Vimmerby by day..

Skrivet den: 2010-09-21 kl. 23:12:50 / Kategori: That is that
Här kommer lite bilder från vår studieresa till Vimmerby. Vi åkte med Olssons buss upp och efter att vi lämnat av väskorna på rummen åkte vid guidade tur i omnejden med smålänsk guide. Vi besökte bland annat "Bullerbyn" och "Katthult" och en stor ek med ett hål i. Sist på turordningen låg också Astrid Lindgrens grav. Väldans mysig dag hade vi. På kvällen hamnde vi på en liten pizzeria och sedan spelade vi spel i stugan vår.

Andra dagen bjöd på stadsvandring. Fortfarande med samma guide. En härlig gubbe som kunde en himla massa. Nästan för mycket. En trevlig filur. Vi besökte också Astrid Lindgrens Näs och gick på museum. Just nu är jag riktigt sugen på att gå och köpa alla filmerna och titta på dem. Hoppas ni känner igen er på bilderna!















Först ut var Bullerbyns tre gårdar. Huset på tredje bilden är Emils, och vi vet ju alla vad som hände i flaggstången där. Sedan kommer den gamla eken, över 1000 år hade den på nacken enligt guiden. Sist är en bild på Astrids grav. Enkel med ändå så fin med hennes underskrift på.

Ingen lämnade Vimmerby oberörd!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0