl. 17:53:27 / Kategori:
tänkte dela med mig av en bit ur vår föreläsning idag. En film om en mamma som berättar om hur hon håller sig uppdaterad om vad hennes son gör på collage och om andra knep.. SJUKT!!
Ps. Daniel tror de hela är fake, och jag måste säga att jag är beredd att hålla med honom. Hon kan inte vara sann..


Tycka synd om Dessi/Ceasar-tid...

Skrivet den: 2010-01-25 kl. 19:42:17 / Kategori: That is that
Det är synd om mig nu. Innan idag var det synd om mig och Ceasar, men han är så glömsk så det är inte synd om honom längre. Men jag glömmer inte..
Problem
Ceasar står ofta vid vår dörr och jamar. Det gör mig lite ledsen eftersom jag tror att han inte vill vara hos oss.

Åtgärd
Jag och Daniel köper ett koppel till Ceasar och vänjer honom vid det här hemma

Utförande
Dessi får förtroendet av Daniel att själv ta ut Ceasar första gången. Vi inser nu att det redan här fanns vissa brister i planen. Ceasar släpps ut och luktar försiktigt på marken och buskarna runt imkring.

bakslag
Det kom en cyklist. Ceasar blev rädd och försökte komma loss. Dessi försöker då lyfta upp Ceasar. Ceasar flyr ( med koppel ) in i buskarna och cyklisten, som har vantar får hjälpa honom loss. Dessi håller tillbaka tårarna.

Resultat
Dessi har rivmärken
 på halsen
 baksida lår
 rumpan
 båda händerna
 båda armarna
 ryggen
 magen
Ceasar flyr in under sängen så fort vi kommer in och stannar där. Han är i skrivande stund tillbaka till sitt forna jag, men är inte lika sugen på att gå ut och sitter inte vid dörren och jamar. Dock är hans syster inte lika nöjd med sin brors äventyr och fräser åt honom. Vi hoppas detta bara är en fas. mission accomplished

Daniels synonymer om hur Dessi ser ut nu
- Överkörd av ångvält
- Insmord i köttfärs och ingslängd hos tigrarna på kålmorden
- Hamnade ivägen för stormningen av Bastilijen
- fick näsblod när hon simmade vid Bondi BeachBlack Eyed Peas - Meet Me Halfway


ett tips från coachen, Daniel..

Skrivet den: 2010-01-24 kl. 11:49:14 / Kategori:
Denna låten visade Daniel mig igår.. Måste både ses och lyssnas på..


Teenage Mutant Ninja Turtles

Skrivet den: 2010-01-24 kl. 11:43:49 / Kategori: boktips...
Jag och Daniel fick en bok igår (jag ska snart sluta babbla om böcker, snart) av Daniels föräldrar. Din katts beteende. Om varför Cissi och Ceasar gör som dem gör. Och den var riktigt bra.

- Vi ska tydligen ha TRE toalettlådor till våra TVÅ katter. Man ska ha en mer än vad man har katt. Men eftersom detta fungerar så bra ändå tänker vi inte göra något.

- Vi måste också byta en av våra vattenskålar.

- Det finns DVD-filmer till katter. En sådan måste skaffas!!

- Vi har lärt oss hur vi ska träna Ceasar till att gå i koppel,

- och massor av annat!!


coca cola och tacochips..

Skrivet den: 2010-01-23 kl. 12:53:10 / Kategori: boktips...
Detta är inget jättegivande inlägg, mer jag som behöver skriva av mig.. no fun at all..

Fy vilken natt jag haft.. Visst fredagskvällar och nätter brukar vara annorlunda än resten av veckans men detta var helt otroligt. Under kvällen hade jag och Daniel njutit av varandras sällskap över en underbar tacomiddag. Sedan kom Vera och vi kollade på film och IKEA-möbler. Vid halv tolv skulle vi gå och lägga oss och jag drack ur mitt glas cola och åt upp dem sista tacochipsen. Skulle jag inte gjort. Jag mådde så dåligt när jag gick och la mig att jag trodde jag skulle spy. De gjorde jag aldrig, men jag bestämde mig däremot för att läsa ut boken jag nu läser. Jag var inte trött och mådde illa som fan och boken är bra så de blev några timmar. Höll på att få en hjärtattack när någon var i trappuppgången och höll på med vårt brevikast. Delar någon ut reklam nu..? Nej men de var såklart tidningen. Då upptäckte jag att det är nog dags att sova nu. Boken får en oväntat tvist (trots att jag läst den innan, bra jobbat Dessi.) och jag bölar bölar bölar. Ligger i säkert 20 min och bölar och läser, fullständigt normalt klockan halv fyra på morgonen.. Daniel väcker mig innan han ska till jobbet så jag får smörja hans tatuering, och nästa gång jag vaknar är klockan halv ett.. hmpf..

Vi kanske kan se det här som en boktips..? Livets aviga och räta av Kate Jacobs.
Boken handlar om en kvinna som äger en garnbutik på Manhattan och deras fredagsklubb. I denna "klubb" finns olika kvinnor som egentligen inte känner varandra men vars liv binds samman på olika sätt.. Mycket läsvärd..


in ink we trust..

Skrivet den: 2010-01-22 kl. 20:27:52 / Kategori: That is that
pojkvännen gaddat sig igen, i måndags rättare sagt.

   


"The only easy day was yesterday" Ett annat tips, ska er respektive tatuera sig, se till att det blir på ett ställe som man själv kan smörja. Så slipper du upp i ottan och kleta helosansalva hela tiden. haha, nej de gör jag så gärna, för snyggt är det!! Nu skryter Daniel om att han har lika många tatueringar som jag. Jag var visserligen först men insidan av underarmen och längs med ryggraden är ändå lite respekt..

I am a tennisfreak..

Skrivet den: 2010-01-22 kl. 15:37:40 / Kategori:

Och Nadal och hans kropp gör det inte sämre eller hur..
Hittade den här videon på honom, lite roligt att se honom ha humor också, haha. Hoppas iaf att den fungerar. Det är från någon fransk sida så..


med böcker och papper

Skrivet den: 2010-01-22 kl. 11:01:26 / Kategori: That is that
spenderar ytterligare en dag på soffan tillsammans med min VFU-uppsats. Känns som om jag inte gjort annat på hela veckan, men den börjar ta form och i skrivande stund har jag ca en halv sida kvar som måste fyllas.. Sedan ska jag äntligen få uppleva känlsan igen av att befinna sig mellan två kurser och det finns ingenting man måste eller borde göra. Denna underbara känsla for huvudet att lätta med minst fem kg..

 Är det bara jag som tycker det är jobbigt när insidan av en bok är uppspaltad på det sättet..? Det känns som om det tar dubbelt så lång tid att läsa skiten då.. Och är det inte skrämmande att jag, en dag innan sista inlämningen på en kurs för första gången öppnar boken? Jag måste bli bättre på det här med att läsa kurslitteratur...

Önska mig lycka till nu de sista timmarna.


Bad boys..

Skrivet den: 2010-01-21 kl. 17:14:42 / Kategori: That is that
Lyssnar på mycket musik nu när jag ligger hemma och pluggar och "sparar pengar". Mycket som är bra på Daniels spotify-lista.. Fast jag kommer ju aldrig ihåg vad några låtar heter. Tur för mig att Daniel gör små bookmarks på några youtubelåtar iaf!! haha jag är sämst annars..


Have a good one. Nu ska jag snart tvinga ut Daniel i snön. KRAM

nametag..?

Skrivet den: 2010-01-20 kl. 15:06:08 / Kategori:
Maria skrev för inte så länge sedan att en väska hade hennes namn på den. Det kan jag inte riktigt svara på eftersom jag inte vet hur hennes stil är till 100%. Igår på en shoppingrunda med Carro (såklart) hittade jag ett par skor. (ja, ett par grusskor som jag skulle ha, men ett par andra skor också) Och nu kan bara ni som känner mig svara på de, men visst står det Desirée på dem? Im in love men vad trodde vi egentligen skulle hända när jag gick in i en skobutik..? Sen för mina berömda bortförklaringar. Det får faktiskt inte plats hur många par skor som helst i resväskan när vi ska hem från vår shoppingrunda i NYC.. eller hur..?

 

misstag..

Skrivet den: 2010-01-20 kl. 11:33:20 / Kategori:
Det här med tulpanerna. Dumt av mig att skriva hemleverans. För nu ska ju alla som bor långt iväg skriva att de vill ha hemleverans. haha. Jag kan säga såhär, tulpaner till folk i Wä, Öllsjö, stan och Åhus. Om ni inte är släkt, då kan jag köra längre sträckor, men Malin, då får du bjuda på fika också ;) Och se till att ha pojkarna hemma!
Haha, jag och Daniel har kollat på denna några gånger, det är ju så likt Cissi ;) Men men, dagen spendaras på soffan tillsammans med min VFU-rapport. Målet är att skriva iaf tre sidor idag. Heja mig!

smygreklam, he-he-he-he

Skrivet den: 2010-01-19 kl. 20:20:22 / Kategori: That is that
hör mitt ironiska skratt klinga.. haha.

Men iaf, till saken. Daniel har klagat på min dåliga uppdatering. Skriv något själv då säger jag. Dock har jag lite som jag känner jag vill få ut i bloggform så det kommer bli bättre.

Ni känner mitt kära fotbollslag, Wä if. Underbara tjejer och trevliga herrar!! Vi säljer nu tulpaner under 10 veckor. Med leverans varje fredag. Hemleverans av mig såklart, bara det är ju värt en 50-lapp tycker jag. Detta är självklart klass A tulpaner och en bukett innehåller tio st och kostar 55 kr. Finns i vita, gula och blandat. Så det är bara för alla ( utom John såklart ) att höra av sig. Och våra tulpaner har inget med bilden att göra.yet another weekend..

Skrivet den: 2010-01-16 kl. 11:04:54 / Kategori: That is that
senast jag skrev var i tisdags..? snackade då om att jag skulle sova ikapp några timmar. Jo det kan man ju säga att jag lyckats med. Jag har bara sovit. I en hel vecka. Inte alls skönt eftersom det ger mig huvudvärk. tråkigt. Så då blev det helg igen, men detta kommer bli en lugn en. Gårdagen spenderades i Ringelund med mormor och morfor. Och resten av släkten såklart. Allting görs tillsammans med hela släkten och det gillar vi. Vi gillar så mkt när vi träffas att vi snabbt bestämmer nästa gång. Så nu är det kusinträff i Öllsjö planerad. We like! Hela kvällen var mycket trevlig och lyckad, och avslutades med att pappa följde mig hem mitt i natten för att sedan gå hem igen. Det kallar jag kvalitetstid, och jag hoppas på mer sådan med pappsen!! ( sorry pappa, du har blivit pappsen, inte mkt jag kan göra åt det nu)

Daniel är och jobbar nu, och slutar lagom tills jag ska börja på konsum kl 14. Honom träffar vi igen på måndag när han kommer hem från jobbet känns de som. på tal om Daniel. I onsdags hittade vi på bus. Ja, fy vad busiga  vi var (inget snusk, snuskhummer).

Nu ska jag gå och ladda min kamera, för det är så tråkigt utan bilder.. Läser man ens texten? Kanske bara de fetstilta? Sedan ska jag sluta skriva trams också. Men ärligt talat, de kommer inte mkt vettigt ur mitt huvud.when the weekend is over..

Skrivet den: 2010-01-12 kl. 15:47:10 / Kategori: That is that

helgen lämnade mig med en väldig fart och kvar stod en slutkörd Dessi. Mellan allt jobb, fotbollscup och festande blev det inte många timmar över. Helgens höjdpunkten summeras med att dansa med Basse på class och när jag och Carro P skulle köra hem från Osby. Ingen av oss hittar men ändå ska jag köra först. Jag svänger fel ut från parkeringen, och sen blev det bara fel efter det. Länge sedan jag fick skratta så mycket. Men ärligt talat, någon som är förvånad..?

Förresten, Carro P fyller 20 år idag, grattis till dig!!!

Efter ett kort grupparbete i skolan ligger jag nu hemma och myser med Ceasar. Fick precis veta att min utomhusträning är inställd. Tråkigt eftersom jag behöver röra på mig, men men. Annars blir det plugg och sova. Måste ta igen mig sen helgen och lagra några extratimmar till nästa helg.

 

  


Learning every day

Skrivet den: 2010-01-08 kl. 22:33:30 / Kategori: That is that

Idag har varit en produktiv dag, och vad annars när man går hemmifrån kl tio i sex på morgonen och kommer hem tio i tio på kvällen?

Jobbade på min gamla skola i några h, spelade mest spel och lekte lite. Efter det körde Patrik mig till konsum där jag skulle börja jobba två h senare. Så Det var bara att hala upp datorn och börja plugga. Och jag har lärt mig massor om mig själv idag. För det första så pluggar man bra mycket bättre utan internet än med. För det andra så klarar jag en timmes intensivt skrivande, sedan är det stopp. Då behöver jag socker eller göra något annat. Så är det, en timme thats it.

Mitt jobb på konsum har förstört min oskydliga syn på mänskligheten. Tror jag nämnt detta innan. Men alla kunder som är otrevliga, försöker luras och sno saker gör mig så trött. Jag har aldrig trott sånt om folk innan eftersom jag aldrig skulle kunna göra något sådant själv. Så utan höga tankar om mina kunder satt jag i kassan när världens segaste tant ( får man lov att skriva så om någon så gammal? ) Men iaf, världens segaste, då jag måste säga efter varje inslagen vara hur mycket det kostar så att hon har råd. Efter att jag trixat lite med min dator så hon får några kronor har tanten råd med allt utom laxen (29.90). Tanten är nöjd och jag lite bitter eftersom hon har stått där i tio min och för första gången på hela kvällen är där kö.. Då kommer jag till nästa kundpar, ett par i 30-års åldern. Hon packar ner varorna och han betalar. Vad säger då den här killen? (Ni vet, rakad, muskulös och vääldigt självsäker) Jo han ber mig slänga in tantens lax som ligger bredvid mig också. Så han betalar för laxen och lägger den på tantens sida som inte fattar ett skit och bara packar ner den som allt annat. Seriöst, jag blev så jävla glad på den här killen. Vilket tankesätt han har. Vilken syn på medmänniskor. Och han gör detta efter att ha stått och lyssnat på både henne och mig i tio min för en påse chips och en läsk ungefär.. Älskar mitt jobb. Okej, mkt läsning idag men detta var viktigt..

Imorgon är det fotbollscup och jobb på schemat. Sleep anyone?


tips från coachen II

Skrivet den: 2010-01-06 kl. 20:48:00 / Kategori: That is that
Har fått rätt många kommentarer om det här med hur man ska och inte ska uppföra sig när man kommer till affärens slutmål, kassan. Därför kommer här del II. ( Tyvärr verkar inte pensionärerna på konsum läsa min blogg så dem lär ju sig aldrig.) Tur att jag är en sådan glad och trevlig tjej ändå, haha. Okej, here we go.

- Lyssna på kassörskan, chansen att hon har några timmar i ryggen är ganska stor så vad hon säger är för det mesta det rätta. Iaf om vilken håll man ska dra kortet på eller hur man ska trycka. Ta en paus i ert viktiga liv och verkligen lyssna for once..

- Har ni ställt läskflaskorna upp, bli inte arg på kassörskan när det välter. Hon eller han kan inte kontrollera farten på bandet, och ärligt talat, vad trodde ni skulle hända.

- har det mot all förmodan blivit fel, är tipset att inte ställa sig bredvid kassörskan utan ta en plats i kön igen ( om den inte är för lång då ) Det går ofta fortare..

- Denna punkten är ett rent faktum, är du trevlig mot kassörskan är hon/han trevlig mot dig. Är du otrevlig kan du räkna med att hon eller han kommer begära 1,50 när du glömt köpa en kasse.

Det blev inte så många punkter idag. Beror nog på att jag är på ett rätt så bra humör ändå. Typiskt, haha. Nu ska jag plugga lite till. Hoppas alla haft ett trevligt lov för imorgon är det tillbaka till verkligenheten. Kram


Have it my way

Skrivet den: 2010-01-05 kl. 19:57:14 / Kategori: That is that
Jag har en helt underbar tisdagkväll. Daniel är hos Matte och jag sitter och myser under mitt fluffiga röda täcke och tittar på avsnitt efter avsnitt av gossip girl. Har säkert sett 5 eller 6 st nu. I love it och jag kommer närmare och närmare manhattan för varje dag. I can't wait till I get there.Tillsammans med mitt fluffiga röda täcke har jag ett paket med Daimglass, kan det bli mer underbart? Typiskt bara att Daniel har planerat myskväll med film, chips och dippa, what a waste of time that is!! Men det är allt för nu, skriver mer senare. Kram

a mix..

Skrivet den: 2010-01-04 kl. 08:53:41 / Kategori: That is that
Lite blandat nu innan jag drar till Malmö med Daniel och Sara. Daniel ville till någon affär där och jag följer med för han ska bjuda mig på lunch. Händer inte ofta så det är bäst att passa på. Jag hoppas på  att äntligen få läsa ut lovers and players på tåget. Sen ska den till Chatarina. Tvingar henne, haha

Jag älskade Avatar!!!Underbar låt, sök på Tom Pulse om ni vill hitta den


ses sen kram

things u have to do...

Skrivet den: 2010-01-03 kl. 17:39:24 / Kategori: That is that

Jag sitter (ligger) här med min elevtextanalys. En av mina underbara elever har skrivit en text som jag och Alex nu ska analysera ihjäl. Jag måste erkänna att jag inte är jättesugen på att plugga denna söndag, men det går framåt. Och precis när jag var inne i ett stimm kommer Daniel och stör. Nu har han flytt fältet och vad gör jag då?

- Jag kollar facebook
- Duschar
- på med en ansiktsmask
- läser gamla jourhavande på kristianstadbladets hemsida
- Snackar med jocke på msn
- fixar min spellista på spotify
- avfrostar frysen
- lagar mat (flygande jacob med ris, mums)
- Skriver blogginlägg
- läser ca 1000 olika bloggar


Men Alex, jag lovar. Innan jag smiter iväg på avatar ikväll ska du ha fått ett mail med allt..
Staying up all night, an' then some..

Skrivet den: 2010-01-02 kl. 06:32:18 / Kategori: boktips...

Kan ni stanna uppe hela natten bara för att läsa en bok..? Ni vet, den där kvällen man bestämmer sig för att nu ska jag äntligen läsa ut boken och få veta vad som händer. man lägger inte ifrån sig boken förrän närmare halv tre trots att man ska upp 05.45 morgonen efter.

Jag har det så just nu. Det är bara det, när jag bestämde mig för att verkligen läsa tills ögonen gick i kors var det så mycket kvar av boken att det inte gick att läsa ut den. Egentligen, så typiskt mig. I do the same thing, over and over again. Jag är helt hooked på Jackie Collins lovers and players. Helt underbar bok om manhattan elite. Att boken är skriven på engelska gör den ännu bättre då kan jag drömma mig bort ännu längre och jag är tillbaka i USA på två röda..(mitt försök att ta en bild på boken denna tidiga lördagsmorgon är enligt mig fullt godkänt.)

Så det var mitt tips för dagen. Väljer ni att strunta i det och inte läsa boken ( ni får mer än gärna låna den av mig, bara älskar när jag får dela med mig av mina underbara upptäckter )  så ger jag er tipset att läsa en bok. Bara att få läsa en bok är otroligt underskattat och så otroligt underbart. Try it!! Nu, vidare till konsum, första jobbedagen på året, snälla låt den gå fort så att jag snart sitter på bussen hem igen!!

 


Nyårsafton!!

Skrivet den: 2010-01-01 kl. 19:38:46 / Kategori: That is that

Igår var en helt underbart trevlig kväll. Tillsammans med Daniel, syrran och Kalle blev det trerätters, spel och sång. Vet ni hur många glas 4 personer använder under en kväll..? Jag vet, eftersom jag diskat dem. Hela 24 st. Rätt bra jobbat tycker jag faktiskt. När det närmade sig tolv rörde vi oss mot stora torg. Ganska snabbt drog vi oss tillbaka igen. Det är läskigt att vara där. Folk är galna, och folk med raketer är inte att leka med! Nej, vi tyckte alla att det var obehagligt och vi återvände snabbt till lägenheten.
Lagkamrater: Riktigt härligt idag på inventeringen, bra uppslutning och fort gick det. Im proud of you!!


gott nytt år!!

Skrivet den: 2010-01-01 kl. 14:01:23 / Kategori: That is that
gott nytt år önskar hela familjen Olsson-Persson. Bilderna från igår kommer senare. Nu är det ICE AGE på tv. Snart är det inventering på willys..
Kram kram!!

RSS 2.0