Hela Sverige skrattar!

Skrivet den: 2015-03-27 kl. 08:56:49 / Kategori: That is that
Idag har vi cykelutflykt. Som den grymma pedagog jag är åkte cykelhjälmen på. Tyvärr är jag inte så grym att jag har en egen sådan, utan fick låna en av skolans från 90-talet. Eleverna körde en spontan "hela Sverige skrattar" när de såg mig. Ungjäklar! Satan vad läxor de ska få efter påsk! 




Kommentarer
Postat av: Sanna

Det är jättebra att du är ett bra föredöme och visar eleverna att även vuxna ska använda cykelhjälm 😊
Men... Med tanke på att man bör byta ut hjälmen ungefär vart 5:e år så är det inte säkert att skolans hjälm från 90 talet skyddat dej som det är tänkt ifall du ramlat 😟
Så mitt tips är: Be skolan köpa in några nya lånehjälmar, eller så skaffar du dig en egen snygg och skön hjälm som du alltid använder när du cyklar så är du en bra förebild även om eleverna ser dej cykla på fritiden 😉

Svar: Det ska jag definitivt göra!! 👍😊
Dessi

2015-03-29 @ 11:02:43
Postat av: Evelina

Jag känner igen mig lite här...
Jobbar som pedagog på en mellanstadieskola och cyklar dagligen till jobbet och använde inte heller hjälm innan, funderade väl inte så mycket på det heller?
Men så hade vi en trafikdag förra hösten där eleverna fick göra cykelövningar ock så diskuterade vi säkerhet, där stod jag med övningsmaterialet vi hade fått och berättade hur viktigt det är med cykelhjälm! Då kom frågan: men fröken, varför har du då inte hjälm när du cyklar? Hmm äh uh...? Vad I herrans namn svarar man på det utan att framstå som dum? Efter skolan den dagen cyklade jag direkt och köpte en hjälm som sedan dess används varje gång jag cyklar :)

2015-03-30 @ 11:53:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0